individualno sve.. neki kazu kreci odmah neki nek odradi malo... ja pustim jednu minuticu kad je 0 i ispod cisto dok se namjestim udobno upalim grijanje muziku i to je to... vjecna tema raspravefriskyoreo wrote:Procitah ovo slucajno, pa me bacise u dilemu...
http://blog.olx.ba/2015/11/30/da-li-zag ... -kretanja/
Ja ga nikad ne zagrijavam u leru kad je hladno. Upalim i polako krenem, brze saltam i pazim da ne prelazi 2.000 obrtaja dok ne dostigne radnu temperaturu. Vozim dizela.
Da li treba pustiti ipak da odradi malo u leru?
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#3576 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
direstraits0078
#3577 Re: Pitamo Mehanicare ?
U leru uljna pumpa radi na najnižem kapacitetu.
-
Dzontra_Volta
#3578 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ugradi webasto, pa nema zime.
-
MrRango
#3579 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dobro veče svima.
Evo opet mene.
Problem je sljedeći, prvo mi je se u vožnji počeo čuti zvuk cvrčenja/cvili, provjerim stanje auta i primijetim da se diskovi malo vise zagrijavaju u toku voznje, bez ikakvih dugih kocenja, ili zestokih, samo od sebe znaci grije. Odem majstoru, podigao auto i tocak slobodno se okrece, nema nikakvog blokiranja, pogledao klijesta i plocice, sve uredno, nema nikakvih znakova koji upucuju na kvar. Nemam ja nista kaze ovdje vise, nista ne mogu rijeti u cemu je problem.
Da li je neko od vas imao slican problem, nesto za preporuciti. Mada nastojim zamijeniti komplet kocnice, u pitanju su zadnje, i auto je VW Touran 2003.
Hvala unaprijed.
Evo opet mene.
Problem je sljedeći, prvo mi je se u vožnji počeo čuti zvuk cvrčenja/cvili, provjerim stanje auta i primijetim da se diskovi malo vise zagrijavaju u toku voznje, bez ikakvih dugih kocenja, ili zestokih, samo od sebe znaci grije. Odem majstoru, podigao auto i tocak slobodno se okrece, nema nikakvog blokiranja, pogledao klijesta i plocice, sve uredno, nema nikakvih znakova koji upucuju na kvar. Nemam ja nista kaze ovdje vise, nista ne mogu rijeti u cemu je problem.
Da li je neko od vas imao slican problem, nesto za preporuciti. Mada nastojim zamijeniti komplet kocnice, u pitanju su zadnje, i auto je VW Touran 2003.
Hvala unaprijed.
- pepeljara
#3580 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da ne zna ko kad ce i hocel biti akcija ono jeftinije clanstvo ove godine ?
Bude u decembru...
Bude u decembru...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3581 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote:ma jok ,ima ovde vecih znalaca od mene ,ja sam seljak ,nemam pojma....
Nema to veze sto si seljak, ako znas svoj pos'o.
Online podrska i savjeti, a uz to i besplatno, neprocjenjivo!!!
- Hemera
#3582 Re: Pitamo Mehanicare ?
Upomoc!
Stajalo mi je auto dugo oko 10-tak dana imam problem be.moze da se temperatura digne nema sanse na 90 jutros na
zehmeriji upalilo ali temperatura uzas cak i pada a otisla sam na duzi put,tusila sam u trecoj i cetvrtoj do 80km/h nista i jos mi se ugasi kad npr usporim do semafora,otvarala sam haubu unutra nista se nije ugrijalo moze se ruka na motor staviti.
U leru opet drndala sam oko 10-tak minuta jedva kofol digne,jel termostat ili neki klinac? Da li da stavim karton naprijed ako nista da se kuci mogu vratiti.
Benzinac,pasat 5
Jel totalno promrzo motor stajajuc vani na ovim minusima i trebam li vozati da se to uljudi?
Inace sve je bilo uredu dok nije se napravila pauza od ovih desetak dana....
Stajalo mi je auto dugo oko 10-tak dana imam problem be.moze da se temperatura digne nema sanse na 90 jutros na
zehmeriji upalilo ali temperatura uzas cak i pada a otisla sam na duzi put,tusila sam u trecoj i cetvrtoj do 80km/h nista i jos mi se ugasi kad npr usporim do semafora,otvarala sam haubu unutra nista se nije ugrijalo moze se ruka na motor staviti.
U leru opet drndala sam oko 10-tak minuta jedva kofol digne,jel termostat ili neki klinac? Da li da stavim karton naprijed ako nista da se kuci mogu vratiti.
Benzinac,pasat 5
Jel totalno promrzo motor stajajuc vani na ovim minusima i trebam li vozati da se to uljudi?
Inace sve je bilo uredu dok nije se napravila pauza od ovih desetak dana....
-
Dzontra_Volta
#3583 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imaš li dovoljno tečnosti u hladnjaku?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3584 Re: Pitamo Mehanicare ?
zaledila brava komsija
- Hemera
#3585 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imam na maximumu promjenjeno prije mjesec i po,ako sta znaci proljetos je mijenjan semering radilice bio otiso u pm,odtad radi ko novo auto,filteri,ulje sve mijenjano i lezaj na alternatoru bio nesto cvilioDzontra_Volta wrote:Imaš li dovoljno tečnosti u hladnjaku?
Nikad mi se ovo nije desilo,auto stoji vani inace,u pocetku juce kad je tek upaljen treslo se ko agadir pa je prestalo
Fackin zima i minusi....znaci auto ide regularno samo fackin temperatura sere nece na pola nikako vec isppd pa nekad i pada...strasno
Najgore mi je negdje kad moram usporiti pred semafor u selu pa moram drzati distancu kad se kanta ugasi i idem pod inercijom pa palim auto
Da sam znala otisla bi autobusom 100 km
Last edited by Hemera on 01/12/2015 13:19, edited 1 time in total.
- muha-V8
#3586 Re: Pitamo Mehanicare ?
Trebam savjet , BMW E39 , 2,2i M54B22.
Razlog : potrošnja ulja 1l-500 kilometara, vodu ne troši,ne nabija pritisak u crijevima, zadimi pri jacem gasu uz brdo kad idem.
Auto po mom nekom osjecaju fino ide i povlaci kad treba i ako pomislim da bih trebao biti življi ali nisam vozio istog da bi uporedio.
Ako imate preporuku za dobrog majstora ili iskustva sa istim problemom ( Sarajevo i okolina-na internet sam našao za Buzu u Visokom pa ako imate kakva iskustva sa Buzom)
jer po meni je jedina opcija otvaranje motora da se ustanovi stanje. Gumice ventila ili.... Motor ima preko 300000
Razlog : potrošnja ulja 1l-500 kilometara, vodu ne troši,ne nabija pritisak u crijevima, zadimi pri jacem gasu uz brdo kad idem.
Auto po mom nekom osjecaju fino ide i povlaci kad treba i ako pomislim da bih trebao biti življi ali nisam vozio istog da bi uporedio.
Ako imate preporuku za dobrog majstora ili iskustva sa istim problemom ( Sarajevo i okolina-na internet sam našao za Buzu u Visokom pa ako imate kakva iskustva sa Buzom)
jer po meni je jedina opcija otvaranje motora da se ustanovi stanje. Gumice ventila ili.... Motor ima preko 300000
- Bakir1
#3587 Re: Pitamo Mehanicare ?
nema buze u Visakom jos barem 1 heftu 
- basicm
#3588 Re: Pitamo Mehanicare ?
Za pocetak izmjeriti kompresiju.
- muha-V8
#3589 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bakir1 wrote:nema buze u Visakom jos barem 1 heftu
Ne gori mi odmah da idem ali me zanimaju ljudi koi su imali iskustva sa ovakvim radovima
- muha-V8
#3590 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ok i o tome sam razmisljao ali opet ostaje potrosnja uljabasicm wrote:Za pocetak izmjeriti kompresiju.
- muha-V8
#3591 Re: Pitamo Mehanicare ?
Preporuka neka gdje mogu izmjeriti kompresiju?muha-V8 wrote:Ok i o tome sam razmisljao ali opet ostaje potrosnja uljabasicm wrote:Za pocetak izmjeriti kompresiju.
-
NediM17
#3592 Re: Pitamo Mehanicare ?
tefloni ventila sigurno a vjerovatno i karike.
-
lavic
#3593 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imas dva servisa u Sarajevu sa iskustvom u otvaranju motora i popravkom istih, jedam je uu Safeta Zajke mislim br.100 ili tako nesto, i drugi je na Otoci, praonica "Diablo", mislim da se isto zove "MUHA", bio par puta drugim poslom, i vidio mladjih auta sa otvorenim motorima. Za ove momke iz Safeta Zajke znam da imaju iskustva, tel. 061/205-773.muha-V8 wrote:Trebam savjet , BMW E39 , 2,2i M54B22.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3594 Re: Pitamo Mehanicare ?
tefloni? teflon je tava i serpa koliko ja znam ....NediM17 wrote:tefloni ventila sigurno a vjerovatno i karike.
- muha-V8
#3595 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvalalavic wrote:Imas dva servisa u Sarajevu sa iskustvom u otvaranju motora i popravkom istih, jedam je uu Safeta Zajke mislim br.100 ili tako nesto, i drugi je na Otoci, praonica "Diablo", mislim da se isto zove "MUHA", bio par puta drugim poslom, i vidio mladjih auta sa otvorenim motorima. Za ove momke iz Safeta Zajke znam da imaju iskustva, tel. 061/205-773.muha-V8 wrote:Trebam savjet , BMW E39 , 2,2i M54B22.
- O'zone
- Globalni moderator
#3596 Re: Pitamo Mehanicare ?
Teflon - Tiflonbitanga_sa_otesa wrote:tefloni? teflon je tava i serpa koliko ja znam ....NediM17 wrote:tefloni ventila sigurno a vjerovatno i karike.
Bombina - Bobina
Auspuh - Auspuf
Haj ba razumijemo se
Usput da su bogdom od teflona a ne gumeni ja sad ne bih morao razmišljati kako ih zamjeniti....
- Em2r
#3597 Re: Pitamo Mehanicare ?
Felga felna felma feluga 
- Ned071
#3598 Re: Pitamo Mehanicare ?
stariji opelovi dizelasi imaju istu tu boljku koja se lako rjesava , ali treba malo vremena da se dodje do mjesta problema. gumene podloške dizni s vremenom otvrdnu, pa ulazi zrak i ulje se polako mijesa sa naftom, sto se vidi u filteru nafte. mozda je i kod tebe inesto slicno...muha-V8 wrote:Trebam savjet , BMW E39 , 2,2i M54B22.
-
direstraits0078
#3599 Re: Pitamo Mehanicare ?
Beluga?Em2r wrote:Felga felna felma feluga

-
direstraits0078
#3600 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jamie Oliver series?bitanga_sa_otesa wrote:tefloni? teflon je tava i serpa koliko ja znam ....NediM17 wrote:tefloni ventila sigurno a vjerovatno i karike.