Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
merk030

#3576 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by merk030 »

@drndalo @akcija007

Došlo je samo pitanje da li prihvatam izmjene, nije otkazivanje leta, ali mi nije odgovarao termin, i s tim letom sam bio u škripcu s vremenom, a kamoli s tim novim, pomjerio se let za par sati.

We have had to make some adjustments to our flight schedule, which directly affect your reservation.

Please review the new itinerary and choose one of the options below.

Ispod onda, prihvati ili zatraži povrat.

Pomjerio sam jedan dan prije tako da je ispalo i okej, mada sam morao 100€ dodati.
akcija007

#3577 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

@merk030
Hmm, nije mi jasno zasto si ti morao doplacivati ponovo 100 eur , sve ti oni moraju platiti .

Ne znam jeli gotovo sada ali probaj nazvati Austrian u Hrvatskoj na 00 385 1 62 65 900 ( nemaju kod nas vise predatavnistvo) i objasni sta i kako i zasto si nakon kupljene karte i promjene reda letenja od strane aviokomapnije bio primoran da kupis novu kartu skuplju za 100 eur o svom trosku , zar to nije sve trosak Austrian i kako i na koji nacin mozes da ti Austrian refundira ovih 100 eur.

Ako ti ne odgovaraju njihovi predlozeni termini na dan originalne karte oni te moraju prevesti preko bilo cega do tvoje krajnje destinacije .
drndalo

#3578 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by drndalo »

Bez obzira na sve, nisi morao nista doplatiti, njihov je problem i koji dan prije/kasnije, jer je do njih. Ne znam kako se to tacno u aplikaciji/webu otvara kad kliknes e-mail, ali moralo ti je davati i opcije ne samo istog dana sa drugim vremenom leta, nego i letove od barem 2 dana prije/kasnije, na koje mozes kliknuti.

Vidi ako moges otici na SJJ ili ih nazvati na BIH broj (ako si iz BiH), da ti vrate tih 100 EUR doplate.
cable_stayed_bridge

#3579 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by cable_stayed_bridge »

Definitivno provjeri za tih 100 eura. Kod mene je prije otprilike mjesec dana bila slicna situacija sa Austrian Airlines, promjena rezervacija ali sam to ja inicirao, nije nista do njih bilo. Karta prvobitno bila 200ak eura, dobio povrat 100 eura i kupio novu kartu kasnije, kada sam bio siguran za datume letenja. Tada je bila njihova podrska u SA, kontakt telefon +387..., ne znam da su nesto u medjuvremenu mijenjali
akcija007

#3580 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

055 233 976 pise da je Austrian u BiH (izvor aerodrom SA) aviokompanije kontakti ) , dok na stranici Austriana pise za BiH da potpada pod centralne rezervacije i informacije u Becu
Ima HR broj 00 385 1 62 65 900 ured Austrian u Zagrebu pa kontam da je lakse se na nasem sporazumijeti u Zagrebu nego na engleskom/njemackom u Becu
tramvajtrojka

#3581 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by tramvajtrojka »

akcija007 wrote: 27/05/2024 16:43 055 233 976 pise da je Austrian u BiH (izvor aerodrom SA) aviokompanije kontakti ) , dok na stranici Austriana pise za BiH da potpada pod centralne rezervacije i informacije u Becu
Ima HR broj 00 385 1 62 65 900 ured Austrian u Zagrebu pa kontam da je lakse se na nasem sporazumijeti u Zagrebu nego na engleskom/njemackom u Becu
nema to veze u Sarajevu za sve LHG letove upravlja lufthansina kancelarija, tako da je glupost zvati Zagreb
merk030

#3582 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by merk030 »

Dalo mi je po jednu opciju mislim, sa 12:10 na 16:50 pomjeren let iz Zuricha, i u povratku sa 15:05 na 12:55, ranije u odnosu na ono kako sam odabrao.

@akcija007 Ovo je novi let, pravio sam naknadno, napisao sam "pomjerio sam", zapravo novi napravio.

Vidjet ću da pozovem, ima i neki broj na njihovoj stranici, odabere se BiH pa izbaci.
akcija007

#3583 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

Procitajte ovu situaciju u Frankfurtu.
Copy paste sam uradio. Znaci svega ima s ovim letovima i kartama

brat je kupio karte preko bookinga. Zagreb-Edmonton, presjedanje u Frankfurtu, isti terminal , drugi gate i označio je da mami treba asistent da ju dovede na pravi gate.
Mamu je u Frankfurtu preuzeo asistent i pustio negdje na pola puta i rekao joj da čeka.
I tako je žena čekala i čekala, a kad je skontala da vrijeme curi i nitko se ne vraća po nju, počela je zaustavljati sve asistente koji su prošli pored nje, uključujući i onog koji ju je tamo pustio i pokazivala im da vrijeme za ukrcaj na let prolazi. Svi su stalno govorili da čeka.
Imala je premium economy kartu i mogla se ukrcati u 10:20. Let je kretao u 11:20 i nju je 10:45 počela ozbiljno hvatati panika da će zakasniti. Zato je panično počela tražiti pomoć od raznih djelatnika koji su prolazili, dok joj konačno jedan nije odlučio pomoći. Odveo ju je na gate, koji se u međuvremenu zatvorio i više nije bilo mogućnosti ukrcaja.
Tad je nastala panika koju ste mogli popratiti u mojoj zadnjoj objavi. Mama je više od 24 sata kasnije odletjela za Calgary umjesto u Edmonton, jer je to bio prvi mogući let na koji se mogla ukrcati.
Prtljaga je stalno u sustavu pokazivala da je u Frankfurtu, da bi se dolaskom u Calgary ustanovilo da je ipak odletjela u Edmonton onim prvim letom.

Frankfurtski aerodrom i Croatia airlines prebacuju krivnju na Condor (zg-frankf- croatia airline, a frankfurt-edmonton je trebao biti condor).

Svima je jasno da je zakazala asistencija, ali nismo sigurni tko je zapravo kriv za to i od koga bi trebalo tražiti odštetu. Druga karta za Calgary je koštala bijesnih 2900 dolara i želim pomoći bratu da si nekako nadoknadi štetu.
Što predlažete? Neku agenciju da se pare lakše vrate? Sve riješiti preko bookinga? Svađat se sa Condorom? Svađat se aerodromom?
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#3584 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by parappa »

akcija007 wrote: 28/05/2024 07:09 Procitajte ovu situaciju u Frankfurtu.
Copy paste sam uradio. Znaci svega ima s ovim letovima i kartama

brat je kupio karte preko bookinga. Zagreb-Edmonton, presjedanje u Frankfurtu, isti terminal , drugi gate i označio je da mami treba asistent da ju dovede na pravi gate.
Mamu je u Frankfurtu preuzeo asistent i pustio negdje na pola puta i rekao joj da čeka.
I tako je žena čekala i čekala, a kad je skontala da vrijeme curi i nitko se ne vraća po nju, počela je zaustavljati sve asistente koji su prošli pored nje, uključujući i onog koji ju je tamo pustio i pokazivala im da vrijeme za ukrcaj na let prolazi. Svi su stalno govorili da čeka.
Imala je premium economy kartu i mogla se ukrcati u 10:20. Let je kretao u 11:20 i nju je 10:45 počela ozbiljno hvatati panika da će zakasniti. Zato je panično počela tražiti pomoć od raznih djelatnika koji su prolazili, dok joj konačno jedan nije odlučio pomoći. Odveo ju je na gate, koji se u međuvremenu zatvorio i više nije bilo mogućnosti ukrcaja.
Tad je nastala panika koju ste mogli popratiti u mojoj zadnjoj objavi. Mama je više od 24 sata kasnije odletjela za Calgary umjesto u Edmonton, jer je to bio prvi mogući let na koji se mogla ukrcati.
Prtljaga je stalno u sustavu pokazivala da je u Frankfurtu, da bi se dolaskom u Calgary ustanovilo da je ipak odletjela u Edmonton onim prvim letom.

Frankfurtski aerodrom i Croatia airlines prebacuju krivnju na Condor (zg-frankf- croatia airline, a frankfurt-edmonton je trebao biti condor).

Svima je jasno da je zakazala asistencija, ali nismo sigurni tko je zapravo kriv za to i od koga bi trebalo tražiti odštetu. Druga karta za Calgary je koštala bijesnih 2900 dolara i želim pomoći bratu da si nekako nadoknadi štetu.
Što predlažete? Neku agenciju da se pare lakše vrate? Sve riješiti preko bookinga? Svađat se sa Condorom? Svađat se aerodromom?
Pozdrav.
Možda je najbolje da nazoveš ombusmena za aviotransport u Njemačkoj. Malo je komplikovan slučaj a oni sigurno znaju šta i kako dalje.
Evo link, može se online pitati a ima i broj telefona.
https://www.bundesjustizamt.de/DE/Theme ... %20wenden.

Ako ne bude odgovor zadovoljavajući onda možda direktno preko advokata u Njemačkoj jer je očigledno neko u Frankfurtu zakazao. Ovi su specijalisti za to:
https://www.diekmann-rechtsanwaelte.de/home/

A da. I Booking naravno ima svoj hotline. Preko njih je karta kupljena i oni vjerovatno nogu pomoći. Možda je najbolje preko njih ići pa onda dalje. Inače su vrlo kulantni što se toga tiče... Američki sistem... kupac je uvijek u pravu
akcija007

#3585 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by akcija007 »

@merk030 javi sta je bilo s Austrianom
@parappa nije za mene ova situacija u Frankfurtu. Kopirao sam s Instagrama problem sto je neko postavio.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#3586 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by parappa »

akcija007 wrote: 28/05/2024 17:03 @merk030 javi sta je bilo s Austrianom
@parappa nije za mene ova situacija u Frankfurtu. Kopirao sam s Instagrama problem sto je neko postavio.
Auu... nisam pročitao početak tvog posta :thumbup:
Nema veze... neka ostane zapisano.
Možda nekome bude trebalo.
Nisam ni znao da ima ombusmen za ove stvari
zanimljiv

#3587 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by zanimljiv »

Kad se koristi online check-in šalter ibrete se i na pasoškoj kontroli i na gejtu kako to da putnik nema odštampan boarding pass, kao da ne rade na istom aerodromu :run:
Ili se uposlenici moraju educirati ili šalter za online checkin treba štampati boarding pass da se zadovolji forma...
Edin H.

#3588 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Edin H. »

zanimljiv wrote: 30/05/2024 17:12 Kad se koristi online check-in šalter ibrete se i na pasoškoj kontroli i na gejtu kako to da putnik nema odštampan boarding pass, kao da ne rade na istom aerodromu :run:
Ili se uposlenici moraju educirati ili šalter za online checkin treba štampati boarding pass da se zadovolji forma...
Kakvi mufljuzi :-x

Čuj printati boarding pass i trošiti papir bez veze, svako ima fontele.

Ekologija nula bodova.

Isto kada printaju bez da sam ja tražio račun u supermarketima. :shock:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3589 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Entropio »

Edin H. wrote: 30/05/2024 17:16
zanimljiv wrote: 30/05/2024 17:12 Kad se koristi online check-in šalter ibrete se i na pasoškoj kontroli i na gejtu kako to da putnik nema odštampan boarding pass, kao da ne rade na istom aerodromu :run:

Ekologija nula bodova.

Ja ga uvijek isprintam jer me boli kara za ekologiju.
drndalo

#3590 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by drndalo »

Ocito ne cita obaveze kupca da u krugu od mislim 15 m od prodajnog mjesta on kao kupac mora imati racun na pokaz...

Kada bi to inspektori trazili od nas, na 14om metru, strpali bi u budzet milion maraka dnevno...
Edin H.

#3591 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Edin H. »

drndalo wrote: 30/05/2024 20:21 Ocito ne cita obaveze kupca da u krugu od mislim 15 m od prodajnog mjesta on kao kupac mora imati racun na pokaz...

Kada bi to inspektori trazili od nas, na 14om metru, strpali bi u budzet milion maraka dnevno...
Mijenjaj zakon @drndalo nije 1948.

Ako ih baš zanima šta si platio lako je provjeriti ako se vratite na kasu, ali za tako nešto mora biti razlog, ne moźe nako. :mrgreen:
drndalo

#3592 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by drndalo »

Nije do mene, ne mijenjam ja zakone druze. Jeb'ga...

Glup kakav jeste, takav je, i da hoce mogli bi nas drndoljiti puno...
ChataDodajStaHoces

#3593 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by ChataDodajStaHoces »

Putovao do sada 3-4 puta i bez ikakvih problema pokazivao boarding pass na mobitelu i skenirao ga pri ulazu u avion. Od onog prvog lika koji provjeri, do pasoske kontrole pa sve do ukrcavanja me niko nije ruzno nije pogledao niti upitao zasto to koristim, otkako su pustili. Nemojte bezveze dobre stvari pljuvati
Edin H.

#3594 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Edin H. »

ChataDodajStaHoces wrote: 31/05/2024 11:09
Putovao do sada 3-4 puta i bez ikakvih problema pokazivao boarding pass na mobitelu i skenirao ga pri ulazu u avion. Od onog prvog lika koji provjeri, do pasoske kontrole pa sve do ukrcavanja me niko nije ruzno nije pogledao niti upitao zasto to koristim, otkako su pustili. Nemojte bezveze dobre stvari pljuvati
Đe?
moimoi

#3595 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by moimoi »

Ekologija nula bodova.

Hebi ti to. Moze se tel istrositi… crknuti… uvijek stampaj.
Edin H.

#3596 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Edin H. »

moimoi wrote: 31/05/2024 14:16

Ekologija nula bodova.

Hebi ti to. Moze se tel istrositi… crknuti… uvijek stampaj.
NIKAD robom Mirko i Slavko.

Zato bih da pohvalim Vicu i Savez :oops: , kad smo igrali protiv Ukrajine premda je pisalo isprintaj, ja nisam i bez problema ušao sa ulaznicom i kodom na telefonu. :oops:
moimoi

#3597 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by moimoi »

Imam i ja na tel.. al uvijek imam i printanu verziju :D
Nista bez papira… nisam se dzaba na Balkanu rodila :lol:
Edin H.

#3598 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Edin H. »

moimoi wrote: 31/05/2024 14:48 Imam i ja na tel.. al uvijek imam i printanu verziju :D
Nista bez papira… nisam se dzaba na Balkanu rodila :lol:
Nećemo tako u Evropu. :D
ChataDodajStaHoces

#3599 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by ChataDodajStaHoces »

Edin H. wrote: 31/05/2024 13:57
Đe?
Pa u Sarajevu, na aerodromu.
Edin H.

#3600 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)

Post by Edin H. »

ChataDodajStaHoces wrote: 31/05/2024 15:19
Edin H. wrote: 31/05/2024 13:57

Đe?
Pa u Sarajevu, na aerodromu.
Hajd’ super :thumbup: :bih:
Post Reply