Zato je bitno da planiras obroke. Onda mozes ponijeti nesto od kuce (tupperware zakon) ili skontati gdje mozes sto poruciti a da nije tijesto sa tijestom u tijestu ( koliko se samo tijesta dnevno pojede kod nas) ili nesto cisto na brzinu.Upravu si za pitu, ali posto sam na poslu malo sam ogranicena ishranomKuci opet mogu povrce i kuhano ...
Pijem jogurt cesto, vodu stalno i zeleni caj svaki dan- ZEN CHAI, to mi nikad ne dosadi...pijem i na poslu sto je najvaznije...
Jutros sam za dorucak muslie sa mlijekom, inace mi ne bude dovoljno ali uz ovo je bilo...ma ja i nemam toliko kila viska da mi treba sad nesto special, vise mi je ovo da sebe naucim kontrolisati od prejedanja...
Ovu aplikaciju cu pogledati cim dodjem kuciImala sam neku slicnu...i u nesvijest pala kad sam vidjela da komad torte ima preko 750kcal ili tanjir tjestenine s bolonjezom skoro 900kcal
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- suncica24
#3576 Re: Mrsanje - nacini ?
- DiA 2005
#3577 Re: Mrsanje - nacini ?
Jedina korist od tog Herbalife-a ( sto sam gore spomenula ) je sto sam otisla na njihovu prezentaciju o zdravoj ishrani i o izbalansiranim obrocima. Nikakvo mudro slovo, o tome se dosta moze naci po internetu, ali eto ja se potrefih kod njih. Uglavnom, savjetuju 5 obroka dnevno, bas kao sto suncica kaze da su izbalansirani. Tri glavna obroka i dvije uzine, najbolje bi bilo da jedna bude vocna a druga proteinska. Jedan veliki minus kod njih je sto ti savjetuju da se kod mrsanja baziras iskljucivo na ishranu, a ne na aktivnosti i vjezbanje. Mislim da je to svakom suludo.suncica24 wrote:Zato je bitno da planiras obroke. Onda mozes ponijeti nesto od kuce (tupperware zakon) ili skontati gdje mozes sto poruciti a da nije tijesto sa tijestom u tijestu ( koliko se samo tijesta dnevno pojede kod nas) ili nesto cisto na brzinu.Upravu si za pitu, ali posto sam na poslu malo sam ogranicena ishranomKuci opet mogu povrce i kuhano ...
Pijem jogurt cesto, vodu stalno i zeleni caj svaki dan- ZEN CHAI, to mi nikad ne dosadi...pijem i na poslu sto je najvaznije...
Jutros sam za dorucak muslie sa mlijekom, inace mi ne bude dovoljno ali uz ovo je bilo...ma ja i nemam toliko kila viska da mi treba sad nesto special, vise mi je ovo da sebe naucim kontrolisati od prejedanja...
Ovu aplikaciju cu pogledati cim dodjem kuciImala sam neku slicnu...i u nesvijest pala kad sam vidjela da komad torte ima preko 750kcal ili tanjir tjestenine s bolonjezom skoro 900kcal
Eh sad, suprotno svemu napisanom, ja sam u ovih skoro dva mjeseca zakljucila da meni nikako ne odgovara da jedem izbalansirano
Nisam vise pametna. U svakom slucaju, istina je sto kazu da sto si stariji to kile teze skidas. Narocito poslije trudnoce i poroda
- Nisrin
#3578 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja prije skinem bez problema nekoliko kila u nekoliko dana- gladujem i jedem MALO navece...kile se NISU vracale, e kako sam pocela raditi pa stalno nesto grickam kile rastu 
Mene je bas strah trudnoce i na sta cu ja liciti kad budem u tom stanju
- ja nisam ja
#3579 Re: Mrsanje - nacini ?
Jel neko pio Garciniu premium,jel zaista djeluje
-
golman
#3580 Re: Mrsanje - nacini ?
Evo najbolji način:
Uzmeš čekić i šilo...
postaviš kašiku na drvo,ubodeš šilom u kašiku i čekićem probiješ rupu...
i onda tom kašikom jedeš slobodno
garant mršaš
Uzmeš čekić i šilo...
postaviš kašiku na drvo,ubodeš šilom u kašiku i čekićem probiješ rupu...
i onda tom kašikom jedeš slobodno
garant mršaš
- Pitarrr82
#3581 Re: Mrsanje - nacini ?
Mrsanje nije zdravo! 
-
adio
#3582 Re: Mrsanje - nacini ?
Nije ti toliko bitno koliko jedes, nego sta jedes i da se sto vise kreces il vjezbas ako mozesNisrin wrote:Ja prije skinem bez problema nekoliko kila u nekoliko dana- gladujem i jedem MALO navece...kile se NISU vracale, e kako sam pocela raditi pa stalno nesto grickam kile rastu
http://www.ketowarrior.com/
a evo ti i jos jedan nacin za prirodno i zdravo mrsavljenje
Last edited by adio on 20/04/2015 11:26, edited 1 time in total.
- Nisrin
#3583 Re: Mrsanje - nacini ?
adio wrote:Nije bitno koliko jedes, nego sta jedes i da se sto vise kreces il vjezbas ako mozesNisrin wrote:Ja prije skinem bez problema nekoliko kila u nekoliko dana- gladujem i jedem MALO navece...kile se NISU vracale, e kako sam pocela raditi pa stalno nesto grickam kile rastu
a evo ti i jos jedan nacin za prirodno i zdravo mrsavljenjei dokaz da sve se moze kad se hoce.
Hvala
Super su tablete, iako mogu jesti, ne osjecam glad, ne krce crijeva i pijem puno vode...i bila mi je bitna ova kontrola
-
adio
#3584 Re: Mrsanje - nacini ?
I evo nesto o kalorijama koga to interesuje
http://m.huffpost.com/us/entry/6713102
http://m.huffpost.com/us/entry/6713102
-
quarterback
#3585 Re: Mrsanje - nacini ?
ja sam ketogenom ishranom skinuo 30 kila prije par godina, definitivno odlicna stvaradio wrote:Nije ti toliko bitno koliko jedes, nego sta jedes i da se sto vise kreces il vjezbas ako mozesNisrin wrote:Ja prije skinem bez problema nekoliko kila u nekoliko dana- gladujem i jedem MALO navece...kile se NISU vracale, e kako sam pocela raditi pa stalno nesto grickam kile rastu
a evo ti i jos jedan nacin za prirodno i zdravo mrsavljenjei dokaz da sve se moze kad se hoce.
-
adio
#3586 Re: Mrsanje - nacini ?
Slazem se i ne samo da se mrsa nego i dobra za lijecenjequarterback wrote:ja sam ketogenom ishranom skinuo 30 kila prije par godina, definitivno odlicna stvaradio wrote:Nije ti toliko bitno koliko jedes, nego sta jedes i da se sto vise kreces il vjezbas ako mozesNisrin wrote:Ja prije skinem bez problema nekoliko kila u nekoliko dana- gladujem i jedem MALO navece...kile se NISU vracale, e kako sam pocela raditi pa stalno nesto grickam kile rastu
do nekih bolesti
http://www.dietdoctor.com/fatty-liver-gone
http://robinnixon.com/thejourney/i-am-p ... s-diabetes
a najbolje mi je to sto ti niko ne uvaljuje neki carobni prasak, tablete i sl. nego sam sve napravis, a mogocnosti su velike
- SmokingMan
#3587 Re: Mrsanje - nacini ?
Najbolja metoda,sebe sam,od Januara 2013 godine do sada,doveo od jedne gotovo ekstremne kondicije.Jedem sve,ali umjereno,mnogo treniram,trčim u prosjeku 5-8 kilometara,3 puta tokom sedmice.adio wrote:
Nije ti toliko bitno koliko jedes, nego sta jedes i da se sto vise kreces il vjezbas ako mozes
- skafiskafsnjak
#3588 Re: Mrsanje - nacini ?
Otvarac teme smrso 12 kg za 2 mjeseca...isao u teretanu, utego se ... i nakon 3 godine, opet na 92 kg.
Posto ljeto ide, a Boga mi i Ramazan , odlucio da se opet stesem koliko mogu. Trcim 5 puta dnevno, ujutro jedem zitarice, za uzinu manji sendvic ili integralni keks, za rucak kuhano ...navecer voce ili bademi . Uz sve to, po citav dan vode pijem iz flasice....
Evo nakon 12 dana sa 92kg na 88kg. Malo vise nego treba ali je tu -2kg mozda zbog tekucine
Posto ljeto ide, a Boga mi i Ramazan , odlucio da se opet stesem koliko mogu. Trcim 5 puta dnevno, ujutro jedem zitarice, za uzinu manji sendvic ili integralni keks, za rucak kuhano ...navecer voce ili bademi . Uz sve to, po citav dan vode pijem iz flasice....
Evo nakon 12 dana sa 92kg na 88kg. Malo vise nego treba ali je tu -2kg mozda zbog tekucine
- shmizlica
#3589 Re: Mrsanje - nacini ?
skafiskafsnjak wrote:Otvarac teme smrso 12 kg za 2 mjeseca...isao u teretanu, utego se ... i nakon 3 godine, opet na 92 kg.
- dobar osjecaj
#3590 Re: Mrsanje - nacini ?
Pet puta dnevno kao molitvashmizlica wrote:skafiskafsnjak wrote:Otvarac teme smrso 12 kg za 2 mjeseca...isao u teretanu, utego se ... i nakon 3 godine, opet na 92 kg.
Evo nakon 12 dana sa 92kg na 88kg. Malo vise nego treba ali je tu -2kg mozda zbog tekucinekad stigneš
- skafiskafsnjak
#3591 Re: Mrsanje - nacini ?
Oj "malo " se zahebo ... 5 puta sedmicno

- shmizlica
- skafiskafsnjak
#3593 Re: Mrsanje - nacini ?
Kad se samo sjetim sebe kad sam temu otvorio ... 12kg skino i u teretanu kreno poslije toga. Ma vrh vrhova
Al haj idemo sad ponovo ...rok do Ramazana
-
testni_akaunt
#3594 Re: Mrsanje - nacini ?
Men se čini da ništa nije tako jednostavno a da se toliko iskomplikovalo kao mršanje.
Jedite i pijte ali ne pretjerujte.
Elem, bez slatkiša (barem dok čovjek ne sleti), malo ili nimalo jela do bijelog brašna i sport.
Kad kažem sport ne mislim na
plivanje (ono 25m pa se nasloni i priču baci)
vožnju bajkom po gradu (dva puta okreni pedale pa popusti)
Nego
trčanje 3,4 puta sedmično (uz igranje sa tempom) i/ili
bajk (jak tempo ili uz brdo) i/ili
neki borilački sport... Uglavnom do crkavanja
To je to. 90% uspjeha je u ovoj priči. Balansiranje, tablete i sl su samo šlag
Jedite i pijte ali ne pretjerujte.
Elem, bez slatkiša (barem dok čovjek ne sleti), malo ili nimalo jela do bijelog brašna i sport.
Kad kažem sport ne mislim na
plivanje (ono 25m pa se nasloni i priču baci)
vožnju bajkom po gradu (dva puta okreni pedale pa popusti)
Nego
trčanje 3,4 puta sedmično (uz igranje sa tempom) i/ili
bajk (jak tempo ili uz brdo) i/ili
neki borilački sport... Uglavnom do crkavanja
To je to. 90% uspjeha je u ovoj priči. Balansiranje, tablete i sl su samo šlag
- skafiskafsnjak
#3595 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma ishranu treba ispraviti , a ne busiti kasiku .
Crni hljeb uglavnom kupujem, ujutro prije nego na poso krenem pojedem malo zitarica... ono , sve usput, ne opterecujem se. Ako ogladnim bas u danu, pojedem sendvic ili nesto.
Ako mi se slatko jede, uzmem integralih keksica...volim one Bambi najvise.
Uz sve to trcim 4-5 dana sedmicno , uglavnom sporijim tepom al 6-7 km i to je to . Dosta tecnosti u toku dana je vrlo bitno
Crni hljeb uglavnom kupujem, ujutro prije nego na poso krenem pojedem malo zitarica... ono , sve usput, ne opterecujem se. Ako ogladnim bas u danu, pojedem sendvic ili nesto.
Uz sve to trcim 4-5 dana sedmicno , uglavnom sporijim tepom al 6-7 km i to je to . Dosta tecnosti u toku dana je vrlo bitno
-
razonoda
#3596 Re: Mrsanje - nacini ?
skafiskafsnjak wrote:Ma ishranu treba ispraviti , a ne busiti kasiku .
Mislim da osobe sa povecanjem godina , trebaju da mjenjaju unos hrane. Kad predjes 30 , sve se 'lijepi'' ako tada pocinjes da dobijas na kilazi--tesko ces ih skinuti.
Svako jutro na vagu, umjesto trcanja, ako ide na vise--preskaci obrok--veceru---dok se ne vratis na svoj broj.
- skafiskafsnjak
#3597 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja vala samo zbog kilaze ... a uz to, i radi zdravlja . I pored svega toga, da lakse predjem ljeto i Ramazan .
- Ramzess Veliki
#3598 Re: Mrsanje - nacini ?
Trebao si u teretanu krenuti dok si imao masu.skafiskafsnjak wrote:Kad se samo sjetim sebe kad sam temu otvorio ... 12kg skino i u teretanu kreno poslije toga. Ma vrh vrhova![]()
- yoda82
- ćiribiribela
#3600 Re: Mrsanje - nacini ?
Samo fizicke aktivnosti ljudi.
I nemojte piti nista osim vode i zelenog caja, kile lete.