Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Zah

#3576 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Zah »

Ocito je Zonbirile da nas dva nemamo ni priblizno isto logicko zakljucivanje. Dakle, tu smo potpuno razliciti. Iz tog razloga je nemam potrebu da tebe ubjedjujem u ispravnost svog logickog misljenja. Tebi tvoja a meni moja logika.Uostalom, svako zivi sa svojom logikom. Na osnovu logickog misljenja svako od nas donosi vazne zivotne odluke. Kasnije se pokaze koliko smo i da li smo uopste bili u pravu prilikom donosnja neke vazne odluke.

Inace, ja sam pristalica nekog reda u svemu. Mozda u tome ponekad malo i pretjerujem ali to je sastavni dio mene i mog odnosa prema svemu sto radim.Jako se cudim ljudima koji se bez razloga kace na necije komentare.Najjednostavnije je iznijeti svoje misljenje i obrazloziti zasto tako mislim, posebno ako se npr. moje misljenje punu razlikuje od mislnja drugih.

Da li si primijetio citajuci komentare na podforumima, koliko ljudi imaju potrebu da obezvrdjuju druge a sve u cilju nekog samodokazivanja. Sat je uzrok tome. Zadovoljstvo sobom, sigorno nije razlog. O tome bi se moglo puno kazati ali pod nekim drugim naslovom.
Pozdrav i sve najbolje Zah
zonbirile

#3577 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

@zah

ne znam u čemu je problem,na tvoju javno iznesenu misao,ja javno odgovorio.Niko nikog ne ubijeđuje,ako kažem da si kontradiktoran,jer samo uvažavanje postojanje igrača iz sjene,podrazumjeva i status Obame u cijelom igrokazu.Ništa više i ne jedi se čovječe.
mofo33

#3578 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by mofo33 »

mozda obama nije u lobiju,ali je shvatio o cemu se radi ;
mrak ga moze pojesti (kao i mnoge druge prije njega)....
Zah

#3579 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Zah »

Nikom se ja ne jadim, a posebno to ne bih cinio zbog tvog logickog zakljucivanja, o kome sam vec ranije nesto kazao. Ja samo ukazujem na potrebu kulturnog dijaloga.Neka svako iznese svoje misljenje,bez obezvredjivanja misljenja drugih u smislu "pogresano izveden zakljucak" itd,itd.Nije lijepo svoje logicko misljenje uzimati kao jedino ispravno a to mnogi cine, pa i ti ponekad.

Ja ne smatram da je Obama izgrac iz sjene i dijelim misljenje predhodnog komentatora. Igraci iz sjene su oni koji sabotiraju odluke i vec pocinju da dobijaju po prstima. Da li ce Obama istrajati u svojim namjerama, to je veliko i tesko pitanje. To sto on radi i kako radi, nije radio ni jedan predsjednik prije njega. Svi su bili pokorni i poninzni, niko nije imao petlju da im se suprostavio a posebno Bus.Iz tog razloga je i dobio "zahvalnicu" za svoju pokornosti.
zonbirile

#3580 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Zah wrote:Nikom se ja ne jadim, a posebno to ne bih cinio zbog tvog logickog zakljucivanja, o kome sam vec ranije nesto kazao. Ja samo ukazujem na potrebu kulturnog dijaloga.Neka svako iznese svoje misljenje,bez obezvredjivanja misljenja drugih u smislu "pogresano izveden zakljucak" itd,itd.Nije lijepo svoje logicko misljenje uzimati kao jedino ispravno a to mnogi cine, pa i ti ponekad.

Ja ne smatram da je Obama izgrac iz sjene i dijelim misljenje predhodnog komentatora. Igraci iz sjene su oni koji sabotiraju odluke i vec pocinju da dobijaju po prstima. Da li ce Obama istrajati u svojim namjerama, to je veliko i tesko pitanje. To sto on radi i kako radi, nije radio ni jedan predsjednik prije njega. Svi su bili pokorni i poninzni, niko nije imao petlju da im se suprostavio a posebno Bus.Iz tog razloga je i dobio "zahvalnicu" za svoju pokornosti.

Izvini,ali tu se ne razumijemo.Obama sigurno nije igrač iz sjene,mali je on pion za to,ali je tačno da je njihovo grlo.Smiješno je da to tako tumačiš,u toj igri nema soliranja mimo dogovora.Sve se predstavlja drukčije,treba znati pozadinu i način funkcionisanja i onda se vidi sve kao na dlanu.Zemlja profita,i samo profita iznad svega,skoncentrisanog u uskom krugu,instališe predsjednika i sprovodi svoju politiku,tako je bilo 63 x do sada,tako je i sada.Svaki boljitak je usaglašen sa njihovim interesom.Oni instališu pšredsjednika,bilo je na puno tema,i uglavnom je pitanje kako,pa bilo je javno glasanje,demokratično.Pa jednostavno po Rockfelerovoj priči i klađenju na konje.Prvi i drugi plasirani su njegova grla,a trećeg će kupiti-prevedeno dvije su stranke ,ali jedan moćni interesni krug.Oba kandidata su njihova grla(pogledaj i donacije za izbore),a raji je prepušteno da odlući,na osnovu toga čija je žena ljepša,ko voli cuke,a ko mace.Van pameti je da se profit od nekoliko triliona $,prepusti levatu da ga krčmi,zarad svog programa i altruisma.
Zah

#3581 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Zah »

Da Zonbirile, sve sto si napisao odnosilo se na raniji period. Situacija se promiojenila,SAD su dotakle dno, obracuna je neminovan. Ko ce izaci kao pobjednik ostaje da vidimo. Sigurno je da Obama nece dobiti zahvalnicu koju je dobio Bus. Kao sto vidis vec se govori da ce jedan od kljucnih ministara uskoro podnijeti ostavku. To je taj pritisak iz sjene. Obamu treba lisiti spobnih ministara kako bi oni preuzeli kontrolu.A sad malo vracanja u skorasnju proslost i najavljivanje sadasnjosti.

CIONISTI ŽELE DA NAVEDU AMERIKU NA TREĆI SVJETSKI RAT, SVJETSKA KRIZA, I SVJETSKA VLADA

U januaru 2001.g., 9 mjeseci prije septembarskog napada, jedan veoma poznati ekonomista i politička figura koja je u vezi sa mnogim svjetskim obavještajnim krugovima, predvidjeo je sljedeće:

"Jedan novi globalni rat na Srednjem Istoku, sa takođe globalnim implikacijama, će da uslijedi ukoliko se specifični incidenti materijalizuju. Do rata će da dođe ukoliko kombinacija izraelske vlade i određenih anglo-američkih krugova to zaželi. Ako oni to požele, onda će biti aranžirani i određeni incidenti koji će “objasniti” izbijanje tog rata. "

"Nasuprot širokom rasprostiranju kojekakvih djetinjarija, većina važnih stvari koje se događaju u svijetu, događaju se zbog toga što ih veoma snažne sile namjerno uzrokuju, a ne zbog nekih tzv. socioloških ili nekih drugih statističkih koincidencija, kako se to objavljuje u cilju prosvjećivanja onih koje je lako obmanuti. Jedan novi rat na Srednjem Istoku, mnogo veći od bilo kog do sada je neizbježan imajući u vidu globalne uticaje koji trenutno vladaju. (1)

Čovjek koji je ovo predvidjeo je stalni predsjednički kandidat Lyndon Larouche. Larouche se možda može smatrati nekom vrstom kultne figure sa nekim malo čudnim interpretacijama istorije, međutim njegove veze sa obavještajnim krugovima su legitimne a mnoge od njegovih ekonomskih i političkih prognoza ispostavile su se do sada tačnim. Imajući u vidu cijelokupnu istoriju kao i ove najnovije događaje koje smo sagledali u ovom kontekstu, ova prognoza bi takođe vrlo lako mogla da bude “pun pogodak”.

Jednu još jeziviju prognozu dao je 1984.g. jevrejski pisac i anti-cionista Jack Bernstein. Bernstein je upozorio:

“Cionisti koji upravljaju Izraelom i Cionisti u Americi pokušavaju da izmanipulišu Ameriku da stupi u rat na Srednjem Istoku, na strani Izraela. Njima je to skoro poslo za rukom kada su američki marinci poslani u Liban 1982.g. Krv 250 američkih marinaca koji su poginuli u Libanu još uvijek kapa s ruku izraelskih i američkih cionista”.

Ako više Amerikanaca ne postane svjesno istine o cionističkom Izraelu, možete biti sigurni da će ti ateisti koji za sebe tvrde da su “Božji Izabranici” prije ili kasnije uvući USA u rat na Srednjem Istoku protiv Arapa. U tom slučaju američki mladići će opet ginuti zbog prepredenih cionista, koji su isto tako bili odgovorni za guranje Amerike u Prvi Svjetski Rat, Drugi Svjetski Rat, kao i ratove u Koreji i Vijetnamu. Dok su cionistički internacionalni bankari bili zaposleni izračunavanjima njihovog profita iz tih ratova, američke majke i očevi, braća i sestre oplakivali su su gubitak njihovih sinova i braće. Hoćete li i vi jednog dana morati žaliti za vašim sinom ili bratom – zbog ovih cionističkih prevaranata? (2)

Ovaj dio Brernstein-ovog upozorenja već se desio. Ono sto zapanjuje, Bernstein je ovo rekao još 1984.g.! Međutim, drugi dio njegove poruke je još jeziviji. Bernstein je takođe rekao:

“U jednom momentu za vrijeme tog rata, kada američka vojska postane duboko uronjena u taj rat i američki gradani počnu da se demorališu, cionistički orjentisani jevrejski internacionalni bankari će preduzeti idući korak. Postoji mnogo indikacija da upravo ti bankari posjeduju većinu sredstava Američke Banke Federalnih Rezervi, Američke Centralne Banke. Sa jedne takve pozicije, cionistički bankari mogu, i vjerovatno hoće, da izazovu ekonomski kolaps Amerike, isto kao što su to učinili 1929.g., kada su prouzrokovali slom berze i ekonomsku depresiju, 30-tih godina prošlog vijeka.”

“S obzirom da novčani sistem koji se trenutno koristi u Americi nije baziran na zlatu, srebru, odnosno, ni na čemu od neke vrijednosti, papirne novčanice i metalni novac neće imati nikakve vrijednosti. Kao rezultat konfuzije koja će nakon toga da uslijedi i nastojanja da se domogne hrane i drugih potrepština, američki narod će prihvatiti “Novi Državni Ustav” koji je već odavno pripremljen. On će podvrguti američki narod diktaturi tzv. svjetske vlade, novog svjetskog poretka, koja će biti pod kontrolom cionistički orjentisanih internacionalnih bankara i jevreja cionističko-boljsevičke orjentacije.

Kakav će biti ishod tog rata na Srednjem Istoku, to sada može samo biti poznato trouglu New York/Moskva/Tel Aviv i samom Bogu. Kada se sve završi, glavni gubitnici biće: američki narod. Arapski narod. Oni Jevreji koji se bore za mir i pravdu. Jedini pobjednici biće: cionistički internacionalni bankari i Jevreji cionističko-boljsevićke orjentacije.” (3)

Cionisti (a takođe i drugi anglo-američki internacionalisti) nimalo ne sakrivaju svoju želju za trećim Svjetskim Ratom čiji bi krajnji ishod bio Novi Svjetski Poredak (Svjetska Vlada). To su te sile koje su organizovale napad 11-tog septembra, okrenule nas u anti-arapske fanatike, stavile nam američku zastavu u ruke i marširaju nas u rat kako bi se borili za njih. Upravo sam pročitao šta je Ra'anan Gissin – viši savjetnik i predstavnik za štampu Ariel-a "Mesara" Sharon-a, - rekao u jednom intervjuu za list Arizona Daily Star, u aprilu 2002.g:

“Teroristički napad 11-septembra i haos na Srednjem Istoku ukazuju na samo jednu stvar – Treći Svjetski Rat. Mi već vodimo jedan rat u posljednjih 18 mjeseci, koji je uvod u Treći Svjetski Rat. Cijeli svijet će morati da prihvati borbu, bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne. Ja sam u to siguran.'' (4)

Evo još jedan ratnohuškaćki navod, izraelskog ministra za inostrane poslove Shimon-a Peres-a, koji podstiće USA da napadnu Irak:

“Napad na Irak bi sada bio veoma opasan, međutim, njegovo odlaganje bi moglo biti još opasnije." Problem koji danas imamo nije “da li”, nego – kada”. (5)

Ovdje imamo još jednu ratnohuškaćku poruku, ovaj put od strane bivšeg predsjednika Izraela Benjamin-a Netanyahu-a, kako je to prenjeo list New York Post pod naslovom “Danas smo svi mi Amerikanci“:

"Ono što je danas dovedeno u pitanje, nije ništa manje nego sam opstanak ove naše civilizacije.... Ja sam potpuno siguran da ako mi kao građani slobodnog svijeta, pod vođstvom predsjednika Buša, stavimo u pogon enormna i moćna sredstva koja nam stoje na raspolaganju, čeličnu volju slobodnih ljudi i mobiliziramo našu kolektivnu volju da iskorijenimo ovo zlo s lica zemlje....Ta internacionalna teroristička mreža je tako bazirana na režimima - Irana, Iraka, Sirije, Avganistana, Yasser-a Arafat-a i Palestine i još nekih drugih arapskih režima kao što su npr. Sudan. Za bin Ladene ovog svijeta, Izrael je od sporednog značaja. Amerika je njihov glavni cilj." (6)

Da li ste primjetili sličnost između ovih Netanyahu-ovih laži i riječi Sivan-a Kurzberg – a, jednog od onih veselih izraelskih “transportnih radnika” – upućenih policajcu koji ga je uhapsio 11-og septembra:

"Mi smo Izraelci. Mi nismo vaš problem. Vaši problemi su naši problemi. Palestinci su vaš problem." (7)

Sjećate li se Netanyahu-ovog komentara u vezi 11/9 kao su ti napadi bili “vrlo dobri” za izraelsko-američke odnose. Naslov članka u listu New York Times u kome je prenesen taj komentar glasio je: "Prosuta krv je veza koja privlači dvije nacije bliže jedna drugoj." (8)

Ariel Sharon je koristio istu "taktiku spajanja" u svom govoru pred notornom cionističkom Anti-defamacionom Ligom:

"Postoji jedna moralna ekvivalencija i direktna veza između stalnih američkih operacija protiv al Qaeda-e u Avganistanu i bilo kojih drugih operacija izraelskih odbrambenih snaga u cilju pobjede nad terorizmom …To su samo-odbrambeni akti protiv sila zla i mraka koje su se urotile da unište civilizovano društvo." (9)

Primjećujete li kako Sharon, Netanyahu, izraelski “transportni radnici” koriste istu taktiku povezivanja interesa USA sa interesima Izraela? Slična strategija korištena je i u onim antraks-pismima: "Smrt Americi! Smrt Izraelu!". Vidite li sada kako ova cionistička kopilad igraju svoju igru? Oni pretvaraju svoje neprijatelje u naše neprijatelje dok se istovremeno sami pretvaraju kako su naši "saveznici". Oni se smiju i slave kad hiljade Amerikanaca gore i ginu. I kad se neko usudi da kaže istinu o svemu tome, oni ga odmah etiketiraju “anti-semitom"! Možete li sada da vidite kako su nas nasamarili ovi krvožedni prevaranti?

Poslušajte samo ovaj komadić čiste hipokrizije od strane predsjednika Američkog Jevrejskog Kongresa, Jack Rosen-a:

"Mislim da oni Palestinci koji su proslavljali smrt hiljada Amerikanaca ne bi smjeli proći nekažnjeno.” (10)

Da li je to stvarno tako, Jack? A šta cemo s onim Izraelcima koji su proslavljali smrt hiljada Amerikanaca? Zašto nisi i njih pomenuo?

Sada pročitajte ovaj navod od Princa Tame, pentagonovog cionističkog fanatika Richard-a Perle-a:

"Ni naš predsjenik niti britanski prvi ministar neće biti odvraćeni od svojih stavova Sadamovom šarmantnom diplomatskom ofanzivom, kao ni od strane onih neodgovornih mirovnjaka ili zbog kojekavih savjeta koji dolaze od strane penzionisanih generala." (11)

Perle ne samo da diktra političku liniju za Buša, nego i britanskog premijera Tony Blair-a. I vidite kako on olako odbacuje savjete onih penzionisanih generala koji misle kako je rat protiv Iraka nepotreban. Ali zašto bi se Perle uopšte brinuo? Njegova djeca neće umirati. Kao i uvijek, to će biti djeca narodnih masa koje mašu zastavama, koje Perle i njegova braća vide kao ništa drugo nego topovsku hranu. Kakvu je to prijetnju Irak ikada predstavljao za USA? Nikakvu! Irak i druge arapske nacije treba slomiti tako da bi se napravilo dovoljno prostora za Izrael i Novi Svjetski Poredak.

Čini se da se George Bush odlično uklapa u ispunjavanju želja ove cionističke bande u cilju svoje lične politicke protekcije i promocije, mada nije jasno koliko se on stvarno slaže s njima. Bush i Cheney mogu na neki način da budu i pod nekom vrstom ucjene. Međutim, oni takođe predstavljaju i interese industrije nafte kao i nekih drugih prirodnih bogastava. Planovi za izgradnju naftovoda koji bi trebali prebacivati naftu od Kaspijskog bazena preko Avganistana do pakistanskih luka su već odavno napravljeni. Međutim, taj pogled iz “ugla nafte” je možda mnogo više značajniji za Bush/Cheney-ja nego cionistički ciljevi.
zonbirile

#3582 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Zah wrote:Da Zonbirile, sve sto si napisao odnosilo se na raniji period. Situacija se promiojenila,SAD su dotakle dno, obracuna je neminovan. Ko ce izaci kao pobjednik ostaje da vidimo. Sigurno je da Obama nece dobiti zahvalnicu koju je dobio Bus. Kao sto vidis vec se govori da ce jedan od kljucnih ministara uskoro podnijeti ostavku. To je taj pritisak iz sjene. Obamu treba lisiti spobnih ministara kako bi oni preuzeli kontrolu.A sad malo vracanja u skorasnju proslost i najavljivanje sadasnjosti.

CIONISTI ŽELE DA NAVEDU AMERIKU NA TREĆI SVJETSKI RAT, SVJETSKA KRIZA, I SVJETSKA VLADA

U januaru 2001.g., 9 mjeseci prije septembarskog napada, jedan veoma poznati ekonomista i politička figura koja je u vezi sa mnogim svjetskim obavještajnim krugovima, predvidjeo je sljedeće:

"Jedan novi globalni rat na Srednjem Istoku, sa takođe globalnim implikacijama, će da uslijedi ukoliko se specifični incidenti materijalizuju. Do rata će da dođe ukoliko kombinacija izraelske vlade i određenih anglo-američkih krugova to zaželi. Ako oni to požele, onda će biti aranžirani i određeni incidenti koji će “objasniti” izbijanje tog rata. "

"Nasuprot širokom rasprostiranju kojekakvih djetinjarija, većina važnih stvari koje se događaju u svijetu, događaju se zbog toga što ih veoma snažne sile namjerno uzrokuju, a ne zbog nekih tzv. socioloških ili nekih drugih statističkih koincidencija, kako se to objavljuje u cilju prosvjećivanja onih koje je lako obmanuti. Jedan novi rat na Srednjem Istoku, mnogo veći od bilo kog do sada je neizbježan imajući u vidu globalne uticaje koji trenutno vladaju. (1)

Čovjek koji je ovo predvidjeo je stalni predsjednički kandidat Lyndon Larouche. Larouche se možda može smatrati nekom vrstom kultne figure sa nekim malo čudnim interpretacijama istorije, međutim njegove veze sa obavještajnim krugovima su legitimne a mnoge od njegovih ekonomskih i političkih prognoza ispostavile su se do sada tačnim. Imajući u vidu cijelokupnu istoriju kao i ove najnovije događaje koje smo sagledali u ovom kontekstu, ova prognoza bi takođe vrlo lako mogla da bude “pun pogodak”.

Jednu još jeziviju prognozu dao je 1984.g. jevrejski pisac i anti-cionista Jack Bernstein. Bernstein je upozorio:

“Cionisti koji upravljaju Izraelom i Cionisti u Americi pokušavaju da izmanipulišu Ameriku da stupi u rat na Srednjem Istoku, na strani Izraela. Njima je to skoro poslo za rukom kada su američki marinci poslani u Liban 1982.g. Krv 250 američkih marinaca koji su poginuli u Libanu još uvijek kapa s ruku izraelskih i američkih cionista”.

Ako više Amerikanaca ne postane svjesno istine o cionističkom Izraelu, možete biti sigurni da će ti ateisti koji za sebe tvrde da su “Božji Izabranici” prije ili kasnije uvući USA u rat na Srednjem Istoku protiv Arapa. U tom slučaju američki mladići će opet ginuti zbog prepredenih cionista, koji su isto tako bili odgovorni za guranje Amerike u Prvi Svjetski Rat, Drugi Svjetski Rat, kao i ratove u Koreji i Vijetnamu. Dok su cionistički internacionalni bankari bili zaposleni izračunavanjima njihovog profita iz tih ratova, američke majke i očevi, braća i sestre oplakivali su su gubitak njihovih sinova i braće. Hoćete li i vi jednog dana morati žaliti za vašim sinom ili bratom – zbog ovih cionističkih prevaranata? (2)

Ovaj dio Brernstein-ovog upozorenja već se desio. Ono sto zapanjuje, Bernstein je ovo rekao još 1984.g.! Međutim, drugi dio njegove poruke je još jeziviji. Bernstein je takođe rekao:

“U jednom momentu za vrijeme tog rata, kada američka vojska postane duboko uronjena u taj rat i američki gradani počnu da se demorališu, cionistički orjentisani jevrejski internacionalni bankari će preduzeti idući korak. Postoji mnogo indikacija da upravo ti bankari posjeduju većinu sredstava Američke Banke Federalnih Rezervi, Američke Centralne Banke. Sa jedne takve pozicije, cionistički bankari mogu, i vjerovatno hoće, da izazovu ekonomski kolaps Amerike, isto kao što su to učinili 1929.g., kada su prouzrokovali slom berze i ekonomsku depresiju, 30-tih godina prošlog vijeka.”

“S obzirom da novčani sistem koji se trenutno koristi u Americi nije baziran na zlatu, srebru, odnosno, ni na čemu od neke vrijednosti, papirne novčanice i metalni novac neće imati nikakve vrijednosti. Kao rezultat konfuzije koja će nakon toga da uslijedi i nastojanja da se domogne hrane i drugih potrepština, američki narod će prihvatiti “Novi Državni Ustav” koji je već odavno pripremljen. On će podvrguti američki narod diktaturi tzv. svjetske vlade, novog svjetskog poretka, koja će biti pod kontrolom cionistički orjentisanih internacionalnih bankara i jevreja cionističko-boljsevičke orjentacije.

Kakav će biti ishod tog rata na Srednjem Istoku, to sada može samo biti poznato trouglu New York/Moskva/Tel Aviv i samom Bogu. Kada se sve završi, glavni gubitnici biće: američki narod. Arapski narod. Oni Jevreji koji se bore za mir i pravdu. Jedini pobjednici biće: cionistički internacionalni bankari i Jevreji cionističko-boljsevićke orjentacije.” (3)

Cionisti (a takođe i drugi anglo-američki internacionalisti) nimalo ne sakrivaju svoju želju za trećim Svjetskim Ratom čiji bi krajnji ishod bio Novi Svjetski Poredak (Svjetska Vlada). To su te sile koje su organizovale napad 11-tog septembra, okrenule nas u anti-arapske fanatike, stavile nam američku zastavu u ruke i marširaju nas u rat kako bi se borili za njih. Upravo sam pročitao šta je Ra'anan Gissin – viši savjetnik i predstavnik za štampu Ariel-a "Mesara" Sharon-a, - rekao u jednom intervjuu za list Arizona Daily Star, u aprilu 2002.g:

“Teroristički napad 11-septembra i haos na Srednjem Istoku ukazuju na samo jednu stvar – Treći Svjetski Rat. Mi već vodimo jedan rat u posljednjih 18 mjeseci, koji je uvod u Treći Svjetski Rat. Cijeli svijet će morati da prihvati borbu, bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne. Ja sam u to siguran.'' (4)

Evo još jedan ratnohuškaćki navod, izraelskog ministra za inostrane poslove Shimon-a Peres-a, koji podstiće USA da napadnu Irak:

“Napad na Irak bi sada bio veoma opasan, međutim, njegovo odlaganje bi moglo biti još opasnije." Problem koji danas imamo nije “da li”, nego – kada”. (5)

Ovdje imamo još jednu ratnohuškaćku poruku, ovaj put od strane bivšeg predsjednika Izraela Benjamin-a Netanyahu-a, kako je to prenjeo list New York Post pod naslovom “Danas smo svi mi Amerikanci“:

"Ono što je danas dovedeno u pitanje, nije ništa manje nego sam opstanak ove naše civilizacije.... Ja sam potpuno siguran da ako mi kao građani slobodnog svijeta, pod vođstvom predsjednika Buša, stavimo u pogon enormna i moćna sredstva koja nam stoje na raspolaganju, čeličnu volju slobodnih ljudi i mobiliziramo našu kolektivnu volju da iskorijenimo ovo zlo s lica zemlje....Ta internacionalna teroristička mreža je tako bazirana na režimima - Irana, Iraka, Sirije, Avganistana, Yasser-a Arafat-a i Palestine i još nekih drugih arapskih režima kao što su npr. Sudan. Za bin Ladene ovog svijeta, Izrael je od sporednog značaja. Amerika je njihov glavni cilj." (6)

Da li ste primjetili sličnost između ovih Netanyahu-ovih laži i riječi Sivan-a Kurzberg – a, jednog od onih veselih izraelskih “transportnih radnika” – upućenih policajcu koji ga je uhapsio 11-og septembra:

"Mi smo Izraelci. Mi nismo vaš problem. Vaši problemi su naši problemi. Palestinci su vaš problem." (7)

Sjećate li se Netanyahu-ovog komentara u vezi 11/9 kao su ti napadi bili “vrlo dobri” za izraelsko-američke odnose. Naslov članka u listu New York Times u kome je prenesen taj komentar glasio je: "Prosuta krv je veza koja privlači dvije nacije bliže jedna drugoj." (8)

Ariel Sharon je koristio istu "taktiku spajanja" u svom govoru pred notornom cionističkom Anti-defamacionom Ligom:

"Postoji jedna moralna ekvivalencija i direktna veza između stalnih američkih operacija protiv al Qaeda-e u Avganistanu i bilo kojih drugih operacija izraelskih odbrambenih snaga u cilju pobjede nad terorizmom …To su samo-odbrambeni akti protiv sila zla i mraka koje su se urotile da unište civilizovano društvo." (9)

Primjećujete li kako Sharon, Netanyahu, izraelski “transportni radnici” koriste istu taktiku povezivanja interesa USA sa interesima Izraela? Slična strategija korištena je i u onim antraks-pismima: "Smrt Americi! Smrt Izraelu!". Vidite li sada kako ova cionistička kopilad igraju svoju igru? Oni pretvaraju svoje neprijatelje u naše neprijatelje dok se istovremeno sami pretvaraju kako su naši "saveznici". Oni se smiju i slave kad hiljade Amerikanaca gore i ginu. I kad se neko usudi da kaže istinu o svemu tome, oni ga odmah etiketiraju “anti-semitom"! Možete li sada da vidite kako su nas nasamarili ovi krvožedni prevaranti?

Poslušajte samo ovaj komadić čiste hipokrizije od strane predsjednika Američkog Jevrejskog Kongresa, Jack Rosen-a:

"Mislim da oni Palestinci koji su proslavljali smrt hiljada Amerikanaca ne bi smjeli proći nekažnjeno.” (10)

Da li je to stvarno tako, Jack? A šta cemo s onim Izraelcima koji su proslavljali smrt hiljada Amerikanaca? Zašto nisi i njih pomenuo?

Sada pročitajte ovaj navod od Princa Tame, pentagonovog cionističkog fanatika Richard-a Perle-a:

"Ni naš predsjenik niti britanski prvi ministar neće biti odvraćeni od svojih stavova Sadamovom šarmantnom diplomatskom ofanzivom, kao ni od strane onih neodgovornih mirovnjaka ili zbog kojekavih savjeta koji dolaze od strane penzionisanih generala." (11)

Perle ne samo da diktra političku liniju za Buša, nego i britanskog premijera Tony Blair-a. I vidite kako on olako odbacuje savjete onih penzionisanih generala koji misle kako je rat protiv Iraka nepotreban. Ali zašto bi se Perle uopšte brinuo? Njegova djeca neće umirati. Kao i uvijek, to će biti djeca narodnih masa koje mašu zastavama, koje Perle i njegova braća vide kao ništa drugo nego topovsku hranu. Kakvu je to prijetnju Irak ikada predstavljao za USA? Nikakvu! Irak i druge arapske nacije treba slomiti tako da bi se napravilo dovoljno prostora za Izrael i Novi Svjetski Poredak.

Čini se da se George Bush odlično uklapa u ispunjavanju želja ove cionističke bande u cilju svoje lične politicke protekcije i promocije, mada nije jasno koliko se on stvarno slaže s njima. Bush i Cheney mogu na neki način da budu i pod nekom vrstom ucjene. Međutim, oni takođe predstavljaju i interese industrije nafte kao i nekih drugih prirodnih bogastava. Planovi za izgradnju naftovoda koji bi trebali prebacivati naftu od Kaspijskog bazena preko Avganistana do pakistanskih luka su već odavno napravljeni. Međutim, taj pogled iz “ugla nafte” je možda mnogo više značajniji za Bush/Cheney-ja nego cionistički ciljevi.

@zah
pa opet zamjena teza,nisu Obama i ministri došli solirajući pa ih sada uz muku igrači iz sjene mjenjaju,upravo obrnuto ,oni su ih postavili,a sada ako se koji mjenja istim njihovim igračem pa to je "demokratija".Polazna premisa za sve da su oniti koji odlučuju,sve ostalo je za raju,a i to do neke granice.
Zah

#3583 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Zah »

Svako ima pravo na svoje misljenje. Mi se puno razlikujemo u mnogo cemo a posebno u politickom gledanju na svijet i svjetska desavanja. Velika je vjerovatnoca da su neki ministri u Vladi postavljeni od igraca iz sjene, jer Vladu treba kontroslisati. Obama nije njihov planirani kandidat. Igraci iz sjena kao sto znas svoju podrsku su dali gospodji Hilari a ne gospodinu sada predsjedniku Obami. Dakle, ne mozemo tverditi da je Obama njihov igrac.

Vec sam kazao da su SAD dotakle samo dno. Vjerovatno si citao, kako mnogi ljudi u Kalifornioji ali i na Floridi koji su do juce imali lijepe kuce i sve ono sto lijepoj kuci pripada, zbog gubitka posla i nemogucnosti otplate kredita, sada zive u satorskim naseljima. Postavlja se pitanje do kada ce oni tako zivjeti, jer se broj satorskih naselja povecava svaki dan.

SAD imaju jako slozenu situaciju u rasnom smislu:bjelci, latinoamerikanci, crnic. U vjerskom:katolici, protestanti, ortodoksi, muslimani, budisti, sintoisti itd.U prilikama kakve su sada i kakve jos gore mogu biti, mijenja se i svijest ljudi. Za svoje nedace u takvim prilikama ( procitaj nesto iz socijalne psihologije na ovu temu) ljudi pocinju osudjivati ne samo vlast, nego i one druge koji se razlikuju od njih u rasnom i vjerskom smislu. Tako pocinju razmisljanja da su oni drugi a prije svega dosljaci- dodjosi veliki krivci za njihove nedace, jer su im uzeli poslove koje i oni mogu da rade, itd, itd.

Ne zaboravi da je jedan obican jednosoban stan u malo boljoj regiji 1000 dolara a u onoj slabijoj 700 dolara. Ovaj novac treba zaraditi, ustedjevina se brzo trosi ako covjek ne radi. Gdje je izlaz za ove ljude kojih je svaki dan sve veci broj i cija se svijest mijenja uslovljena novim neprihvatljivim uslovima zivota.

Iz tog razloga kako Obama rece "mesetarima treba stati u kraj. Ekonomiju treba postaviti na zdrave noge, bez protekcionizma" itd. Vjerovatno ce negdje i biti kompromisa, sto je neminovno u razresavanju bilo kojeg poroblema, pa i ovog koji se sad zahtvatio SAD i citav svijet, negdje vise negdje manje, negdje prije a negdje kasnije. Nije vise u pitanju vlast, u pitanju je drzava, iz razloga koje sam vec naveo, pa ce ustupci mesetarima biti manji nego sto oni ocekuju.Kontrola novca koji se ulaze u ekonomiju mora biti maksimalna a to izgracima iz sjene ne odgovara, jer nema mesetarenja i sticanja bogastva na lak naci, kao sto je to bio slucaj u kompanijama koje smo vec citirali, gdje se prelascima iz jedne u drugu kompaniju, stice enormno bogastvo mjereno u milijardama, dok kompanije koje su od njih vodjene propadaju.Bez reda nema drzave, anarhija vodi u propast.
zonbirile

#3584 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

@zah

samo su dvije partije,a jedan interesni krug krupnih igrača.To je formula,finansiraš i dovedeš oba,po jedan iz svake stranke,oba finansiraš,tebi svejedno,a raja "biraju" između tvoja oba igrača.Pogledaj malo Obaminu predhistoriju i ko ga je doveo u to društvo,i gdje tajno otišao na dogovor u preidizbornoj kampanji zajedno sa Hilari.Biznis iznad svega,trilioni dolara su u pitanju.
Resul

#3585 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Resul »

Treba čitati o Cionistim, pa ćete vidjeti da je holokaust mit i zabluda kojom su podjarmili cijelu planetu...nem holokausta, to je samo podloga za njihove podle ciljeve...Al' propast će uskoro, inshaAllah.
zonbirile

#3586 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Resul wrote:Treba čitati o Cionistim, pa ćete vidjeti da je holokaust mit i zabluda kojom su podjarmili cijelu planetu...nem holokausta, to je samo podloga za njihove podle ciljeve...Al' propast će uskoro, inshaAllah.

ovo nema veze sa našom pričom i onda se neko uhvati i počne čatati bez veze.Holokaust je bio,bez obzira na neke "dokaze",jer život nije crno bijel.Znaš li da je Dražin harmonikaš pri štabu bio musliman,u okolini Orašja,B.Šamca tokom rata zadnjeg 1992g bila muslimanska jedinica na strani JNA i ostalih.Tih par detalja,ne mogu pobiti zločin i agresiju,kao ni holokaust.Pa to je priča,tipa čovjek sa onakim brkovima ne može biti zao,ili Himler je volio životinje,a čovjek koji voli životinje ne može ne voliti ljude.
Agic Nurija

#3587 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Agic Nurija »

zonbirile wrote:pustite čovjeka rekao bi nešto,ali ne zna.Hajde nurija polako,čekamo te.
Oprostite mi što kasnim s odgovorom, ali nikada nije prekasno da se kaže ono što se zaista i misli, javno naravno, osobno, u svoje vlastito ime i prezime:

Moj odgovor je slijedeće pitanje: Jugoslavija je trajala cca: 70 godina, dakle sedam decenija vremena u kojem su se odškolovale, u zemlji u inostranstvu, o trošku naroda kojeg nije ni bilo (zvanično), nepregledne kolone akademika raznog profila, između ostalog i profila filozofskih i političkih nauka...i....sve jednog dana u provaliju, kao da nije ni postojalo, nikada i nigdje....Zato što je evolutivno vječno, a revolutivno kratkotrajno. Izrael je ponikao i traje na temeljima nepravde spram evolutivnog kontinuiteta i njega će ukinuti sami prirodni zakoni, koji su neumitni i nekupljivi!

Poenta: Nije stvar u tome koliko pametnih osoba ima jedno državno društvo/etnička zajednica, živih ili umrlih legendi, več je uvijek bio i ostao rezultat "konstantne i djelotvorne pameti" ono što se broji, dakle, pokažite mi PROIZVOD KOLEKTIVNE GENIJALNOSTI.....pa ćemo dalje o tome!

P. S. Nečete valjda praviti poređenje Grčke danas i Grčke od prije tri hiljade godina....!?

Hvala na strpljenju!
zonbirile

#3588 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Agic Nurija wrote:
zonbirile wrote:pustite čovjeka rekao bi nešto,ali ne zna.Hajde nurija polako,čekamo te.
Oprostite mi što kasnim s odgovorom, ali nikada nije prekasno da se kaže ono što se zaista i misli, javno naravno, osobno, u svoje vlastito ime i prezime:

Moj odgovor je slijedeće pitanje: Jugoslavija je trajala cca: 70 godina, dakle sedam decenija vremena u kojem su se odškolovale, u zemlji u inostranstvu, o trošku naroda kojeg nije ni bilo (zvanično), nepregledne kolone akademika raznog profila, između ostalog i profila filozofskih i političkih nauka...i....sve jednog dana u provaliju, kao da nije ni postojalo, nikada i nigdje....Zato što je evolutivno vječno, a revolutivno kratkotrajno. Izrael je ponikao i traje na temeljima nepravde spram evolutivnog kontinuiteta i njega će ukinuti sami prirodni zakoni, koji su neumitni i nekupljivi!

Poenta: Nije stvar u tome koliko pametnih osoba ima jedno državno društvo/etnička zajednica, živih ili umrlih legendi, več je uvijek bio i ostao rezultat "konstantne i djelotvorne pameti" ono što se broji, dakle, pokažite mi PROIZVOD KOLEKTIVNE GENIJALNOSTI.....pa ćemo dalje o tome!

P. S. Nečete valjda praviti poređenje Grčke danas i Grčke od prije tri hiljade godina....!?

Hvala na strpljenju!

ma pristup je u redu,samo treba razdvojiti,kako kažeš proizvod kolektivne genijalnosti od državnog vodstva i ideologije.Teško je to pričati na temi o Izraelu i njihovom zločinu,pogotovu zadnjem,a ovde je puno budala koje ne kotaju priču.Možemo pričati o Njemačkoj,koja je pokazala kolektivnu genijalnost,ali koja je usmjerena ka uništenju drugih,e sada je filozofsko pitanje,interakcija jednog na drugo.U osnovi kada smo mi i mnogi orali drvenim plugom,oni stvorili prvi mlazni avion,V1,V2,gradili podmornice brodove,teška voda za atomsku i sl.Pola naučnika kao fon Braun ,poslije razvijali u Nasi projekt Apolo.Teško je tu odvojiti kruške od jabuka,jer da bi dobio projekat i novac društvo,politika,kapital determiniše i tvoj naučni rad.Sad ti si naučnik,krvavih ruku kod Hitlera,šef programa Apolo koju godinu kasnije.Fermi,Ajnštajn,pobjegli pred Hitlerom i razvijali atomsku kod Amera,drugi ostali i isto to radili kod Hitlera,to može biti rascjep za ocjenu samo moralnu,nikako naučnu.
ahuseino

#3589 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:
Resul wrote:Treba čitati o Cionistim, pa ćete vidjeti da je holokaust mit i zabluda kojom su podjarmili cijelu planetu...nem holokausta, to je samo podloga za njihove podle ciljeve...Al' propast će uskoro, inshaAllah.

ovo nema veze sa našom pričom i onda se neko uhvati i počne čatati bez veze.Holokaust je bio,bez obzira na neke "dokaze",jer život nije crno bijel.Znaš li da je Dražin harmonikaš pri štabu bio musliman,u okolini Orašja,B.Šamca tokom rata zadnjeg 1992g bila muslimanska jedinica na strani JNA i ostalih.Tih par detalja,ne mogu pobiti zločin i agresiju,kao ni holokaust.Pa to je priča,tipa čovjek sa onakim brkovima ne može biti zao,ili Himler je volio životinje,a čovjek koji voli životinje ne može ne voliti ljude.
Dobro se ismijah na ovo...
zonbirile

#3590 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

ouu,zaboravih tebi sve što ne znaš smiješno,smiješ li se na brašno.Taka je priča bila o Hitleru dok nije počeo rokati,her Hitler,kolokvijalno Hićo,predložen za Nobelovu nagradu 1938g.E sada ne treba ti c/p,kod nas se to nije učilo.
ahuseino

#3591 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:ouu,zaboravih tebi sve što ne znaš smiješno,smiješ li se na brašno.Taka je priča bila o Hitleru dok nije počeo rokati,her Hitler,kolokvijalno Hićo,predložen za Nobelovu nagradu 1938g.E sada ne treba ti c/p,kod nas se to nije učilo.
Jesil' to zaboravio popit tabletu danas?

Sta se odma ljutish?

Slazem se ja sa svim sto si rekao, nego mi istinski smijeshno ovo boldirano...

Ne more ti se ni dati kompliment a da ti se gachice ne svezu u cvor...
manfredini

#3592 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by manfredini »

klonirani nick

desinfected by dr.gog :D
zonbirile

#3593 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

ahuseino wrote:
zonbirile wrote:ouu,zaboravih tebi sve što ne znaš smiješno,smiješ li se na brašno.Taka je priča bila o Hitleru dok nije počeo rokati,her Hitler,kolokvijalno Hićo,predložen za Nobelovu nagradu 1938g.E sada ne treba ti c/p,kod nas se to nije učilo.
Jesil' to zaboravio popit tabletu danas?

Sta se odma ljutish?

Slazem se ja sa svim sto si rekao, nego mi istinski smijeshno ovo boldirano...

Ne more ti se ni dati kompliment a da ti se gachice ne svezu u cvor...

navika jebi ga.
bogoljub

#3594 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Skandal u izraelskoj vojsci
Izraelci priznali vjerski masakrIZRAELSKI VOJNICI u dramatičnim su ispovijestima optužili rabine i zapovjednike da su ih poticali na ubijanje civila

Izraelska operacija s početka godine, usmjerena protiv Hamasa, ostavila je za sobom oko 1400 mrtvih Palestinaca, među njima mnoge žene i djecuDanny Zamir, šef predvojničke akademije Oranim Academic College u mjestu Kiryat Tivon u sjevernom Izraelu želio je da njegovi studenti neposredno saznaju nešto o izraelskoj operaciji "Lijevano željezo" izvršenoj u Gazi prije nekoliko mjeseci. Riječ je o akademiji osnovanoj 1998. godine koja priprema polaznike za služenje u izraelskoj vojsci. Zamir je dugogodišnji časnik izraelske vojske, koji se nije uvijek slagao kako se vojska ponašala, ali je i danas zamjenik zapovjednika jednog rezervnog bataljuna. Da bi polaznici akademije čuli nešto o najnovijim iskustvima ratovanja Zamir je pozvao neke od vojnika koji su u 22-dnevnoj operaciji sudjelovali, da pričaju o svojim iskustvima.

Studente je najviše zanimalo kako je vojnicima bilo na samom bojištu gdje je poginulo mnogo Palestinaca, njih približno 1400. Cijela operacija bila je kontroverzna zbog visokog postotka civila među poginulima. Koliko je točno civila poginulo ne zna se točno. Prema službenim izvorima palestinskih vlasti koje kontrolira teroristička organizacija Hamas poginula su 1324 Palestinca, najviše civila, među njima 412 djece i 110 žena. Prema tvrdnjama nevladine organizacije Palestinski centar za ljudska prava poginulih je bilo 1434, od toga 960 civila, među njima 288 djece i 12 žena. Izraelska armija je objavila svoje podatke po kojima je poginulo 1338 Palestinaca, od toga 580 aktivista Hamasa, ali i oko 300 civila, koji nisu bili umiješani u borbe.

Izraelska je vojska od samog početka operacije tvrdila da vodi operaciju kako bi bilo što manje civilnih žrtava, ali su žrtve neminovne, jer su se borbe vodile u naseljenim područjima. A uz to izraelska vojska optuživala je neprijatelje iz Hamasa da "Hamasovi teroristi koriste civile kao živi štit". No, stanovnici Gaze pričali su da su se Izraelci bezobzirno odnosili prema palestinskim civilima, a sada su to, studentima Zamirove akademije, potvrdili i ovi vojnici svjedoci.

Vojnici su studentima ispričali brojne šokantne stvari. I Zamir je bio šokiran onim što su vojnici tada - bilo je to 13. veljače - ispričali, kako su im zapovjednici izričito naređivali da ubijaju civile. O tome je nekoliko dana kasnije obavijestio izraelsku vojnu komandu, a nešto kasnije s transkriptima svjedočanstva otišao je u vrhovnu komandu izraelske vojske, kako bi se provela istraga. No, komanda nije ništa učinila, tako barem tvrdi izraelska štampa, koja je saznala za ta svjedočanstva, pa su ih dva izraelska dnevna lista Haaretz i Maariv i objavili.

Ta su svjedočanstva vrlo detaljna, a opisane su brojne situacije gdje su se izraelski vojnici ponašali neetično. Vojnici su pričali kako su im zapovjednici govorili da se ne obaziru hoće li u operaciji poginuti neki palestinski civil, koliko će takvih civilnih žrtava biti, jer to nije važno. Rekli su im da životi Palestinaca ne vrijede ništa, da moraju misliti na svoje i živote svojih drugova. Dali su im gotovo do znanja da Palestince smatraju nižim bićima. Rekli su im da će palestinski civili biti sami odgovorni za svoju eventualnu smrt jer su ostali u gradovima i naseljima gdje se vode operacije, a trebali su pobjeći. Vojnici su se mahom ponašali u skladu s ovakvim uputama pretpostavljenih. Jedan od vojnika, kojem se sve to nije svidjelo, je rekao:

"Vojnike ne bi baš pekla savjest ako bi ubili civila. Neki su mislili da su dobro uradili, jer su izvršili naredbu. A i opća atmosfera među vojnicima je bila, barem sam ja tako uočio razgovarajući s vojnicima, da su životi Palestinaca, mnogo manje vrijedni od izraelskih."
MRTVI PALESTINCI Uz Hamasove teroriste, ubijeno je i više stotina civila
Ono što su objavili Haaretz i Maariv zgrozilo je dio izraelske javnosti, a mnogi se ljudi slažu s ocjenom kako je "izraelska vojska nisko pala kada je riječ o etici". No, ima i mnogo onih koji smatraju da je riječ o antiizraelskoj propagandi. U novinama se pojavila informacija kako je Zamir poznat od ranije kao kritičar agresivne izraelske politike, kako je svojedobno kao vojnik bio kažnjen jer nije želio sudjelovati u jednoj svečanosti, čime se htjelo sugerirati kako je Zamir zapravo namjerno izazvao ovaj skandal, te kako se žurio te materijale dati medijima. No, dio štampe brani Zamira tvrdeći da su napadi na njega netočni i neprimjereni, jer Zamir nije dao materijal medijima, a čula se i napomena da sve ukazuje da je Zamir ovo potaknuo "zbog velike brige za moral izraelske vojske". Čule su se i riječi kritike i na račun vojnika, koji su to ispričali, pa se čak u desnoj izraelskoj štampi čulo da među izraelskim vojnicima, posebno među regrutima, ima i mnogo ljudi lijevog političkog usmjerenja, koji su skloni diskreditiranju vojske.

Vojska je obznanila da će pokrenuti istragu, ali se stječe dojam da je istraga više usmjerena protiv vojnika koji su ovo pričali, nego protiv zapovjednika na ratištu, odgovornih za počinjene zločine koje su vojnici opisivali. Tim povodom javio se i izraelski ministar obrane Ehud Barak, koji je vodio ovu operaciju u Gazi, a koji je bivši izraelski ratni heroj, komandos, a kasnije i šef izraelskog glavnog stožera:

"Ja tvrdim da je od šefa glavnog stožera do zadnjeg izraelskog vojnika ovo najmoralnija vojska na svijetu, spremna da izvrši svaku naredbu izraelske vlade. Uopće ne sumnjam da će svaki od ovdje opisanih pojedinačnih slučajeva biti i pojedinačno istražen."
ZRAČNI UDARI na Rafah, grad u južnom dijelu pojasa Gaze
Zah

#3595 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Zah »

Zonbirile ja sam bio krajnje jasan. Igraci iz sjene su podrzali Hilari a ne Obamu ali kada je Obama pobijedio, onda su i njega pozvali u skladu sa starom tradicijomm, da da mu objasne koju politiku treba da vodi i kako. Naravno, postujuci tradiiciju, jer se tradicija ne mijenja kao kosulja svaki dan, gospodin Obama je otisao, saslusao njihovu pricu, kao sto je svojevremeno Milos Obrenovic znao saslusati Vuka Karadzica koji mu je predlagao otavarenje skola po Srbiji. Milos sve saslusa ali malo ili nista ne posusa. Tako je uradio i gospodin Obama. Lijepo ih je saslusao, mozda nesto malo i posusao a onda poceo rad po svome. Iz osnova promojenio vanjsku politiku, dao pare igracima iz sjene, oni pomislili da mogu trostiti kao prije. Sad kad su vidjeli da o trosenja nema nista, nude novac nazad ali davalac novca ne prihvata njihov prijedlog. On zeli da ima uvid u kontrolu trosenja novca.

Da u SAD postoje smo dvije politicke partije. Svaka predlze svog kandidata. Kandidata republikanske stranke kao sto znas nisu podrzavali igraci iz sjene. Oni su se odmah opredijelili za kandidate demokratske stranke, to jest za gospodju Hilari. Znali su oni da republikanci nemaju nikakvu sansu. Njihov kandidat nije prosao, dosao je neko neplaniran koji im polako zavrce ruke. Da li ce biti vriske ostaje da vidimo.
http://www.nezavisne.com/ekonomija/vije ... onuse.html
Pozdrav Zah
zonbirile

#3596 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Zah wrote:Zonbirile ja sam bio krajnje jasan. Igraci iz sjene su podrzali Hilari a ne Obamu ali kada je Obama pobijedio, onda su i njega pozvali u skladu sa starom tradicijomm, da da mu objasne koju politiku treba da vodi i kako. Naravno, postujuci tradiiciju, jer se tradicija ne mijenja kao kosulja svaki dan, gospodin Obama je otisao, saslusao njihovu pricu, kao sto je svojevremeno Milos Obrenovic znao saslusati Vuka Karadzica koji mu je predlagao otavarenje skola po Srbiji. Milos sve saslusa ali malo ili nista ne posusa. Tako je uradio i gospodin Obama. Lijepo ih je saslusao, mozda nesto malo i posusao a onda poceo rad po svome. Iz osnova promojenio vanjsku politiku, dao pare igracima iz sjene, oni pomislili da mogu trostiti kao prije. Sad kad su vidjeli da o trosenja nema nista, nude novac nazad ali davalac novca ne prihvata njihov prijedlog. On zeli da ima uvid u kontrolu trosenja novca.

Da u SAD postoje smo dvije politicke partije. Svaka predlze svog kandidata. Kandidata republikanske stranke kao sto znas nisu podrzavali igraci iz sjene. Oni su se odmah opredijelili za kandidate demokratske stranke, to jest za gospodju Hilari. Znali su oni da republikanci nemaju nikakvu sansu. Njihov kandidat nije prosao, dosao je neko neplaniran koji im polako zavrce ruke. Da li ce biti vriske ostaje da vidimo.
http://www.nezavisne.com/ekonomija/vije ... onuse.html
Pozdrav Zah

kada su triloni u pitanju ne radi se to tako,sem toga ima spisak i donatora i platiša i jednog i drugog .Ništa se ne prepušta slučaju,stranačke konvencije su jedno,iako i tu ima favorita.Poslije idu oba,naravno do preloma idu skupa za oba,ništa se ne ostavlja slućaju,sve ostalo je igra za raju,privid učešća u najdemokratskijim izborima.
Zah

#3597 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Zah »

Nema smisla voditi rasprave u nedogled.Ocito je da imamo razlicite pristupe problemu. Jedino sto nam ostaje jeste cekacnje, da vidimo kako ce se ova zapoceta igra zavrsiti.

A sad evo jedan tekst. Da li je to novinarsko mastanje ili skorasnja stvarnost???
Pozdrav Zah

MOSAD i jevrejski lobi odlučili da naša zemlja nakon pada Izraela postane nova jevrejska država
Pise, Dejan Lucic

OPERACIJA MOJSIJE!
Na međunarodnoj diplomatskoj sceni pojavili su se planovi izmeštanja stanovništva i institucija države Izraela u slučaju da islamski teroristi pobede u ratu sa Amerikom. Svetski analitičari tvrde da će u narednih pedeset godina Srbija postati idealno mesto za stvaranje nove jevrejske države. Najnovije političke, vojne i ekonomske inicijative govore u korist ove tvrdnje.

PAD IZRAELA!
Samo nas jedna decenija deli od obeležavanja čitavog veka netrpeljivosti i sukoba između Arapa i Jevreja oko statusno najkontroverznije države na svetu - Izraela. Glavni grad Izraela, Jerusalim predstavlja istorijsku lokaciju koja je kolevka i sveto mesto islama, hrišćanstva i judeizma, tri najuticajnije svetske religije. Jerusalim je posle dve hiljade godina ponovo postao glavni grad Izraela, ali tek posle "Sedmodnevnog rata", kada je okupiran u jevrejskoj kontraofanzivi protiv jordanskih snaga. U katastrofalnom porazu zemalja koje su vodile rat protiv Izraela, pored velikih gubitaka u ljudstvu i tehnici, neke su izgubile i delove teritorije, kao na primer Sirija koja je ostala bez Golanske visoravni. Uživajući podršku SAD, Izrael je još tada ignorisao zahteve UN za povraćaj teritorija gradeći na njima vojna utvrđenja i etnički čista jevrejska naselja. Osim odnosa sa susedima, glavni problem ove "biblijske države" je pitanje palestinske nacije, arapskih starosedelaca. Tokom stvaranja Izraela, stotine hiljada Palestinaca bilo je proterano u okolne arapske države i izbegličke kampove. Izraelski zločini doveli su do oružanog otpora koji je predvodila Palestinska Oslobodilačka Organizacija (PLO) sa Jaserom Arafatom na čelu. Iako je u najtežim trenucima svoje borbe PLO ponekad pribegavao i klasičnom terorizmu pri čemu su često stradali nevini (kao na rimskom aerodromu), Arafat je uz Če Gevaru postao jedan od glavnih simbola otpora i borbe za slobodu u dvadesetom veku. Promena svetske političke scene nakon raspada Sovjetskog Saveza doprinela je da čak i arapske države uskrate podršku palestinskom otporu. Amerikanci su tražili priznavanje Izraela, a Arapi su zahtevali rešavanje palestinskog pitanja. Pod pritiscima sa obe strane kompromisno rešenje je nađeno u stvaranju palestinskih autonomnih oblasti u pojasu Gaze i Zapadne obale. Palestinska "Intifada" je prekinuta, a izraelska vojska se povukla. Iako se činilo da je rešenje na pomolu, mir nije dugo trajao. Diplomatski nepromišljeni potez Jasera Arafata, koji je podržao Irak u Zalivskom ratu, dao je zeleno svetlo Izraelu da krene u konačni obračun sa palestinskom državom. Od tada Izrael otvoreno primenjuje etničko čišćenje, napada na civilna i izbeglička naselja, vrši atentate i otmice, upade i borbena dejstva na palestinskoj teritoriji. Ovi postupci izazvali su novi ciklus neviđenog nasilja i jačanje islamističkih palestinskih terorističkih grupa. Ponovni rat u Palestini iskorišćen je kao glavni argument u borbi islamskih terorista protiv zapadnog sveta, od Hamasa i Hezbolaha do Al Kaide i Gama Islamie. Amerika i Izrael vode "globalni rat protiv terorizma", zapravo protiv navedenih terorističkih organizacija, ali njegov ishod je neizvestan. Zato je napravljen plan "Mojsije", za izmeštanje stanovništva i institucija Izraela u slučaju pobede islamskog terorizma u ratu sa Amerikom.

ANTISEMITIZAM I SRBIJA!
U vreme hladnog rata svet je i po pitanju Izraela zauzimao suprotne stavove. Naša zemlja, predvodnica "treće strane" sveta u vidu Pokreta nesvrstanih zemalja, zastupala je stav da je "Izrael veštačka tvorevina stvorena voljom velikih sila primenom sile i nepravde", što joj je omogućilo važnu diplomatsku i ekonomsku ulogu na Bliskom istoku. Bezbrojni poslovni aranžmani, koncesije na naftna polja, izvoz stručnjaka, tehnologije, ali i vojne opreme i naoružanja govorili su u prilog profitabilnom stavu nepriznavanja Izraela. Osim što je sarađivala sa arapskim državama, SFRJ je pružala diplomatsku, vojnu i logističku pomoć PLO i Jaseru Arafatu. Vojnička i obaveštajna obuka palestinskih boraca za slobodu sprovođena je u kampovima za obuku na teritoriji Jugoslavije, ali i arapskih zemalja. Vrhunac ove saradnje bio je kada je SFRJ primila ranjene borce PLO posle izraelske agresije i okupacije Libana. Scene ranjenika koji mašu našim zastavama i nose Titove slike dok ih iznose iz aviona izazvale su nepodeljene simpatije za borbu PLO sve do današnjih dana. Ipak, vremena su se promenila. Sa nestankom SSSR-a i početkom raspada SFRJ i naše državno rukovodstvo je priznalo postojanje države Izrael sledeći primer arapskih država. Prekinuta je svaka pomoć PLO, jedino je zadržana neformalna ambasada palestinske samouprave u Beogradu. Važno je napomenuti da za sve vreme dok je zvanična politika SFRJ bila na strani PLO i arapskog sveta, u Jugoslaviji nije bilo antisemitizma. Na našim prostorima Jevreji žive više od 400 godina, još od proterivanja iz Španije i Portugala u XIV veku. Veliki broj Jevreja našao je utočište u okrilju tada najžešćeg protivnika Španije - Turske. Jevreji su tada u velikom broju došli i u Srbiju, Bosnu i Makedoniju. Jevreji su tokom četiri veka bili ravnopravni učesnici u životu srpske države. Neki od velikih predstavnika srpske kulture i inteligencije bili su upravo Jevreji. Književnici Oskar Davičo, Danilo Kiš, Aleksandar Tišma, slikari Oskar Herman, Leon Koen, Ivo Rajn, ali i naučnici kao što su Gavro Švarc, Lavoslav Šik, Zvonimir Rihman, Mirko Brejer i drugi. Do početka Drugog svetskog rata u Kraljevini Jugoslaviji živelo je preko 60.000 Jevreja, ali nacistički teror preživelo je svega 15.000. Između 1948. i 1952. godine 8.000 domaćih Jevreja preselilo se u Izrael. Prema popisu iz 1991. godine, u SR Jugoslaviji je ostalo oko 3.000 Jevreja. U Vojvodini je registrovano 513 Jevreja, što čini 0,02% ukupnog broja stanovnika. Samo u Novom Sadu živi nešto više od 100 pripadnika ove nacije.

DAVID PROTIV GOLIJATA!!!
Ideja o izmeštanju stanovništva i institucija u slučaju sloma jevrejske države datira još od prvog arapsko-izraelskog rata. U vreme hladnog rata Izrael je bio svestan da je njegov opstanak vezan za sudbinu Amerike i Britanije. Bez američke podrške, Izrael bi nestao i pored velikih gubitaka ujedinjene arapske vojske. Izraelsko rukovodstvo je bilo u dilemi na koji način da odbrani posle toliko godina ponovo uspostavljenu državu. Operacija "David" šifrovano je ime za prvu soluciju odbrane Izraela. Naziv operacije je preuzet iz starozavetnog predanja - David je trebalo da simbolizuje Izrael u borbi protiv Golijata koji je predstavljao arapski svet i SSSR. Operacija "David" je predstavljala klasičnu odbranu granica i teritorija, i to po svaku cenu. U tu svrhu od Amerike je bila zatražena tehnologija za proizvodnju atomskog oružja. Pošto SAD nije bila najsigurnija u jevrejsku hladnokrvnost, ova tehnologija je u Izrael došla tek sedamdesetih godina. Posle dve ratne pobede Amerikanci su procenili da su Jevreji dovoljno zreli da vladaju situacijom u slučaju trećeg arapsko-izraelskog rata. Želeći da se pri odbrani zemlje maksimalno osloni na sopstvene izvore u slučaju poraza SAD, Izrael je razvijao i sopstvenu vojnu industriju. Izraelska vojna industrija - IMI je razvila proizvodnju svih vidova naoružanja, od klasičnih do najmodernijih borbenih sistema. Iako ne priznaje da poseduje nuklearno oružje, Izrael je više puta pretio upotrebom ovog oružja u slučaju novog napada na njihovu zemlju. Operacija "Mojsije" predstavlja drugu opciju izmeštanja stanovništva Izraela. Jasna je asocijacija na priču iz Starog zaveta u kojoj je Mojsije izveo izrailjski narod iz Egipta otvorivši prolaz kroz Crveno more vodeći ga ka obećanoj zemlji. Ovom planu nije išlo u prilog to što bi poraz SAD značio i nestanak Zapadne Evrope, a upravo to su bile alternativne destinacije novog Izraela. U Africi su se u to vreme stvarale nove nezavisne države, Južna Amerika se tresla od kubanske revolucije, Azija i Australija su osećale pretnju Crvene Kine koja bi u jurišu počistila marionetske režime, tako da ni tamo ne bi bilo mesta za zidanje novog Jerusalima.

BEG U EVROPU !!!
Sa prestankom pretnje nuklearnog rata i usvajanjem nove globalne strategije SAD operacija "Mojsije" je izbila u prvi plan. Pošto su bili upoznati sa planom SAD koje su u narednih trideset godina želele da prisvoje 80% svetskih rezervi nafte, okupacijom Sirije, Libije, Iraka, Irana..., Izraelci su prognozirali jačanje islamskog terorizma i sukob civilizacija globalnih razmera. Za razliku od scenarija iz vremena hladnog rata, u ovom slučaju čovečanstvo ne bi u celosti palo pod vlast jedne opcije već bi se u novoj podeli sveta našlo više odvojenih i međusobno izolovanih celina. Analitička služba Mosada (izraelska kontraobaveštajna služba) trebalo je da izradi detaljnu analizu za odabir nove zemlje pri čemu su se morali uzeti u obzir sledeći zahtevi: - buduća teritorija Izraela mora biti država u čijoj prošlosti nije bilo antisemitizma, tj. da u njoj ne deluju jači antisemitistički pokreti i partije; - to ne sme biti nacionalna već pre svega multikulturalna građanska država; - većinsko stanovništvo ne sme biti islamske veroispovesti; - teritorija države mora biti kompaktna celina sa definisanim granicama; - poželjno je članstvo u političkim i vojnim evroatlantskim organizacijama; - država mora da ima izlaz na značajnije more i osnovnu infrastrukturu; - broj stanovnika ne bi trebalo da bude veći od 10 miliona; - ekonomski sistem mora biti otvorena kapitalistička privreda sa velikim procentom stranog kapitala; - pre početka evakuacije, izraelska država i njeni građani treba da poseduju 25% privrede i zemljišta odabrane zemlje. Izbor je sužen na evropski kontinent i Rusku Federaciju, jer su Afrika i Azija po mišljenju Mosada trajno nestabilna područja gde velike sile ne bi tolerisale stvaranje novih država. Sa druge strane, severnoameričke države i Australija bi u slučaju poraza zapale u ekonomsku i političku krizu, a otpale su i zemlje Južne Amerike, zbog revolucionarnih previranja i građanskih i lokalnih sukoba. Zbog veličine Ruske Federacije i nenaseljenosti pojedinih oblasti, razmišljalo se o ponudi za otkup teritorija. Tada je na vlasti bio Boris Jeljcin, koji bi za određenu sumu i pod jačim pritiskom pristao na takvu ponudu. Ipak, Jevreji su odustali od ove ponude pošto je u Rusiji antisemitizam endemski - bilo ga je i pod carevima i pod komunistima. U takvim uslovima bili bi verovatniji novi sukobi, nikako novi Izrael. Kao i Rusija, i Evropa je imala antisemitističku prošlost. Od Španije u XIV veku pa do Nemačke i njenih saveznika u Drugom svetskom ratu, gotovo sve države Zapadne i Istočne Evrope u svojoj istoriji imaju makar po jedan veliki progon Jevreja. Osim toga, evropske države su u većini slučajeva države sa nacionalnim predznakom, te bi stvaranje suverenih jevrejskih entiteta dovelo do novih sukoba i konačnog kraja puta za Mojsijevo pleme.

SRBIJA - POSLEDNJE UTOČIŠTE !!!
Sa nastajanjem novih država u Evropi, pojavila se ideja o uticanju na aktuelna dešavanja na terenu u cilju promene granica i etničke strukture odabranih država, čime bi se u određenom vremenskom periodu ispunili navedeni zahtevi. U detaljnoj analizi bivših republika SFRJ, Republika Srbija se pojavila kao kandidat koji bi uz eventualna doterivanja mogao da bude idealan izbor za novi Izrael. Razlozi su sledeći: - antisemitizam kod Srba neuporedivo je blaži nego u ostalim balkanskim zemljama; - Srbija je po Ustavu, ali i po broju nacionalnih manjina, građanska a ne nacionalna država; - većinsko stanovništvo je hrišćansko a islamski deo je izolovan, što je kasnijim dešavanjima i formalizovano u obliku okupacije Kosova i Metohije; - Srbija je kompaktna, granice prema susedima datiraju još od Prvog svetskog rata, a granice sa otcepljenim republikama bile bi naknadno definisane što je i bio slučaj sa Dejtonskim sporazumom; - i pre 5. oktobra u Srbiji je postojala tendencija da se krene u evroatlantske integracije a sa petooktobarskim prevratom se krenulo i u praktičnu realizaciju; - izlaz na more čak i u slučaju raspada zajednice sa Crnom Gorom bio bi obezbeđen preko Grčke do Egejskog mora; - Srbija je vremenom postala otvorena za strana ulaganja. Poslednji uslov, koji je podrazumevao vlasništvo nad 25% nepokretnosti, svoju realizaciju dobio je dolaskom vlade "ekonomskih eksperata" na saveznom i republičkom nivou. Ljudi u tim vladama su zbog ekonomskog interesa ili pripadnosti određenim obaveštajnim službama bili spremni da učestvuju u ovom planu. Činjenica koja je posebno odgovarala realizaciji izraelskog plana je bio katastrofalan natalitet većinskog naroda u Srbiji.

Matematički je dokazano da će za pedeset godina Srbi u Srbiji postati manjina. Takva šansa se nije smela propustiti. Jevrejsko rukovodstvo je u upražnjenom mestu videlo božije proviđenje. Tel Aviv je dao zeleno svetlo za početak realizacije operacije "Mojsije". Početak mešanja Izraela u dešavanja na prostoru SFRJ poklapa se se dolaskom demokratske administracije Bila Klintona. Najistaknutiji učesnici američke politike prema Srbiji iz Klintonovog kabineta bili su upravo jevrejskog porekla.

Da li je zaista slučajnost što su Jevreji Medlin Olbrajt, Ričard Holbruk, Džejms Rubin i Vesli Klark učestvovali u raspadu SFRJ i u zločinima nad Srbijom? Osim medija koji su pod kontrolom jevrejskog kapitala, u ovu borbu su se uključili i poznati evropski intelektualci jevrejskog porekla predvodeći kampanju satanizacije Srbije.
--------------------------------------------------------------------------------------
Moj komentar na ovaj tekst

Sve mi se cini da se to ne bi moglo odnositi na Srbiju nego na BiH.Bosnjaci su raseljeni od Islanda do N. Zelanda. Ono malo sto je ostalo zbijeno je ucentar Bosne, blokirano od susjeda sasa svih strana. Bosnjaci sad imaj veliku dijasporu, pa ako bude trebalo lako mogu primiti i ono malo Boanjaka sto je u Bosni ostalo. Hrvati i onako svakim danom sele u Hrvatsku pa ih je u Bosni sve manje i manje jer im je tvorac Dejtonskog sporazuma opet americki Jevrej nametnuo "neravnopravnost" . Ostaje problem Srba u Bosni ali svijet ce i za njih naci neko rjesenje. BiH svakako ima izlaz na more a to je ono sto zagovaraci kako procitasmo postavljaju kao uslov. Dakle, u slucaju preseljenja-izmjestanja stanovnistva Izraela BiH je puno pogodnija nego Srbiija. Da li se na tome nesto radi? Sumnjam ali kada se sloze neke kockice na osnovu onog sto napisa Dejan Lukic, ispada da je ovaj rat na prostorima BiH i poceo radi raseljavanja jednih i doseljavanja drugih.Zanimljiv tekst za citanje ali od realizacije nema nista.
Pozdrav Zah
Agic Nurija

#3598 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Agic Nurija »

Zah wrote:Nema smisla voditi rasprave u nedogled.Ocito je da imamo razlicite pristupe problemu. Jedino sto nam ostaje jeste cekacnje, da vidimo kako ce se ova zapoceta igra zavrsiti.

OPERACIJA MOJSIJE!
Na međunarodnoj diplomatskoj sceni pojavili su se planovi izmeštanja stanovništva i institucija države Izraela u slučaju da islamski teroristi pobede u ratu sa Amerikom. Svetski analitičari tvrde da će u narednih pedeset godina Srbija postati idealno mesto za stvaranje nove jevrejske države. Najnovije političke, vojne i ekonomske inicijative govore u korist ove tvrdnje.

Sve mi se cini da se to ne bi moglo odnositi na Srbiju nego na BiH.Bosnjaci su raseljeni od Islanda do N. Zelanda. Ono malo sto je ostalo zbijeno je ucentar Bosne, blokirano od susjeda sasa svih strana. Bosnjaci sad imaj veliku dijasporu, pa ako bude trebalo lako mogu primiti i ono malo Boanjaka sto je u Bosni ostalo. Hrvati i onako svakim danom sele u Hrvatsku pa ih je u Bosni sve manje i manje jer im je tvorac Dejtonskog sporazuma opet americki Jevrej nametnuo "neravnopravnost" . Ostaje problem Srba u Bosni ali svijet ce i za njih naci neko rjesenje. BiH svakako ima izlaz na more a to je ono sto zagovaraci kako procitasmo postavljaju kao uslov. Dakle, u slucaju preseljenja-izmjestanja stanovnistva Izraela BiH je puno pogodnija nego Srbiija. Da li se na tome nesto radi? Sumnjam ali kada se sloze neke kockice na osnovu onog sto napisa Dejan Lukic, ispada da je ovaj rat na prostorima BiH i poceo radi raseljavanja jednih i doseljavanja drugih.Zanimljiv tekst za citanje ali od realizacije nema nista.
Pozdrav Zah
Da su Jevreji "izabran narod", za takve bi Viša Sila odavno, možda u samom činu stvaranja "ovog svijeta" izabrala i trajni "izabrani prostor - jevrejsku državu", ovako ostaje da se od svog postanka, bijegom sele diljem planete Zemlje, (ne samo Jevreji) svi oni narodi, koji nisu ispoštovali "prvu božiju zapovijest", a koju su monoteisti "propustili" da upišu u svoje "svete tekstove" - ; Planeta Zemlja nije "kapitalistička kasa materijalnog blaga bez dna i bez kraja", več prostor koji je "dodijeljen" inteligentnom čovječanstvu kao mjesto trajnog boravka zdravog razuma u svemiru, pod uvjetom, da svaka ljudska zajednica "svoj prostor" prilagodi susjedstvu, tako, da se među "državama stvori ono što je učinjeno u svijetu flore i faune, a to bi bila "harmonija prirodnih zakona u obilju različitosti" ili najkrače "globalna ekologija ljudskog duha".

Jah, da ne zaboravim, Jevreji su izumitelji i trajni protagonisti zelenaškog kapitala, dakle (besmislenog) materijalnog bogačenja čovjeka-pojedinca na mukama i nevoljama zajednice i ne odustaju od svog projekta i načina "vladavine svijetom", putem primjene surove svjetske vojne sile i globalne kapitalističke ucjene! Pitanje je samo, dokle?
zonbirile

#3599 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Rembrandt wrote:

Pozdrav Zah
Bosnjaci moraju gledati da budu vise ko Izraelci i da sve, kao sto Izraelci Arape, okolo sisaju ! Bosnjacka dijaspora mora se prihvatiti isti zadataka sto se tice para i lobija kako to i Izraelski lobi radi.

Pa to je dobro u sferi želja,ali nemoguće.Slično bi bilo kada bih ti predlagao da slikaš kao Remrant,znaš može se danas dobro zdušiti.
Zah

#3600 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Zah »

Nova retorika

"Uz imenovanje specijalnog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella, istaknuli smo da ćemo ovom problemu pristupiti ozbiljno već od prvog dana i da ćemo pokušati obje strane usmjeriti u pravcu priznavanja te realnosti“, kazao je Obama i upozorio Netanyahua da će se SAD založiti za palestinsku državu, bilo da izraelska vlada to hoće ili neće. Istovremeno, čelnica izraelske centrističke Laburističke stranke izjavila je kako bi mogla da ne podrži vladu Benjamina Netanyahua iako je njezina stranka zvanično odlučila da joj se pridruži. Ministrica u vladi Yuli Tamir izjavila je u srijedu da tek treba odlučiti hoće li će glasati za novu vladu, u kojoj je sada i njena stranka, javio je AP". Kraci izvod Oslobodjenje.....
Locked