Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#3576 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Dado dijasporitus »

ahuseino wrote:Sto vas dvojica ashikujete (@veleposlanik i @zonbirile), pa si podilazite :) :-D :D

Stroking each other's ego. Divno... supportive environment... folovi... support group...

Samo nije ovdje ni vrijeme ni mjesto... :-) "bez cenzure" je malo vishe odgovarajucha okolina :D .

Postao sam ovo vech negdje drugo, ali me interesuje dali iko prepoznaje @zonbirile et al. u ovome:

10 characteristics of conspiracy theorists
A useful guide by Donna Ferentes

1. Arrogance. They are always fact-seekers, questioners, people who are trying to discover the truth: sceptics are always "sheep", patsies for Messrs Bush and Blair etc.

2. Relentlessness. They will always go on and on about a conspiracy no matter how little evidence they have to go on or how much of what they have is simply discredited. (Moreover, as per 1. above, even if you listen to them ninety-eight times, the ninety-ninth time, when you say "no thanks", you'll be called a "sheep" again.) Additionally, they have no capacity for precis whatsoever. They go on and on at enormous length.

3. Inability to answer questions. For people who loudly advertise their determination to the principle of questioning everything, they're pretty poor at answering direct questions from sceptics about the claims that they make.

4. Fondness for certain stock phrases. These include Cicero's "cui bono?" (of which it can be said that Cicero understood the importance of having evidence to back it up) and Conan Doyle's "once we have eliminated the impossible, whatever remains, however unlikely, must be the truth". What these phrases have in common is that they are attempts to absolve themselves from any responsibility to produce positive, hard evidence themselves: you simply "eliminate the impossible" (i.e. say the official account can't stand klix) which means that the wild allegation of your choice, based on "cui bono?" (which is always the government) is therefore the truth.

5. Inability to employ or understand Occam's Razor. Aided by the principle in 4. above, conspiracy theorists never notice that the small inconsistencies in the accounts which they reject are dwarfed by the enormous, gaping holes in logic, likelihood and evidence in any alternative account.

6. Inability to tell good evidence from bad . Conspiracy theorists have no place for peer-review, for scientific knowledge, for the respectability of sources. The fact that a claim has been made by anybody, anywhere, is enough for them to reproduce it and demand that the questions it raises be answered, as if intellectual enquiry were a matter of responding to every rumour. While they do this, of course, they will claim to have "open minds" and abuse the sceptics for apparently lacking same.

7. Inability to withdraw. It's a rare day indeed when a conspiracy theorist admits that a claim they have made has turned out to be without foundation, whether it be the overall claim itself or any of the evidence produced to support it. Moreover they have a liking (see 3. above) for the technique of avoiding discussion of their claims by "swamping" - piling on a whole lot more material rather than respond to the objections sceptics make to the previous lot.

8. Leaping to conclusions. Conspiracy theorists are very keen indeed to declare the "official" account totally discredited without having remotely enough cause so to do. Of course this enables them to wheel on the Conan Doyle quote as in 4. above. Small inconsistencies in the account of an event, small unanswered questions, small problems in timing of differences in procedure from previous events of the same kind are all more than adequate to declare the "official" account clearly and definitively discredited. It goes without saying that it is not necessary to prove that these inconsistencies are either relevant, or that they even definitely exist.

9. Using previous conspiracies as evidence to support their claims. This argument invokes scandals like the Birmingham Six, the Bologna station bombings, the Zinoviev letter and so on in order to try and demonstrate that their conspiracy theory should be accorded some weight (because it's “happened before”.) They do not pause to reflect that the conspiracies they are touting are almost always far more unlikely and complicated than the real-life conspiracies with which they make comparison, or that the fact that something might potentially happen does not, in and of itself, make it anything other than extremely unlikely.

10. It's always a conspiracy. And it is, isn't it? No sooner has the body been discovered, the bomb gone off, than the same people are producing the same old stuff, demanding that there are questions which need to be answered, at the same unbearable length. Because the most important thing about these people is that they are people entirely lacking in discrimination. They cannot tell a good theory from a bad one, they cannot tell good evidence from bad evidence and they cannot tell a good source from a bad one. And for that reason, they always come up with the same answer when they ask the same question.

A person who always says the same thing, and says it over and over again is, of course, commonly considered to be, if not a monomaniac, then at very least, a bore.

P.S. Sad @zonbirile ide i trazi sta znachi et al. :lol:
Jako dobar tekst. Dodao bih mu samo jos ovaj

Conspiracy Theories Explained
Random events are deeply meaningful to paranoid schizophrenics. Is something happening in their brains?

By: Kathleen McGowan

Paranoid schizophrenics are prone to delusions, tales in which random events become deeply meaningful. Some believe in complex conspiracies; others think they are Jesus Christ.

These stories sound crazy, but they may be the brain's efforts to make sense of its own internal messages, suggests Shitij Kapur, professor of psychiatry at the University of Toronto and vice president of research at the Canadian Centre for Addiction and Mental Health. In addition to other brain abnormalities, schizophrenics have too much dopamine. Just as addicts' desensitized dopamine systems make them feel that nothing matters, high levels of the neurotransmitter make schizophrenics believe that everything is significant.

Because the addict's dopamine-driven salience system keeps telling her that something very important is happening, ordinary events appear intensely meaningful. That police car? That song on the radio? That man with a cigarette walking by? They must be part of a massive international conspiracy.

Kapur calls it "biased inductive logic"—a top-down effort to explain the feeling that everything seems important. The cognitive parts of a schizophrenic's brain create the paranoid tale in an effort to explain the constant red alert blaring from the dopamine circuits, using any stimuli available. This is why delusions are culturally appropriate. African schizophrenics may fear they've fallen under the spell of a shaman, while Kapur's patients in Toronto think that the Mounties are after them......
.
tranquil

#3577 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by tranquil »

Problem sa vama, _ambassador i ostali, je taj što ste počeli upropaštavati sve zanimljive teme jednu po jednu.

Mislim, imali ste onu vašu konspiratorsku o Zeitgeist-u. OK. Ali evo vas na predsjedniku Obami, eto vas na temi o Siriji, eto vas na temi o BH masonima. Još samo vas čekam kada ćete početi da rastete na temama o Dodiku i Harisu (ustvari, kad bolje razmislim, njih slobodno upropastite).

Gušite normalnu raspravu, pored vas jedan obični diskutant kritično raspoložen prema USA izgleda kao da brani USA ili po vašoj terminologiji, "sionistički plaćenik". Ili je po vašem ili nije nikako, a naravno da mora da bude po vašem jer je to neka "velika istina" koju mi ćorave ovce ne vidimo ili smo čak plaćeni od strane te velike zavjere koja ima svuda pipke.

Zavjera možda ne dopire svuda, ali vi svakako uspijevate u tome.

Simptomatično je kako ste, kada je na raspravi o BH masonima počela priča o konkretnim talovima naših dekana, profesora, tužioca i drugih domaćih ličnosti, bez obzira na to da li oni pripadaju nekim tajnim društvima ili ne, uletili na temu i razjebali je sa vašom 2013, FED-om i sličnim stvarima. Raspada nam se jebeni sistem, jebu nas u zdrav mozak sa svih strana i 4 nivoa vlasti, ali nije to bitno, pogledajte, novčanica od jednog dolara će nam biti krunski dokaz da pokažemo strukturu pravih svjetskih vladara. Jebo potkupljivo sudstvo što pušta kriminalce koji su u jaranskim odnosima s političarima, jebo krkansko iživljavanje nad novinarima koje se odomaćilo u našoj zemlji, hajmo malo pričati iz pouzdanih izvora ko je to mason 33-ćeg reda, to je pravo zanimljivo, jer niko nikad nije saznao ko su oni ali eto baš vi znate sve detalje njihovog plana o ugradnji čipova u ljude, ko će se još zamarati sitnicama kao što su prijetnje policijskim inspektorima koji rade svoj posao i problemu studentica koje se jebu za šesticu. Hajmo svima odrveniti mozak pričom ko zapravo vlada svijetom.

A to su, kao što je svima poznato, oni iznad 33-ćeg stepena. To svi znaju. Niko još više ne vjeruje u gluposti kao da je Bin Laden raznijeo WTC. Niko. To svi znaju. Hajde ponovimo sto puta. To svi znaju. Naravno da je očito. Ne vide samo ovi ispranog mozga, što gledaju CNN. Ko je kriv? Pa isti oni za koje je opće poznato da su ubili Kennedy-a. Niko živ više ne vjeruje u te bajke. Ovi što odbijaju da povjeruju u ovoliko očitu istinu imaju očito ispran mozak. Možda su već predmet kontrole misli, koja je, kao što je poznato već i maloj djeci, davno otkrivena tehnologija i u upotrebi u američkoj tajnoj službi.

To vaše iritantno podilaženje jedni drugima i priznavanje tih ideja kao općepoznate i davno provjerene stvari postaje blago komično kada postavite linkove na te vaše filmiće, koji se nalaze na američkim serverima. Neprijatelj je učinio sve da vas spriječi u širenju Jedne Istine, ali eto omakne mu se pa većina sadržaja i dalje stoji tamo gdje, ako ste u pravu, ne bi trebao da bude. Ne, u stvari oni to rade namjerno. Zašto? Pa baš zato da vas diskredituju, pustiće vas da objavite istinu koja njima ne odgovara, ali na njihovim serverima, tako da vas direktno naprave ludim, i da ispadnu "džekovi", ko biva "mi demokrate, vidi šta dopuštamo, puštamo slobodu govora čak i onima koji su protiv nas, to govori da ustvari nismo toliko zli koliko tvrde". Ali vjerujem da se vi niste dali prevariti i da ste prozreli ovaj Patetičan Pokušaj Popravljanja Javnog Imidža. Jesam li u pravu?

Ono, ne mogu vam zabraniti da pričate i neću, jer imate pravo na to, a i ne bih da hranim vašu paranoju, ali isto tako imam pravo da vam kažem da smarate okolinu, al baš pravo. Mislim, i mene često prozivaju da sam tmuran i depresivan, ali kada se poredim s vašim paranoično apokaliptičnim konstrukcijama, kontam kako je skroz ok da me ljudi počnu zvati Tinky Winky, ili Tratinčica.

Eto, na ovoj temi o jednom čovjeku sa pozitivnim stavom, ja sam opet dao previše vremena i prostora apokaliptičnoj sekti koja ne zaslužuje ovoliko mog vremena.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#3578 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Dado dijasporitus »

Za ove sto teoreticare zavjere samo da kazem da su me prokuzili. Da, ja sam scionisticki placenik I lobista.

Boo!!! :evil: :evil: :evil:

:shock: :run:
ahuseino

#3579 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

_veleposlanik wrote:@ahuseino, za tebe se Platonov Mit o Pecini ubio!

ti meni sionisticku analizu teoreticara, ja tebi covjeka koji je izmislio zivot za sve nas jos prije 2000 i kusur godina...

sheha, majstore, kako tvoj jaran Peter Joseph :-) :-) mislis da sam glup da cu nasjesti na tvoje jeftine fazone fol dobar tvoj jaran i sam svoj dokumentarac ismijava. hajmo care, kako ono: Bin Laden suderio avione u WTC?? :)

tebi najveca svjetska pljacka svih vremena nije katastrofa? lijepo ti jos uvijek? e pa sacekaj jos malo, ima jos za tako uspavane kao ti...

a prestajem objasnjavati likovima poput tebe, koji jos samo sto ne primaju plate od sionistickih lobi organizacija... ljudi koji su voljni ispitati svijet i historiju zbog ociglednog magarcenja cijelog covjecanstva su vrijedni, njima iskljucivo idu ova nasa prepucavanja, nije radi tebe, nemoj se varati...

... e nek' si nam rek'o :thumbup:

... nego ozbiljno, jesi li razmisljao da odesh do doktora, da se malo pogledash?...

Ne mislim kao uvredu, nego sasvim ozbiljno, ni najmanje te ne podjebajem.

... mozda za pochetak da "odmorish" sa chitanjem...

Kad se ja umorim od vas, mogu mislit' kako je vama... samim sa sobom.

Mrtav sam ozbiljan; ja bih se sad evo kladio i pare dao da vi imate neku dijagnozu. Vjerujem, nista ozbiljno, ali mozda neka manja obsesija, kompulsija. I nije to za ismijavati, nije mi ni namjera, nego hochu da kazem da vas u neku ruku i shvatam. Znam ljudi sto su se tokom rata "vadili" od vojske na neke psiholoshke probleme... i nije jednostavno, nakog nekog vremena pochnu istinski vjerovati u svoje zamishljotine... ostavi to traga... trauma je jebena stvar... :(
_veleposlanik

#3580 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

hvala ahuseino na tvojoj "iskrenoj brizi", zaista casno djelo od tebe...

na zalost, ja dobar hvala Bogu. mozda je krivo moje obrazovanje koje se uglavnom odvija preko kompjutera, pa izmedju pauza procitam koju stvar i svratim da ovdje dam svoje misljenje. nije toliko strasno kao sto mislis. zapravo, jesi li se zapitao koja psiholoska ogranicenost predstavlja vjerovanje u oficijelnu verziju 11. septembra? to je cisti brainwash, realni problem kod vecine danasnjeg stanovnistva. covjece, ako si iskren u svojim namjerama i shvatanjima, ti i vecina tvojih istomisljenika, a dosta vas je, dozivjecete gadan psiholoski "switch", ozbiljno i iskreno, s jedinom namjerom da olaksam kroz ove postove za taj nadolazeci preokret. i kada dodje, necu ti traziti nista zauzvrat, cak ni tvoju ispriku, koju svakako zasluzujem...

slazemo se da ce vrijeme reci svoje. eto, ostanimo na tom. ipak imamo odredjenu kolicinu razuma da pronadjemo najmanji zajednicki sadrzilac.

@tranquil: mogao bi se uvjeriti u sve to sto si rekao, ispade da si sada pokupio svu svjetsku pamet, razotkrivsi nasu interpretaciju svijeta plus tvoje vlastito shvatanje. sada ti niko ne moze nista! (sve dok vrijeme ne kaze svoje)

hvala makar na iskrenosti i na izdvojenom vremenu. bolje je i to nego prototip "fudbal, sise, felge" :). kamo srece da ste u pravu i da je sve ovo samo necija losa politika i teska vremena koja evolviraju i prolaze...

ja bih samo zamolio, ako moze iskreno od vas, kao i svih chitatelja - onih neutralnih, opredjeljenih na jednu ili drugu stranu, onih sto ucestvuju u diskusiji i onih sto shute - da, kada i ako dodje do vas, bilo koja indicija, pokazatelj, da se u stvari radi o vecem fenomenu umjesto "teskog perioda" koji nas trenutno drzi u shahu, da nam to svima ovdje izrazi, svejedno u bilo kojoj od 100 tema koje smo vam "unistili", ili na nekom novom topicu. jel moze makar to? ja sam uvjeren za sebe, moji prijatelji pocinju drugacije razmisljati, svijet oko mene se zaista budi. medjutim, moj narod u Bosni jos uvijek spava zimski san... bilo bi mi drago da vidim, makar na ovom forumu gdje sam poceo ovako javno i bez dlake na jeziku govoriti, da je neko zaista imao priliku da se uvjeri u ovo sto je vama predstavljeno...

a ja cu, naravno, traziti izvinjenje od sviju vas koji se nadjoste uvrijedjeni mojim "paranojama", ukoliko se uspostavi da sam (smo) imali te halucinacije... znam da se ovo drugo nece desiti :) ali eto neka bude posten deal. inace, ne bih uopste zapocinjao ovako beznadezan pokusaj "osvjescivanja" nepoznatih ljudi, da nisam u potpunosti svjestan da se blize velike korjenite promjene u svemu sto danas poznajemo kao realno i istinito...

pokusacu da, ako se budem nastavljao javljati, to ne bude kao dosadasnje prepucavanje posebno sa vama, koji "pratimo" jedni druge vec neko vrijeme...

pozdrav :)
ahuseino

#3581 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

_veleposlanik wrote:hvala ahuseino na tvojoj "iskrenoj brizi", zaista casno djelo od tebe...

na zalost, ja dobar hvala Bogu. mozda je krivo moje obrazovanje koje se uglavnom odvija preko kompjutera, pa izmedju pauza procitam koju stvar i svratim da ovdje dam svoje misljenje. nije toliko strasno kao sto mislis. zapravo, jesi li se zapitao koja psiholoska ogranicenost predstavlja vjerovanje u oficijelnu verziju 11. septembra? to je cisti brainwash, realni problem kod vecine danasnjeg stanovnistva. covjece, ako si iskren u svojim namjerama i shvatanjima, ti i vecina tvojih istomisljenika, a dosta vas je, dozivjecete gadan psiholoski "switch", ozbiljno i iskreno, s jedinom namjerom da olaksam kroz ove postove za taj nadolazeci preokret. i kada dodje, necu ti traziti nista zauzvrat, cak ni tvoju ispriku, koju svakako zasluzujem...

slazemo se da ce vrijeme reci svoje. eto, ostanimo na tom. ipak imamo odredjenu kolicinu razuma da pronadjemo najmanji zajednicki sadrzilac.

@tranquil: mogao bi se uvjeriti u sve to sto si rekao, ispade da si sada pokupio svu svjetsku pamet, razotkrivsi nasu interpretaciju svijeta plus tvoje vlastito shvatanje. sada ti niko ne moze nista! (sve dok vrijeme ne kaze svoje)

hvala makar na iskrenosti i na izdvojenom vremenu. bolje je i to nego prototip "fudbal, sise, felge" :). kamo srece da ste u pravu i da je sve ovo samo necija losa politika i teska vremena koja evolviraju i prolaze...

ja bih samo zamolio, ako moze iskreno od vas, kao i svih chitatelja - onih neutralnih, opredjeljenih na jednu ili drugu stranu, onih sto ucestvuju u diskusiji i onih sto shute - da, kada i ako dodje do vas, bilo koja indicija, pokazatelj, da se u stvari radi o vecem fenomenu umjesto "teskog perioda" koji nas trenutno drzi u shahu, da nam to svima ovdje izrazi, svejedno u bilo kojoj od 100 tema koje smo vam "unistili", ili na nekom novom topicu. jel moze makar to? ja sam uvjeren za sebe, moji prijatelji pocinju drugacije razmisljati, svijet oko mene se zaista budi. medjutim, moj narod u Bosni jos uvijek spava zimski san... bilo bi mi drago da vidim, makar na ovom forumu gdje sam poceo ovako javno i bez dlake na jeziku govoriti, da je neko zaista imao priliku da se uvjeri u ovo sto je vama predstavljeno...

a ja cu, naravno, traziti izvinjenje od sviju vas koji se nadjoste uvrijedjeni mojim "paranojama", ukoliko se uspostavi da sam (smo) imali te halucinacije... znam da se ovo drugo nece desiti :) ali eto neka bude posten deal. inace, ne bih uopste zapocinjao ovako beznadezan pokusaj "osvjescivanja" nepoznatih ljudi, da nisam u potpunosti svjestan da se blize velike korjenite promjene u svemu sto danas poznajemo kao realno i istinito...

pokusacu da, ako se budem nastavljao javljati, to ne bude kao dosadasnje prepucavanje posebno sa vama, koji "pratimo" jedni druge vec neko vrijeme...

Ne morash stavljati nishta pod navodnike, nisam bio cinichan. Glupo bi mi bilo da ti pishem na pp, sigurno bi me isto tako otresao... Ja prepoznajem potencijal u tebi (za razliku od drugih teoretichara), samo mislim da si duboko zagrizao i izgubio iz vida granicu sa realnim.

... sto se tiche "switcha" mislim da sam na sve spreman (pa i na tvoju hipoteticku varijantu) buduchi da me je prosli "switch" uhvatio sa 19 godina, i natjero me na zivotinjski zivot... nit' zivljenje, nit' prezivljavanje... nesto sto sam ja zvao "zivotinjarenje".
paratrooper

#3582 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by paratrooper »

_veleposlanik wrote:hvala ahuseino na tvojoj "iskrenoj brizi", zaista casno djelo od tebe...
na zalost, ja dobar hvala Bogu. mozda je krivo moje obrazovanje koje se uglavnom odvija preko kompjutera, pa izmedju pauza procitam koju stvar i svratim da ovdje dam svoje misljenje.
Meni nije jasno u cemu je problem nakon svih tvojih izlaganja ?

Stvarno ne vidim razloga za zabrinutost stvaranjem novog svjetskog poretka. Velike kompanije ce bolje odrzavati sistem od malih, a nacionalisticke i teokratske drzave ne mogu raditi sto zele i to je to, tu ne vidim nista lose. Koreja , Japan, Kina, Europa, Australia skoro niko se ne zali na NWO.

Sto se tice Obame, nema tu nekih velikih politickih promjena osim rotacije ljudi. Mislim da su se Republikanci malo zamorili tako da su promjene OK.
Last edited by paratrooper on 11/11/2008 10:02, edited 1 time in total.
zonbirile

#3583 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

paratooper
Problem je u sadržaju ,a ne formi.Ti očito ne znaš šta znači NWO i ko ga zagovara-sprovodi.
By the way Hitler je spominjao isto.
jeza u ledja

#3584 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Odosmo od teme.
Kolege teoreticari, ako imate sta reci konkretno o Obami i njegovom buducem predsjednikovanju bujrum. Za ostale detalje o masonima, vanzemaljcima i slicnom molim vas otvorite novi topic.
Risto Kuglarić

#3585 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Risto Kuglarić »

_veleposlanik wrote: ...

Evo, imaš dil sa mnom! Iskreno, mislim da si kišnjak, i nervira me to što me zoveš čitateljem (ko da imaš kolumnu ovdje jebote), al imamo dil! Samo prije arbitraže, prvo operacionaliziraj šta ti tačno znači "indicija, pokazatelj, da se ustvari radi o većem fenomenu". Ne možemo arbitrarno lupetat, jelte. Ako se ta indicija pojavi, ja sa biliver.
_veleposlanik

#3586 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

paratrooper wrote: Meni nije jasno u cemu je problem nakon svih tvojih izlaganja ?

Stvarno ne vidim razloga za zabrinutost stvaranjem novog svjetskog poretka. Velike kompanije ce bolje odrzavati sistem od malih, a nacionalisticke i teokratske drzave ne mogu raditi sto zele i to je to, tu ne vidim nista lose. Koreja , Japan, Kina, Europa, Australia skoro niko se ne zali na NWO.

Sto se tice Obame, nema tu nekih velikih politickih promjena osim rotacije ljudi. Mislim da su se Republikanci malo zamorili tako da su promjene OK.
:D

sve si mi rekao s tim. ne bi bio nikakav problem, da za uspostavljanje takvog poretka vlada moral u ime i za narod a ne bankari, da se indijancima dozvoli da budu indijanci ako to zele itd itd...

za uspostavljanje NWO jedan od glavnih "tasks" jeste drasticno smanjenje populacije na planeti... :roll:

@Risto Kuglarich: zasto se nerviras, ti si chitatelj uchesnik u diskusijama, ili se varam? a za prozivanja koja dobivam na svakoj temi, fakat ispadam Asim Beslija konspirativnih tema... indicija, pokazatelj... to moze biti npr, da jednog jutra odskocis iz kreveta i kazes: "jebote, svijet je jedna ogromna laz" :), ili da dodjes do tog shvatanja direktno, da se sam uvjeris na bilo koji moguci nacin kroz zivot (a to ne mora biti iskljucivo citanje konspirativnih sajtova, citanje knjiga i gledanje filmova). da dodjes do zakljucka da nasa realnost u stvari nije jednaka istini. da je sve jedna ogromna igra, gdje smo ti i ja figurice velikih igraca. (moze se ta slika svijeta opisati savrsenim metaforama, prepustam te tvojoj masti).

mislim da se razumijemo. pozdrav
zonbirile

#3587 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

ristokuglarić
koliko žući i prepucavanja bez argumenta,jednostavno tvrdimo i ja i veleposlanik da je Obama igrač istih krugova kao i svi do sada-44 predsjednika.Misliš da,nije,u redu reci daj koji argument,a pročitaj postove unazad pa češ naći desetine argumenata za našu tvrdnju.
JohnnyS

#3588 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by JohnnyS »

Pa nek bude još 44 "njihova" igrača, nama "njihovim" plaćenicima na forumu će bit još bolje :D

http://en.wikipedia.org/wiki/PARANOIA ;-)
Risto Kuglarić

#3589 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Risto Kuglarić »

zonbirile wrote:ristokuglarić
koliko žući i prepucavanja bez argumenta,jednostavno tvrdimo i ja i veleposlanik da je Obama igrač istih krugova kao i svi do sada-44 predsjednika.Misliš da,nije,u redu reci daj koji argument,a pročitaj postove unazad pa češ naći desetine argumenata za našu tvrdnju.
ma listam kume ubih se listajuć, u tome i jeste stvar, ne mogu da nađem ni jednu dokazivu tvrdnju. Nisam uopšte žučan, nego hajd fakat, maknimo se iz sfera visoke politike i kako rekoh, operacionalizirajmo šta su te indicije i pokazatelji da se radi o većem fenomenu, pa da utvrdimo jednom za svagda jeste li u pravu ili niste kad se te indicije i pokazatelji pojave ili ne pojave. Ovako, ako se oslanjaš na svačiji osjećaj da nešto nije u redu sa svijetom, ostaješ na nivou propovjednika čiji će priču neko popušit, a neko opet neće. Mislim, gledo sam i ja matrix i bio je super, al to što si naučio cajtgajst i što se šamaraš imenima američkih tajkuna ko da su ti kućni prijatelji ne znači da si neo.
zonbirile

#3590 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

Jonny
Pa kolokvijalno,po učestalosti nick bi ti se mogao prevesti kao Perica.Aha,samo su ameri i englezi imali pametne predsjednike .Pa sad mi je jasno,mi da nažemo sličnog postali bi velesila.
Risto Kuglarić

#3591 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Risto Kuglarić »

_veleposlanik wrote: @Risto Kuglarich: zasto se nerviras, ti si chitatelj uchesnik u diskusijama, ili se varam? a za prozivanja koja dobivam na svakoj temi, fakat ispadam Asim Beslija konspirativnih tema... indicija, pokazatelj... to moze biti npr, da jednog jutra odskocis iz kreveta i kazes: "jebote, svijet je jedna ogromna laz" :), ili da dodjes do tog shvatanja direktno, da se sam uvjeris na bilo koji moguci nacin kroz zivot (a to ne mora biti iskljucivo citanje konspirativnih sajtova, citanje knjiga i gledanje filmova). da dodjes do zakljucka da nasa realnost u stvari nije jednaka istini. da je sve jedna ogromna igra, gdje smo ti i ja figurice velikih igraca. (moze se ta slika svijeta opisati savrsenim metaforama, prepustam te tvojoj masti).

mislim da se razumijemo. pozdrav
ma ne nerviram se nego mi to čitatelj zvuči patronizirajuće, haj nije to poenta. uglavnom ovo iz gornjeg posta se odnosi i na ovo što si reko. Prepuštaš me mašti? E jebiga drug. Ja kad maštam pokušavam namaštat u drugi ekstrem od tog tvog. :)
kustah

#3592 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by kustah »

STVARNI S/ELECTED PREDSJEDNIK

Business interests
- Advisor Cass Sunstein told Jeffrey Rosen of the NY Times: "I would be stunned to find an anti-business [Supreme Court] appointee from either [Clinton or Obama]. There's not a strong interest on the part of Obama or Clinton in demonizing business, and you wouldn't expect to see that in their Supreme Court nominees."
- Obama supported making it harder to file class action suits in state courts. David Sirota in the Nation wrote, "Opposed by most major civil rights and consumer watchdog groups, this big business-backed legislation was sold to the public as a way to stop 'frivolous' lawsuits. But everyone in Washington knew the bill's real objective was to protect corporate abusers."
- He voted for a business-friendly "tort reform" bill
- He voted against a 30% interest rate cap on credit cards
- He had the most number of foreign lobbyist contributors in the primaries
- He was even more popular with Pentagon contractors than McCain
- He was most popular of the candidates with K Street lobbyists
- In 2003, rightwing Democratic Leadership Council named Obama as one of its "100 to Watch." After he was criticized in the black media, Obama disassociated himself with the DLC. But his major economic advisor, Austan Goolsbee, is also chief economist of the conservative organization. Writes Doug Henwood of the Left Business Observer, "Goolsbee has written gushingly about Milton Friedman and denounced the idea of a moratorium on mortgage foreclosures."
- Added Henwood, "Top hedge fund honcho Paul Tudor Jones threw a fundraiser for him at his Greenwich house last spring, 'The whole of Greenwich is backing Obama,' one source said of the posh headquarters of the hedge fund industry. They like him because they're socially liberal, up to a point, and probably eager for a little less war, and think he's the man to do their work. They're also confident he wouldn't undertake any renovations to the distribution of wealth."

Civil liberties
- He supports the war on drugs
- He supports the crack-cocaine sentence disparity
- He supports Real ID
- He supports the PATRIOT Act
- He supports the death penalty
- He opposes lowering the drinking age to 18
- He supported amnesty for telecoms engaged in illegal spying on Americans

Ecology
- Obama voted for a nuclear energy bill that included money for bunker buster bombs and full funding for Yucca Mountain.
- He supports federally funded ethanol and is unusually close to the ethanol industry.
- He led his party's reversal of a 25-year ban on off-shore oil drilling

Conservatives
- He went to Connecticut to support Joe Lieberman in the primary against Ned Lamont

Education
- Obama has promised to double funding for private charter schools, part of a national effort undermining public education.
- He supports the No Child Left Behind Act albeit expressing reservations about its emphasis on testing. Writes Cory Mattson, "Despite NCLB''s loss of credibility among educators and the deadlock surrounding its attempted reauthorization in 2007, Barack Obama still offers his support. Even the two unions representing teachers, both which for years supported reform of the policy to avoid embarrassing their Democratic Party 'friends,' declared in 2008 that the policy is too fundamentally flawed to be reformed and should be eliminated."

Fiscal policy
- Obama rejected moratoriums on foreclosures and a freeze on rates, measures supported by his primary opponents John Edwards and Hillary Clinton
- He was a strong supporter of the $700 billion cash-for-trash banker bailout plan.
- Two of his top advisors are former Goldman Sachs chair Robert Rubin and Lawrence Summers. Noted Glen Ford of black Agenda Report, "In February 1999, Rubin and Summers flanked Fed Chief Alan Greenspan on the cover of Time magazine, heralded as, 'The Committee to Save the World.' Summers was then Secretary of the Treasury for Bill Clinton, having succeeded his mentor, Rubin, in that office. Together with Greenspan, the trio had in the previous year labored successfully to safeguard derivatives, the exotic 'ticking time bomb' financial instruments, from federal regulation."
- Robert Scheer notes that "Rubin, who pocketed tens of millions running Goldman Sachs before becoming treasury secretary, is the man who got President Clinton to back legislation by then-Sen. Phil Gramm, R-Texas, to unleash banking greed on an unprecedented scale."
- Obama's fund-raising machine has been headed by Penny Prtizker former chair of the Superior Bank, one of the first to get into subprime mortgages. While she resigned as chair of the family business in 1994, as late as 2001 she was still on the board and wrote a letter saying that her family was recapitalizing the bank and pledging to "once again restore Superior's leadership position in subprime lending." The bank shut down two months later and the Pritzker family would pay $460 million in a settlement with the government.

Foreign policy
- Obama endorsed US involvement in the failed drug war in Colombia: "When I am president, we will continue the Andean Counter-Drug Program."
- He has expressed a willingness to bomb Iran and won't rule out a first strike nuclear attack.
- He has endorsed bombing or invading Pakistan to go after Al Qaeda in violation of international law. He has called Pakistan "the right battlefield ... in the war on terrorism."
- He supports Israeli aggression and apartheid. Obama has deserted previous support for two-state solution to Mid East situation and refuses to negotiate with Hamas.
- He has supported Jerusalem as the capitol of Israel, saying "it must remain undivided."
- He favors expanding the war in Afghanistan.
- Although he claims to want to get out of Iraq, his top Iraq advisor wrote that America should keep between 60,000 and 80,000 troops in Iraq. Obama, in his appearances, blurred the difference between combat soldiers and other troops.
- He indicated to Amy Goodman that he would leave 140,000 private contractors and mercenaries in Iraq because "we don't have the troops to replace them."
- He has called Venezuelan leader Hugo Chavez an enemy of the United States and urged sanctions against him.
- He claimed "one of the things that I think George H.W. Bush doesn't get enough credit for was his foreign policy team and the way that he helped negotiate the end of the Cold War and prosecuted the Gulf War. That cost us $20 billion dollars. That's all it cost. It was extremely successful. I think there were a lot of very wise people."
- He has hawkish foreign policy advisors who have been involved in past US misdeeds and failures. These include Zbigniew Brzezinski, Anthony Lake, General Merrill McPeak, and Dennis Ross.
- It has been reported that he might well retain as secretary of defense Robert Gates who supports actions in violation of international law against countries merely suspected of being unwilling or unable to halt threats by militant groups.

Gays
Obama opposes gay marriage. He wouldn't have photo taken with San Francisco mayor because he was afraid it would seem that he supported gay marriage

Health
Obama opposes single payer healthcare or Medicare for all.

Military
Obama would expand the size of the military.
zonbirile

#3593 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

kustah
Fol je da se Obama samo odredio tako,u ime interesa skupine koja ga je instalirala.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3594 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by pici »

Image
kustah

#3595 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by kustah »

zonbirile wrote:kustah
Fol je da se Obama samo odredio tako,u ime interesa skupine koja ga je instalirala.
Ma naravno. Ja se nikako ne prestajem cuditi entuzijazmu prema ovome politicaru, i pitam se gdje
je dno ljudske gluposti, koja neka vrsta patoloske lazi ili samolaganja.
There is one story from Chicago, however, that remains relevant. A citizen walks into his alderman's
office looking for a job. "Who sent you?" he asks. "Nobody," he replies. Says the staffer: "We don't want
nobody nobody sent."

Who sent Barack Obama remains a mystery. He has risen from an unknown state senator to president in
exactly four years and that only happens when somebody sends for you.
Medjutim, ja bih dodao da on karakterno (ako politicar moze imati karaktera), spada u najgoru vrstu ljuci.
Ima kompleks svoga porijekla i ulizuje se svojim gospodarima i on ne predstavlja, NIKOGA. Najmanje
americke crnce. On je servant i statist koji sluzi one koji su ga postavili na vlast
zonbirile

#3596 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

e moj kustah
nikada kraja ljudskoj gluposti,upravo na toj komponenti pametni opstaju.Pročitaj taj suludu želju da se bude u pravu,mimo sve logike i argumenata.Pa šta im još treba predočiti,uraditi da shvate.
hik--meta

#3597 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by hik--meta »

kad smaknu baraka huseina drugog, zakukat ce i oni s lijeve strane kao william ayers iz weather underground-a, tom hayden, jesse jackson, ali i oni s desna kao louis farrakhan.
takodje i svi oni "anti-izraelski" raspolozeni advisors iz carterove administracije, ali i ovi mladji cionisti predvodjeni aipac-ovcem emanuelom. zaplakat ce ljudi ne samo u americi, nego posvuda u svijetu, od ljudi kao raila odinga i ahmadinedzad do daniela ortege, hareta, sulje i dodika.
k'o kad su u maju 1980 svi stizali u beograd na sahranu.

ako nista treba mu priznati da je ujedinio ljude, i da ce ih nastaviti ujedinjavati i poslije smrti kad dobijemo jos jedan praznik - obama day - svakog 20.januara.
taman nekako poslije mlk day-a... mada bi ga imho trebalo ugurati negdje za election day ili jos bolje u oktobru, jer je previse vremena izmedju labor daya i thxgivinga.

zna li ko kako se tacno bira podpredsjednik kad biden preuzme vlast? kako je bilo kad je lindon johnson preuzeo?
zonbirile

#3598 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

pa ne bira se već se nominuje,po bidenovoj žejliustvari sve je već dogovoreno,jer je veliki ulog u pitanju.Mislim da će kamperima sada biti lakše,uostalom evo dana zahvalnosti indijancima što im dadoše pradjedovima čurku da prežive,a oni ih ..ebaše.Ti šatori i nisu loši može se božična jelka staviti naprijed,a okititi Obaminim figuricama.
kustah

#3599 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by kustah »

hik--meta wrote:kad smaknu baraka huseina drugog, zakukat ce i oni s lijeve strane kao william ayers iz weather underground-a, tom hayden, jesse jackson, ali i oni s desna kao louis farrakhan.
takodje i svi oni "anti-izraelski" raspolozeni advisors iz carterove administracije, ali i ovi mladji cionisti predvodjeni aipac-ovcem emanuelom. zaplakat ce ljudi ne samo u americi, nego posvuda u svijetu, od ljudi kao raila odinga i ahmadinedzad do daniela ortege, hareta, sulje i dodika.
k'o kad su u maju 1980 svi stizali u beograd na sahranu.

ako nista treba mu priznati da je ujedinio ljude, i da ce ih nastaviti ujedinjavati i poslije smrti kad dobijemo jos jedan praznik - obama day - svakog 20.januara.
taman nekako poslije mlk day-a... mada bi ga imho trebalo ugurati negdje za election day ili jos bolje u oktobru, jer je previse vremena izmedju labor daya i thxgivinga.

zna li ko kako se tacno bira podpredsjednik kad biden preuzme vlast? kako je bilo kad je lindon johnson preuzeo?

Tesko/nikako bi se njegova "pobjeda" mogla nazvazi vecinskom. On je dobio 52% glasova.
Da je bilo po glasovima bijelih amerikanaca - 47% - on bi bio porazen. Rijec je o "popular vote".
"Landslide victory" je samo jedna u nizu lazi MSM (mainstream media). Demokratija koju oni
praktikuju je sala.

SAD je duboko, veoma duboko, podjeljeno drustvo. Po svim linijama.
zonbirile

#3600 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

kustah
peuzi ja sam trenutno zasićen
Post Reply