Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#3576 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Point. wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Jack Be Nimble wrote:Uskoro De Niro, Pacino, Pesci i Keitel se vracaju pod palicu Scorsese-a pa ce valjda snimiti dobar film.
Nesto citam tvoj komentar, pa odem na imdb stranicu Scorsese-a, kad ono stvarno:

The Irishman (2018)
http://www.imdb.com/title/tt1302006/?ref_=nm_flmg_dr_1

Robert deNiro
Al Pacino
Joe Pesci
Harvey Keitel
Bobby Cannavale

Koja glumacka postava jbt. I jos rezira Scorsese. I jos gangsterski film. :shock:

Jedva cekam. :-D
Cekao sam Righteous Kill zbog njih dvojice, pa se razocarao. Doduse lampice su se upalile kad sam vidio da i jebeni 50 Cent glumi u tom filmu. Nadam se da ce ovaj film rasturiti, ima kapacitet da bude kultni.
Znači uspjeli su Pescija izvući iz penzije. Bilo je sumnja da li će prihvatiti pošto već godinama tvrdoglavo odbija
bilo kakav povratak. Ali pretpostavljam da je Martinu i starim prijateljima teško reći ne. Nadam se samo
da će dobiti jednu od onih njegovih uloga opasnih malih psihopata. :D

Funny how? :mrgreen:
Tito_i_Partija

#3577 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

Znao sam da ce neko ubacit' Righteous Kill u cijelu pricu. :D Al' shvatite da taj film osim Pacina i DeNira nema bas nista vrijedno spomena.

The Irishman rezira Scorsese, scenario je napis'o Steve Zaillian, a izvorni material (knjiga zvana "I Heard You Paint Houses" od Charles Brandt-a) je po nekim navodima bio tako lukrativan da su ponude za kupovinu prava letile sa svih strana i na kraju su kupljena za oko 50 miliona.

http://www.torontosun.com/2016/12/14/th ... -next-year

http://www.independent.co.uk/arts-enter ... 69376.html

Scorsesese je doveo tematiku gangsterskog zivota i mafije na nivo koji je jednostavno neprevazidjen. Obicno ne volim da dizem plaho hampu oko necega sto je tek u planu, al' dzaba je kad mi je Goodfellas jedan od najboljih filmova svih vremena. :D
Tito_i_Partija

#3578 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Znači uspjeli su Pescija izvući iz penzije. Bilo je sumnja da li će prihvatiti pošto već godinama tvrdoglavo odbija
bilo kakav povratak.
Pa nisu jos, al' Marty kaze da je siguran da ce ga moc' ubijedit'. Za Pescija je planirano da glumi Jimmy Hoffu u tom filmu. :wink:
Pitarrr82

#3579 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Pitarrr82 »

Ima dobrih 5god kako se prica o tom filmu, valjda ga vise i snime...
Snake Eyes

#3580 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Snake Eyes »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:
bilo kakav povratak.
Pa nisu jos, al' Marty kaze da je siguran da ce ga moc' ubijedit'. Za Pescija je planirano da glumi Jimmy Hoffu u tom filmu. :wink:
Piše da Al Pacino glumi Hoffu.
dale cooper

#3581 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:Znao sam da ce neko ubacit' Righteous Kill u cijelu pricu. :D Al' shvatite da taj film osim Pacina i DeNira nema bas nista vrijedno spomena.

The Irishman rezira Scorsese, scenario je napis'o Steve Zaillian, a izvorni material (knjiga zvana "I Heard You Paint Houses" od Charles Brandt-a) je po nekim navodima bio tako lukrativan da su ponude za kupovinu prava letile sa svih strana i na kraju su kupljena za oko 50 miliona.

Scorsesese je doveo tematiku gangsterskog zivota i mafije na nivo koji je jednostavno neprevazidjen. Obicno ne volim da dizem plaho hampu oko necega sto je tek u planu, al' dzaba je kad mi je Goodfellas jedan od najboljih filmova svih vremena. :D
A i inače, Martin ima manje više neukaljan rezime.
Jack Be Nimble

#3582 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Jack Be Nimble »

U zadnji par mjeseci na svakom nocnom programu De Niro je bio pitan ili je rekao sam izmedju redova kako je natjerao Pescia da se vrati na ekran. Mislim da ce to biti OK, sem ako i njima nije dovoljna penzija pa trebaju jadnici sa strane nesto snimati. Ko zna kakve dugove Pesci ima :D
Tito_i_Partija

#3583 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:Znao sam da ce neko ubacit' Righteous Kill u cijelu pricu. :D Al' shvatite da taj film osim Pacina i DeNira nema bas nista vrijedno spomena.

A i inače, Martin ima manje više neukaljan rezime.
Pa zato kazem, jako mala je vjerovatnoca da ce ovo ispast' lose kad je on to licno uzeo u svoje ruke. Gledam neki dan Wolf of Wall Street, i strasno mi je se svidio. Nisam gled'o zabavniji film jos od Mad Max-a. :D

A sto se tice njegovog opusa, ima tu i stvari koje nisu bas bile po mom ukusu, mada su rijetke. Recimo Bringing Out The Dead sam pokus'o jednom davno da odgledam, al' jednostavno nisam mog'o do kraja da izdrzim. Aviator i Gangs of New York mi takodjer nisu legli, iako je Daniel Day-Lewis bio toliko dobar u tom filmu da je se glumacki popis'o na Leonarda.

Ostalo mi je jos nekoliko njegovih filmova da odgledam, vecinom sa pocetka njegove karijere (Alice Doesn't Live Here Anymore, Mean Streets, Boxcar Bertha), al' sve u svemu, Marty mi je puno dosljedniji nego drugi velikani americke rezije, k'o npr. Spielberg.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3584 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

sljedećih dana dolaze ovi na red... vjerojatno ću ih gledati na tabletu dok nešto čitam ili surfam u wc-u ili na poslu :D na pauzi i tako to pa reko da pritefterim dok sam na desktopu

ali naslovi su morate priznati :lol: :lol: :lol:

Image
parasite pussy killer... za ovo nemam ni prevoda :D još neki šupački format valjda ću pogledati

Image
based on true story :D

Image
ovo mi cak i nije u spisku... dakle izbrisao sam ga da ga ne gledam ali slucajno je bio na disku sa parasite pussy killer reko da mu dam sansu od 15 minuta mada sumnjam

vixens i supervixens...
nemam komentara film sa velikim sisama...
i ovo će na probu da je ljeto gledao bih u velikom parku na pauzi :lol:

Image

ko preživi pričat će
Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3585 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by _BataZiv_0809 »

Pa stas drugo spomenuti kad su njih dvojica nasnimali smetlja zadnjih godina :-) Jos je taj film i podnosljiv za razliku od nekih drugih :run: Ono pokusali su zajahati talas Heata i dobili nesto, pa hajmo rec gledljivo. Ubjedjen sam da bi film pobrao i bolje kritike da je bila druga glumacka postava.

Ovako su glumci pojeli film.

Ali Skorseze bi trebao biti neki osigurac i garancija da necemo gledati jos jedan blam ikona Holivuda :)

Joj jedva cekam ovog brata, najjaci je kad popizdi :lol:

A i njemu je vise vakat za neku jebacku ulogu:

Image
Tito_i_Partija

#3586 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: Pa stas drugo spomenuti kad su njih dvojica nasnimali smetlja zadnjih godina :-) Jos je taj film i podnosljiv za razliku od nekih drugih :run: Ono pokusali su zajahati talas Heata i dobili nesto, pa hajmo rec gledljivo. Ubjedjen sam da bi film pobrao i bolje kritike da je bila druga glumacka postava.
E moj Batice, nije lahko kad dodjes u te godine kad ti ime nema znacenja k'o nekad, pa ti se valja latit' bilo kakvog posla. Pogledaj slavne glumce koji su otprilike istih godina k'o DeNiro: Morgan Freeman, Anthony Hopkins, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, and the list goes on. Hollywood ih polako tiska napolje, i zato se hvataju za koji god projekat mogu. Imaju izmedju ostalog jako puno filmova sto ide direktno na DVD, i generalno im kvalitet filmova jako opada, zato sto nema A+ ponuda k'o prije. A s tim sto su vjerovatno navikli zivjet' na visokoj nozi, pa imaju po dvije-tri bivse zene sa alimentacijama, pa djeca iz tih brakova kojima se jos placa izdrzavanje, pa onda licni dugovi/porezi...i na kraju im modus operandi predje iz "radim ono sto me interesuje" u "daj sta das". :D

Ima naravno i glumaca koji su izuzetak, pa su se povukli skroz il' samo ponekad prave poneki film, eto tek toliko da se malo zabave. Sean Connery i Daniel Day-Lewis, naprimjer.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3587 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote:
E moj Batice, nije lahko kad dodjes u te godine kad ti ime nema znacenja k'o nekad, pa ti se valja latit' bilo kakvog posla. Pogledaj slavne glumce koji su otprilike istih godina k'o DeNiro: Morgan Freeman, Anthony Hopkins, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, and the list goes on. Hollywood ih polako tiska napolje, i zato se hvataju za koji god projekat mogu. Imaju izmedju ostalog jako puno filmova sto ide direktno na DVD, i generalno im kvalitet filmova jako opada, zato sto nema A+ ponuda k'o prije. A s tim sto su vjerovatno navikli zivjet' na visokoj nozi, pa imaju po dvije-tri bivse zene sa alimentacijama, pa djeca iz tih brakova kojima se jos placa izdrzavanje, pa onda licni dugovi/porezi...i na kraju im modus operandi predje iz "radim ono sto me interesuje" u "daj sta das". :D

Ima naravno i glumaca koji su izuzetak, pa su se povukli skroz il' samo ponekad prave poneki film, eto tek toliko da se malo zabave. Sean Connery i Daniel Day-Lewis, naprimjer.
Pa da slazem se. Ne mozemo mi njih posmatari nasim "smrtnickim" arsinima i rec pa zar nije dovoljno zaradio. Ti ljudi imaju troskove za namjene o kojima ne mozes ni sanjati niti ih mozes zamisliti.

Opet tesko je gledati takve bardove kako evidentno tezgare. :roll:

Na sta mislis pod ovim-direktno idu na DVD? Ne idu u kino projekcije?
Snake Eyes

#3588 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Snake Eyes »

_BataZiv_0809 wrote:
A i njemu je vise vakat za neku jebacku ulogu:

Image
Nažalost već je imao tu "jebačku" ulogu:

Dirty Grandpa
Image
Still, I do hope that he pulls out a great role, just so Dirty Grandpa doesn't look nearly as embarrassing on his resume when he dies.
Jednostavno ne mogu svariti da je djedicu od 73 godine nešto natjeralo da odglumi scenu mastrubiranja u filmu Dirty Grandpa :-)
Tito_i_Partija

#3589 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: Na sta mislis pod ovim-direktno idu na DVD? Ne idu u kino projekcije?
Tacno tako. Posto pustanje filma u kino nosi sa sobom velike troskove promocije, kao i placanja kina (ili procenat profita, zavisi od ugovora kino lanca sa studiom), studijske guzonje se cesto odluce da posalju film direktno na DVD ili VOD (Video on Demand, znaci Netflix i slicni kucni servisi) ako misle da kino projekcije nece unijeti bilo kakav znacajan profit.
Point.

#3590 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Point. »

Neku noc sam gledo Ronin i Copland. Jebote, zao covjeku bude sto nema vise ovakvih filmova i sto je De Niro ostario.
Gojeni H

#3591 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Gojeni H »

Image

Nije dno dna, ali nije ni za razmisljanje, ni za opustanje ... naka muka cekat' kraj filma.
Tito_i_Partija

#3592 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

Jel' to majke ti Ben Kingsley?! :shock:

Eto ti Bato jos jedan primjer slavnih starijih glumaca koji ce radit' sve za platu. :D
Jack Be Nimble

#3593 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Jack Be Nimble »

Point. wrote:Neku noc sam gledo Ronin i Copland. Jebote, zao covjeku bude sto nema vise ovakvih filmova i sto je De Niro ostario.
Copland je veoma solidan film, cak je i Stalone solidan u njemu.
nelle_tz

#3594 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nelle_tz »

The Arrival

Jedan od najdosadnijih filmova koje sam gledao u zivotu. Ovdje je prica o vanzemaljcima iskoristena samo kao okvir za pricu o njenon buducoj bolesnoj kceri. Rijec je o drametini u kojoj je kraj ubrzan i besmislen, misterija ne postoji.Kao sto je neko napisao na imdb "artsy" film o vanzemaljcima.Prodje ti gotovo 2 sata i pitas sebe- sta je ovo meni trebalo.
Izbjegavati pod svaku cijenu, spor, dosadan film sa besmislenim krajem , bez misterije, bez vanzemaljaca.Film ni o cemu, obicna drama
banjaluka078

#3595 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by banjaluka078 »

Assassin's Creed. Užas.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3596 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by JoseMujica »

Operation Avalanche (2016)

Image

znači, djeca se igrala snimanja filma :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3597 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

colour purple :roll: kasnim 30 godina nikad nije kasno
ali evo na sedmom minutu mi se stomak okrece od radnje naracije i sredjivanja "udaje"

opce mjesto kulture...film

oooooooooo na cemu fataju raju i lovu vidim budzet i zarada 1 naprema 6 :thumbup: :?:
Gojeni H

#3598 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Gojeni H »

Tito_i_Partija wrote:Jel' to majke ti Ben Kingsley?! :shock:

Eto ti Bato jos jedan primjer slavnih starijih glumaca koji ce radit' sve za platu. :D
Jasta je.
On je meni vazda legenda kad glumi one psihopate, ili ljude fanaticno predane svom poslu do tacke kada gube dodir sa stvarnoscu.
E, takvog jednog lika glumi u ovom filmu. Sve ostalo je jeftina znj produkcija.
Gojeni H

#3599 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Gojeni H »

Image

Djeciji film, sa previse nasilja da bi bio djeciji film.
Ima li ovo smisla? - Naravno da nema.
Gojeni H

#3600 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Gojeni H »

Image

Meni se film nije svidio. Pocelo je kao potencijalno divna imigrantska prica, o irskoj djevojci koja zavrsava u Brooklyn-u.
I onda se odjednom pretvorila u film o iskrivljenom ljubavnom trouglu, ili pokusaju Sofijinog izbora, ili ...

Uglavnom, meni se film nije svidio.
Post Reply