SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ridjobrki

#3576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ridjobrki »

Asana wrote:Problem je jednostavno u sve rasprostranjenijem stavu da su propisi za slabice...

... a pravi frajeri voze kako hoce, ne kako zakoni nalazu
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Aha, zakoni su totalno gay... 8-)
scorpion7

#3577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scorpion7 »

uvjek dobar gost wrote:Živim na Otoci... kraj onako baš... svega ima... mislio sam da će biti nekako pitomije no Alipašino gdje živjeh preko deset godina... no grdno sam se prevario, Alipašino je mila majka za Otoku.. !

Sinoć je nekakvo nadmudrivanje trajalo jedno dva il tri sata, psovke, zalijetanja na tuđa auta i lupanje šakama u iste po vratima čak i nogama... sve kao u nekoj polu-junačkoj otmosferi... kao ti mangup i tako to, pjani balavci , isfrustrirani nedostatkom opcija i sadržaja a polu-pjani od piva jer nedelja je i tekme su se gledale cijeli dan.... policije niđe ! Odvaljivale se klupe, zalijetali se kao jedni na druge i niko da se pobije, samo nanose štetu na autima, klupama, drvoredima... itd... Događaj isto cirkus koji trajao j jedno dva sata.... galama, gungula, naguravanje i nanošenje štete onako ljudima....

FUJ !

P.S

Nisam vidio ni čuo za ovaj udes na početku Velike Aleje... strašno, liku treba uzeti dozvolu i strpati ga u zatvor barem par mjeseci ili da godinu dana čisti govna od konja na Aleji !
Ja buraz zivim na Otoci 27 kuka, ne sjecam se da je ikad sranja bilo nekih vecih. Gdje tacno bilo to. Kod fontane ili vamo ispred zgrada sto gledaju u merkur.
respo

#3578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

mislim da uvijek... misli na "otoku" tj ovamo kod merkura sto je ustvari c vila 2
al takodje bi se slozio da nikad ama bas nikad nisam cuo za neku veliku frku na tom dijelu
naravno tuca sranja i toga ce uvijek biti u svakom naselju al i to koliko mogu primjetiti nije toliko izrazeno na cv2 i otoci
minjonja

#3579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

scorpion7 wrote:
uvjek dobar gost wrote:Živim na Otoci... kraj onako baš... svega ima... mislio sam da će biti nekako pitomije no Alipašino gdje živjeh preko deset godina... no grdno sam se prevario, Alipašino je mila majka za Otoku.. !

Sinoć je nekakvo nadmudrivanje trajalo jedno dva il tri sata, psovke, zalijetanja na tuđa auta i lupanje šakama u iste po vratima čak i nogama... sve kao u nekoj polu-junačkoj otmosferi... kao ti mangup i tako to, pjani balavci , isfrustrirani nedostatkom opcija i sadržaja a polu-pjani od piva jer nedelja je i tekme su se gledale cijeli dan.... policije niđe ! Odvaljivale se klupe, zalijetali se kao jedni na druge i niko da se pobije, samo nanose štetu na autima, klupama, drvoredima... itd... Događaj isto cirkus koji trajao j jedno dva sata.... galama, gungula, naguravanje i nanošenje štete onako ljudima....

FUJ !

P.S

Nisam vidio ni čuo za ovaj udes na početku Velike Aleje... strašno, liku treba uzeti dozvolu i strpati ga u zatvor barem par mjeseci ili da godinu dana čisti govna od konja na Aleji !
Ja buraz zivim na Otoci 27 kuka, ne sjecam se da je ikad sranja bilo nekih vecih. Gdje tacno bilo to. Kod fontane ili vamo ispred zgrada sto gledaju u merkur.

tamo gdje ima kriminalaca, ima i belaja vazda, samim time sto nema policajaca toliko, a zna se zasto ih nema tamo.
uvjek dobar gost

#3580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by uvjek dobar gost »

scorpion7 wrote:

FUJ !

P.S

Tačno je to bilo oko male šarene zgrade i oko jednog lokala u njoj... pjane glave... sve je meni jasno ali kako sam gledao sve to sa prozora... nekako imao sam onaj osjećaj ružni u stomaku jer umjesto da se momci štocaju oni lupaju nogama i šakama po krovovima auta i po ulaznim vratima u ulaze te u interfone... samo nanose štetu džaba...
Shvatam poruku !
Mascherano

#3581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

minjonja wrote:
scorpion7 wrote:

FUJ !

P.S

tamo gdje ima kriminalaca, ima i belaja vazda, samim time sto nema policajaca toliko, a zna se zasto ih nema tamo.

Zasto ih nema?
uvjek dobar gost

#3582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by uvjek dobar gost »

Zato što se ljudima ne rizika život... za sitnu lovu, zato što sudovi i tužilaštva ne rade svoj posao, zato što hapse jedne te iste kriminalce po nekoliko puta.... ovo je samo djelić odgovora !
hassena

#3583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hassena »

Meni žao i njega, žao mi je što je u tom momentu imao višak samopouzdanja, višak adrenalina, a manjak osjećaja da može ugroziti nekoga, da može okončati i svoj mladi život. Ne opravdavam mu nepromišljenost, ali mi je kao insanu žao što je poginuo tako mlad. A, svejedno, više mi je žao taksiste i putnika, koji su bez ikakve greške završili kako su završili. Nadam se da će bar oni dobro proći. Nije mi drago o tome slušati, ne uživam u tuđoj nesreći. Ne polemišem bezosjećajno, nešto nemam snage. Previše smo hladni i udaljeni, to nije cool, to nije in, to je bezveze.
scorpion7

#3584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scorpion7 »

Ne znam, iskreno ja zivim u brcanskoj zgrade gledaju na merkur. Majke mi u zadnje jedno 3 godine skoro pa svaku noc stoji policajac na toj relaciji, ili stoji vani ili sjedi u autu, ali tu je.Na pocektu sam konto da cuva nekoga. Vjerovatno zato nisam nikad nista primjetio, pogotov nocu.
kurty

#3585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

Sranje veliko u Rajlovcu mislim...Zasto pisem, mislim, jer ne znam da li je ono Rajlovac ili Reljevo... Uglavnom, onaj "tunelcic" kad se od Royala krene prema Rajlovcu... I mrtvih ima
Gusztav

#3586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gusztav »

kurty wrote:Sranje veliko u Rajlovcu mislim...Zasto pisem, mislim, jer ne znam da li je ono Rajlovac ili Reljevo... Uglavnom, onaj "tunelcic" kad se od Royala krene prema Rajlovcu... I mrtvih ima
Udes, ........višestruko ubistvo? Šta? Kakvo sranje?
kurty

#3587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

Gusztav wrote:
kurty wrote:Sranje veliko u Rajlovcu mislim...Zasto pisem, mislim, jer ne znam da li je ono Rajlovac ili Reljevo... Uglavnom, onaj "tunelcic" kad se od Royala krene prema Rajlovcu... I mrtvih ima
Udes, ........višestruko ubistvo? Šta? Kakvo sranje?
Udes... Mozda 5 minuta nego cu ja doci tu u blizinu se to desilo... Vidjeo sam i vatrogasci da idu, policije bruka i hitna... Jedino sto me bunilo je d ana vatrogasnim kolima ima i camac, gumeni...

Cuh i na radio da je udes, sa smrtnim posljedicama
O'zone
Globalni moderator

#3588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

respo

#3589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

po tekstu moguce da je preticao mada hm nikad ne znas
kurty

#3590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

respo wrote:po tekstu moguce da je preticao mada hm nikad ne znas
Jako nezgodan dio puta je ono ko iole brze vozi... Ogranicenje je 40, a mnogo brze se vozi...

Pogotovo kad se ide prema Rajlovcu
mahalas505

#3591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

kurty wrote:
Jako nezgodan dio puta je ono ko iole brze vozi... Ogranicenje je 40, a mnogo brze se vozi...

Bez ozbzira sta je tacno uticalo da dodje do ovog udesa, ali stvarno je uzas koje isprojektovao onaj tunel. Da li je onaj tunel privremenog karaktera ili sta?
high_volume

#3592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by high_volume »

mahalas505 wrote: Bez ozbzira sta je tacno uticalo da dodje do ovog udesa, ali stvarno je uzas koje isprojektovao onaj tunel. Da li je onaj tunel privremenog karaktera ili sta?
Šta je toliko užasno u projektovanom - izgrađenom tunelu?
perfect_guy

#3593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by perfect_guy »

mahalas505 wrote:
kurty wrote:

Bez ozbzira sta je tacno uticalo da dodje do ovog udesa, ali stvarno je uzas koje isprojektovao onaj tunel. Da li je onaj tunel privremenog karaktera ili sta?
ne vjerujem, jer bi autoput prolazio iznad tunela, a ovako bi vjerovatno izgledalo uključivanje na autoput na ovoj lokaciji
kurty

#3594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

mahalas505 wrote:
kurty wrote:

Prijatelju... Ko god ga je isprojektovao, znaci da je neko i nesta... Isti taj je vjerovatno odredio brzinu od 40

Stoji prije tunela znak ogranicenja 40, a da je tunel uzi, i da ima jos 334459 krivina, sa 40 na sat se to lagano prolazi...

Sad sta je neko pokusao da od naplatnih kucica, recimo, skoci koji metar na brdescetu prije tunela, zao mi je...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

kakvo je ono sranje sa tramvajskom stanicom kod POŠTE na obali :shock: :shock: :shock: :shock:
2407

#3596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 2407 »

komi wrote:kakvo je ono sranje sa tramvajskom stanicom kod POŠTE na obali :shock: :shock: :shock: :shock:
:?: :?: :?:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

pa pola razvaljena i odvaljen zid od kamena i upo u miljacku
kao da se neko zapucao autom
medjutim nema auta... dakle jutros ili sinoć

nemam mobitel sa aparatom da slikam :roll:
alibaba_i_30_godina

#3598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alibaba_i_30_godina »

komi wrote:pa pola razvaljena i odvaljen zid od kamena i upo u miljacku
kao da se neko zapucao autom
medjutim nema auta... dakle jutros ili sinoć

nemam mobitel sa aparatom da slikam :roll:
Sinoc kada sam krenuo u grad, oko 23 sata kada je padala ona kisa je neko udario autom u taj dio stanice i zida. :roll:
Auto i nije puno unisteno obzirom na nanesenu stetu na okolinu. Vjerovatno je brzo vozio, sta vjerovatno, sigurno je brzo vozio pa proklizao jer ne znam kako je auto drugacije moglo biti okrenuto kao da je dolazio iz ulice Kulovica na glavnu cestu a znamo da je ona jednosmjerna. :-)
Skyfox

#3599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

ovo postalo uobicajena pojava...
Mikado

#3600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mikado »

14.07.2009.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Sanjina (Fahrudin) Teparića (1983) koja ga tereti da je teško tjelesno ozlijedio Amera Čehajića, usljed čega je Čehajić preminuo.

U optužnici se navodi da je Sanjin Teparić 1. maja ove godine u kući Jasmina Bijelonje s bratom Sandyjem Teparićem i još nekoliko prijatelja proslavljao 1. maj. U večernjim satima pridružio im se Amer Čehajić.

Sanjin Teparić je Čehajiću, nakon kraće verbalne prepirke s njim, stisnutom pesnicom zadao udarac u predjelu lijevog oka i time ga oborio na tlo. Čehajić je udario glavom o čvrstu podlogu i zadobio teške tjelesne povrede, prijelom ljuske sljepoočne kosti i baze lobanje te oštećenje zida krvnog suda sljepoočne arterije s lijeve strane. Dok je povrijeđeni Čehajić ležao na tlu, optuženi mu je prišao i snažno ga nogom udario u predjelu glave.

Amer Čehajić je usljed tih povreda preminuo u svom stanu 2. maja ove godine.
U ponedjeljak (05.07.) je izricanje presude po ovoj optužnici.
Locked