Australija na SP.
Jordan i Oman igraju za baraž, iako mislim da će, ko god iz druge grupe bio u njemu: Uzbekistan/Južna Koreja/Iran da lahko prođe i ide u baraž kontra Južnoamerikanaca.
El_comadante wrote:mistek wrote:Baraž u Africi će igrati:
Etiopija, Tunis, Obala Slonovače, Gana/Zambija, Kongo/Burkina Faso/Gabon, Nigerija, Egipat, Alžir, Kamerun/Libija, Senegal/Uganda.
Otprilike i najjače što Afrika nudi.
i gabon ima još šanse u grupi E. prvi put da se plasiraju na SP iz afrike imaju šansu Etiopija, Burkina Faso, Gabon, Libija, Uganda i Zambija a recimo Etiopija ima dobar standard rezultata u zadnje vrijeme jer eto bili su i na zadnjem AKN nakon dugo vremena tako da to i nije nego veče izenenadjenje. veče bi bilo recimo Uganda kad bi se plasirala.
Ma ima Gabon matematičke šanse, ali u realnosti teško. Moraju dobiti Burkinu Faso, a da Niger uzme Konga. Nije naučna fantastika, ali nije ni blizu realnog. Niger će vjerovatno i iznenaditi Konga, ali će teško Burkina Faso propustiti priliku da njih mlatne.
Ugadna već ima sve u svojim rukama. Igraju međusobnu u Senegalu i ko dobije, ide u baraž. Svejedno, mislim da Uganda nema kvalitet da se kroz baraž probije do SP. Sve druge ekipe su dosta jače.
Ja se iskreno nadam da će biti što vise ekipa sa sjevera: Egipat, Alžir, Libija, Tunis, plus Gana, čisto jer igraju najnormalniji fudbal, i najviše implementuju taktiku. Ostale reprezentacije igraju na ho-ruk, uključujući i Obalu Slonovače. Međutim, sumnjam da Libija može ikog dobiti u baražu čak i ako prođu tamo.