Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
LBVIEW

#3576 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Lajavikrelac wrote:Da, da....jest, jest :roll:
Svakako, samo znas sta mi je najdraze- to sto je V Korpus sudjelovao u unistenju te zlocinacke paradrzavne tvorevine.
Ljeta 92-e su "knindze" i ostali sljam prelazili Unu kako bi uzeli ucesca u pogromu krajiskih Bosnjaka i Hrvata :evil: , medutim kako se svaki racun placa, tako su doticni imali priliku pokazati svoju cuvenu 'rabrost 3 godine kasnije pri bliskom susretu s pripadnicima "sile nebeske". :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3577 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Popij nešto za umirenje nemoj se uzbuđavati....previše mržnje izjede i ubija čovjeka iznutra znaš to :wink:
Bodkin

#3578 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

.
ujak

#3579 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ujak »

Lajavikrelac wrote:Popij nešto za umirenje nemoj se uzbuđavati....previše mržnje izjede i ubija čovjeka iznutra znaš to :wink:
Vidim Srpska propaganda ti je dobro napunila mozak,nema tebi pomoci, za tebe su Hrvati krivi za rat.Lupas gluposti, Francuzi su ti mjenjali ustav i prije par mjeseci kad su dopustili gej vjencanja.Srbija tvija milena je prije otcjepljenja Hrvatske pokrenula pronjene ustava kako bi centralizirali vlast na Beograd.Znas li kolko su Hrvata protjerali iz tzv.krajine, Vojvodine....ako cemo o etnickom ciscenju, samo tebe boli traktorska kolona koja ti je dokazano rganizirana iz Bg.I opet ako je neciji djed dosao uz like u Bosnu, kakve veze ima sa naseljavanjem Srba nakon ww II? Kazem ti provjeri cinjenice, a ne.lupaj velikosrpske parole i ideje.
nosara

#3580 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

"Rat za Hrvatsku nezavisnost Hrvatske nije bio mogucnost nego namjera Slobodana Milosevica i Franje Tudjmana. Milosevic je htio dobiti Veliku Srbiju i to na granici 40 kilometara do Zagreba, dok je Tudjman htio veliku Hrvatsku do Sarajeva", rekao je bivsi ministar unutarnjih poslova RH, bivsi karlovacki gradonacelnik Josip Boljkovac gostujuci u emisiji "Nedjeljom u dva".

Boljkovac koji je u emisiji evocirao uspomene na pocetak stvaranja hrvatske drzave vise je puta naglasio kako su Tudjman i Milosevic htjeli pocijepati Bosnu i Hercegovinu, sto je bio jedan od glavnih uzroka rata, pise Index.

"Milosevic i Tudjman dogovarali su cijepanje BiH na sastanku 8. januara 1992. godine na Pantovcaku", rekao je Boljkovac u jednom trenutku.
ujak

#3581 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ujak »

Lajavikrelac wrote:
Srpska manjina, učinkovita provedba europskih zakona i čuvanje granica EU, neki su od izazova najmlađe članice EU kojima novinske agencije i tisak posvećuju nešto više prostora.

Europska unija trebala bi biti okvir u kojem hrvatska većina treba ostvariti punu pomirbu sa srpskom manjinom koja danas čini 4,4 posto od ukupnog stanovništva u odnosu na prijeratnih 12 posto stanovnika te energičnije ohrabriti povratak 45.000 izbjeglih Srba, piše agencija AFP. Dodaje da je stanje najteže u Vukovaru, gradu heroju Domovinskog rata u kojem Srbi čini 35 posto od 28.000 stanovnika i u kojem dvije zajednice ne žive zajedno, već jedna pored druge, pa čak i mladi ljudi ne druže se i uče po dva programa.
Na jučerašnji dan 28.06.1990 su usvojeni amandmani na Ustav Hrvatske, kojim Srbi u RH nisu više konstitutivan narod... :roll:
17.11.1989 ti je bila velika rudarska nesreca i poginulo je skoro 100 Srpskih rudara, nekoliko dana poslije bio sam u jednom selu podno Velebita vekovima naseljeno Srbima tamo od negdje 1952,kod tada bliskih prijatelja obitelji Veselinovic kad je stara baka Cuja rekla mom ocu vidis Ivo kako nasi ginu, a spremaju se na ustanak.Tada meni ni mom ocu nije bilo jasno o kakvim ustancima baba prica,ubrzo nakon toga su pocela "dogadanja naroda" citaj cetnicki skupovi gdi se javno isticala ideja progona Hrvata i velike Srbije.Vidis ja tu tvoju istoriju nisam trebao uciti ,ja sam bio tamo kad ste ju stvarali u prilagodavali svojim zeljama.To ti je bilo godinu prije nego su maknuti kao konstitutivni narod, znaci bili su ugrozeni prije nego ih je itko ugrozio.Nemorm naglasavati da je taj Veselinovic bio jedan od voda te pobune orkestrirane iz matice Srbije, al Srbima vise pase glumit zrtvu i bit ugrozeni.Jos mi nisi odgovorio na pitanje kolko Hrvata sjedi u vladi Srbije, a kolko Srba u vladi Hrvatske tinapaceni pripadnice vjecno ugrozenog Srpskog naroda.I da te ispravim bosnjaci nisu konstit.narod u Srbiji , a nisu ni Albanci kojih ima u malo vecem postotku, zapocetak pocni provjeravat sta pises her ocuto nisi tak pametan kak se hoces prikazat lima.
Paranoid

#3582 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

ujak, postoje činjenice koje je nosara iznio u svom postu (da ne kopiram), i na osnovu tih činjenica i onoga što se u haškom tribunalu izdešavalo prošlog mjeseca Hrvatska se može u dobrom dijelu staviti u isti koš sa Srbijom...naravno, da Srbija ima daleko više zločinačke hipoteke, ali zločin je zločin...

Biće vrlo interesantno sa pozicije gradjanina BiH posmatrati za par godina hrvatske i srpske predstavnike u EU kako zajednički učestvuju u "rješavanju" pitanja EU.

Hrvatskoj čestitam ulazak u EU, a Srbiji na datumu o pregovorima... BiH će svoj mir i spokoj naći onog momenta kada se susjedi i komšije nadju za istim stolom i u istim problemima i kada ti problemi budu rješavani u Briselu.. Tada će valjda shvatiti šta znači kada njihov problem rješava neko drugi i "tamo daleko"...
ujak

#3583 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ujak »

Paranoid wrote:ujak, postoje činjenice koje je nosara iznio u svom postu (da ne kopiram), i na osnovu tih činjenica i onoga što se u haškom tribunalu izdešavalo prošlog mjeseca Hrvatska se može u dobrom dijelu staviti u isti koš sa Srbijom...naravno, da Srbija ima daleko više zločinačke hipoteke, ali zločin je zločin...

Biće vrlo interesantno sa pozicije gradjanina BiH posmatrati za par godina hrvatske i srpske predstavnike u EU kako zajednički učestvuju u "rješavanju" pitanja EU.

Hrvatskoj čestitam ulazak u EU, a Srbiji na datumu o pregovorima... BiH će svoj mir i spokoj naći onog momenta kada se susjedi i komšije nadju za istim stolom i u istim problemima i kada ti problemi budu rješavani u Briselu.. Tada će valjda shvatiti šta znači kada njihov problem rješava neko drugi i "tamo daleko"...
Nitko ne spori da je dogovarana podjela BiH, isto tako su se i Hrvati i Alija udruzivali protiv Srba u BiH, nemojmo ni to zaboravit.Bilo jako bilo, Hrvatska je od sutra punopravna clanica EU, a Srbija ce valjda pocet pregovore i za nekih 10 god uciu EU, pitam te gdi se tu vidi BiH, u kom smjeru ide i jel ovaj sustav vlasti u BiH dobar?Bilo bi mi drago da vudim BiH da krene prema EU, ali reci ti meni sa gledista jednog Bosnjaka iskreno, jel bi bilo bolje pustit RS i dat Hrvatima veci stupanj autonomije i krenut prema EU i NATO-u il ti ovo stanje u kojem nitko nikog nepodnosi i nista nefunkcionira?
nosara

#3584 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

ujak wrote:
Paranoid wrote:ujak, postoje činjenice koje je nosara iznio u svom postu (da ne kopiram), i na osnovu tih činjenica i onoga što se u haškom tribunalu izdešavalo prošlog mjeseca Hrvatska se može u dobrom dijelu staviti u isti koš sa Srbijom...naravno, da Srbija ima daleko više zločinačke hipoteke, ali zločin je zločin...

Nitko ne spori da je dogovarana podjela BiH, isto tako su se i Hrvati i Alija udruzivali protiv Srba u BiH, nemojmo ni to zaboravit.Bilo jako bilo, Hrvatska je od sutra punopravna clanica EU, a Srbija ce valjda pocet pregovore i za nekih 10 god uciu EU, pitam te gdi se tu vidi BiH, u kom smjeru ide i jel ovaj sustav vlasti u BiH dobar?Bilo bi mi drago da vudim BiH da krene prema EU, ali reci ti meni sa gledista jednog Bosnjaka iskreno, jel bi bilo bolje pustit RS i dat Hrvatima veci stupanj autonomije i krenut prema EU i NATO-u il ti ovo stanje u kojem nitko nikog nepodnosi i nista nefunkcionira?
Dobri nas ujko... :evil:

Nadam se da cete, zbog takvih kao sto si ti, a ima vas, pisat krv i majcino mlijeko u toj jebenoj uniji... Od srca... :bih:
AkHolic

#3585 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by AkHolic »

nosara wrote:
ujak wrote:

Nadam se da cete, zbog takvih kao sto si ti, a ima vas, pisat krv i majcino mlijeko u toj jebenoj uniji... Od srca... :bih:
I sam znaš da će im bit bolje no onima što ostaju van.
Alfons Kauders

#3586 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

ujak wrote:

Tebi niko ne brani da "pustas" sta god hoces, pod uslovom da je tvoje. nadji sutra advokata i prepisi svoj stan Babicu ili Marticu ako ti je toliko stalo do njih.

Mada nisam siguran da bi se vecina ljudi u Hrvatskoj slozila s tobom... Mislim da imaju granicu sa V. Srbijom na Uni i Savi... Ali eto, ima i takvih, kojim je draza Velika Srbija od male Bosne. Srecom u manjini su.
Paranoid

#3587 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

ujak wrote:

Svaki medjuetnički problem u BiH je prouzrokovana izvana, tačnije iz BG i ZG, a u interesu isključivo "znaš već kojih strana".. Nikad nije prijedlog došao koji bi bio prihvaćen sa svih strana i naravno da ne može biti prihvaćen od najjbrojnijeg naroda..
Veliki broj srba u BiH su do skoro bili vodjeni politikom neutemeljenog "straha" i non-stop se plaše nekim progonom i ukidanjem, ali i to se očigledno mijenja, s druge strane dok jedan broj hrvata ne želi suživot i prave problem "ko je legitiman i legalan" drugi žive rame uz rame sa ostala dva naroda...

Možda bi Bošnjaci da imaju rezervnu državu i obzirom na balkanski mentalitet bili u globalu isti kao nacionalisti iz ova druga dva spomenuta naroda, ali nisu... Bošnjaci su i dalje templari očuvanja BiH i sva sreća da ih ima brojčano više, jer da je kojim slučajem manji broj BiH bi već odavno bila "bivša"...

Naravno, sve ovo može shvatiti samo normalan i neiskvaren gradjanin BiH bez obzira kojem etničkom dijelu pripadao..

PS: Tvoje pitanje nema veze sa ovom temom, a ostaloj raji sorry na offtopicu..
nosara

#3588 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

AkHolic wrote:
nosara wrote:
ujak wrote: Nitko ne spori da je dogovarana podjela BiH, isto tako su se i Hrvati i Alija udruzivali protiv Srba u BiH, nemojmo ni to zaboravit.Bilo jako bilo, Hrvatska je od sutra punopravna clanica EU, a Srbija ce valjda pocet pregovore i za nekih 10 god uciu EU, pitam te gdi se tu vidi BiH, u kom smjeru ide i jel ovaj sustav vlasti u BiH dobar?Bilo bi mi drago da vudim BiH da krene prema EU, ali reci ti meni sa gledista jednog Bosnjaka iskreno, jel bi bilo bolje pustit RS i dat Hrvatima veci stupanj autonomije i krenut prema EU i NATO-u il ti ovo stanje u kojem nitko nikog nepodnosi i nista nefunkcionira?

I sam znaš da će im bit bolje no onima što ostaju van.
Vidjet cemo... Bit ce bolje maloj gupi kojoj je uvijek bilo dobro, a kmecanje ogromne vecine ce sakrit propagandna masinerija... Nije da mi je krivo... :D
dalmatinka

#3589 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Pozdrav @nosari , ugodan dan želim, uz jednu prigodnu:

It_is_a_Leclerc

#3590 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Čestitam Hrvatskoj na ovom uspjehu. Jer, iz pakla sukoba (doduše, ne tako razornog kakav je bio naš) doći u jednu zajednicu uređenih, visokorazvijenih država, itekako je uspjeh vrijedan hvale.
Meni je jasno da i ovdje pojedinci svoju isfrustriranost i blagu ljubomoru nastoje maskirati u priču o "pogubnosti Evropske unije", međutim, gospodo, zaboravljate da Hrvatska ništa nije dobila na poklon od EU, već se odrekla pozamašnog dijela svojih prava, pristala na neke stvari na koje inače ne bi pristala, odrekla se nekih stvari, a kao nagradu će dobiti status jedne EU države o čemu mi, barem još 20 godina, možemo samo sanjati...
nosara

#3591 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

It_is_a_Leclerc wrote:Čestitam Hrvatskoj na ovom uspjehu. Jer, iz pakla sukoba (doduše, ne tako razornog kakav je bio naš) doći u jednu zajednicu uređenih, visokorazvijenih država, itekako je uspjeh vrijedan hvale.
Meni je jasno da i ovdje pojedinci svoju isfrustriranost i blagu ljubomoru nastoje maskirati u priču o "pogubnosti Evropske unije", međutim, gospodo, zaboravljate da Hrvatska ništa nije dobila na poklon od EU, već se odrekla pozamašnog dijela svojih prava, pristala na neke stvari na koje inače ne bi pristala, odrekla se nekih stvari, a kao nagradu će dobiti status jedne EU države o čemu mi, barem još 20 godina, možemo samo sanjati...
Da nagrade i govana... :lol:

Samo idioti sanjaju status roblja bez ikakvog prava, suvereniteta, nezavisnosti...

A glede onog sto su dali, pa to je mali dio onog sto ce tek dati... Bumo videli... 8-)
kakavdanakneiskustvu

#3592 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

dalmatinka wrote:Pozdrav @nosari , ugodan dan želim, uz jednu prigodnu:

:mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#3593 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Sreća pa je nama, ovako uređenima i razvijenima, sve potaman, pa nam uopće ne trebaju evropske unije sa Njemačkom, Francuskom, Britanijom, Italijom, Švedskom...
Alfons Kauders

#3594 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Čestitam Hrvatskoj na ovom uspjehu. Jer, iz pakla sukoba (doduše, ne tako razornog kakav je bio naš) doći u jednu zajednicu uređenih, visokorazvijenih država, itekako je uspjeh vrijedan hvale.
Da nagrade i govana... :lol:

Samo idioti sanjaju status roblja bez ikakvog prava, suvereniteta, nezavisnosti...

A glede onog sto su dali, pa to je mali dio onog sto ce tek dati... Bumo videli... 8-)
Ma ja ba... A mi zato imamo svoju slobodu, da nam ne daju djeci maticne i da prijete zatvaranjem granica prema Hrvatskoj. Imamo suverenitet samo takav, kad je najvisi organ u drzavi PIC/OHR... I kada smo toliko "nezavisni" da bi bez love MMF-a i uvoza svega i svacega vjerovatno pocrkali od gladi za manje od godinu dana.

Bravo mi, 'ta ce Hrvatska... :-)
Danguba

#3595 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

Cestitke susjedima. Neka vam je sa srecom u tome sto ste naumili. Ako ste vi sretni i zadovoljni, isto sam i ja.

p.s. sinoc pricam sa jednim slovencem. kaze covjek ''ranije smo sve imali, sada nemamo nista. dok se mi snadjosmo mnoge firme propadose, mnogi ostadose bez posla, kapitalisti se obogatise...imam osjecaj da je sve stalo''.
kada pogledam, nije covjek daleko od istine. jedino sta je dobro to je drzavno uredjenje a sve drugo je gore nego sto je ranije bilo.
Paranoid

#3596 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

Bošnjaci su "zahvaljujući" komšijama i susjedima već odavno u EU, SAD-u, Kanadi, Australiji itd..

Pristup Hrvatske u EU je pozitivan čin kako za HR tako i za BiH, nadam se da će i Srbija uskoro u EU..
gost iz ZG

#3597 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

Kompleksi, frustracije, očaj .. ljubomora, zavist?
još nešto?
Danguba

#3598 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

gost iz ZG wrote:Kompleksi, frustracije, očaj .. ljubomora, zavist?
još nešto?
sused, jesi ti za EU?
amko761

#3599 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by amko761 »

Ne znam da li je samo meni palo na pamet slijedeće. Naime, Hrvati u BiH imaju državljanstvo Hrvatske, Srbi Srbije. Dakle jedni jesu, a drugi će biti uskoro državljani EU.

Eh sad, Bošnjaci, ugledni Bošnjaci kao npr. DIno Merlin, Hanka Paldum, Halid Bešlić, Emir Hadžihafiz....itd, imaju državljanstvo Hrvatske.

Znači ostajemo mi obični Bošnjaci, siromasi od Jablanice do Tuzle, faktički Palestinci u Evropi.

Čak i Sandžaklije iz Srbije i Crne Gore će biti državljani EU a i dosta Bošnjaka Krajine.

E moje Bošnje...
Havatar

#3600 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

Danguba wrote:
gost iz ZG wrote:Kompleksi, frustracije, očaj .. ljubomora, zavist?
još nešto?
sused, jesi ti za EU?
Jeste hoce da se odvoji od Balkana i da dokaze da su Mittel Europe. Vidis po onome sta pise.
Post Reply