SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
baby24

#3576 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

nera18 wrote:juce prijatelj naze nesto u kontekstu,
lijepa si, al znas... uvijek muskarci kazu da su ljepse djevojke koje su puno manje nasminkane
(a na meni tamno smedja sjena, jer naravno o njoj vazimo danima)
tako da htjedoh predlozit da se nadejmo i kolektivno umijemo ?
to je tacno da oni ne vole puno natrackane zene, posebno puder koji se vidi i skupi u borama :-? jos ko koristi taman puder - strasno!!!
zato je umjece nasmikati se tako da izgleda malo, a ustvari ima sve, tj. sve sto je potrebno da se nedostaci prikriju a ono lijepo istakne.... eto, ko to zna :thumbup:
Nadinka

#3577 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

baby24 wrote:
lijepa si, al znas... uvijek muskarci kazu da su ljepse djevojke koje su puno manje nasminkane
to je tacno da oni ne vole puno natrackane zene, posebno puder koji se vidi i skupi u borama :-? jos ko koristi taman puder - strasno!!!
zato je umjece nasmikati se tako da izgleda malo, a ustvari ima sve, tj. sve sto je potrebno da se nedostaci prikriju a ono lijepo istakne.... eto, ko to zna :thumbup:
Baby moja ti si u pravu, ali kako staviti sve ovo sto smo ovdje rekle da must na licu, znaci krema, podloga, puder, puder u prahu,rumenilo, mozda i malo iluminatora, pa tek da ne nabrajam sta sve ide na oci, i jos uvijek izgledati prirodno :D

Joj Malena dobro si :-D
Partizzanka

#3578 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ma hajde ba pa ko je rekao da sve mora biti na licu???
nera18

#3579 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

ma ovdje je poenta bila u smedjem kreonu ispod ociju, zlatno-smedjoj sjeni na ocima...
nije u pitanju trackanje i mackarenje :D

vratimo se na temu :P
BJB

#3580 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ma glede tog pretjeranog trackanja..Niko mi ne vjeruje kad kazem da stavim i onaj praskasti...Mozda sam dobro potrefila nijanse..TAj mineralni u prahu stavim na cetkicu, zapravo stavim vrlo malo njega u poklopac a onda mahnem po njemu cetkicom, malo otresem pa onda "prhnem" malo po celu bradi i centru lica..A nije mi se vrijeme sminkanja produzilo puno, samo 3-4 mins, gledala sam Lisu Eldridge i imam je namjeru redovno gledati..KISS, keep it simple stupid.. Puno manje trosim sjene a cini mi se da ljepse namackam oci..
baby24

#3581 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

Nadinka wrote:
baby24 wrote:
Baby moja ti si u pravu, ali kako staviti sve ovo sto smo ovdje rekle da must na licu, znaci krema, podloga, puder, puder u prahu,rumenilo, mozda i malo iluminatora, pa tek da ne nabrajam sta sve ide na oci, i jos uvijek izgledati prirodno :D

Joj Malena dobro si :-D
zato se ja za posao sminkam malo, puder ne stavljam, doduse toniranu kremu da, preko nosa malo onog u prahu, jer mi se nos pocne sjajiti nakon par sati.... sve ostalo jako malo, svijetla sjena (rijetko kad neka tamna, to ko fol kad nesto sparim), maskara, malo rumenilo i sjaj... eh sad, znam da nisam wow, ali mi to nekako ne izgleda previse, a opet ima sve.... za neke prilike i navece volim da se malo malterisem (mada nemam puder i razbih glavu koji da uzmem, da nije pretezak, da je svijetao, ali da fino izjednaci - postoji li takav? :D )
Nadinka

#3582 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

NOva Chanel kolekcija za proljece:
Image

Image
Nadinka

#3583 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

I malo Diora za proljece:
Image

Image

Ovilakovi mi se mnogo svidjaju, njihove sjene su mi super, ma sve naravno :) eh jedino puderi njihovi mi nisu odgovarali kad god sam neki probala
Nadinka

#3584 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

MAlo sam pocela lijepiti proljetne kolekcije, nadam se da vam se ponesto i svidja :D
NEgo cini mi se da je ovaj Clarins kod nas nekako skuplji, gledam cijena maskare 14 dolara?
A neko je trazio mat sjene:
Image (36 dolara)
alica.k

#3585 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

clarins maskara je meni najgora maskara sto sam ikad probala...definitivno ne vrijedi para...
Nadinka

#3586 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Image
Partizzanka

#3587 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

nikad goru maskaru od diorove nisam imala - dobila nisam kupila ne bih je nikad sebi oprostila
i nikad bolju od jedne YSL :( isto dobila
Nadinka

#3588 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Partizzanka wrote:nikad goru maskaru od diorove nisam imala - dobila nisam kupila ne bih je nikad sebi oprostila
Nisam netso bas probavala skupe maskare, nekako uvijek imam osjecaj da je s tim maskarama uvijek isto, pa mi bude zao dati pare. Od skupe sminkice volim pudere, rumenila, sjene i ruzeve a najkasnije bih dala pare za njihove lakove. Nekad mi se neka nijansa bas dopadne, lai lak je ipak smao lak i isto ce se brzo oguliti i zgrudvati kao i svaki drugi.
eh onaj OPI mi je zelja da kupim sto sma kacila ga..
A maskaru sad kontam uzeti ili Collistar ili Pupu. Michun, jesi li ti rkela da si uzela Collistar? Kakva je?
mimsy

#3589 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

@ baby24 Meni je predobar deborah colour copy-imas za suhu i masnu.Ja korsitim za masnu lagan je,svijetla nijansa(ja sam haman pa bijela ko duh i 1 mi savrseno odgovara,kad ga stavim stopi se skroz),izjedncava ten,ne cakli mi se koza od njega...toplo preporucujem.
alica.k

#3590 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Partizzanka wrote:nikad goru maskaru od diorove nisam imala - dobila nisam kupila ne bih je nikad sebi oprostila
partizanka, za ysl, pretpostavljam da je u pitanju bila EFC maskara koju inace svaka cura koja proba obozava. al ta maskara je preskupa, nekih 72KM bila kad sam ja uzimala zadnji put, a brzo mi se osusila. al to je definitivno najbolja maskara koju sam ikada imala.

diorove maskare su mi super inace al su mi dosadile i malo mi miris smeta.

nadinka, nije isto :D meni se od jeftinih maskara upale oci. mada, jedine dvije stvari od skupljih sto ja kupujem su puder i maskara, tak da mi nije neki trosak. za sjene i karmine i lakove ne bih nikad dala neke velike pare.

btw, puder sto sam uzela, lancome teint miracle - ne bih nikome preporucila. osusi lice i pocne da se peruta. tek kad sam procitala sastav skontala sam zasto - jedan od glavnih sastojaka je alkohol :S sad mi je ostala puna bocica toga, ne znam sta cu s njim..
Nadinka

#3591 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

alica.k wrote:
btw, puder sto sam uzela, lancome teint miracle - ne bih nikome preporucila. osusi lice i pocne da se peruta. tek kad sam procitala sastav skontala sam zasto - jedan od glavnih sastojaka je alkohol :S sad mi je ostala puna bocica toga, ne znam sta cu s njim..
Slazem se, probala sam ga :(
baby24

#3592 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

mimsy wrote:@ baby24 Meni je predobar deborah colour copy-imas za suhu i masnu.Ja korsitim za masnu lagan je,svijetla nijansa(ja sam haman pa bijela ko duh i 1 mi savrseno odgovara,kad ga stavim stopi se skroz),izjedncava ten,ne cakli mi se koza od njega...toplo preporucujem.
puno hlava :) budem probala..... pretpostavljam da se ima kupiti u ovim skladistima tima dm, cm i sl??
Partizzanka

#3593 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ne znam tu sam maskaru dobila kao mini tester ....mirisala je predivno na ruze i trepuske su bile savrsene
dignute ne previse volumena ali kao lutka kad ima trepuske u crtanim
ma divota!
LaCici

#3594 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaCici »

baby24 wrote:
mimsy wrote:@ baby24 Meni je predobar deborah colour copy-imas za suhu i masnu.Ja korsitim za masnu lagan je,svijetla nijansa(ja sam haman pa bijela ko duh i 1 mi savrseno odgovara,kad ga stavim stopi se skroz),izjedncava ten,ne cakli mi se koza od njega...toplo preporucujem.
puno hlava :) budem probala..... pretpostavljam da se ima kupiti u ovim skladistima tima dm, cm i sl??
Dugo sam trazila idealan puder, i konacno nasla. Potpisujem za deborah colour copy. :thumbup: Lice mi nikad nije bilo bolje i prirodnije sa puderom.
mimsy

#3595 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

baby24 wrote:
da da :)
Zelena Carapa

#3596 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Joj Alema ti si meni super - vidi se da uzivas :)

a cini se i da imas dobrog sponzora :) hahah da je i meni jedan.

kad si onaj primer porucila? jel kad je bio na ponudi na jagodici?
Nadinka

#3597 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Obavezno prijavite kad vidite nesto zanimljivo na akcijama, bilo na jagodici i slicnim ili lokalno :)
Alemaa kod tebe svaki drugi dan slatka :D nego jesil to potrefila neka snizenja ili si se onako pocastila iz cista mira? :)
VenomousV

#3598 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

uzeh danas od mame neku plOvu olovku =)

Image
(blic sve ukaki :D )

danas sam malo trosila lovu i izmedju ostalog kupila ovo:

Image
Partizzanka

#3599 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

uuu veno fino se vidi oko ... vidi se da si se blicala hehehe
pokusaj malo domaci pa ce jacina svjetlosti biti manja a onda kada izrezes sliku bude bolje

lijepa ti ova olovka ... a jos ti ljepse obrve :)

i ove su ti sjene dobre

a kakva je ova maskara
nera18

#3600 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

zelim MAC puder?
odakle je najbolje naruciti :(
Post Reply