Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Ma nije, ba tako!
I ja vise ne znam kako iko moze vjerovat u pricu "posao je dobar, a para laka..."

Nema lake pare.
bude li piramide, visocaci ce bidi najbogatije mjesto u bosni , u tom sam siguran 100%

i ne samo visoko nego i drugi gradovi bih
Mumija

Post by Mumija »

Samo da prijavim jos samo 1 dan pa sretno :thumbup: Hocemo ih razbi't. :lol:
Vingo

Post by Vingo »

El-bosniaco wrote:
Ma nije, ba tako!
I ja vise ne znam kako iko moze vjerovat u pricu "posao je dobar, a para laka..."

Nema lake pare.
bude li piramide, visocaci ce bidi najbogatije mjesto u bosni , u tom sam siguran 100%

i ne samo visoko nego i drugi gradovi bih
OK....da onda svi u narednih 25 godina ne radimo nista, da dajemo Semiru koliko se moze.....i cekamo da se obogatimo???
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Prenj wrote:
hrasno38 wrote: Nisam ni ocekivao nista drugo od tebe Prenj. Ali dat cu ti odgovor.
...
Sve se slazem s tobom, ali nisi mi bas odgovorio na pitanje.
Da li vjerujes H.Silajdzicu i njegovim obecanjima o boljoj buducnosti iza coska ili ne?
Ako ne vjerujes, zasto mu ne vjerujes?

Ja mogu reci da su meni i Haris i Semir samo dvije varijante ublehe, jedino sto je prvi u politici, a drugi u arheologiji, pa je prirodno da nas od prvog glava moze vise zaboljeti.
Prvom ne vjerujem jer je na vlasti vec petneast godina i imao je mnostvo prilika da nam napravi taj bolji zivot, ali iz nekog tajanstvenog razloga te prilike do sada nije iskoristio niko, osim clanova njegove stranke.
Drugom ne vjerujem jednostavno zato jer u svojoj dosadasnjoj karijeri nije otkrio nista, apsolutno nista.
Dosadasnji rezultat njegovih "decenija posvecenih piramidama" jeste jedna velika nula i da me uvjeri da se u BiH krije ne jedna, vec pet piramida, i cijela jedna, do sada SVIMA nepoznata velika civilizacija, trebace mu puno, puno vise od gomile neistina i poluistina koje nam je do sada ponudio.
Dok se to ne desi, imat cu isti odnos prema piramidi kao i prema cudu u Medjugorju.
Umjesto stalne vjere u dolazak cuda, koje ce nas konacno izbaviti iz svakodnevnih muka, moramo zasukati rukave i raditi, raditi, raditi, i vjecno ponavljati recenicu "Bosna i Hercegovina je lijepa, ali obicna i siromasna zemlja, koju samo mi, nasim radom, mozemo naciniti boljom".
Sve sam ja tebi odgovorio moj Prenj samo sto ti izgleda slabo citas izmedju redova. Najlakse u zivotu je sve negirati. Haris i Osmanagic su ublehe! Dobro to je tvoje pravo da tako razmisljas ali sta si onda ti u toj cijeloj prici. Imao si i jos uvijek imas priliku da budes politicar a i da budes arheolog. Za ovo drugo treba puno manje truda jer kad moze Osmanagic onda mozes i ti i tvoji istomisljenici. Davno sam vam ljudski rekao da sam na njegovoj strani samo radi toga sto konkretno radi. Zbog toga sto je njegova teorija omogucila nekim tamo siromasima da zarade koju marku prodavajuci suvenire. Zbog toga sto se svidjelo se to tebi ili ne ali o Bosni prica kao mogucem vrijednom arheoloskom nalazistu. Bujrum prijatelju ako uzivas u tome idi pa rusi necije snove, ja necu je rod toga nemam nista. Nisam protiv toga da covjek vjeruje ili ne vjeruje kao sto je i slucaj u pravoj vjeri ali sam strasno protiv toga da vjerniku kazem da je neispravan zato sto vjeruje, da nije u pravu, da je to pogresno, da bog ne postoji. Zasto bih to radio?
Haris Silajdzic opet za razliku od tebe i mene u politckom smislu je napravio i te kako dobrih ali naravno i losih poteza. Reci mi Prenj kome da vjerujem onome koji vodi drzavu ili tebi koji si u tom smislu niko i nista kao i ja sam. Ja moram slusati sta govore politicari sve dok su na tim funkcijama pa makar to bile lazi ili ne ali im isto tako mogu ili ne moram vjerovati. Ja vjerujem Stolcu92 jer radi konkretne stvari ali ne vjerujem onima sto govore "svaka cast majstore" ili "prolazio sam a nisam imao vremena da svratim" ili "gledao sam na TV-u i mislim da je to bilo pogresno". U svoj toj prici ja vjerujem samo njemu i onima koji su stalno sa njim a sve ostalo je suplja prica. Svako ima priliku da bude i Silajdzic i Osmanagic samo treba imati volje i treba imati hrabrosti. Kad mi prvi put pokazes sa svojim djelima da ovi nisu u pravu ja cu biti automatski onaj covjek koji ce biti tvoj istomisljenik. Kritikovati je najlakse ali sprovoditi rijeci u djela eh pa to vec nije djecija igra.
ludvig

Post by ludvig »

Prenj wrote:
Dok se to ne desi, imat cu isti odnos prema piramidi kao i prema cudu u Medjugorju.
Jadno Medjugorje zbog tvog odnosa. :roll: Jesu li te vodili roditelji kad dole? Neka te odvedu, da vidis kako se radom svasta fino moze sagraditi.
Prenj wrote:
Umjesto stalne vjere u dolazak cuda, koje ce nas konacno izbaviti iz svakodnevnih muka, moramo zasukati rukave i raditi, raditi, raditi, ...
Pa radi, radi, radi, idi pomazi fondaciji, sta gubis vrijeme na forumu :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Ja se ne slazem....moj djed,amidza,strina,tetka,stara,stari...odvajali su 30 g za JNA pare :D ......taman posla i za Semira da odvajam :D
Prenj

Post by Prenj »

hrasno38 wrote: Sve sam ja tebi odgovorio moj Prenj samo sto ti izgleda slabo citas izmedju redova. Najlakse u zivotu je sve negirati. Haris i Osmanagic su ublehe! Dobro to je tvoje pravo da tako razmisljas ali sta si onda ti u toj cijeloj prici. Imao si i jos uvijek imas priliku da budes politicar a i da budes arheolog. Za ovo drugo treba puno manje truda jer kad moze Osmanagic onda mozes i ti i tvoji istomisljenici. Davno sam vam ljudski rekao da sam na njegovoj strani samo radi toga sto konkretno radi. Zbog toga sto je njegova teorija omogucila nekim tamo siromasima da zarade koju marku prodavajuci suvenire. Zbog toga sto se svidjelo se to tebi ili ne ali o Bosni prica kao mogucem vrijednom arheoloskom nalazistu. Bujrum prijatelju ako uzivas u tome idi pa rusi necije snove, ja necu je rod toga nemam nista. Nisam protiv toga da covjek vjeruje ili ne vjeruje kao sto je i slucaj u pravoj vjeri ali sam strasno protiv toga da vjerniku kazem da je neispravan zato sto vjeruje, da nije u pravu, da je to pogresno, da bog ne postoji. Zasto bih to radio?
Haris Silajdzic opet za razliku od tebe i mene u politckom smislu je napravio i te kako dobrih ali naravno i losih poteza. Reci mi Prenj kome da vjerujem onome koji vodi drzavu ili tebi koji si u tom smislu niko i nista kao i ja sam. Ja moram slusati sta govore politicari sve dok su na tim funkcijama pa makar to bile lazi ili ne ali im isto tako mogu ili ne moram vjerovati. Ja vjerujem Stolcu92 jer radi konkretne stvari ali ne vjerujem onima sto govore "svaka cast majstore" ili "prolazio sam a nisam imao vremena da svratim" ili "gledao sam na TV-u i mislim da je to bilo pogresno". U svoj toj prici ja vjerujem samo njemu i onima koji su stalno sa njim a sve ostalo je suplja prica. Svako ima priliku da bude i Silajdzic i Osmanagic samo treba imati volje i treba imati hrabrosti. Kad mi prvi put pokazes sa svojim djelima da ovi nisu u pravu ja cu biti automatski onaj covjek koji ce biti tvoj istomisljenik. Kritikovati je najlakse ali sprovoditi rijeci u djela eh pa to vec nije djecija igra.
Znaci, samo jedan radnik smije kritikovati drugog radnika, samo jedan politicar smije kritikovati drugog politicara, arheolog kolegu arheologa, ...?
Ne zelim citati izmedju redova, hocu eksplicitan odgovor da li vjerujes ili ne u ovo i zasto:
Nema nikakvog razloga da u naredne dvije-tri godine svaki građanin BiH ne osjeti značajan napredak.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Najnovije vijesti
pronadjeni blokovi sa natpisima
http://www.piramidasunca.ba/images/meni ... .2006..jpg
Prenj

Post by Prenj »

El-bosniaco wrote:Najnovije vijesti
Ovo je tuzno citati.
Nezaposleni mjestani sela na visockoj opstini moraju sami sebi da prave put, dok u isto vrijeme opstina razbacuje novac na ublehu.
ludost

Post by ludost »

hrasno38 wrote:Imao si i jos uvijek imas priliku da budes politicar a i da budes arheolog. Za ovo drugo treba puno manje truda jer kad moze Osmanagic onda mozes i ti i tvoji istomisljenici. Davno sam vam ljudski rekao da sam na njegovoj strani samo radi toga sto konkretno radi. Zbog toga sto je njegova teorija omogucila nekim tamo siromasima da zarade koju marku prodavajuci suvenire. Zbog toga sto se svidjelo se to tebi ili ne ali o Bosni prica kao mogucem vrijednom arheoloskom nalazistu.
Hrasno38, ako trazis da tebe neko postuje, onda probaj i ti postovati drugog.

U ovom slucaju arheologiju kao struku. Za pocetak, jarane, puno je teze biti arheolog nego politicar. Pa ako ti se zbog Osmanagica cini da je to lako, varas se. Zato sto Osmanagic nema tri blage veze s arheologijom. Tako i ja mogu uzet klijesta u ruke i predstavljat se ljudima kao zubar.

Drugo, arheologija nije ni ekonomija ni industrija ni poljoprivreda da bi joj primarni cilj bio pomaganje siromasnima i nezaposlenima. Pa nije jarane sve u zivotu i na ovom svijetu tezga i pijaca; ne istrazuje se historija s tim mentalnim sklopom u glavi - a kol'ko sam ja tu dobar?.
hrasno38

Post by hrasno38 »

Prenj wrote:
hrasno38 wrote: Sve sam ja tebi odgovorio moj Prenj samo sto ti izgleda slabo citas izmedju redova. Najlakse u zivotu je sve negirati. Haris i Osmanagic su ublehe! Dobro to je tvoje pravo da tako razmisljas ali sta si onda ti u toj cijeloj prici. Imao si i jos uvijek imas priliku da budes politicar a i da budes arheolog. Za ovo drugo treba puno manje truda jer kad moze Osmanagic onda mozes i ti i tvoji istomisljenici. Davno sam vam ljudski rekao da sam na njegovoj strani samo radi toga sto konkretno radi. Zbog toga sto je njegova teorija omogucila nekim tamo siromasima da zarade koju marku prodavajuci suvenire. Zbog toga sto se svidjelo se to tebi ili ne ali o Bosni prica kao mogucem vrijednom arheoloskom nalazistu. Bujrum prijatelju ako uzivas u tome idi pa rusi necije snove, ja necu je rod toga nemam nista. Nisam protiv toga da covjek vjeruje ili ne vjeruje kao sto je i slucaj u pravoj vjeri ali sam strasno protiv toga da vjerniku kazem da je neispravan zato sto vjeruje, da nije u pravu, da je to pogresno, da bog ne postoji. Zasto bih to radio?
Znaci, samo jedan radnik smije kritikovati drugog radnika, samo jedan politicar smije kritikovati drugog politicara, arheolog kolegu arheologa, ...?
Ne zelim citati izmedju redova, hocu eksplicitan odgovor da li vjerujes ili ne u ovo i zasto:
Nema nikakvog razloga da u naredne dvije-tri godine svaki građanin BiH ne osjeti značajan napredak.
DA, VJERUJEM. JEDNOSTAVNO ZATO STO HOCU DA VJERUJEM DA CE NAM BITI BOLJE!!!!!
Hocu da vjerujem da cemo sljedecih godina imati napredak.
Hocu da vjerujem da cemo imati piramidu.
Hocu da vjerujem da ce Bosna osvojiti GY ligu.
Hocu da vjerujem da ce nam reprezentacija u fudbalu otici na sljedece prvenstvo.
Hocu da vjerujem da ce Milorad Dodik navijati za tu reprezentaciju.
Hocu da vjerujem da sve zrtve nisu bile uzaludne.
Hocu da vjerujem jer imam na to pravo koje mi niko ne moze oduzeti jer vjerovati u bilo sta je fantastican osjecaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Macuser

Post by Macuser »

hrasno38 wrote:DA, VJERUJEM. JEDNOSTAVNO ZATO STO HOCU DA VJERUJEM DA CE NAM BITI BOLJE!!!!!
Hocu da vjerujem da ce nam reprezentacija u fudbalu otici na sljedece prvenstvo.
Hocu da vjerujem jer imam na to pravo koje mi niko ne moze oduzeti jer vjerovati u bilo sta je fantastican osjecaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mogao si to krace reci:
zelim biti ili jesam religiozan.
Mumija

Post by Mumija »

..
Mumija

Post by Mumija »

..
Mahalac

Post by Mahalac »

...
hrasno38

Post by hrasno38 »

Macuser wrote:
hrasno38 wrote:DA, VJERUJEM. JEDNOSTAVNO ZATO STO HOCU DA VJERUJEM DA CE NAM BITI BOLJE!!!!!
Mogao si to krace reci:
zelim biti ili jesam religiozan.
Greska, niti sam ikad bio, niti jesam, niti zelim biti religiozan. Ali naravno to je iskljucivo privatna stvar covjeka.
Mumija

Post by Mumija »

edit...
Vingo

Post by Vingo »

Hrasno, malo odstupam od teme, ali....Ides li ti na plato?
Prepoznajem u tebi jedan lijepi entuzijazam i stvarno vjerujem da bi bio korisniji Demiru nego Semiru...
:D
Recimo da su Demir i Semir ovdje personifikacije ideja....
hrasno38

Post by hrasno38 »

ludost wrote:
hrasno38 wrote:Imao si i jos uvijek imas priliku da budes politicar a i da budes arheolog. Za ovo drugo treba puno manje truda jer kad moze Osmanagic onda mozes i ti i tvoji istomisljenici. Davno sam vam ljudski rekao da sam na njegovoj strani samo radi toga sto konkretno radi. Zbog toga sto je njegova teorija omogucila nekim tamo siromasima da zarade koju marku prodavajuci suvenire. Zbog toga sto se svidjelo se to tebi ili ne ali o Bosni prica kao mogucem vrijednom arheoloskom nalazistu.

U ovom slucaju arheologiju kao struku. Za pocetak, jarane, puno je teze biti arheolog nego politicar. Pa ako ti se zbog Osmanagica cini da je to lako, varas se. Zato sto Osmanagic nema tri blage veze s arheologijom. Tako i ja mogu uzet klijesta u ruke i predstavljat se ljudima kao zubar.

Drugo, arheologija nije ni ekonomija ni industrija ni poljoprivreda da bi joj primarni cilj bio pomaganje siromasnima i nezaposlenima. Pa nije jarane sve u zivotu i na ovom svijetu tezga i pijaca; ne istrazuje se historija s tim mentalnim sklopom u glavi - a kol'ko sam ja tu dobar?.
Ok u pravu si. Jesi li ti arheolog po struci i po zanimanju? Prijatelju sve je u svijetu biznis pa i arheologija. Nedavno sam bio u Indiji i posjetio Tadz Mahal. I sta mislis ko su ti koji prodaju suvenire, majice, i sve sto je vezano za taj monumentalni spomenik? Prodaje sirotinja i zivi od toga. Sta mislis ko odrzava taj spomenik da se cakli u svako doba dana i noci. Opet sirotinja. Sta mislis ko vozi rikse i dovozi te do kapija Tadz mahala? Opet sirotinja. Sta mislis tko te vodi u obilazak tog svjetskog cuda za nekih jadnih marku ili dvije. Opet djeca te sirotinje koji odlicno govore Engleski jezik i bez koji bih taj obilazak bio potpuni promasaj. Ocito je da u mnogim nasim glavama je upravo izbrisan taj pojam "sirotinja" koja bi radila sve i svasta samo da moze i da ima priliku. Ja im to zaista ne zelim oduzimati pa makar se radilo i o ublehi.
ludost

Post by ludost »

hrasno38 wrote:
ludost wrote:

Ok u pravu si. Jesi li ti arheolog po struci i po zanimanju? Prijatelju sve je u svijetu biznis pa i arheologija. Nedavno sam bio u Indiji i posjetio Tadz Mahal. I sta mislis ko su ti koji prodaju suvenire, majice, i sve sto je vezano za taj monumentalni spomenik? Prodaje sirotinja i zivi od toga. Sta mislis ko odrzava taj spomenik da se cakli u svako doba dana i noci. Opet sirotinja. Sta mislis ko vozi rikse i dovozi te do kapija Tadz mahala? Opet sirotinja. Sta mislis tko te vodi u obilazak tog svjetskog cuda za nekih jadnih marku ili dvije. Opet djeca te sirotinje koji odlicno govore Engleski jezik i bez koji bih taj obilazak bio potpuni promasaj. Ocito je da u mnogim nasim glavama je upravo izbrisan taj pojam "sirotinja" koja bi radila sve i svasta samo da moze i da ima priliku. Ja im to zaista ne zelim oduzimati pa makar se radilo i o ublehi.
Sve je to OK, Hrasno38, ali probaj, molim te, shvatiti konacno da ARHEOLOGIJA NIJE PRODAVANJE SUVENIRA. :-D

OK? :-D
hrasno38

Post by hrasno38 »

Vingo wrote:Hrasno, malo odstupam od teme, ali....Ides li ti na plato?
Prepoznajem u tebi jedan lijepi entuzijazam i stvarno vjerujem da bi bio korisniji Demiru nego Semiru...
:D
Recimo da su Demir i Semir ovdje personifikacije ideja....
Ne ja ne idem, ali zato ni ne pametujem Stolcu niti ostalima sta bi trebalo i kako bi trebalo, niti im govorim da jesu ili nisu u pravu. Naravno da se ne bi pogresno shvatilo, jesu u pravu 100% i zelim im svim srcem uspjeh. Ja nakon 92 godine na taj plato vise ne idem iz samo meni znanih razloga i svako ko me bude kritikovao radi toga bice u pravu!!!!
max_power

Post by max_power »

El-bosniaco wrote:Najnovije vijesti
ovo nisu stecci
slab je kvalitet slike ali obratite paznju na oblik + izgleda dosta starije od srednjeg vijeka
ludost

Post by ludost »

otkriven misteriozni kameni blok s prikazom prailira koji nosi svemirsku kacigu na glavi - dokaz o tehnoloskoj naprednosti drevne civilizaci

e, samo da znate ljudi, ovo nije, ba, nikakvo ismijavanje. hajde malo humora, *ebo vas, pa jesmo l' bosanci ili sta?! dje vam je smisao za salu... ts ts.. :o
Vingo

Post by Vingo »

ludost wrote:otkriven misteriozni kameni blok s prikazom prailira koji nosi svemirsku kacigu na glavi - dokaz o tehnoloskoj naprednosti drevne civilizacije

e, samo da znate ljudi, ovo nije, ba, nikakvo ismijavanje. hajde malo humora, *ebo vas, pa jesmo l' bosanci ili sta?! dje vam je smisao za salu... ts ts.. :o
...ja sam egipcanka.... :x
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ja sam egipcanka....

nas zajednicki pozdrav

PIRAMIDA BE WHIT YOU :D :D
Locked