Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3576 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by KatarinaKosaca »

titinho wrote:Malo je cudno to sto serete po forumima o taksistima a prvu e klasu koja dodje u sarajevo ima taksista.

izgleda da vam to sto serete ne pije vode. opet se zaradjuje, il stranci ne citaju forume haha
Neka zarade hvala Bogu.. NIje stvar oko zlobe, ja protiv taxista nemam ništa, jer me nitko ne tjera da sjednem, niti ih plaćam svojim porezima. Imam protiv administracije i šalter službenika :D
Ipak, kao gradski servis nekad moraju poštovati pravila, a nekad to ne čine.
titinho

#3577 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titinho »

KatarinaKosaca wrote:
titinho wrote:Malo je cudno to sto serete po forumima o taksistima a prvu e klasu koja dodje u sarajevo ima taksista.

izgleda da vam to sto serete ne pije vode. opet se zaradjuje, il stranci ne citaju forume haha
Neka zarade hvala Bogu.. NIje stvar oko zlobe, ja protiv taxista nemam ništa, jer me nitko ne tjera da sjednem, niti ih plaćam svojim porezima. Imam protiv administracije i šalter službenika :D
Ipak, kao gradski servis nekad moraju poštovati pravila, a nekad to ne čine.

Katarina iz tvog posta mogu zakljuciti da se ovaj MOJ POST ne odnosi na tebe vec na ove zavidne skotove.
Sorry ,znaci nije tebi upuceno a ni ljudima dobre volje :)
sema911s

#3578 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sema911s »

e dobro si napomenu te e klase,., koliko ona kosta oko 70tak hiljada,.,kod vas ima ih 9,. koliko to ta osoba mora da zaradi,.,radi,.,da skupi pare za taj avto,.,, evo meni je plata dvije milje i nemogu da kupim taj avto,.,nemoj samo rec na kredit jer dobro znas da ste na minimalcu,.pauslu i banke i sl. ustanove vam nedaju kredite,., te pare su il od nelegalnih radnji(znas dobro kojih) il od tih neukljucivanja i neplacanja drzavii,.,.,
titinho

#3579 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titinho »

sema911s wrote:

e dobro si napomenu te e klase,., koliko ona kosta oko 70tak hiljada,.,kod vas ima ih 9,. koliko to ta osoba mora da zaradi,.,radi,.,da skupi pare za taj avto,.,, evo meni je plata dvije milje i nemogu da kupim taj avto,.,nemoj samo rec na kredit jer dobro znas da ste na minimalcu,.pauslu i banke i sl. ustanove vam nedaju kredite,., te pare su il od nelegalnih radnji(znas dobro kojih) il od tih neukljucivanja i neplacanja drzavii,.,.,

ti si pametanica, trebao bi znati odakle.
solis mi pamet dva sata, valjda i za ovo znas odgovor. a upravu si nova e klasa nema ispod 75 000 km
zmajadaH

#3580 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zmajadaH »

titinho wrote:
zmajadaH wrote:
titinho wrote:bgm nemam snage da se raspravljam ,spustite me na vas nivo pa ne znam sta cu.

Pa normalno da nemaš snage jer nemaš nijedan argument.
Bar ovo što sam naveo je tačno da nemože biti tačnije.
Kako rekoh vrh vašeg udruženja nevalja pet para (ako se sjećaš petoparaca).Svi su vam korumpirani imaju svoje talove, nevode računa o udruženju kako treba, ma došli ste haman ko GRAS.
Sami sebi jamu kopate.
Ti se ne trebas brinuti o tome, malo pogledaj kakva auta voze ovi iz sarajevo taxi-a iako nije sve tako bajno sa neleaglnim taksistima a onda se zapitaj sto svaki dan imas sve vise taxi firmi koje vode velikom vecinom kriminalci.

nemam ja potrebe da njih branim, samo kad si takva postenjacina trebao bi bit za zakon i postenje a ne predstavljati se kao postenjacina a podupirat kriminal, nelegalan rad, otmiacinu itd.
Pusa.
Pomislim da si glup, pa pomislim da se praviš glup.Pa ti onda progovoriš i otkloniš svaku sumnju...
A tu riječ ''skot'' ostaviš za ukućane.
Možda bih ti rekao da se vratiš stranicu ili dvije unazad pa da pročitaš moje postove o taksistima globalno pa bi nadošao i sam na koju pametnu.
Ovako mislim da nema nade tebi bilo šta reći.

@Bimmer eto ti kolege, sad se možeš i sam uvjeriti zašto takvo mišljenje o taksama...
titinho

#3581 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by titinho »

zmajadaH wrote:
titinho wrote:
zmajadaH wrote:

Pomislim da si glup, pa pomislim da se praviš glup.Pa ti onda progovoriš i otkloniš svaku sumnju...
A tu riječ ''skot'' ostaviš za ukućane.
Možda bih ti rekao da se vratiš stranicu ili dvije unazad pa da pročitaš moje postove o taksistima globalno pa bi nadošao i sam na koju pametnu.
Ovako mislim da nema nade tebi bilo šta reći.

@Bimmer eto ti kolege, sad se možeš i sam uvjeriti zašto takvo mišljenje o taksama...
Ja nisam nicij kolega, al nije ni cudo sto si i u tome pogrijesio jer grijesis u svemu.
pozdrav, izvini ako sam te necim uvrijedio ili ako si pomislio da si glup. nije mi namjera, ustvari lazem (samo sam iskren)
Korisnicko ime

#3582 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Korisnicko ime »

direstraits0078 wrote:
zdruzdjo wrote: Opet kazem, ne kontam kako mozes dati nekome , pa cak i drugu kojeg znas i koji je zajdno sa tobom na standu ilegalno, da ti svojim postupcima pljuje po hljebu koji donosis pred svoje najmilije.
A sta bi trebao? Da izvadi pistolj iza pojasa i skrati ga za glavu? :-)
Ne treba!
Ali njegova licemjernost se ogleda u tome sto sere po svim "ilegalnim" taxistima osim po onima koji su iz SA-Taxija i koji se sluze njihovim standovima, naljepnicama i firmama. One druge bi bio spreman i fizicki napasti ali sto se tice "njegovih", sta ce, eto, zamolio ga je, bio mu jaran, jeste mu jaran...i eto, ne bi on da se konfrontira, nece on belaja... Ma bjezi ba, nema ljudi koji lakse prosipaju silu od taxista, ali eto, oni merhametli, jadni, ne bi da se zamjere...

Na standu prekoputa ulaza u Vojnu bolnicu redovno stoji crni passat (stariji) bez TA tablica ali sa SA-Taxi firmom na krovu i uvijek kada prolazim zajedno stoji, prica, zajebaje se sa ostalim...qrac bi to mogao da mu ne dopustaju jarani sa standa.

Kad bude pricao isto i o jednim i o drugim ilegalcima onda ce neko ozbiljan i uzeti za ozbiljno ono sto prica...
sema911s

#3583 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sema911s »

ti si pametanica, trebao bi znati odakle.
solis mi pamet dva sata, valjda i za ovo znas odgovor. a upravu si nova e klasa nema ispod 75 000 km[/quote]

znam druze odakle E, ., samo me hebe sto se toliko kurcite a gori za vas rade,.,,., a pamet ti ne solim,. ti znas sve i opet ih branis,.,znam kolege su ti pa moras,., al shvati ako hoces postenje ovog naroda i neku pravdu i inspekciju,., prvo tu inspekciju sebi zovnes,. pa onda cista obraza izadjes i kazes to sto govoris,.,., i sam znas sta i ko sve nosi oznaku sa taxi,.,,

ima i medju vama dobrih ljudi,., al su ko u svemu nadjacani ovim losima
Korisnicko ime

#3584 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Korisnicko ime »

titinho wrote:Najgori su mi ovi koji pocnu braniti strance, pa majku vam ti ljudi su vecinom puni para i sto im ne uzimati
U svakom gradu na svijetu se zna da taksisti kradu strance, sta treba biti kod nas ?

Svakako svi ovi stranci u Sarajevo dodju jednlm u zivotu i nikad vise.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Meni je porazna cinjenica da djelim isti grad s ovakvima...
zmajadaH

#3585 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zmajadaH »

titinho wrote: Ja nisam nicij kolega, al nije ni cudo sto si i u tome pogrijesio jer grijesis u svemu.
pozdrav, izvini ako sam te necim uvrijedio ili ako si pomislio da si glup. nije mi namjera, ustvari lazem (samo sam iskren)
Papak si i još uz to bezobrazan.
Vrijeđaš ljude koji ti nijednu ružnu riječ nisu uputili.
Sve u nedostatku normalnog i civilizovanog odgovora i argumenta.
Kurjakk

#3586 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Kurjakk »

Greška
Cafe Camargue

#3587 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Cafe Camargue »

titinho wrote:U svakom gradu na svijetu se zna da taksisti kradu strance, sta treba biti kod nas ?
E da mi je znat gdje si to ti bio nesretniče :-)
GaRGa

#3588 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by GaRGa »

Iskreno da Vam kazem taksisti sa autima od 80+ hiljada maraka dilaju gudru :)
fidoremilienko

#3589 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by fidoremilienko »

GaRGa wrote:Iskreno da Vam kazem taksisti sa autima od 80+ hiljada maraka dilaju gudru :)
Ma jok, pošteno su oni to :D
GaRGa

#3590 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by GaRGa »

Cafe Camargue wrote:
titinho wrote:U svakom gradu na svijetu se zna da taksisti kradu strance, sta treba biti kod nas ?

nema gorih lopova od taksista u Istanbulu :)
sema911s

#3591 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sema911s »

GaRGa wrote:Iskreno da Vam kazem taksisti sa autima od 80+ hiljada maraka dilaju gudru :)
skontaj da zaradi tih 80 koliko ora tura na dan odradit,.,

sam da radi na citavom kantonu nemozes to avto zaradit,.,.
GaRGa

#3592 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by GaRGa »

sema911s wrote:

o cemu ti haveru ? droga je najunosniji posao, ako nisi do sad upratio...
sema911s

#3593 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sema911s »

GaRGa wrote:
sema911s wrote:

o cemu ti haveru ? droga je najunosniji posao, ako nisi do sad upratio...
prije droge je samo bolje bit u vlasti neka politika i too i reket palit svimaa
anonimni clan

#3594 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by anonimni clan »

Dobar naslov "Sarajevski taksisti-dno dna" .
Potpuno tacno....100% Odnos prema putniku,kvalitet usluge tipa:moze li da se ovde izadje jer se tamo nemam gdje okrenuti.....do kukanja u toku voznje kako ovdje nista ne valja......neka tebe haveru u Njemackoj i ne vracaj se niposto, pa do kukanja kako im divlji taksisti uzimaju hljeb iz usta,uz neprekidan "cvrkut" radiostanice, napadni miris vanilije (valjda nikad nece izaci iz mode u Sarajevu)......itd.....itd.......itd....
Uvijek sam se pitao pa zasto je to tako.......procitah nekoliko stranica ovdje i ubrzo saznadoh odgovor.
Pojam profesionalnost je izgleda vecini taksista totalna nepoznanica. Na te neke izuzetke koji kazu da postoje ......ja nikako da naletim.....
Dolazim u Sarajevo nekoliko puta godisnje i pitam se pa stalno zasto ne mogu bar taksisti biti.....pa bar priblizno nivou konobara.
Radi se u oba slucaja o usluznim djelatnostima.....
Hajd necu porediti te dvije profesije al je razlika ogromna......... da ne citiram Djuru......
Konobar me jos nije pitao iz kojeg sam djela grada znam li ovoga,onoga,nikad mi nije ispricao svoju zivotnu pricu,nikad nije kukao na djecu kako nece da rade........nikad mi nije trazio broj telefona ako "naleti" u Minhen da se vidimo.............samo upitaju povremeno da li je sve u redu.
A Taksisti .....tobejarabi. Hem psuju dok voze hem nemaju sitno hem ne mogu iscekati da izadjes iz auta da "ufate turu" hem ne bi izasao da iznese torbu iz gepeka ....tipa mozes li izvaditi torbu da ne izlazim......itd..itd.....itd......
Kakav je utisak nekoga ko prvi put dolazi u grad .......mogu samo da naslutim....
branimir stulic

#3595 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by branimir stulic »

Nego sta ti imas protiv Vanilije? :D
Korisnicko ime

#3596 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Korisnicko ime »

branimir stulic wrote:Nego sta ti imas protiv Vanilije? :D
I ja hocu ovo da ga upitam... :evil:
anonimni clan

#3597 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by anonimni clan »

Korisnicko ime wrote:
Pa upitaj. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3598 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

anonimni clan wrote:
Korisnicko ime wrote:
Pa upitaj. :D

:stidljiva:
mayab

#3599 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mayab »

GaRGa wrote:
Cafe Camargue wrote:

nema gorih lopova od taksista u Istanbulu :)
Pustite se vi taksista u Istambulu, nas interesuju SARAJEVSKI TAKSISTI!
sema911s

#3600 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sema911s »

a kako su to oni ulozili u ta stajalista, tako sto su unistili asfalt na istima, odete na maltu i samo koliko kospica ima oko standa im,. na otoci isto,
cuj ulozili sta je to sa taxi uradio za ovaj grad,.,.
Post Reply