Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
repka wrote:Trener treba da ode, a ne zlaja.
Samo nesto experimentise,cese se po glavi,i misli da je neki trener.
Jest trener je on,ali u barsi,ima izvanrednih igraca pa nije ni tesko za sada.
Sledecu sezonu ce on trenirati besiktas,mourinjo ce ga ove godine potpuno unistiti.
I Rijkaard je odlican trener, pa sta je bilo zadnje dvije godine. Pep je odlican trener, vec ima hejbet titula.
Iskreno, ne bih volio da Ibra ode, ali on ima stvarno idiota za menadzera koji nit zna zatvorit usta, nit zna razmisljat normalno. Iskreno mi je drago sto klub razmislja da ga tuzi i nadam se da zaista i hoce.
Nadam se da ce ovo biti dobra lekcija za Barcu, nikada ne poslovati sa menadzerima koji izgledaju ovako:
Last edited by Bušman on 27/08/2010 20:01, edited 1 time in total.
greska je sto su ga kupili uopste, valjda je proslo ljeto bilo previse reala, ronalda i kake u medijima pa se zaletili... meni ibra jos od prve utakmice izgleda kao strano tijelo u barcinoj igri, mislio sam da ce se nekako uklopiti vremenom, ali nije
Ma ako i ide,neka Rosell uzme fine pare za njega,nije valjda debil da ga proda za 30 mil (ili jeste ). Valjda mu je u interesu da i klub zaradi.Milan nudio i Boriella ili Huntelara cuj ove retarde nude.Barca je rekla da ne zeli nikakve igrace,samo pare i to je to.Ajde jedva cekam da se zavrsi ovo.
repka wrote:Trener treba da ode, a ne zlaja.
Samo nesto experimentise,cese se po glavi,i misli da je neki trener.
Jest trener je on,ali u barsi,ima izvanrednih igraca pa nije ni tesko za sada.
Sledecu sezonu ce on trenirati besiktas,mourinjo ce ga ove godine potpuno unistiti.
I Rijkaard je odlican trener, pa sta je bilo zadnje dvije godine. Pep je odlican trener, vec ima hejbet titula.
Iskreno, ne bih volio da Ibra ode, ali on ima stvarno idiota za menadzera koji nit zna zatvorit usta, nit zna razmisljat normalno. Iskreno mi je drago sto klub razmislja da ga tuzi i nadam se da zaista i hoce.
Nadam se da ce ovo biti dobra lekcija za Barcu, nikada ne poslovati sa menadzerima koji izgledaju ovako:
Ovaj prvi glavutan,mozda jeste brbljivac ali bori se za svog misa.
On je menadzer i maxvelu,nema problema i ne brblja.
Mislim boli me za ibru,ali stvarno ga je trener nesto uzeo na zub,mozda zato sto su istog temperamenta.
E da je ovaj glavutan menadzer Dzeki,umjesto onog naseg jebivjetra.
Mislim da ce Rosell prodati Zlatana i uzeti koliko moze a Milan ce to na 2-3 rate da plati nekih 40 miliona eura i to je to. Eh sad jel realna opcija da nakon toga kupe Robinha tako da se napravi trio Messi, Villa, Robinho...
Uglavnom pametan potez dovodjenje Mascherana, otisao Yaya dosla dobra zamjena na jako bitnoj poziciji za igru Barcelone, covjek koji je i vise nego dobar u defanzivi i takav igrac je trebao ovoj ekipi.
Distortion wrote:Mislim da ce Rosell prodati Zlatana i uzeti koliko moze a Milan ce to na 2-3 rate da plati nekih 40 miliona eura i to je to. Eh sad jel realna opcija da nakon toga kupe Robinha tako da se napravi trio Messi, Villa, Robinho...
Uglavnom pametan potez dovodjenje Mascherana, otisao Yaya dosla dobra zamjena na jako bitnoj poziciji za igru Barcelone, covjek koji je i vise nego dobar u defanzivi i takav igrac je trebao ovoj ekipi.
mislim da je sasvim dobar i trio Messi-Villa-Pedro
Ma 40+ mil. nek uzme od Milana.I oni su ga masno platili,red je da uzmu sto vise mogu,ipak je on klasa.Znaci,ako ode,napad bi trebao ciniti trio Messi-Villa-Pedro,a u zamjeni ima i Bojan koji ce mislim dobijati sve vise i vise sanse za igru,naravno tu je i Jeffren.
A ovo za Robinha je bilo aktuelno neko vrijeme,ali je Guardiola rekao da ga ne zeli,tako da nema nista od toga.
A Jeffren... treba prvo nauciti iskoristavati svoju brzinu i tehniku. Onakav igrac na krilu ubija spore odbrane, ali Jeffren nikako da ubaci u sljedecu brzinu. Pedro ga je totalno prevazisao, a u mladjim danima je bio puno slabiji.
A jes stvarno ovaj Jeffren je prebrz,ali i ne dobija previse sanse,da budemo iskreni,ali dobar je igrac.
Nesto za Mascherana
Mascherano se odrekao svog dijela od transfera u korist Barce
Katalonski radio RAC1 izvijestio je kako se Barcino posljednje pojačanje Javier Mascherano (26) odrekao procenta od transfera kojeg je trebao dobiti od Liverpoola , što znači da će Barcelona na kraju morati platiti samo nešto više od 19 miliona eura za njega.Dogovor između Liverpoola i Barce oko transfera ovog igrača je i postignut zahvaljujući povećanju ponude od strane Barcelone. Zamjenik sportskog predsjednika kluba, Josep Maria Bartomeu, povećao je ponudu kluba sa 19 na 22 miliona eura. Ipak, ta dodatna 3 miliona neće biti isplaćena iz Barcinog džepa, nego će se umjesto toga Mascherano odreći svog dijela kojeg je trebao primiti od Liverpoola zbog njegovog transfera, a koji iznosi upravo tih 3 miliona eura.Mascherano bi se sutra oko 11pm CET trebao pojaviti na Camp Nou. U ponedjeljak bi trebao obaviti ljekarske preglede,nakon čega bi trebao potpisati ugovor i predstaljen poslije podne medijima i navijačima.
Cules wrote:Ipak, ta dodatna 3 miliona neće biti isplaćena iz Barcinog džepa, nego će se umjesto toga Mascherano odreći svog dijela kojeg je trebao primiti od Liverpoola zbog njegovog transfera, a koji iznosi upravo tih 3 miliona eura.
Za razliku od onog majmuna Fabregasa, kog po mom misljenju vise i ne treba traziti, ovaj momak zna kako otici iz kluba u kome vise ne zeli igrati. Predao zahtjev za transfer i odbio da igra, sto moze prema fifinim pravilima koliko se sjecam. Tako je i onaj famozni Bosman uradio.
Ma dobro,nije ovo bas ni lijepo od Mascherana sto je uradio,ipak ga tamo navijaci vole(ili su voljeli ) Ali je lijepo sto nije ni dosao u Barcu,a vec je nesto fino za njih uradio
Ali,ipak,covjeku se nije vise tamo igralo i jednostavno je,kako da kazem,isforsirao ovaj transfer.I da,upravu si,prema Fifinim pravilima,moze to uraditi,samo predati zahtjev za transfer,kao sto je i on uradio.
Cules wrote:Ma dobro,nije ovo bas ni lijepo od Mascherana sto je uradio,ipak ga tamo navijaci vole(ili su voljeli ) Ali je lijepo sto nije ni dosao u Barcu,a vec je nesto fino za njih uradio
Ali,ipak,covjeku se nije vise tamo igralo i jednostavno je,kako da kazem,isforsirao ovaj transfer.I da,upravu si,prema Fifinim pravilima,moze to uraditi,samo predati zahtjev za transfer,kao sto je i on uradio.
Naravno da nije lijepo, ali eto. Svakako je bio u klubu zbog Beniteza. Kad je ovaj otisao, ni njemu se nije ostajalo.
Koliko ja pratim Barcelonu (vrlo malo), sad u vezi su Xavi, Iniesta, Mascerano, Buskets, Keita...
računajući ovu dvojicu prvih da su sigurno u prvih 11, a da Barca igra 4-3-3 (tako ja mislim), onda je velika borba za ovo preostalo mjesto. Nije Buskets mala maca, ipak je igrao (i to podosta) za furiju na sp-u
Xavi i Iniesta tu moraju igrati,definitivno.Vjerovatno ce Busquets igrati poziciju DM-a.Momak je nenormalno napredovao ove 2 godine,odlicno se uklopio,a jos znamo da ga Guardiola forsira.
A evo i zvanicno,Ibra je posudjen Milanu uz mogucnost otkupa sljedece godine od 24 mil.
Cules wrote:Ma dobro,nije ovo bas ni lijepo od Mascherana sto je uradio,ipak ga tamo navijaci vole(ili su voljeli ) Ali je lijepo sto nije ni dosao u Barcu,a vec je nesto fino za njih uradio
u Engleskoj ima pravilo da igrač može predati zahtjev za transfer u drugi klub ako mu je ostalo dvije godine ugovora u tome slučaju klub odredi visinu odštete koju budući klub plati ili sam igrač nikako drugačije
u Engleskoj ima pravilo da igrač može predati zahtjev za transfer u drugi klub ako mu je ostalo dvije godine ugovora u tome slučaju klub odredi visinu odštete koju budući klub plati ili sam igrač nikako drugačije
I treba imati odredeni broj godina da bi smio otkupiti,mislim 28,a Mascherano jos ne ispunjava tu normu.
Kupovina Mascherana je dobar potez,ali posudba Ibre glup pravo.
Last edited by klixober on 28/08/2010 23:59, edited 1 time in total.
Nisam znao to za dvije godine ugovora,ali eto,Mascherano je vise sam isforsirao ovaj transfer,nije htio da igra i morali su ga pustiti,a cak je i sam platio 3 mil.,tj. odrekao se love koju je trebao dobiti od Liverpoola.
Stvarno malo glup potez sto se tice Ibre,mogli su barem uzeti vise love ali eto,svejedno,ni iz dzepa ni u dzep.Barca je opet kvalitetna i jaka na svim pozicijama,samo sto ima manji broj igraca sad,ali hajde nema veze,bice ako Bog da sve uredu.
Ova situacija sa Ibrom je plod nevjerovatno loseg menadzmenta. Medjutim, volje uprave da ga se rijesi je dovoljan pokazatelj koliko su on i onaj krmak mu od menadzera usrali stvari. Zao mi je, drag mi je igrac, ali je los karakter. Na kraju ispada da ovakav dogovor i nije toliko los. Vidjet cemo u narednim danima, valjda ce Rosell odrzati svoje obecanje o transparentnosti.
e nek su pedro i bojan krkic dobri, a ibrahimovic ne valja
cim nisi hobit od 160cm visine, ne valjas za barsu
ibrahimovc je prosle sezone u svim takmicenjima bio 37 puta starter
zabio je 21 gol uz 13 asistencija
frajer moze pojesti za dorucak pola barsine ekipe
Ovaj njegov transfer u Milan je ponajvise uvjetovan dogadjanjima van terena,sto je najgore.Onaj njegov smrad od menadzera je poceo srati previse Guardioli i svako 2 dana se oglasavao.Nije ni Guardiola budala,stvorio je porodicnu atmosferu i sad da mu neko to pokvari.
Jest Barca ovdje lose prosla,izgubila je jako dobrog igraca,ali ima tu sad Villa koji ce nadam se nastaviti trpati,kao sto je to radio i prije.Zamjena Bojan,nadam s da ce ovaj momak dobijati sve vise i vise sanse,pa da mozda za 2-3 godine postane i prvi napadac Barcelone.