kakva je situacija sa palijativnom u sarajevu, propisivali su durogesic(fentanil) flastere i kapi morfijuma
KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- nivla
#3576 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
- Chloe
- Photo mod
#3577 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Da, samo na recept, međutim džaba recept kad ih nema.banjaluka078 wrote: ↑16/01/2025 15:01Jesi se možda već snašla, da se raspitam u BL? Tek danas ovo vidim.
Rodica je nedavno preko Crvene apoteke nabavila hemoterapiju koje nije bilo u drugim apotekama u gradu, oni su joj iz Hercegovine nabavili, možda mogu i ovo.
Jesu oni samo na recept?
Uspjela sam iz Slo nabaviti nekoliko komada.
Ostane tih flastera iza bolesnika, međutim, pošto ih nema već dugo za kupiti, potkupili su se i ti.
Osoba se smirila, preselila, a tebi puno hvala na spremnosti da pomogneš.
- banjaluka078
#3578 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Žao mi je.Chloe wrote: ↑16/01/2025 15:23
Da, samo na recept, međutim džaba recept kad ih nema.
Uspjela sam iz Slo nabaviti nekoliko komada.
Ostane tih flastera iza bolesnika, međutim, pošto ih nema već dugo za kupiti, potkupili su se i ti.
Osoba se smirila, preselila, a tebi puno hvala na spremnosti da pomogneš.![]()
-
ibnudu
#3579 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
- nivla
#3580 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
samo ih palijativna i moze propisati u ks i moze se dici samo u ove dvije apoteke, sve se evidentira i izdaju se na licnu kartu pored zdravstvene, cak im i javi palijativna da ce doci pacijent po to
ja sam mislio da je nestasica kao za oksikodon, kojeg nije bilo pa su svima durogesic flastere davali
-
amra13
#3581 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pozdrav svima, procitala sam poprilican broj postova unazad ali bi da pitam za sljedece: sta preporucujete i vjerujete da je pomoglo vasim voljenim koji su imali metastaze na jetri (potencijalno i na plucima), tata je operisan(karcinom debelog - “hitna operacija” jer ga je karcinom skoro pa zacepio)..ct pokazuje metastaze na jetri a operacijom su i utvrdjene-ljjeva strana sva a desna strana ima zdravig tkiva …
Dalje sta preporucujete za dizanje zeljeza ? Ocu je zeljezo 3 a i prije operacije je bilo krs zbog duzeg gubitka krvi putem stolice i bas se slabo osjeca i non stop mu se spava- apetit mu je hvala Bogu dobar al kolicinski mora paziti da jede manje ali cesce …
Dalje sta preporucujete za dizanje zeljeza ? Ocu je zeljezo 3 a i prije operacije je bilo krs zbog duzeg gubitka krvi putem stolice i bas se slabo osjeca i non stop mu se spava- apetit mu je hvala Bogu dobar al kolicinski mora paziti da jede manje ali cesce …
- nivla
#3582 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
tesko je preporuciti ikakav preparat i ne bi trebalo na svoju ruku zbog hemoterapija i mogucih interakcija nista, tako da nista bez konsultacija sa onkologom
naravno treba iskoristiti priliku i reci da se ne kupuju proizvodi ala rain jer nikakve koristi nema onaj koristi vec samo piramidalna shema u kojoj uticu preprodavaci
naravno treba iskoristiti priliku i reci da se ne kupuju proizvodi ala rain jer nikakve koristi nema onaj koristi vec samo piramidalna shema u kojoj uticu preprodavaci
Last edited by nivla on 29/01/2025 21:57, edited 1 time in total.
-
akcija007
#3583 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Hmm, obzirom da je takva situacija jedino ulje kanabisa.
-
shandrprcSA
#3584 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
za zeljezo ampule Tothema
- nivla
#3585 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
da ako mu onkolog kaze da moze, a ne napamet
-
shandrprcSA
#3586 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
-
amra13
#3587 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Uz konsultaciju poceo je da prima Venofer ampule, 5 dana zaredom..
Za Rain proizvode ni ja nisam za..
Napisat cu nekoliko proizvoda koji vjerujem da pomazu pa ukoliko neko bude trazio po forumima da bude od pomoci- sve ovo koristi sada ali kada dobijemo termine za hemoterapiju prestat ce 4 dana prije citala sam da je tako najbolje:
Transferpoint Betaglukan pije i prestat ce kad zavrsi ovu prvu bocu jer sam citala da opterecuje jetru pa ne bih dalje davala
Maticnu mlijec nataste, a propolis kapi u caj
Uzeli smo ulje sikavice pa ce poceti sa tim jer je dobro za obnavljanje jetre kao i caj od maslacka
Za krvnu sliku: med pomijesan sa sjemenom koprive i organskim kakaom; tahin plus pekmez
Sok Mrkva cvekla jabuka plus liposomalni vitamin C
Za ulje kanabisa smo upoznati pa vidit cemo da nabavimo …
- insaneinthebrain
#3588 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
provjeri smije li biobran piti. pa mu uzmi da jaca imunitet
- nivla
#3589 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
@amra13
meni su na hematologiji zbog narusenog imuniteta kod primanja hemoterapija zabranili i rekli da ni slucajno ne jedem i pijem nista sa cveklom jer ta namirnica tesko moze biti sterilna, a imunitet - posebno neutrofilni granulociti koji se bore protiv bakterija znaju drasticno pasti kod primanja hemoterapija,takodjer i netermicki obradjen med se ne preporucuje, najbolje je opet provjeriti sa onkologom jer mala infekcija moze biti kobna
meni su na hematologiji zbog narusenog imuniteta kod primanja hemoterapija zabranili i rekli da ni slucajno ne jedem i pijem nista sa cveklom jer ta namirnica tesko moze biti sterilna, a imunitet - posebno neutrofilni granulociti koji se bore protiv bakterija znaju drasticno pasti kod primanja hemoterapija,takodjer i netermicki obradjen med se ne preporucuje, najbolje je opet provjeriti sa onkologom jer mala infekcija moze biti kobna
- leki hz
#3590 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ecomer immuno može piti čitavo vrijeme, čak i za vrijeme hemoterapija. Imala sam neki recept koji sam dobila od pacijenta na hematologiji. Pokušam da nađem tačne mjere, pa napišem.amra13 wrote: ↑01/02/2025 14:32Uz konsultaciju poceo je da prima Venofer ampule, 5 dana zaredom..
Za Rain proizvode ni ja nisam za..
Napisat cu nekoliko proizvoda koji vjerujem da pomazu pa ukoliko neko bude trazio po forumima da bude od pomoci- sve ovo koristi sada ali kada dobijemo termine za hemoterapiju prestat ce 4 dana prije citala sam da je tako najbolje:
Transferpoint Betaglukan pije i prestat ce kad zavrsi ovu prvu bocu jer sam citala da opterecuje jetru pa ne bih dalje davala
Maticnu mlijec nataste, a propolis kapi u caj
Uzeli smo ulje sikavice pa ce poceti sa tim jer je dobro za obnavljanje jetre kao i caj od maslacka
Za krvnu sliku: med pomijesan sa sjemenom koprive i organskim kakaom; tahin plus pekmez
Sok Mrkva cvekla jabuka plus liposomalni vitamin C
Za ulje kanabisa smo upoznati pa vidit cemo da nabavimo …
- nivla
#3591 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
od pacijenta, jer ti to doktor hematolog sigurno ne bi preporucio
- leki hz
-
ibnudu
#3593 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pozdrav, nazalost meni vise ne treba Rain Soul, jedan samo iskoristen, ako treba nekome neka se javi.
-
akcija007
#3594 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ova mlada doktorica 28 godina preminula od karcinoma nakon duge i teske bolesti.
Njema kolegica napisala optostajni status da je ona druga osoba koju sahranjuje i da su obje kolegice dr same placale svoju terapiju .
Kakvu terapiju koliko kosta ne znam .... ali zvuci zastrasujuce
Njema kolegica napisala optostajni status da je ona druga osoba koju sahranjuje i da su obje kolegice dr same placale svoju terapiju .
Kakvu terapiju koliko kosta ne znam .... ali zvuci zastrasujuce
- NEOPLAN
#3595 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pozdrav, da li neko zna gdje se u Sa ili BiH moze nabaviti Citarabin prasak za kemoterapiju? Apotrka Dina nema, Metkovic nema, dakle trebaju alternative. Hvala
- nivla
#3596 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
zovi veledrogeriju apoteke tea medica u podgorici
to nestasica na hematologiji?
rain soul ne pomaze, ako pogledate sastav ima vise vjestackih dodataka od pastete, ne bacajte novac bezveze, tamo se navodi da ima necega u njemu za sta nisu utvrdjene dnevne potrebe, sve pise na kutiji jer ih FDA primorava na to, to nije nikakav lijek vec varanje sirokih narodnih masa
- darius_maximus
#3597 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pozdrav svima.
Ne pratim redovno temu, ali mi je okvirno jasno o čemu se radi.
Ne tražim nikakvo čudo, samo mišljenja drugih.
Kum mi je nedavno operisao rak želuca. Kada su ga operisali, otkrili su da se proširilo i na trbušnu maramicu, što nisu mogli ukloniti.
Sada se oporavlja od operacije i krajem mjeseca će ići na novu turu hemorerapije. Nalazi su poslani i u Ameriku, da se vidi može li se naći targetirana terapija koja bi mu djelovala.
Uz sve to, postoji li ikakva opcija s THC-om koja bi mu pomogla ili s oporavkom (da ojača i brže se oporavi nakon operacije), ili sa općom situacijom (da pomogne s rakom)?
Ne želimo da išta uzima na svoju ruku, nabavka nije problem jer imamo ljudi širom Evrope tako da bi se svašta moglo, ali ne znamo šta bi to nešto moglo biti.
Da li su to ulja, kakva ulja (po sastavu), itd.
Isto tako, ne želimo da to nešto utiče i na hemoterapiju, da mu medvjeđu uslugu činimo.
Ima li ikakvih iskustava i savjeta, jer želimo da sagledamo sve opcije koje su dostupne, bez ikakvih predrasuda?
Ne pratim redovno temu, ali mi je okvirno jasno o čemu se radi.
Ne tražim nikakvo čudo, samo mišljenja drugih.
Kum mi je nedavno operisao rak želuca. Kada su ga operisali, otkrili su da se proširilo i na trbušnu maramicu, što nisu mogli ukloniti.
Sada se oporavlja od operacije i krajem mjeseca će ići na novu turu hemorerapije. Nalazi su poslani i u Ameriku, da se vidi može li se naći targetirana terapija koja bi mu djelovala.
Uz sve to, postoji li ikakva opcija s THC-om koja bi mu pomogla ili s oporavkom (da ojača i brže se oporavi nakon operacije), ili sa općom situacijom (da pomogne s rakom)?
Ne želimo da išta uzima na svoju ruku, nabavka nije problem jer imamo ljudi širom Evrope tako da bi se svašta moglo, ali ne znamo šta bi to nešto moglo biti.
Da li su to ulja, kakva ulja (po sastavu), itd.
Isto tako, ne želimo da to nešto utiče i na hemoterapiju, da mu medvjeđu uslugu činimo.
Ima li ikakvih iskustava i savjeta, jer želimo da sagledamo sve opcije koje su dostupne, bez ikakvih predrasuda?
-
preludezalude
#3598 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
https://www.klix.ba/biznis/privreda/u-z ... /251127143
Ovi su kocili nabavku aparata za onkologiju u UKC Tuzla. Zbog njih su oboljeli bili prisiljeni ici na lijecenje u Mostar, Zenicu... a mnogi nisu ni to uspjeli.
Ovi su kocili nabavku aparata za onkologiju u UKC Tuzla. Zbog njih su oboljeli bili prisiljeni ici na lijecenje u Mostar, Zenicu... a mnogi nisu ni to uspjeli.