Ovdje su uvijek naka auta parkirana i još nikad nisam vidjela da je ijedno pauk pokupio.smurf wrote: Ali ovako ga ne moze pauk pokupiti... Fino je to mahalac skontao
Ali mahalac je genijalan u svakom slučaju.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ovdje su uvijek naka auta parkirana i još nikad nisam vidjela da je ijedno pauk pokupio.smurf wrote: Ali ovako ga ne moze pauk pokupiti... Fino je to mahalac skontao
A šta bi ti uradio da je bio mudonja?Jeff Bingham wrote:iako te podrzavam potpuno, pitam se sta bi uradio da je umjesto nje bio kakav mudonjagoran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
Zavisi od dimenzija... Salim se... Mene iz cipela nije izbacilo auto na zebri nego kobila koja ga nije pomakla ni poslije upozorenja, a mislim da ga mudonja uopste ne bi tamo parkirao rizikujuci ukras na ljubimcu.Jeff Bingham wrote:iako te podrzavam potpuno, pitam se sta bi uradio da je umjesto nje bio kakav mudonjagoran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
Sve je to fino,krasno,ali bezobrazno.Prvo ona je pogrijesila sto je parkirala na pjesackom,drugo ti si pogrijesio sto si uradio to sto si uradio,trece ona je pogrijesila sto nije zvala policiju pa platila kaznu,a tebi izbila pare iz dzepa sto si joj ostetio automobil(pogotovo sto je novo auto)...To bi bilo najpostenije i svi bi bili zadovoljni.Ali sta ces,koka se prepala i zato joj vise nikad nece pasti na pamet da parkira na takvom mjestu...goran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
isto sto i goranBigGringo wrote:A šta bi ti uradio da je bio mudonja?Jeff Bingham wrote:iako te podrzavam potpuno, pitam se sta bi uradio da je umjesto nje bio kakav mudonjagoran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
Uz svo dužno poštovanje ali ja sam sad iz Mercatora gdje je, ne jedan, već 5 mudonja parkiralo gdje ne treba.goran16v wrote: Zavisi od dimenzija... Salim se... Mene iz cipela nije izbacilo auto na zebri nego kobila koja ga nije pomakla ni poslije upozorenja, a mislim da ga mudonja uopste ne bi tamo parkirao rizikujuci ukras na ljubimcu.
sto smo objektivnidrekalica28 wrote:Uz svo dužno poštovanje ali ja sam sad iz Mercatora gdje je, ne jedan, već 5 mudonja parkiralo gdje ne treba.goran16v wrote: Zavisi od dimenzija... Salim se... Mene iz cipela nije izbacilo auto na zebri nego kobila koja ga nije pomakla ni poslije upozorenja, a mislim da ga mudonja uopste ne bi tamo parkirao rizikujuci ukras na ljubimcu.
Misliš da je ijedan reagovao na moje ljubazno "gdine. ne možete tu parkirat, iza ima mjesta koliko hoćete"
Ne, čak je jedan bio toliko "uljudan" pa me onako sočno poslao u neku stvar.![]()
Činjenica je da većina muškaraca sebi puno uzima za prava da svašta rade i pričaju kada vide da je vozač žensko.
A da stvar bude još smješnija, daleko samo bolji vozač i u popunosti poštujem saobraćajne propise za razliku od mnogih muškaraca koje poznajem.
Prvo, ja sam zaustavio kolica i upozorio je da je na pjesackom i tek kad se napravila luda uz debilno objasnjenja ja sam samo uradio isto sto i ona, pomnozio je s 0 i nastavio gurati kolica zebrom (pjesaskim prelazom) jer na drugi nacin propisno nisam mogao doci do svog auta i pri tome kolicima zagrebao njen auto i fikno retrovizor u nesvjest. Da je zvala policiju sacekao bez ikakve primjedbe i snosio svu sankciju, bez obzira sto mislim da od toga ne bi bilo nista. Prakticno ja sam samo jedan pjesak koji ne zna ocjeniti sirinu kolica i koji se samo kretao stazom predvidjenom isljucivo za pjesake.motorola01 wrote:Sve je to fino,krasno,ali bezobrazno.Prvo ona je pogrijesila sto je parkirala na pjesackom,drugo ti si pogrijesio sto si uradio to sto si uradio,trece ona je pogrijesila sto nije zvala policiju pa platila kaznu,a tebi izbila pare iz dzepa sto si joj ostetio automobil(pogotovo sto je novo auto)...To bi bilo najpostenije i svi bi bili zadovoljni.Ali sta ces,koka se prepala i zato joj vise nikad nece pasti na pamet da parkira na takvom mjestu...goran16v wrote:Neki dan u Mercatoru prednovogodisnja guzva, pun parking i vani i unutra ko sibica. Napravim 3 kruga i nadjem mjesto skroz negdje pri kraju kod tehnomarketa. Kad sam se vracao guram kolica zebrom i negdje predkraj nekaka seljancura parkira novu Octaviu po sred zebre, ja nemam kud nego okolo kuda prolaze auta. Stanem ja i ne mogu da vjerujem, ona se pravi da ne vidi. Zaletim kolica i zviz u blatobran. Pokucam i kazem gospoji da je to pjesacki prolaz, a ona meni da se ona parkirala zato sto je tu vec bio parkiran auto!!!!! Jel tako? Proguram kolica, izvalim retrovizor i ostavim fugu po lijevoj strani i to sve dok ona sjedi unutra. Nije pisnula...
kokuz_sa wrote: sto smo objektivni![]()
mozda to i jeste tacno ali eto..
mene i djevojku je zensko pokupilo na pjesackom prelazu..znaci mi prelazili zebru i u nas auto BUM..zena u autu malo dijete od 2 god imala nit je u onoj sjedalici nit ista..kad joj kazes gdje gledas..kaze zamaglili mi prozori..
kad joj pokazes znak STOP ona ti kaze "moja greska ja nikako ne gledam u znakove"
na faksu na 2 god sam radio istrazivanje neko o voznji i saobracajnim nesrecamadrekalica28 wrote:kokuz_sa wrote: sto smo objektivni![]()
mene i djevojku je zensko pokupilo na pjesackom prelazu..znaci mi prelazili zebru i u nas auto BUM..zena u autu malo dijete od 2 god imala nit je u onoj sjedalici nit ista..kad joj kazes gdje gledas..kaze zamaglili mi prozori..
kad joj pokazes znak STOP ona ti kaze "moja greska ja nikako ne gledam u znakove"![]()
Pa znaš šta...zapravo i jesam objektivna. U obzir sam uzela muškarce koje ja poznajem.![]()
A ako ćemo baš baš objektivno...i sa jedne i sa druge strane imaš i dobrih vozača i onih kojima bi trebalo zabraniti prići autu, a kamoli ga voziti.
Svrha cijele priče je da zaista sumnjam da bi @goran16v isto reagovao kako je reagovao da je u autu sjedio neki tip.
Možda i bi, neću duše da griješim, ali sumnjam.
kokuz_sa wrote: na faksu na 2 god sam radio istrazivanje neko o voznji i saobracajnim nesrecama
uglavnom doslo se do zakljucka da zene prave manje nesreca..ali da je omjer vozaca musko vs zensko= 65:35 % zato i zene prave manje
ali isto tako se utvrdilo da zene prave manje saobracajnih gdje je uzrok alkohol..
ali da prave vise nesreca prilikom kretanja iz mjesta,parkiranja,radi gasenja auta na semaforu i vjerovala il ne oko 10% nesreca je uzrokovano kod zena u jutarnjim satima dok idu na posao i sminkaju se u autu .
znaci banalne greske prave zene
Vjeruj, kad je rijec o ovakvim stvarima ne biram po polu i seksualnoj orjentaciji... Takodjer, poenta mog posta nije bila to sto je uradila zena, nego nas idiotski balkanski mentalni sklop, bez obzira na pol, koji ne samo da se nece obazirati na propis, nego nece ni na direktno upozorenje. Mene je licno najvise rasp...dio odgovor "da je drugi auto prije nje bio pakriran ovdje" - kao kad je mogao on sto ne mogu i ja!!!!!. Ako cemo gledati polni apsket, ne bih da ulazim ko je bolji vozac. Razlika je u tome sto muskarci i zene imaju drugaciji odnos prema autu. Za zene je to u vecini slucajeva tek puko sredstvo i nemaju taj osjecaj da bi im se upravo neko mogao osvetiti preko auta, dok je za vecinu muskaraca ipak to malo vise tj. osim sredstva za prevoz, to je sredstvo za pumpanje ega i pokazivanje, stoga ce muskarci osvetu preko auta shvatiti drugacije i gledati da to izbjegnu.drekalica28 wrote:kokuz_sa wrote: sto smo objektivni![]()
kad joj pokazes znak STOP ona ti kaze "moja greska ja nikako ne gledam u znakove"![]()
Pa znaš šta...zapravo i jesam objektivna. U obzir sam uzela muškarce koje ja poznajem.![]()
A ako ćemo baš baš objektivno...i sa jedne i sa druge strane imaš i dobrih vozača i onih kojima bi trebalo zabraniti prići autu, a kamoli ga voziti.
Svrha cijele priče je da zaista sumnjam da bi @goran16v isto reagovao kako je reagovao da je u autu sjedio neki tip.
Možda i bi, neću duše da griješim, ali sumnjam.
Kao što sam bila rekla...ne bih duše da griješim. .goran16v wrote: Vjeruj, kad je rijec o ovakvim stvarima ne biram po polu i seksualnoj orjentaciji... Takodjer, poenta mog posta nije bila to sto je uradila zena, nego nas idiotski balkanski mentalni sklop, bez obzira na pol, koji ne samo da se nece obazirati na propis, nego nece ni na direktno upozorenje. Razlika je u tome sto muskarci i zene imaju drugaciji odnos prema autu. Za zene je to u vecini slucajeva tek puko sredstvo i nemaju taj osjecaj da bi im se upravo neko mogao osvetiti preko auta, dok je za vecinu muskaraca ipak to malo vise tj. osim sredstva za prevoz, to je sredstvo za pumpanje ega i pokazivanje, stoga ce muskarci osvetu preko auta shvatiti drugacije i gledati da to izbjegnu.
E pa bas taj mentalni sklop je bio okidac i to nije drugi, vec prvi par opanaka. Kao sto sam napisao poenta nije bila da li je to uradilo musko ili zensko nego dokle ide nas bezobrazluk.drekalica28 wrote:Kao što sam bila rekla...ne bih duše da griješim. .goran16v wrote: Vjeruj, kad je rijec o ovakvim stvarima ne biram po polu i seksualnoj orjentaciji... Takodjer, poenta mog posta nije bila to sto je uradila zena, nego nas idiotski balkanski mentalni sklop, bez obzira na pol, koji ne samo da se nece obazirati na propis, nego nece ni na direktno upozorenje. Razlika je u tome sto muskarci i zene imaju drugaciji odnos prema autu. Za zene je to u vecini slucajeva tek puko sredstvo i nemaju taj osjecaj da bi im se upravo neko mogao osvetiti preko auta, dok je za vecinu muskaraca ipak to malo vise tj. osim sredstva za prevoz, to je sredstvo za pumpanje ega i pokazivanje, stoga ce muskarci osvetu preko auta shvatiti drugacije i gledati da to izbjegnu.![]()
Činjenica je imamo vrlo čudan mentalni sklop, ali to je drugi par opanaka.
Ne mogu za druge žene govoriti, ali moj bibi mi nije tek puko prevozno sredstvo.![]()
Vodim računa o istome, kako unutra tako i vani. Ne samo iz sigurnosih razloga, već zato što svaka nastala šteta košta novca. A lova danas nikome ne pada s neba. Tako da...ja se vodim devizom, bolje spriječiti nego liječiti.![]()
A vjeruj mi....da mi nije žao mog auta, ja bih se dnevno bar 10 puta zabila u druge kretene koji se bahato ponašaju i ugrožavaju druge.
Joooj...dajte mi tenk na samo jedan dan, sve bih pogazila.
Pa naravno napravi mu cestu i ljugum odmah napravi kucu tako da mu je prag na zutoj liniji, naravno sa druge strane mora biti rijekaHendrix wrote:Svi vi koji mislite da je Mercator vrhunac papanluka, fino otiđite u Bingo Hadžići, ja prosto ne mogu da vjerujem i svaki put se iznenadim idiotizmu i parkiranju uz prilaznu cestu pored 100 praznih mjesta uvijek 20ak metara dalje. Pred novu godinu odem kad tamo parkirano uz cestu i pored nje i još neki debil kolica ostavio nasred ceste da sam morao izaći iz auta i pomjeriti ih, nakon 20m slobodnih više od 100 mjesta za parking, ali džaba, da ostaneš bez teksta jednostavno.
Ovo mene tangira i profesionalno pa sam duplo više iznerviran uvijek.
Zato u projektima koje radim, parkinzima pravim prilazne ceste kojima može proći samo jedno auto, jednosmjerne sa visokim ivičnjacima u kojima bošnjo nema šta da razmišlja, jer čim našim konjima ostaviš malo više prostora on instinktivno parkira uz nju iz nepoznatog razloga koji je očigledno usađen u našu genetiku, čisto da ne bude kako treba.
pa isto se postavlja pitanje zasto recimo u merkatoru oko vrata miliJon auta, parkiraju ih i okolo ulaza. a kod praonice nikog nema. daleko je to hodat, razumijes ti. posto smo svi gospoda i svi smo rodjeni u autima.Jeff Bingham wrote:kad smo kod trg. centara, nisu mi jasni ljudi u importaneu koji se na prvom nivou garaza guraju ko mravi. parking mjesta su fakat preusko nacrtana, tako da kad dva auta parkiraju jedno do drugog u okviru linija, onom desnom je bas tesko izaci iz auta a da ne lupi vratima lijevog. bez obzira na to, prvi nivo je uvijek nacickan maksimalno, cak parkiraju ispred liftova, i na prolazima tako da se auta ne mogu mimoic.
istovremeno, na drugom nivou ima mozda 5 auta
Dzaba ti i ovo... Neki dan na Grbavici taksista nasukao Golfa V na onaj zuti poviseni ivicnjak...Hendrix wrote:Svi vi koji mislite da je Mercator vrhunac papanluka, fino otiđite u Bingo Hadžići, ja prosto ne mogu da vjerujem i svaki put se iznenadim idiotizmu i parkiranju uz prilaznu cestu pored 100 praznih mjesta uvijek 20ak metara dalje. Pred novu godinu odem kad tamo parkirano uz cestu i pored nje i još neki debil kolica ostavio nasred ceste da sam morao izaći iz auta i pomjeriti ih, nakon 20m slobodnih više od 100 mjesta za parking, ali džaba, da ostaneš bez teksta jednostavno.
Ovo mene tangira i profesionalno pa sam duplo više iznerviran uvijek.
Zato u projektima koje radim, parkinzima pravim prilazne ceste kojima može proći samo jedno auto, jednosmjerne sa visokim ivičnjacima u kojima bošnjo nema šta da razmišlja, jer čim našim konjima ostaviš malo više prostora on instinktivno parkira uz nju iz nepoznatog razloga koji je očigledno usađen u našu genetiku, čisto da ne bude kako treba.
Ista stvar u Robotu u Hrasnom.Jeff Bingham wrote:kad smo kod trg. centara, nisu mi jasni ljudi u importaneu koji se na prvom nivou garaza guraju ko mravi. parking mjesta su fakat preusko nacrtana, tako da kad dva auta parkiraju jedno do drugog u okviru linija, onom desnom je bas tesko izaci iz auta a da ne lupi vratima lijevog. bez obzira na to, prvi nivo je uvijek nacickan maksimalno, cak parkiraju ispred liftova, i na prolazima tako da se auta ne mogu mimoic.
istovremeno, na drugom nivou ima mozda 5 auta
Uopšte se ne trudim da parkiram tu.Cholina_Lokica wrote:I BBI ista stvar, svi na zelJenom nivou
To je super, kod mene je parking ogroman... Znaci kad je najveca spica i svi su u stanu, pola parkinga je zauzeto samo, polovina slobodna, a nalazi se bukvalno nekih 7-8m od zgrade, najudaljeniji dio je 20m od zgrade... I ljudi hladno parkiraju po cesti i na trotoargoran16v wrote:Nije to samo po shopping centrima. Sindrom "autom u haustor" je prisutan svugdje. Ispred moje zgrade je klasicni "od 8 do 4" parking koji se napuni u 4.20 ko sipak a u 8.15 ujutro je napola prazan. U promjeru od 50 metara su jos 2-3 parkinga na kojima uvijek ima mjesta, ali jok dobri Bosnjo ce oderat i sebe, i auto, i komsijski auto, i lamelu samo da ga turi pred haustor!