Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav svima, nadam se da ću dobiti koristan odgovor.
Je li neko kupovao dresove u klupskim prodavnicama preko interneta? Ako jeste koliko je čekao na dostavu i kako ide preko carine. Konkretno kupujem dres jednog engleskog kluba.
Ako je imao neko ranije iskustvo volio bih da mi detaljno pojasni kako je to sve prošlo.
Piše da se na dostavu čeka sedam dana, a sad ne znam da li je to baš tako.
Bianconeri1988 wrote:Pozdrav svima, nadam se da ću dobiti koristan odgovor.
Je li neko kupovao dresove u klupskim prodavnicama preko interneta? Ako jeste koliko je čekao na dostavu i kako ide preko carine. Konkretno kupujem dres jednog engleskog kluba.
Ako je imao neko ranije iskustvo volio bih da mi detaljno pojasni kako je to sve prošlo.
Bianconeri1988 wrote:Pozdrav svima, nadam se da ću dobiti koristan odgovor.
Došlo mi je preko DHL-a, dres sa shippingom me koštao 125 maraka, a na to mi uzeli carine i pdv-a 97 maraka, zvat će me da mi kažu kada ću moći preuzeti...
Bianconeri1988 wrote:Došlo mi je preko DHL-a, dres sa shippingom me koštao 125 maraka, a na to mi uzeli carine i pdv-a 97 maraka, zvat će me da mi kažu kada ću moći preuzeti...
Bianconeri1988 wrote:Došlo mi je preko DHL-a, dres sa shippingom me koštao 125 maraka, a na to mi uzeli carine i pdv-a 97 maraka, zvat će me da mi kažu kada ću moći preuzeti...
Solarni punjači su inače loši, te trebaju baš malo veći paneli za puniti..Imaš ih po ebayu za 25-40 dolara..
A što se tiče Xiaomi punjača 10000 mAh, preporučujem dobro poznati na linku: http://www.gearbest.com/mobile-power-ba ... ?vip=45686
Sad da l govoris iz iskustva ili ne , mislim da je tvoj usud jako narusen pogotovo podvaljujuci referalne linkove
Sodome, imam vrlo slican, sa banggooda, mislio sam da je solarna celija fake jer je cijena bila niska medjutim stvar je ipak funkcionalna samo nemoj racunati da ce se brzo napuniti preko nje, to je bas ono za nedaj boze ako gdje zaglavis pa nemas nikakav drugi izvor energije nego sunce
ipak kao power bank je ok, napunis preko usba i sasvim korektno napuni i mobitele koji traze jacu struju punjenja
ovaj moj izgleda ovako
ps ne racunaj na vodonepropusnost koja je spomnute kao feature, gume su za ukras i nista vise
malo je skuplji nego tvoj a navodno ima 1000 mah vise, ali sve je to upitno...
U svakom slucaju hvala ,ali nekako sam jos ljut na banggood , jednom sam narucio sijalicu led za bebu , explodirala odmah cim sam je ukljucio u struju.
Zalio se pajpalu :pajpal mi rekao da banggod kaze da posaljem to nazad i da ce mi oni poslati novu.
Ali ta opcija meni nije odgovarala jer ja nisam znao kako da saljem za kinu,pa ko ce platiti postarinu plus moj time ,odi u postu dodji vamo ,tamo. Ja sam to htio sve napisati pajpalu no oni meni nis ostavili u case da naknadno ista pisem i dopunjavam ,to je s njihove strane kao bilo dovoljno.
Tako da je pajpal ispo sto se mene tice vise supak neg banggod . Mislio sam kasnije opet to isto naruciti i ne preuzeti tako da bar to nesto satisfakcije imam , ali mi to previse jadno bilo,nekako balkanski primitivno i odustanem
Tako sto se tice banggoda zasad su prekrizeni
Sodom1 wrote:U svakom slucaju hvala ,ali nekako sam jos ljut na banggood , jednom sam narucio sijalicu led za bebu , explodirala odmah cim sam je ukljucio u struju.
Zalio se pajpalu :pajpal mi rekao da banggod kaze da posaljem to nazad i da ce mi oni poslati novu.
Ali ta opcija meni nije odgovarala jer ja nisam znao kako da saljem za kinu,pa ko ce platiti postarinu plus moj time ,odi u postu dodji vamo ,tamo. Ja sam to htio sve napisati pajpalu no oni meni nis ostavili u case da naknadno ista pisem i dopunjavam ,to je s njihove strane kao bilo dovoljno.
Tako da je pajpal ispo sto se mene tice vise supak neg banggod . Mislio sam kasnije opet to isto naruciti i ne preuzeti tako da bar to nesto satisfakcije imam , ali mi to previse jadno bilo,nekako balkanski primitivno i odustanem
Razumijem te, ja sam do sada sa njima imao ok iskustva, desilo se cini mi se jednom da neki power bankovi nisu valjali, bez otvaranja casea oni su sami poslali nove koji su bili u redu, prema mom iskustvu samo treba ostaviti primjedbu u komentarima proizvoda, odmah reaguju na to. Mislim da sam jedom ovdje procitao da se neko zalio i odbio resend pa su mu ponudili refund ali manji nego sto je bio item... Ja nisam imao takva iskustva, a paypal su stari pakasi, ne cudi me od njih...
Sodom1 wrote:U svakom slucaju hvala ,ali nekako sam jos ljut na banggood , jednom sam narucio sijalicu led za bebu , explodirala odmah cim sam je ukljucio u struju.
Razumijem te, ja sam do sada sa njima imao ok iskustva, desilo se cini mi se jednom da neki power bankovi nisu valjali, bez otvaranja casea oni su sami poslali nove koji su bili u redu, prema mom iskustvu samo treba ostaviti primjedbu u komentarima proizvoda, odmah reaguju na to. Mislim da sam jedom ovdje procitao da se neko zalio i odbio resend pa su mu ponudili refund ali manji nego sto je bio item... Ja nisam imao takva iskustva, a paypal su stari pakasi, ne cudi me od njih...
Meni je to krivo zbog pajpala ostavili mi samo da jednom napisem u cemu se radi, i kad sam htio da pojasnim dopunim , nema opcije.Tako da kad se govori o pajpalu nisu oni zlatni.Ali obicnoj raji pajpala puna usta , dok te ne zavale
E sad ne znam za feedback na bangod da napisem d a proizvod ne valja i da je pokvaren. Sad da li je kasno da pisem feedback, prvo bih morao naci pasword i username , pa da im ja skresem sve po spisku
Ja pak imam loša iskustva sa gearbestom. Prvo naručim USB lemilicu i ne radi, lampica svijetli i ugasi se, pipnem vrh lemilice, hladan skroz a treba da bude vreo i spreman za lemljenje. Gledam po youtubeu ista lemilica lemi bez problema nakon sto se lampica ugasi, ova ništa. Naručio je opet i "podvukao" im da je testiraju prije slanja. Jučer mi stiže speedometar za biciklo sa svjetlom, također ne radi, proradio nekad nakon 2h, radio manje od pola sata i od tada opet ne radi, samo svijetli a ništa nema na displayu. Na sreću nije sve tako crno, dvije externe baterije što sam naručio su stigle ispravne, bar je nešto došlo ispravno...
Posiljka je bila vrijednosti 124 KM (cca 70 USD)... na carinskoj deklaraciji obracunata je carina 10%, pdv 17%, taksa 10 KM i to sve iznosi 45,60 KM ... ali postar je naplatio 58,10 KM
Ima li posta neki cjenovnik ili ...
Ispada (ovaj put) da i posta uzme 10% od vrijednosti posiljke ali nije uvijek tako pa ne znam vise na sta imaju pravo
pumica wrote:Posiljka je bila vrijednosti 124 KM (cca 70 USD)... na carinskoj deklaraciji obracunata je carina 10%, pdv 17%, taksa 10 KM i to sve iznosi 45,60 KM ... ali postar je naplatio 58,10 KM
Ima li posta neki cjenovnik ili ...
Ispada (ovaj put) da i posta uzme 10% od vrijednosti posiljke ali nije uvijek tako pa ne znam vise na sta imaju pravo
Naravno da i posta uzima svoje, svaka uplatnica 1 KM (4 uplatnice = 4KM) + 2,5 KM carinski pregled = 6,5 KM koje uzme posta (svejedno dal ti to placas u posti il postaru na vratima, posta uzima svoj danak)...
Pozdrav forumaši
Ima li netko iskustva sa ovima http://www.computeruniverse.net/ ??
Imaju super cijene oslobođene poreza, zanima me je li se isplati poručivati od njih obzirom da ću ovdje morati platiti carinu i porez kad stigne, zar ne?
Mislio sam kupovati laptop
Neko je pitao za parfeme,pa evo nekoliko stranica
Feelunique (free shipping za iznos preko 10 funti), Fragrancex (trenutno free shipping samo ukucajte kod FSW)
Allbeauty i Fragrancedirect vise ne isporucuju u BiH,ali ako imate nekog vani narucite na njegovu adresu,
StrawberryNet cini mi se besplatna postarina ako uz parfem uzmete nesto od kozmetike