koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#3576 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

upsy_daisy wrote:

OH My name.... razmišljala sam da ga ulovim, probala sam ga jednom.
Fakat...možda si me inspirisala sad :)
A taj sam imala nekad davno i ne volim baš da se vraćam parfemima ali mi je nešto ''prahnuo'' u ove tople dane da ga malo pronosam...

To je onako više za mlađu raju, Laura by Laura ima tu neku auru http://www.punmiris.com/parfem/Laura-Bi ... a-630.html

al se iznenadih što ga nema, kaže nema više uvoznika za Lauru.Pih.

Odakle naručuješ?Cijene dostave??
Probaj ga jos jednom, mislim da ce ti dopasti. Jorgovan se osjeti ali ne ubija u nos.

Ovaj badem sam narucila sa ebay, jer nije skup.
To je brand koji radi kupke, kreme, parfeme, sapune...kao na prirodnoj bazi.

Inace imam svog dobavljaca koji je poprilicno brz i pristupacne cijene. I moze zbaviti skoro pa sve...balenciagu recimo i la prairie.
Javi se u pp ako hoces broj.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3577 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Kataklinger wrote:
KB9 wrote: samo ganjaj one iz BL, osman ko sto gledam kupuje od njih i onda gleda da uzme petaka po parfemu :mrgreen:
Hahaha dobro zapazanje, i ja sam na nekoliko isih parfema primijetio da je Osman skuplji za 5-10KM u odnosu na BL.
Ja sam prije uzimao od osmana, sve korektno, a takodjer i od ovog momka iz BL, i mislim da je osman prije njega krenuo u biznis a cijene je lagano podigao, to je cinjenica. Ja vise ne kupujem kod njih, jer ima jedan momak iz Sarajeva, pa me dodje jeftinije ili tu negdje kao kod ove dvojice, jer ne placam postarinu, a nabavi mi gotovo sve sto mi zapadne za oko.
KB9

#3578 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konektovan wrote:
Kataklinger wrote:
KB9 wrote: samo ganjaj one iz BL, osman ko sto gledam kupuje od njih i onda gleda da uzme petaka po parfemu :mrgreen:
Hahaha dobro zapazanje, i ja sam na nekoliko isih parfema primijetio da je Osman skuplji za 5-10KM u odnosu na BL.
Ja sam prije uzimao od osmana, sve korektno, a takodjer i od ovog momka iz BL, i mislim da je osman prije njega krenuo u biznis a cijene je lagano podigao, to je cinjenica. Ja vise ne kupujem kod njih, jer ima jedan momak iz Sarajeva, pa me dodje jeftinije ili tu negdje kao kod ove dvojice, jer ne placam postarinu, a nabavi mi gotovo sve sto mi zapadne za oko.
ma osman je mogo ubrat paru prije, znao sam i ja kupit kod njega dok nije bilo konkurencije, sad vec ima bruka ljudi preko kojih mozes zavrsit poso i cini mi se da su bas svi jeftiniji od osme brata :mrgreen:
Adoxxx

#3579 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Adoxxx »

Probah danas aqa di gio essenza i aqua di gio profumo, jesu to haman pa isti parfemi ili mi se cini, kao da isto mirisu?
Dr Baltazar

#3580 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Adoxxx wrote:Probah danas aqa di gio essenza i aqua di gio profumo, jesu to haman pa isti parfemi ili mi se cini, kao da isto mirisu?
Slični jesu, ali je Profumo meni malo bolji.
KB9

#3581 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

preskupi su oni za ono sta nude tj ne nude
Curve

#3582 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Curve »

Kataklinger wrote:
koji su to iz BL ? provjereno ok ?
KB9

#3583 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

parfemizavas i parfemidrago
Curve

#3584 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Curve »

KB9 wrote:parfemizavas i parfemidrago
aha, gdje gledate ponude, fejs? pik?
od osmana sam i ja narucivao od ovih nisam dosad
KB9

#3585 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Curve wrote:
pik
konektovan

#3586 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Curve wrote:
Imas pik i fcb.
pink floydd

#3587 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by pink floydd »

Dr Baltazar

#3588 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

KB9 wrote:preskupi su oni za ono sta nude tj ne nude
O tom bi se dalo pričat. Meni je npr preskup Frapin koji košta 100+ eura, a duže se na koži zadrži miris sapuna.
BJB

#3589 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by BJB »

Image
Image
Kupila ova dva, Versace Versense izgleda da je bolje nabaviti tester nego original, jer je tester puno trajniji...Nosala sam papirric nasprican Versenseom u dzepu pet dana i dzep mi je mirisao a i papiric nakon 5 dana..Ovaj jutros nanijela na ruku, nakon pet minuta gotovo da se ne osjeti..Bas sam razocarana..
Lalique ima malo bolju postojanost.. Vidjecu za mjesec dana, mozda je do mog nosa... :roll:
Navodno oba su originali, provjerila sam detalje, izgledaju kao originali, ali hajd' ti vjeruj ikome danas...Od istog prodavca sam kupila dva parfema prije nekih pola godine, oba testera i bili su punoooo bolji..
Samo svaki put mi testeri parfema imaju punooo bolju postojanost nego originalni parfemi, zasto to? Je li formula drugacija ili je do mene?
Dr Baltazar

#3590 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Testeri i originali jedno te isto. Jedino što može biti je da je parfem reformulisan i da su novije verzije (originali) oslabljene, a tester je npr iz 2012. godine i on je stara, dobra verzija :) A prvo dobro provjeri da li uopće imaš original kod sebe. Provjeri podudara li se batch kod na kutiji i na parfemu prvo.
konektovan

#3591 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

BJB wrote:Image
Image
Kupila ova dva, Versace Versense izgleda da je bolje nabaviti tester nego original, jer je tester puno trajniji...Nosala sam papirric nasprican Versenseom u dzepu pet dana i dzep mi je mirisao a i papiric nakon 5 dana..Ovaj jutros nanijela na ruku, nakon pet minuta gotovo da se ne osjeti..Bas sam razocarana..
Lalique ima malo bolju postojanost.. Vidjecu za mjesec dana, mozda je do mog nosa... :roll:
Navodno oba su originali, provjerila sam detalje, izgledaju kao originali, ali hajd' ti vjeruj ikome danas...Od istog prodavca sam kupila dva parfema prije nekih pola godine, oba testera i bili su punoooo bolji..
Samo svaki put mi testeri parfema imaju punooo bolju postojanost nego originalni parfemi, zasto to? Je li formula drugacija ili je do mene?
Mozda su nepravilno skladisteni, a puno svjetla, visoke temperature, vlaga takodjer, cine da parfem vrlo brzo popusti.. Ja sam istog ubjedjenja da su testeri malo jaci od komercijalnih pakovanja, al' opet, to ne znaci da smo u pravu. :mrgreen: Prije ce biti ovo prvo, sumnjam da su pljaka, jer si vec kupovala od istog kupca.
KB9

#3592 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

haj ti nama reci koji je prodavac i iskreno kolko si platila, to ce ruku na srce dosta toga rec :-D
stachu

#3593 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by stachu »

Pa testeri i jesu "jaci", od komercijalinh pakovanja. Poenta testera i jeste da te "navuce" da kupis parfem.
Zato ja sebi uvijek nabavljam tester.
KB9

#3594 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

ne, nisu
Dr Baltazar

#3595 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

stachu wrote:Pa testeri i jesu "jaci", od komercijalinh pakovanja. Poenta testera i jeste da te "navuce" da kupis parfem.
Kakva glupost. Obriši komentar, najpametnije ti je.
radiša

#3596 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

BJB

#3597 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by BJB »

KB9 wrote:haj ti nama reci koji je prodavac i iskreno kolko si platila, to ce ruku na srce dosta toga rec :-D
ParfemiZaVas, nije do parfema, do mog nosa je danas..mama mi udje u sobu i govori da cijela kuca mirise da se utopis u parfemu, a ja jedva primjecujem.. A ta dva koja sam prije kupila su bili parfemi drugog dizajnera, vjerovatno sami od sebe jaci i postojaniji..Nasla sam na nekom site-u razlike izmedju originalnog i fake Versace Versensea, prema onom websiteu, ovaj moj je original.
Sutra je novi dan, mozda mi nos proradi, pa cu znati jesam li se presla...
radiša

#3598 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

Dr Baltazar wrote:
stachu wrote:Pa testeri i jesu "jaci", od komercijalinh pakovanja. Poenta testera i jeste da te "navuce" da kupis parfem.
nije uopste glupost tacno 100%
ako nisi upucen imas gugl pa guglaj...
Tester ima jaci koncentrat parfema, miris se vise osjeca i traje duze.
Dr Baltazar

#3599 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

radiša wrote:
Dr Baltazar wrote:
nije uopste glupost tacno 100%
ako nisi upucen imas gugl pa guglaj...
Tester ima jaci koncentrat parfema, miris se vise osjeca i traje duze.
Nemam šta guglat. Imam trenutno 40 parfema, preko 60 sam ih imao u životu sa 20 godina. Dovoljno da sam jako kompetentan pričati na ovu temu.

Jedine razlike između testera i originala su:

- kutija
- tester ponekad nema čep

Sve ostalo je u glavi čovjeka tj.da umisli kako je tester jači. Naravno, priču o reformulaciji sam već pomenuo.
Dr Baltazar

#3600 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

BJB wrote:
KB9 wrote:haj ti nama reci koji je prodavac i iskreno kolko si platila, to ce ruku na srce dosta toga rec :-D
ParfemiZaVas, nije do parfema, do mog nosa je danas..mama mi udje u sobu i govori da cijela kuca mirise da se utopis u parfemu, a ja jedva primjecujem.. A ta dva koja sam prije kupila su bili parfemi drugog dizajnera, vjerovatno sami od sebe jaci i postojaniji..Nasla sam na nekom site-u razlike izmedju originalnog i fake Versace Versensea, prema onom websiteu, ovaj moj je original.
Sutra je novi dan, mozda mi nos proradi, pa cu znati jesam li se presla...
Postoje parfemi koji su nepostojani i tu ne možeš mnogo promijeniti. Uzela si originale 100% i nema greške sa parfemima. Sljedeći put pročitaj koju recenziju na http://www.punmiris.com ili http://www.fragrantica.com vezano za trajanje parfema jer to što je brend Versace ne mora ništa značit kao i to što košta 100 km. Ima parfema i po 300 km koji su poprilično nepostojani, a trebali bi vrištat za te pare :D
Post Reply