Kako naci zenu vrijednu braka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Euphoria
#3576 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
To je super, što vam se ne svidja isti tip dečka...najbolje za prijateljstvo 
- alibaba_i_30_godina
#3577 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
baš si i ti blenta.Boemica wrote:cendlerbing wrote:Ma ja, mi ti jedna drugu posavjetujemo, i onda svaka hladno zanemari savjet i po svome.![]()
![]()
I kad god mi ispriča za nekog novog momka moja reakcija je: NE SVIĐA MI SE.
Niko nije dovoljno dobar
- cendlerbing
#3578 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Not that kind of girl.alibaba_i_30_godina wrote:Znao sam da si to ti Selma odozgo iz one priče.cendlerbing wrote:Ma ja, mi ti jedna drugu posavjetujemo, i onda svaka hladno zanemari savjet i po svome.![]()
- cendlerbing
#3579 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Hazime, imaćemo bingo.Boemica wrote:cendlerbing wrote:Ma ja, mi ti jedna drugu posavjetujemo, i onda svaka hladno zanemari savjet i po svome.![]()
![]()
Niko nije dovoljno dobar
-
Hakiz
#3580 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Kerberu.Boemica wrote:cendlerbing wrote:Ma ja, mi ti jedna drugu posavjetujemo, i onda svaka hladno zanemari savjet i po svome.![]()
![]()
Niko nije dovoljno dobar
- Boemica
#3581 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
a-a za njega sam već rekla nocendlerbing wrote:Hazime, imaćemo bingo.Boemica wrote:cendlerbing wrote:Ma ja, mi ti jedna drugu posavjetujemo, i onda svaka hladno zanemari savjet i po svome.![]()
![]()
Niko nije dovoljno dobar
- Boemica
#3582 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Šta to znači?Hakiz wrote:Kerberu.Boemica wrote:cendlerbing wrote:Ma ja, mi ti jedna drugu posavjetujemo, i onda svaka hladno zanemari savjet i po svome.![]()
![]()
Niko nije dovoljno dobar
- dale cooper
#3583 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Mitološki pas čuvar podzemlja i grozna srbijanska hard rock grupa. 
- alibaba_i_30_godina
#3584 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
dale cooper wrote:Mitološki pas čuvar podzemlja i grozna srbijanska hard rock grupa.
-
_deCKarD
#3586 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ma jok, ne mislim uopce, samo kazem da ih ima takvih, i to dosta, cak i one koje ovako kad pricas o tome ne bi nikad rekao da im je to ono sto ih privlaci, al podsvjesno traze to. Eto kao to sa prijateljicom i zokom.cendlerbing wrote:Ima. I šta sad? Misliš li da je boldirano san većini djevojaka? Još bitnije, je li ti to ciljana grupa djevojaka, ako već ti nisi ni blizu boldiranim karakteristikama?_deCKarD wrote:Sve zavisi opet, mozda kod tebe, moze biti neko bas mastovit i truditi se oko tih romanticnih gesta, i pazljiv i davati 120 posto sebe u tim stvarima, u vezi, al nekome vise znaci mozda neka saka o stol, ta agresivnost, dominantnost, i sta sve ne.cendlerbing wrote:Koliko maniri i pažljivost privlače, niste ni svjesni.
A ciljana naravno da nije, ciljana je neko ko zna cijeniti to sve o cemu smo govorili, manire, djela, trud, zalaganje, iskrenost.
-
_deCKarD
#3587 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Znaci onda ipak treba znati i lupiti sakom od stol iliMunlajt wrote:![]()
Pa ne valja ako nema svoj stav i karakter jbg....sto ce mi ako ce samo klimati glavom
- Euphoria
#3588 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ne mora lupati 
Dovoljno je da smije reci Ja ne mislim tako, Ne slažem se i sl.
- MarlboroGold
#3589 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ja ne mislim tako. Ne slažem se.
- Euphoria
#3590 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Zato si već nečijiMarlboroGold wrote:Ja ne mislim tako. Ne slažem se.
- HAVANA
#3591 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
dale cooper wrote:Mitološki pas čuvar podzemlja i grozna srbijanska hard rock grupa.
-
_deCKarD
#3592 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
I kad kaze to, onda dobije po usimaMunlajt wrote:Ne mora lupati
Ne valja kad se slazes, ne valja kad se ne slazes
- Euphoria
#3593 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Treba biti malo tolerantan i spreman na kompromis u svakoj vezi. Ali ako nema one zaljubljenosti, džaba zvijezde s neba da joj skineš. Zato ne treba generalizirati._deCKarD wrote:I kad kaze to, onda dobije po usimaMunlajt wrote:Ne mora lupati
Dovoljno je da smije reci Ja ne mislim tako, Ne slažem se i sl.![]()
Rekoh ja
- pizarro
#3594 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
samo se treba dobro nabildati i bahato zivjeti i onda te sve zene vole.
- biggrin
#3595 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
straight way to friendzonecendlerbing wrote:Koliko maniri i pažljivost privlače, niste ni svjesni.
-
chombe trajla be
#3596 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Jako te vole i postaneš neosvojiv za njih, tj. ne mogu da dođu do tebe. Budeš u jednom od paviljona, i težak ti je prilazpizarro wrote:samo se treba dobro nabildati i bahato zivjeti i onda te sve zene vole.
- Yenna
#3597 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
I šalju ti poruke preko tv-achombe trajla be wrote:Jako te vole i postaneš neosvojiv za njih, tj. ne mogu da dođu do tebe. Budeš u jednom od paviljona, i težak ti je prilazpizarro wrote:samo se treba dobro nabildati i bahato zivjeti i onda te sve zene vole.
-
_deCKarD
#3598 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ne mogu da se ne slozim sa tim sve i kad bi htioMunlajt wrote:Treba biti malo tolerantan i spreman na kompromis u svakoj vezi. Ali ako nema one zaljubljenosti, džaba zvijezde s neba da joj skineš. Zato ne treba generalizirati._deCKarD wrote:I kad kaze to, onda dobije po usimaMunlajt wrote:Ne mora lupati
Dovoljno je da smije reci Ja ne mislim tako, Ne slažem se i sl.![]()
Rekoh ja
-
almir90
#3599 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Treba znati razliku između dobrog muškarca i finog muškarca. Iako na prvu djeluje da je sve to isto, zapravo postoje mnoge karakterne razlike.
Dobar muškarac može imati dobro ponašanje, manire i kulturu ponašanja, ali hoda uspravno, ima samopouzdanje i drži do sebe (od izgleda do ponašanja.) Ne pravi štetu drugima, ne iskorištava druge da bi njemu bilo dobro, iako jeste sam sebi u prvom planu - već gleda da su u tom odnosu obje strane zadovoljne. Ima postavljenje granice tolerancije u ponašanju šta dozvoljava drugima, a šta ne - i kada se te granice prelaze dolaze problemi. Ne ulazi stalno u konflikte nepotrebne, ali i ne dozvoljava sebi da ga drugi uvlače u iste. Reće ti iskreno neke stvari iako ti se neće svidjeti, ali ti neće mazati nepotrebno oči. Pomoći će ti ako može i hoće, ako ne može ili neće dat će ti jasno do znanja - dakle, neće sebe žrtvovati u svakoj situaciji da bi nekome drugom bilo dobro. Da ne duljim previše ima toga još, ko razumije skontat će.
S druge strane imaš onog finog, povučenog, onako hoda pogrbljen okolo i radi sve što mu drugi govore. Obično dozvoljava da bude nečiji otirač i da svi gaze po njemu. Smije se lažno i obično pokušava na razne načine da se svidi nekome - što uključuje i to konstantno žrtvovanje sebe za druge ne bi li bio prihvaćen, i u društvu i u vezama. Zbog toga, niko ga ne cijeni, svi ga gaze i iskorištavaju sve dok ne bude iscijeđen kao supužva i dok ne presuši. Žene vrlo malo ovakve cijene i obično se druže sa takvim čisto da imaju nekoga kome se mogu jadati o svojim problemima, neke sebičnije ih iskorištavaju da im plaćaju razne izaskle po kafićima, restoranima, pa čak i putovanjima a da ne moraju puno davati zauzvrat, ili bolje rečeno ne moraju ništa davati zauzvrat. Ovakvi obično vuku neke svoje probleme iz prošlosti i razloge zbog kojih su postali takvi. Problem je sa iskrenošću što kontaju kada se žrtvuju za nekoga, da je taj drugi dužan da mu uzvrati s onim šta on želi - što naravno ne funkcioniše tako. A i cure koje su u društvu sa takvim radi lične koristi nisu ništa bolje od njega, jer su neiskrene također i sve razumiju šta je tačno u pitanju.
Što se tiče problematičnih momaka, onih nabildanih, što se udaraju, razni kriminalci, narkomani, dileri itd. To je tip muškaraca koji su ostavljaju dojam dominacije i agresivnosti - oni većinom vodaju zgodne cure jer mi i dalje dosta funkcionišemo na starim principima koji su nam usađeni u mozgove hiljadama godina. Ti tipovni predstavljaju opstanak, uraditi će sve što treba da bi preživjeli i to znači ulazak u opasne situacije, i vode opasan i rizičan život. Što znači da će sa njima biti i uzbudljivo, a ne dosadno. U prošlosti bi značilo da će njegovi potomci opstati, a onaj fini što bi sjeo i plakao kada ne bi ništa ulovio - pa zna se, za njega nema ništa i on se neće reprodukovati. A može se malo i o tipovima žena koje se lijepe za takve - to je njihov primarni tip i žele takvog, ako nisi takav nemoj gubiti vrijeme ganjajući ih. Često tu bude i nasilja da ih isti udaraju stalno, ali one opet lete za njima i govore kako on njih voli i da su za nasilje same krive. Imaš ih malo pametnijih koje mogu smatrati takvog privačnim, pogotovo i u seksualnom smislu ali se ne petljaju jer znaju da je to uništavanje reputacije, jer jednom kada bude viđenja sa takvim zna da je niko normalan neće za ozbiljnu vezu i brak. Mada i za to ima rješenja danas, pa obično takve nađu nekog levata iz drugog grada ili države gdje se udome. Ali svako zna, i studije su pokazale da tu nema sreće; prvo što takav 'mirniji' joj neće biti seksualno privlačan, a druga stvar što će takav muškarac živjeti mizeran život sa takvom ženom.
Dobar muškarac može imati dobro ponašanje, manire i kulturu ponašanja, ali hoda uspravno, ima samopouzdanje i drži do sebe (od izgleda do ponašanja.) Ne pravi štetu drugima, ne iskorištava druge da bi njemu bilo dobro, iako jeste sam sebi u prvom planu - već gleda da su u tom odnosu obje strane zadovoljne. Ima postavljenje granice tolerancije u ponašanju šta dozvoljava drugima, a šta ne - i kada se te granice prelaze dolaze problemi. Ne ulazi stalno u konflikte nepotrebne, ali i ne dozvoljava sebi da ga drugi uvlače u iste. Reće ti iskreno neke stvari iako ti se neće svidjeti, ali ti neće mazati nepotrebno oči. Pomoći će ti ako može i hoće, ako ne može ili neće dat će ti jasno do znanja - dakle, neće sebe žrtvovati u svakoj situaciji da bi nekome drugom bilo dobro. Da ne duljim previše ima toga još, ko razumije skontat će.
S druge strane imaš onog finog, povučenog, onako hoda pogrbljen okolo i radi sve što mu drugi govore. Obično dozvoljava da bude nečiji otirač i da svi gaze po njemu. Smije se lažno i obično pokušava na razne načine da se svidi nekome - što uključuje i to konstantno žrtvovanje sebe za druge ne bi li bio prihvaćen, i u društvu i u vezama. Zbog toga, niko ga ne cijeni, svi ga gaze i iskorištavaju sve dok ne bude iscijeđen kao supužva i dok ne presuši. Žene vrlo malo ovakve cijene i obično se druže sa takvim čisto da imaju nekoga kome se mogu jadati o svojim problemima, neke sebičnije ih iskorištavaju da im plaćaju razne izaskle po kafićima, restoranima, pa čak i putovanjima a da ne moraju puno davati zauzvrat, ili bolje rečeno ne moraju ništa davati zauzvrat. Ovakvi obično vuku neke svoje probleme iz prošlosti i razloge zbog kojih su postali takvi. Problem je sa iskrenošću što kontaju kada se žrtvuju za nekoga, da je taj drugi dužan da mu uzvrati s onim šta on želi - što naravno ne funkcioniše tako. A i cure koje su u društvu sa takvim radi lične koristi nisu ništa bolje od njega, jer su neiskrene također i sve razumiju šta je tačno u pitanju.
Što se tiče problematičnih momaka, onih nabildanih, što se udaraju, razni kriminalci, narkomani, dileri itd. To je tip muškaraca koji su ostavljaju dojam dominacije i agresivnosti - oni većinom vodaju zgodne cure jer mi i dalje dosta funkcionišemo na starim principima koji su nam usađeni u mozgove hiljadama godina. Ti tipovni predstavljaju opstanak, uraditi će sve što treba da bi preživjeli i to znači ulazak u opasne situacije, i vode opasan i rizičan život. Što znači da će sa njima biti i uzbudljivo, a ne dosadno. U prošlosti bi značilo da će njegovi potomci opstati, a onaj fini što bi sjeo i plakao kada ne bi ništa ulovio - pa zna se, za njega nema ništa i on se neće reprodukovati. A može se malo i o tipovima žena koje se lijepe za takve - to je njihov primarni tip i žele takvog, ako nisi takav nemoj gubiti vrijeme ganjajući ih. Često tu bude i nasilja da ih isti udaraju stalno, ali one opet lete za njima i govore kako on njih voli i da su za nasilje same krive. Imaš ih malo pametnijih koje mogu smatrati takvog privačnim, pogotovo i u seksualnom smislu ali se ne petljaju jer znaju da je to uništavanje reputacije, jer jednom kada bude viđenja sa takvim zna da je niko normalan neće za ozbiljnu vezu i brak. Mada i za to ima rješenja danas, pa obično takve nađu nekog levata iz drugog grada ili države gdje se udome. Ali svako zna, i studije su pokazale da tu nema sreće; prvo što takav 'mirniji' joj neće biti seksualno privlačan, a druga stvar što će takav muškarac živjeti mizeran život sa takvom ženom.
- MarlboroGold
#3600 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
To nije fin kojeg si opisao. Kad ti zena kaze ti si fin ali... znaci da nisi njen tip i to je kratko i jasno. Ne mora znaciti da ganja bildere sta vec.
Te sto si opisao u drugom dijelu su teske bete, inceli i slicno.
Te sto si opisao u drugom dijelu su teske bete, inceli i slicno.