Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prvi semafor u Sarajevu jeste visio na zici uz Miljacku, tacno nasred raskrsca izmedju Narodnog pozorista, Poste i mosta Cobanija. Bio je prvenstveno u funkciji za vozila, ne i za pjesake...
Koliko me sjecanje sluzi moglo je biti 1964/65 kad je postavljen.
Ovog na cobaniji se ne sjecam. Ali onog na Pricipovom mostu, na zici tacno iznad raskrsnice, se vrlo dobro sjecam! Prdonja stari ponesto i pamti!
Prvi semafor u Sarajevu jeste visio na zici uz Miljacku, tacno nasred raskrsca izmedju Narodnog pozorista, Poste i mosta Cobanija. Bio je prvenstveno u funkciji za vozila, ne i za pjesake...
Koliko me sjecanje sluzi moglo je biti 1964/65 kad je postavljen.
Ovog na cobaniji se ne sjecam. Ali onog na Pricipovom mostu, na zici tacno iznad raskrsnice, se vrlo dobro sjecam! Prdonja stari ponesto i pamti!
"zaštitni znak" nekadašnje čaršije dugo godina svakodnevno hranila golubove--živa atrakcija tog vremena bila
zaboravih kako se zvala mislim da je Behka
muha_sa wrote:"zaštitni znak" nekadašnje čaršije dugo godina svakodnevno hranila golubove--živa atrakcija tog vremena bila
zaboravih kako se zvala mislim da je Behka
Cuj mescini? Behka jašata je. Dješ to zaboraviti? Legenda!