Logosoft
Moderator: Benq
-
coolkid
#3576 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ali još mi niko nije odgovorio jeli još kod neko ne radi snimalica na kanalu FOX?
- bankok
#3577 Re: Logosoft ALL ABOUT
To opet zahtjeva da budes tu u odredjenom trenutku kad se serija,program emitira a to nije to.
Kao sto neko napisa zasto se uopste to moralo dirati i uklanjati i nije istina da ta opcija i dalje
postoji na bilo kojim kanalima ( ni na regionalnim ),i na bilo kojoj emisiji koja se ponavlja,
jednostavno je NESTALA.
Iskreno se nadam da ce se ponovo vratiti jer ne moze se stalno sjediti pred tv-om i pratiti kad je
koja emisija koja te zanima na ekranu,to se ne bi smjelo dogadjati jer snimalica kao takva je
prestavljena uzduz i na siroko i jedna je od bitnih stvari u ponudi za koriscenje SUPER TV-a,
na kraju krajeva sve se to placa.
Zar ce LoL sebi dozvoliti da ide korak unazad umjesto da uslugu unaprijedjuje
Kao sto neko napisa zasto se uopste to moralo dirati i uklanjati i nije istina da ta opcija i dalje
postoji na bilo kojim kanalima ( ni na regionalnim ),i na bilo kojoj emisiji koja se ponavlja,
jednostavno je NESTALA.
Iskreno se nadam da ce se ponovo vratiti jer ne moze se stalno sjediti pred tv-om i pratiti kad je
koja emisija koja te zanima na ekranu,to se ne bi smjelo dogadjati jer snimalica kao takva je
prestavljena uzduz i na siroko i jedna je od bitnih stvari u ponudi za koriscenje SUPER TV-a,
-
Sakazulu
#3578 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma sigurno su nešto zbrljali i uskoro će vratiti opciju za trajni nalog.
Nego, što ne bi napravili u aplikaciji da se ubaci onaj fol 'slika u slici' ili kako se stručno zove. Nekad EPG ne radi tačno kako piše po rasporedu programa i bilo bi lakše malu slikicu tog programa koji čekaš staviti u ćošak i čekati dok ne počne, a u međuvremenu gledati nešto drugo.
Nego, što ne bi napravili u aplikaciji da se ubaci onaj fol 'slika u slici' ili kako se stručno zove. Nekad EPG ne radi tačno kako piše po rasporedu programa i bilo bi lakše malu slikicu tog programa koji čekaš staviti u ćošak i čekati dok ne počne, a u međuvremenu gledati nešto drugo.
- false
#3579 Re: Logosoft ALL ABOUT
Druze, opcija nije nestala.bankok wrote:To opet zahtjeva da budes tu u odredjenom trenutku kad se serija,program emitira a to nije to.
jednostavno je NESTALA.
Evo ti nekoliko serija na razlicitim kanalima koje sam ja upratio pa provjeri i sam
NOVA TV - Flash Gordon
HRT1 - Seks i grad
RTL Televizija - Mentalist
NOVA TV - Larin izbor
ID Discovery - The Haunted
Ima ih jos dosta ali to je prvo na sta sam naisao. Opet ponavljam, bilo ih je vise nego sada ali posto imam trajne naloge i na stranim i na regionalnim kanalima upratio sam da nije nestala opcija na svim.
- bankok
#3580 Re: Logosoft ALL ABOUT
I ja mislim da je u pitanju tehnicki problem i da se vjerovatno radi na nekom poboljsanju i sl.,
nekako mi nema logike da se ta opcija izbaci trajno iz upotrebe.
false :
nazalost od tih svih nabrojanih emisija ja niti jednu ne pratim niti snimam
vecinom snimam neke crtice na minimaxu,par emisija na novoj i rtl-u hrvatskom,
kao i lud zbunjen na federalnoj i novoj,posto mi to sve voli malena gledati,
ima jos nekih par emisija koje snimam za sebe pa nekad pogledam kad
mi se gleda nesto,vecinom na NG Wild-u i National Geographic-u,
na Pinku neke programe i na jos nekim nasim kanalima par emisija,
jednostavo ne vidim vise ni na jednom programu tu opcijiu.
Istina je da se za te nabrojane emisje moze postaviti nalog ali
to je sitno,90 % ostalog sadrzaja ne mozes.
Uglavnom da ne dizemo mnogo prasine oko toga vise vjerovatno ce se sve vratiti na normalu,
ne vidim razlog da tako ne bude
nekako mi nema logike da se ta opcija izbaci trajno iz upotrebe.
false :
nazalost od tih svih nabrojanih emisija ja niti jednu ne pratim niti snimam
vecinom snimam neke crtice na minimaxu,par emisija na novoj i rtl-u hrvatskom,
kao i lud zbunjen na federalnoj i novoj,posto mi to sve voli malena gledati,
ima jos nekih par emisija koje snimam za sebe pa nekad pogledam kad
mi se gleda nesto,vecinom na NG Wild-u i National Geographic-u,
na Pinku neke programe i na jos nekim nasim kanalima par emisija,
jednostavo ne vidim vise ni na jednom programu tu opcijiu.
Istina je da se za te nabrojane emisje moze postaviti nalog ali
to je sitno,90 % ostalog sadrzaja ne mozes.
Uglavnom da ne dizemo mnogo prasine oko toga vise vjerovatno ce se sve vratiti na normalu,
ne vidim razlog da tako ne bude
-
@no403
#3581 Re: Logosoft ALL ABOUT
I ja se nadam da se samo radi o kratkotrajnom teh. problemu...medjutim strah me je da je u pitanju nešto drugo.
Plašim se da su im ljudi toliko puno koristili tu opciju na najpopularnijim kanalima sa serijama (foxovi itd) da im je to pocelo opterecivati stream servere pa su zato na ovaj način rasteretili snimalicu...nadam se da nisam u pravu ali vidjećemo...ako ne dodje nazad opcija u narednih 5-6 dana mislim da je pitanju nešto više od "tehničkih problema" i da se radi o smanjenju vršljanja po diskovima
Plašim se da su im ljudi toliko puno koristili tu opciju na najpopularnijim kanalima sa serijama (foxovi itd) da im je to pocelo opterecivati stream servere pa su zato na ovaj način rasteretili snimalicu...nadam se da nisam u pravu ali vidjećemo...ako ne dodje nazad opcija u narednih 5-6 dana mislim da je pitanju nešto više od "tehničkih problema" i da se radi o smanjenju vršljanja po diskovima
-
Sakazulu
#3582 Re: Logosoft ALL ABOUT
E odoše nam mailovi uuuuuu... a sve će ostati isto 
-
vitezovi
#3583 Re: Logosoft ALL ABOUT
kako ce opteretiti servere kada se i ovako snima sav sadrzaj i mozemo ga pokrenuti sa reproduciraj od...@no403 wrote:I ja se nadam da se samo radi o kratkotrajnom teh. problemu...medjutim strah me je da je u pitanju nešto drugo.
valjda ce neko zavnicno reci sta je problem i zasto vise nije isto kao sto je bilo
- Cracked
#3584 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znam da za svaki kanal moraju posebno dozvole traziti za snimalicu. Vjerovatno i placati. Tak oda je moguce problem oko toga
-
Sakazulu
#3585 Re: Logosoft ALL ABOUT
Možda ćemo dobiti kompenzaciju u obliku svakome besplatno novi full hd 40" Sony sa daljincem i baterijamaCracked wrote:Znam da za svaki kanal moraju posebno dozvole traziti za snimalicu. Vjerovatno i placati. Tak oda je moguce problem oko toga
- Praetorious
#3586 Re: Logosoft ALL ABOUT
Uh! Nisam siguran za baterije ... 
-
Sakazulu
#3587 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa haj dobro to možemo i mi 
- Qler
#3588 Re: Logosoft ALL ABOUT
Je li neko nosio ovaj uredjaj na zamjenu? Evo ja sam jutos spakovao sve, pa me zanima da li to mijenjaju na licu mjesta, ili je neka komplikacija?
-
The BEN10
#3589 Re: Logosoft ALL ABOUT
Misliš na zamjenu HD STB za obični STB, ili ? Ako je to u pitanju, koliko su meni rekli, nema nikakvih komplikacija. Odeš u Igmansku, zamijeniš i to je to...Qler wrote:Je li neko nosio ovaj uredjaj na zamjenu? Evo ja sam jutos spakovao sve, pa me zanima da li to mijenjaju na licu mjesta, ili je neka komplikacija?
- Qler
#3590 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jeste, zaboravih napomenuti, STB treba da se mijenja
Znaci to ce brzo ici.
- afannedim
#3591 Re: Logosoft ALL ABOUT
Odneseš i odmah drugi dobiješ.Qler wrote:Jeste, zaboravih napomenuti, STB treba da se mijenjaZnaci to ce brzo ici.
-
Sakazulu
#3592 Re: Logosoft ALL ABOUT
I valjaju li ti novi HD eSTeBeovi? I zar je ranije krenula zamjena?
- bankok
#3593 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jel se to moze vec zamjeniti STB 
- Qler
#3594 Re: Logosoft ALL ABOUT
Odnesesafannedim wrote:Odneseš i odmah drugi dobiješ.Qler wrote:Jeste, zaboravih napomenuti, STB treba da se mijenjaZnaci to ce brzo ici.
Odem i ljudi tamo srede sve za 10 minuta.
Znaci nista Igmanska, u masinski fakultet nositi ako neko ima stari firmware..
-
The BEN10
#3595 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dakle, ti ne govoriš o zamjeni običnog STB-a za HD STB (korisnici trio paketa), već te zeza stari firmware ?Qler wrote:Znaci nista Igmanska, u masinski fakultet nositi ako neko ima stari firmware..
- karanana
#3596 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja odnjeo i u igmanskoj zamijenio. Ne znam u cemu je bio fazon s qlerom pa su ga na drugo mjesto poslali. Mada, dike mi, meni ne bi bilo mrsko da su me do bibiaja poslali
- drugtito2011
#3597 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prije dva dana meni rekli da se tek od 10.12 mijenja. Jesam li ja nesto pogresno cuo?
- karanana
#3598 Re: Logosoft ALL ABOUT
To mozda ako ga nisi vec ranije imao.
- Qler
#3599 Re: Logosoft ALL ABOUT
HD STB nosio da mi mijenjaju firmware
- karanana
#3600 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni zamijenili. Mislim da sam dobio glanc nov. Moj stari ce vjerovatno updejtovati i dati nekome kad se bude mijenjalo za sve na hd stb. A ne znam sto tebi ne dadose zamjenu. Mozda nisu imali.Qler wrote:HD STB nosio da mi mijenjaju firmware