SDP

Post Reply
heckler

#3576 Re: SDP

Post by heckler »

tragikomicno je da ti mislis da ce ti iko takav post do kraja i procitati :lol:
stochar

#3577 Re: SDP

Post by stochar »

heckler wrote:tragikomicno je da ti mislis da ce ti iko takav post do kraja i procitati :lol:
tragikomicno je da ova vlast upravo racuna na nepismenost birackog tijela, a zaboravlja da za razliku od nacionalista ima bar jedan dio nesto pismenijih glasaca kojima ne mozes tek tako prodati muda pod bubrege.

jos je tragikomicnije da su toliko bahati i ponasaju se k'o svete krave da im se ne smije uputiti nikakva kritika, da se u stvari ne smije ni pomisliti na upucivanje bilo kakve kritike. umjesto da shvate da nije svaka kritika zlonamjerna, u startu 'sasjeku' onoga ko im mozda nekada iz dobre namjere pokusa ukazati na pogresne stvari, proglase ga izdajnikom, cetnikom, ustasom...
Last edited by stochar on 04/11/2011 20:18, edited 1 time in total.
quasar

#3578 Re: SDP

Post by quasar »

heckler wrote:tragikomicno je da ti mislis da ce ti iko takav post do kraja i procitati :lol:
Vala bas.

@stochar.
budi malo koncizniji.
Probaj npr. da napises samo: ja organski ne mogu SDP sta god uradili, ja cu naci nesto zbog cega je to katastrofalno i tragikomicno.

Onda mi procitamo, shvatimo sta hoces reci, bez nepotrebnog gubljenja vremena.
stochar

#3579 Re: SDP

Post by stochar »

quasar wrote:
Vala bas.

@stochar.
budi malo koncizniji.
Probaj npr. da napises samo: ja organski ne mogu SDP sta god uradili, ja cu naci nesto zbog cega je to katastrofalno i tragikomicno.

vidi se da nisi procit'o. da si cit'o ovaj, i moje ranije postove koji su bili kraci, vidio bi da sam sve svoje tvrdnje potkrijepio i argumentima, primjerima i citatima, samo sto i to niste citali, vec ste citali sta vam 'centrala' kaze. drago mi je da se lagano prepoznajete u mom postu i odgovarate upravo kako sam predvidio. nije vam lako, govoriti po nalogu protiv vlastitih uvjerenja...

evo ti jedan slikovit' primjer:

Image
predsjednik mladezi HSP-a dario knezovic

vidjaj plahog koalicionog partnera, sutra kad ga postave za nekog ministra ubjedjivaces me da ustase nisu bas toliko lose kako se o njima prica, i da to sto imaju U na kapi ne znaci da su ustase vec ljubitelji abecede...

evo ga i sa predsjednikom stranke, pricaju o socijaldemokratiji garant:

Image
Last edited by stochar on 04/11/2011 20:26, edited 1 time in total.
poznanik

#3580 Re: SDP

Post by poznanik »

stochar wrote:tragikomicno je ...
@stochar, sve što si nabrojao u prethodnim postovima nije tragikomično. Ono je sve jadno i ponižavajuće za sve one koji su im povjerovali, za sve naivne koji se se ponadali da bi moglo biti bolje.
quasar

#3581 Re: SDP

Post by quasar »

Kakve ja veze imam sa njima covjece. Nit me HSP nit SDP hrani. Ja sam na ovoj temi i kritikovao SDP, a i pohvalio kad sam smatrao da treba, za razliku od tebe koji ih ne mozes organski. Citao sam ja tvoje postove ranije pa mogu da primjetim i "evoluciju". Sve su duzi, a sve manje kazes. Cim vidm ko je postao, znam sta ce da pise, ne moram da citam. Meni nije potrebna tvoja frustracija.
Sasvim je jasno da nije sjajno i da nije onako kako bih ja i svi mi zelljeli da bude. I sta cu sad? Da jedem sebi dzigericu?
Kazem, nit me hrane, nit oblace. Kad sam predeverao "10 najtezih" mogu vala i ove zmireci. Uostalom ima jos 3 godine pa cu onda reci jel ovo bilo promasaj, ili nije.
convict

#3582 Re: SDP

Post by convict »

ja bih ovoj omladinki oprostio U na kapi :mrgreen:
Last edited by convict on 04/11/2011 21:03, edited 1 time in total.
stochar

#3583 Re: SDP

Post by stochar »

quasar wrote:Kakve ja veze imam sa njima covjece. Nit me HSP nit SDP hrani. Ja sam na ovoj temi i kritikovao SDP, a i pohvalio kad sam smatrao da treba, za razliku od tebe koji ih ne mozes organski. Citao sam ja tvoje postove ranije pa mogu da primjetim i "evoluciju". Sve su duzi, a sve manje kazes. Cim vidm ko je postao, znam sta ce da pise, ne moram da citam. Meni nije potrebna tvoja frustracija.
Sasvim je jasno da nije sjajno i da nije onako kako bih ja i svi mi zelljeli da bude. I sta cu sad? Da jedem sebi dzigericu?
Kazem, nit me hrane, nit oblace. Kad sam predeverao "10 najtezih" mogu vala i ove zmireci. Uostalom ima jos 3 godine pa cu onda reci jel ovo bilo promasaj, ili nije.
prodever'o sam deset najtezih, pa deset jos tezuih, i pun mi je qratz deveranja! ne zelim nikome da dajem priliku da me jos 20 godina ponizava! SDP je bio opcija kojoj sam vjerovao, opcija od koje nisam ocekivao da koalira sa opcijom koja mi je priustila 20 najtezih godina i od koje nisam ocekivao da u nekim stvarima bude gora.

nikoga ja ne mrzim, SDP najmanje, ali ono sto ne volim jeste lazna socijaldemokratija, jesu nepotizam i sve sto sam jos gorljivije kritikovao proteklih godina kad su SDA i Lepi bili na vlasti. i onda kad dodju 'vojnici stranke' da me ubjedjuju kako i ovima treba dati priliku da nas pokradu i zbrinu po 12 koljena familije, kako da ne popizdim?
Hunkar

#3584 Re: SDP

Post by Hunkar »

stochar wrote: prodever'o sam deset najtezih, pa deset jos tezuih, i pun mi je qratz deveranja!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
quasar

#3585 Re: SDP

Post by quasar »

convict wrote:ja bi ovoj omladinki oprostio U na kapi :mrgreen:
Ma ne bi, nego bih sve to lijepo zakonom zabranio. Nema revizije istorije.
Jedino se nadam da ce drzava i gradjani imati vise koristi od ove neprincipijelne koalicije, nego sto bi bilo bez nje.

I stvarno, siguran sam da znate i da smo vec milion puta rekli, da SDP nije sanjao o HSP-u, sasvim sigurno ni u najludjim snovima. Medjutim, brojke i slova su okrenuli curak.
Ja recimo SDP-u ne bih oprostio da su ostali u opoziciji. Koji qrac mi trazis glas kad se bojis preuzeti vlast? Koga ti zaje*avas? Jel cekas da imas sam 51% pa da onda vladas? A svi znamo da se to nikad nece desiti. Ja im ga nikad vise ne bih dao.
Znaci morali su odabrati. SBB i SBiH su toliki otpad i sljam da ih treba zaobici u luku. SDA se podosta ocistio pa ispadaju najmanje zlo. Da HSS ili Lijanovici imaju iole vise glasova, naravno da im HSP ne bi trebao.

I kad se sve sravni, nekom je u stvari KRIVO sto je SDP uopste na vlasti, pa zato pljuje po koaliciji koja je takva kakva je. Brak iz interesa, a ne iz ljubavi. Sta je u tome lose, kad znamo da je i politika u stvari udruzivanje radi provodjenja interesa grupa.

Sta je lose? Lose je to sto se slabo radi na ostvarenju ciljeva iz platforme i volio bih kad bi novinari pritiskali sa tim pitanjima na presicama vlade, a ne sa dnevnom politikom.
GDJE JE PLATFORMA? To hocu da vidim. Znam da ne moze sve i odmah, ali daj da vidimo nesto od toga. Pa ako je uradjeno, a da mi ne znamo, dajte press konferenciju i recite: od 25877 tacaka, uradjene su dvije - ova i ova. Pa majkamustara, niko nije dijete da ne shvata ludnicu u kojoj zivimo, ali dajte nesto.
Alfons Kauders

#3586 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

posteno :D

hajd onda da ponovim pitanje na koje niko ovdje nije odgovorio zadnjih 13 mjeseci...

ako ne s hsp, sda i nsrzb... s kim?

u opoziciju?

ili je npr. bolji izbor sbb, sbih, hdz brojke i slova... :D

btw. sto se tice tih kritika sdp-a... ja sam iste stvari govorio jos prije pet godina... kod nas je sdp na vlasti 20 godina i znam o cemu pricam... nadji kako se tada po forumu reagovalo na moje komentare... :D stochar, usput nadji kako si ti licno reagovao na njih... :D
Alfons Kauders

#3587 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

quasar wrote:
convict wrote:ja bi ovoj omladinki oprostio U na kapi :mrgreen:
Ma ne bi, nego bih sve to lijepo zakonom zabranio. Nema revizije istorije.
Jedino se nadam da ce drzava i gradjani imati vise koristi od ove neprincipijelne koalicije, nego sto bi bilo bez nje.

I stvarno, siguran sam da znate i da smo vec milion puta rekli, da SDP nije sanjao o HSP-u, sasvim sigurno ni u najludjim snovima. Medjutim, brojke i slova su okrenuli curak.
Ja recimo SDP-u ne bih oprostio da su ostali u opoziciji. Koji qrac mi trazis glas kad se bojis preuzeti vlast? Koga ti zaje*avas? Jel cekas da imas sam 51% pa da onda vladas? A svi znamo da se to nikad nece desiti. Ja im ga nikad vise ne bih dao.
Znaci morali su odabrati. SBB i SBiH su toliki otpad i sljam da ih treba zaobici u luku. SDA se podosta ocistio pa ispadaju najmanje zlo. Da HSS ili Lijanovici imaju iole vise glasova, naravno da im HSP ne bi trebao.

I kad se sve sravni, nekom je u stvari KRIVO sto je SDP uopste na vlasti, pa zato pljuje po koaliciji koja je takva kakva je. Brak iz interesa, a ne iz ljubavi. Sta je u tome lose, kad znamo da je i politika u stvari udruzivanje radi provodjenja interesa grupa.

Sta je lose? Lose je to sto se slabo radi na ostvarenju ciljeva iz platforme i volio bih kad bi novinari pritiskali sa tim pitanjima na presicama vlade, a ne sa dnevnom politikom.
GDJE JE PLATFORMA? To hocu da vidim. Znam da ne moze sve i odmah, ali daj da vidimo nesto od toga. Pa ako je uradjeno, a da mi ne znamo, dajte press konferenciju i recite: od 25877 tacaka, uradjene su dvije - ova i ova. Pa majkamustara, niko nije dijete da ne shvata ludnicu u kojoj zivimo, ali dajte nesto.
sdp je praaaavo lose odigrao prvih nekoliko mjeseci nakon izbora... praaavoooo... propaganda nula bodova, odnosi s javnoscu takodjer

mogu oni do sutra pricati o nekim kozmetickim reformama, usvajati zakone, uvoditi nove mjere stednje itd. ali dzaba im kad prosjecni gradjanin to ne osjeti... naprotiv, plate su iste vec cetiri godine, a inflacija je u medjuvremenu pojela dosta, tako da ljudi zive sve gore... i zaboli ih kurac za prijedlogom zakona o izmjenama zakona... zaboli ih i za dnevnikom... i za pet tacaka i platformom... prosjecni gradjani ne prate politiku ni blizu kao vecina forumasa, a cak su i na forumu ljudi neinformisani... i u toj situaciji je debilno ocekivati da ce ljudi osjetiti ili cak primjetiti bilo koje poteze vlade...

jos prije izbora smo svi znali da ce ekonomska situacija biti katastrofalna, a sdp ne koristi nijednu priliku da se reklamira... da sam na njihovom mjestu, organizovao bi redovne pressice, mjesecne ili kvartalne, na kojim bi npr. prezentirali koliko su razne mjere stednje na svim nivoima vlasti bile uspjesne... deset milja ustede u nekom ministarstvu USK... sto i kusur milja u ZE-DO... milion i nesh u tom i tom federalnom ministarstvu... mogu citavu kampanju napraviti od toga, jebeni reality show, jos pride na netu objavljuju koliko je love ustedjeno svim tim sitnim mjerama... raja pada na takve stvari... a sta sdp radi? nista...

druga je stvar sto zive u nekom la-la lendu kao i ostatak politicara, pa kontaju da su bitni i da narod redovno prati sta rade... mudo marjanovo... vise bi im glasova i podrske osiguralo par kilometara obilaznice i autoputa nego da oba doma parlamenta prebace plan ko rudnik banovici... ljudima je lakse prodati asfalt i beton nego neke reforme u sluzbenim listovima... i sta se uradilo? nista... a bilo je nekih pomaka, rijesene su neke stvari i na obilaznici, i na autoputu... da su pametni, fino bi od toga napravili dobru pr kampanju, cak i da se radovi nastave trenutnom dinamikom... usput, stidljivo su pomenuli spajanje tk na autoput preko zavidovica... i na tom se zavrsilo... da su samo to pitanje ozbiljno potegnuli i zasukali rukave, pokupili bi jos metar glasova u najmogoljudnijem kantonu...
stochar

#3588 Re: SDP

Post by stochar »

quasar wrote:

ne, krivo mi je sto su u vlasti pored dosadashnjih nacionalista, kriminalaca, minderasha kojima je mjesto na optuzenickoj klupi, tu pride i ultradesnicari i zahvaljujuci SDP-u imamo predsjednika federacije koji redovno obilazi Bleiburg, i pijacari iz Lijanoviceve stranke koji su nam KV mesara postavili za ministra.

s ostatkom se slazhem, samo sam mozda nekada ostriji u artikulaciji. i sa sam ovdje navodio veliki broj stvari iz platforme koje ne da nisu ispostovane, vec ne vidim ni da se radi na njima. novinari na press konferenciji ne postavljaju ta pitanja iz vise razloga:

- dio njih su postali rezimski (vidjeti pod rodjendan FTV)

- poslije vecine sjednica ne bude pressica uopste vec samo salju saopstenja u koja pisu sta im je ceif.

- prvaci SDP-a cesto na pitanja novinara koji nisu iz njihovih medija ne zele odgovoriti, ili reaguju napadacki i svadjalacki (bio je snimak kad Lagumdzija sikanira novinara TV1 koji mu je postavio pitanje koje mu se ne svidja). osim za nekoliko medija od kojih najcesce Oslobodjenje i FTV, gdje jos mozes vidjeti intervju sa Zlayom il' nekim od visokih SDP-ovaca?
Last edited by stochar on 04/11/2011 21:37, edited 1 time in total.
dibidus

#3589 Re: SDP

Post by dibidus »

Vi ovdje nabrajate sta je SDP MOGAO uraditi a nije i to sto nije uradio je, navodno, sve objektivne prirode "jer su ga drugi kocili".

Pa hajde sve i da jeste tako, sto malo ne pogledate sta je to SDP URADIO - kakve je kadrove pomecao na kljucne pozicije (familiju i poslusnike), kakve su poteze te marionete povukle po nalogu Naredbodavca...
Po cemu je to Grabovica bolji od Jerlagica, koji je takodje bio poslusnik?
Po cemu je prodaja struje Lazarevicu transparentnija od onog Hecinog sranja?
Po cemu je Nerminov buraz bolji direktor od svog prethodnika?
I tako dalje

Ta man'te, druga pita od istih gonava.
Last edited by dibidus on 04/11/2011 21:39, edited 1 time in total.
stochar

#3590 Re: SDP

Post by stochar »

Alfons Kauders wrote: da sam na njihovom mjestu, organizovao bi redovne pressice, mjesecne ili kvartalne, na kojim bi npr. prezentirali koliko su razne mjere stednje na svim nivoima vlasti bile uspjesne... deset milja ustede u nekom ministarstvu USK... sto i kusur milja u ZE-DO... milion i nesh u tom i tom federalnom ministarstvu... mogu citavu kampanju napraviti od toga, jebeni reality show, jos pride na netu objavljuju koliko je love ustedjeno svim tim sitnim mjerama... raja pada na takve stvari... a sta sdp radi? nista...

druga je stvar sto zive u nekom la-la lendu kao i ostatak politicara, pa kontaju da su bitni i da narod redovno prati sta rade... mudo marjanovo... vise bi im glasova i podrske osiguralo par kilometara obilaznice i autoputa nego da oba doma parlamenta prebace plan ko rudnik banovici... ljudima je lakse prodati asfalt i beton nego neke reforme u sluzbenim listovima... i sta se uradilo? nista... a bilo je nekih pomaka, rijesene su neke stvari i na obilaznici, i na autoputu... da su pametni, fino bi od toga napravili dobru pr kampanju, cak i da se radovi nastave trenutnom dinamikom... usput, stidljivo su pomenuli spajanje tk na autoput preko zavidovica... i na tom se zavrsilo... da su samo to pitanje ozbiljno potegnuli i zasukali rukave, pokupili bi jos metar glasova u najmogoljudnijem kantonu...
i oni bi pravili redovno pressice o napretku, da napretka ima i da se ne boje neugodnih pitanja. to sto si ti nabrojao ispucali bi na dvije pressice i sta onda? niko nije budala, znam i ja da ne moze sve ici rapidno naprijed koliko bi mi ocekivali, ali mora ici naprijed pa makar puzevim korakom.

uz ovakvu postavku, nerad, bavljenje banalnim stvarima dok drzava propada, i ultranacionaliste, pijacare i one koji su nam priustili 20 najtezih godina, tesko je ocekivati promjene nabolje.

svoju platformu ne spominju, nisam cuo 'evropske integracije' od predizborne kampanje, gradnja puta i sarajevske obilaznice stoji i pored obezbjedjenih sredstava zbog cije neiskoristenosti uredno placamo penale...
Hemel

#3591 Re: SDP

Post by Hemel »

Alfons Kauders wrote:posteno :D

hajd onda da ponovim pitanje na koje niko ovdje nije odgovorio zadnjih 13 mjeseci...

ako ne s hsp, sda i nsrzb... s kim?

u opoziciju?

ili je npr. bolji izbor sbb, sbih, hdz brojke i slova... :D

btw. sto se tice tih kritika sdp-a... ja sam iste stvari govorio jos prije pet godina... kod nas je sdp na vlasti 20 godina i znam o cemu pricam... nadji kako se tada po forumu reagovalo na moje komentare... :D stochar, usput nadji kako si ti licno reagovao na njih... :D
@Alfonse, mi nemamo izbora.

Svi su bili i na vlasti i u opoziciji i nista se nije promijenilo na bolje izuzev njihovih plata i privilegija. Nama treba nesto sasvim novo. Kako? To je pitanje za tisucu dolara :D Protektorat? Mozda kada nemamo negoga ko ce da radi za dobrobit ove zemlje i njenih gradjana.

Ima li osoba ili partija/stranka koja moze nesto da uradi(ne mora 100%) za ovaj narod?

Mislim da je najveci problem sto su ONI sebi postavili visoke koeficijente za plate , koje kakve nadoknade(odvojen zivot, rad po komisijama, prevozi, topli obroci...) i nepolaganje racuna za uradjeno/realizovano.
Pogledajte samo ovu situaciju oko neformiranja VM. Ima li neko da je ostao bez plate zato sto jos nije formirano VM. Nema. Svi redovno primaju plate kao da sve normalno radi. Dovoljno je samo jedna klauzula da se promijeni i da se na vrijeme formiraju svi nivoi vlasti a to je nema plate dok se to ne uradi.

Da ne idemo of moze se o ovome i na drugom mjestu razglabati.

Dosadasnji rad SDP-a ne razlikuje se puno od prethodnika. I oni su se hvalili mrvicama uradjenog.
sarkić ajid-paša

#3592 Re: SDP

Post by sarkić ajid-paša »

Ja bi predložio SDP-u da učini nešto konkretno za ovaj narod a to je da promjeni zakon o zaštiti pasa lutalica dok se ne izgrade azili za pse lutalice. Ako nemogu formirati vlast, donijeti ustav itd.. valjda mogu otjerati pse sa ulice, tu im Dodik nije opravdanje. Kod mene ujutro roditelji prate djecu u školu(prvačiće) i nose štapove da prokrče put do škole,
onako u grupi izgledaju ko indijanci.
Dajte ljudi slobodu prolaza do škole, dosta je proevropskih rezolucija
sarkić ajid-paša

#3593 Re: SDP

Post by sarkić ajid-paša »

Image
quasar

#3594 Re: SDP

Post by quasar »

@Alfons Kauders

Bravo. Zato i kazem da je jos 3 godine mandata, pa cemo vidjeti sta su uradili.
stochar wrote:prodever'o sam deset najtezih, pa deset jos tezuih, i pun mi je qratz deveranja! ne zelim nikome da dajem priliku da me jos 20 godina ponizava! ...
To svi mi mislimo, svi mi koji smo davali glas SDP-u do sada. Koja je alternativa? Pljuvanje na sve sto urade ili konstruktivna i realna kritika? Ocekujes da u duboko korumpiranom drustvu imas stranku koja je dio tog drustva i da je za razliku od svog okruzenja prepuna postenjacina i obrazli ljudi? Problem ove zemlje je sto je 20 godina drzala iste na vlasti, umjeto da je na svakim izborima kaznjavala, jer realno sve je to bio jedan neuspjeh za drugim. Stranke bi tad morale da se razvijaju demokratski i da se profiliraju, te da razradjuju planove i strategije, a ne da su pretplaceni na ministarstva, kao sto sad imas ljude kojima je zanimanje -ministar. Cijeli radni vijek je ministar neceg. Sa ovom smjenom vlasti tek se nazire zrelost biraca, a nadam se da ce to pratiti i stranke. Licno, ako SDP ne zasluzi moj glas, prvi put od '90. mu ga necu dati. Trebace se nacekati do pravih Politicara (sa velikim P),ako sto su bili Raif Dizdarevic, braca Bijedic, Branko MIkulic, Bogic Bogicevic itd.
Mi smo svakako sjebana generacija, tako da nemamo sta lijepo vise ocekivati za naseg "mandata", ali makar da je djeci koja se sad radjaju i rastu neko svjetlo na vidiku. Tome ce pomoci ovaj SDP, kakav god da je. Sta god ispadne, ostali ce morati da se unaprijede.
stochar

#3595 Re: SDP

Post by stochar »

quasar wrote:Bravo. Zato i kazem da je jos 3 godine mandata, pa cemo vidjeti sta su uradili.
stochar wrote:prodever'o sam deset najtezih, pa deset jos tezuih, i pun mi je qratz deveranja! ne zelim nikome da dajem priliku da me jos 20 godina ponizava! ...
To svi mi mislimo, svi mi koji smo davali glas SDP-u do sada. Koja je alternativa? Pljuvanje na sve sto urade ili konstruktivna i realna kritika? Ocekujes da u duboko korumpiranom drustvu imas stranku koja je dio tog drustva i da je za razliku od svog okruzenja prepuna postenjacina i obrazli ljudi? Problem ove zemlje je sto je 20 godina drzala iste na vlasti, umjeto da je na svakim izborima kaznjavala, jer realno sve je to bio jedan neuspjeh za drugim. Stranke bi tad morale da se razvijaju demokratski i da se profiliraju, te da razradjuju planove i strategije, a ne da su pretplaceni na ministarstva, kao sto sad imas ljude kojima je zanimanje -ministar. Cijeli radni vijek je ministar neceg. Sa ovom smjenom vlasti tek se nazire zrelost biraca, a nadam se da ce to pratiti i stranke. Licno, ako SDP ne zasluzi moj glas, prvi put od '90. mu ga necu dati. Trebace se nacekati do pravih Politicara (sa velikim P),ako sto su bili Raif Dizdarevic, braca Bijedic, Branko MIkulic, Bogic Bogicevic itd.
Mi smo svakako sjebana generacija, tako da nemamo sta lijepo vise ocekivati za naseg "mandata", ali makar da je djeci koja se sad radjaju i rastu neko svjetlo na vidiku. Tome ce pomoci ovaj SDP, kakav god da je. Sta god ispadne, ostali ce morati da se unaprijede.
dragoi mi je vidjeti da se moze diskutovati i bez etiketiranja i ponavljanja mantri koje su vise svima dosadile. slazem se sa 95 posto ovoga sto si napis'o, ali:

- alternativa jeste konstruktivna i realna kritika koja ce biti PRIHVACENA ili bar razmotrena, a ne odbacena kao neosnovana u staru, a onaj ko ju je uputio proglashen idiotom, izdajnikom, ustashom i cime sve ne.

- kazes, problem je sto su 20 godina isti ljudi na vlasti? slazem se. ali je problem i sto su ti ljudi i dalje na vlasti! s njima se ne moze nista uraditi. uz ultranacionaliste i pijacare - odosmo u ambis

- slazem se da se sa ovom smjenom nazire zrelost biraca, ali je problem sto bi se ta zrelost ili pokusaj zrelosti na kraju mog'o prelomiti preko ledja SDP-a jer su ljudi izgleda shvatili da mogu mijenjati one koji su na vlasti i da im nece porasti rep ako glasaju za nekog drugog.

- moj glas ako nesto drasticno ne promijene ili zavrsni predizborni skup 2014. ne odrze na naplatnoj kucici bar 150. kilometra auto-puta, nece dobiti. ovaj 2012. su definitivno izgubili

- sjebana smo generacija onoliko koliko im dopustimo da nas sjebu, a ja ne zelim sjediti i govoriti sebi kako sam sjebana generacija, vec zelim mijenjati to.
Alfons Kauders

#3596 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:
Alfons Kauders wrote: da sam na njihovom mjestu, organizovao bi redovne pressice, mjesecne ili kvartalne, na kojim bi npr. prezentirali koliko su razne mjere stednje na svim nivoima vlasti bile uspjesne... deset milja ustede u nekom ministarstvu USK... sto i kusur milja u ZE-DO... milion i nesh u tom i tom federalnom ministarstvu... mogu citavu kampanju napraviti od toga, jebeni reality show, jos pride na netu objavljuju koliko je love ustedjeno svim tim sitnim mjerama... raja pada na takve stvari... a sta sdp radi? nista...

i oni bi pravili redovno pressice o napretku, da napretka ima i da se ne boje neugodnih pitanja. to sto si ti nabrojao ispucali bi na dvije pressice i sta onda? niko nije budala, znam i ja da ne moze sve ici rapidno naprijed koliko bi mi ocekivali, ali mora ici naprijed pa makar puzevim korakom.

uz ovakvu postavku, nerad, bavljenje banalnim stvarima dok drzava propada, i ultranacionaliste, pijacare i one koji su nam priustili 20 najtezih godina, tesko je ocekivati promjene nabolje.

svoju platformu ne spominju, nisam cuo 'evropske integracije' od predizborne kampanje, gradnja puta i sarajevske obilaznice stoji i pored obezbjedjenih sredstava zbog cije neiskoristenosti uredno placamo penale...
ja ne ocekujem cuda ni neka rjesenja preko noci... zato nisam ni obracao paznju na prvih sto dana vlade i sl. gluposti, jer znam da ce bilo kakve promjene potrajati... sad je sedmi mjesec kako su na vlasti i opet nema nekog napretka, to je i budali jasno...

e sad je na njima... da lagano pocnu prezentirati rezultate, da do kraja godine pocnu raditi nesto opipljivo... a kako sad stvari stoje, a bukvalno stoje, nece bas imati materijala za bilo kakve pressice ili kampanje... sad je pitanje sta neko ocekuje... ja u startu nisam ocekivao previse, ali su vec imali dosta vremena da pocnu raditi i da vidimo neke konkretne rezultate... ako je vrhunac tih sedam mjeseci blam sa revizijom boraca, nek se poklope i stede iduce tri godine, jer ce ostati bez posla...

ali ne vjerujem da je to slucaj, i puno veci idioti su ostajali na vlasti - i ti si cini mi se neki dan postavljao rezultate cci monitoringa po kojim se vidi da se stvari ubrzavaju, barem kada je zakonodavstvo u pitanju... daleko od idealnog, ali ima napretka... na privrednom planu ne mogu uraditi nista ove godine, vjerovatno ni sljedece... ali mogu nastaviti sa ustedama, koje ce biti jako popularne kod obicnih gradjana... mogu ubrzati radove na obilaznici (vec se radi na tome) i rijesiti jos masu sitnih stvari, npr problem pasa lutalica i neka komunalna pitanja gdje se kantoni mogu upetljati... ja mislim da ce ispasti idioti ako vise ne urade na odnosima s javnoscu - dodik je s nula rezultata napravio nevidjeni hype, a frajer je bukvalno sahranio rs u ekonomskom smislu... valjda ovi mogu ponuditi alternativu, umjesto kurcenja zgradama od 250 miliona, da na kraju godine objave kako su ostvarili npr. 25 miliona usteda na svim nivoima...

ti si haman ocekivao neku binarnu promjenu, on/off... slabo... za pocetak, vecina gradjana nesto takvo ne podrzava, sto je jasno iz rezultata izbora... haman im bilo super zadnjih 20 godina...
stochar

#3597 Re: SDP

Post by stochar »

@alfons - drug, ja nekoliko puta upravo napisah da nisam ocekivao promjenu on/of, ali sam bar ocekivpo prst na prekidacu koji pokazuje da je dovoljno snazan da ga ukljuci. s ostalim se manje-vise slazem.

da bi postig'o neku promjenu, moras za pocetak postaviti ljude koji znaju kako do nje doci, a ne npr instalirati kaplana za ministra kulture. pa to je uvreda inteligencije svakoga kome je IQ iznad 12. jednostavno, ne vidim nista sto mi daje osnovu da povjerujem kako do 2014. mogu ista konkretnije i bitnije uraditi, jer su upali u glib vlasti po kojem se mnogi od njih valjaju, pokazuju nevidjenu bahatost, tehnokratiju, policijsku reformu guraju 15 godina unazad i prave stranacku policiju, imamo i dalje lopove i nacionaliste u vlasti, imamo onog megatrona iz mladezhi HSP-a koji ce nam ovom progresijom uskoro biti ministar kulture bar u kantonu, imamo Lijanovice, sve u svemu, uzhas kojem se niko normalan nije nadao!

kad ti imas prave igrace na terenu, moze im sudija smetati koliko hoces, ali kad raja vidi da su pruzili maksimum, pa makar i izgubili tekmu, dobice aplauz. ovdje slabo vidim pravih igraca, slabo volje za igru, a puno volje za opremanje svlacionica i popratnih sadrzaja. nazalost...
supervizor

#3598 Re: SDP

Post by supervizor »

budi malo koncizniji.

Ja sam patološki zaljubljen u SDP. Ja ih hvalim i kada ništa ne rade, ja ih volim i kada kradu,ja im podržavam i kada nas vode u provaliju.
quasar

#3599 Re: SDP

Post by quasar »

supervizor wrote:budi malo koncizniji.

Ja sam patološki zaljubljen u SDP. Ja ih hvalim i kada ništa ne rade, ja ih volim i kada kradu,ja im podržavam i kada nas vode u provaliju.
Ovo kao da si nesto mene citirao, ali zaboravio navodnike staviti, pa onda nesto meni imputiras svojom duhovitom opaskom?
Ili se varam ja ili ti. Niti sam patoloski zaljubljen, niti ih sam corav. Da si procitao jos koji moj post na ovoj temi vidio bi to.
stochar

#3600 Re: SDP

Post by stochar »

"Rekao sam i prije izbora, a i sada ponavljam: koalicija SDA i SDP-a bila bi neprirodna. Radi se u različitim koncepcijama i putevima. Mislim da takva vlast ne bi mogla operativno funkcionirati, pa bi sukobi bili neminovni. Ulaskom u koaliciju sa tom strankom zbunili bismo, pa i iznevjerili naše članove i prijatelje. Uostalom, smatram da takva koalicija nijednoj stanci ne bi donijela ništa dobro" (Bajazit Jašarević, premijer TK i član Predsjedništva SDA, oktobar 2006.)

retroaktivno se moram sloziti s tipom... jedino sto mislim da su malo vise zbunjeni i iznevjereni glasaci i clanovi SDP...
Post Reply