upravo tako nema veze jedno s drugim ali konjislav je obradovan to je bitno..... svu srecu zelim u njenjackojuglavnomja wrote:de ljudi![]()
agencija za diplome nema nista sa ambasadama, sa poslodavcima, sa trzistem rada ... cinovnici tamo samo provjeravaju tacnost podataka na dokumentima, nebitno ko si, koji fakas, prosjek, pogotovo da li neki poslodavac ceka nostrifikaciju (a on moze i bez nostrifikacije zaposliti)
drugo u tu njemacku svaki dan dolaze hiljade zahtjeva za nostrifikaciju, poslije bozica i ng skupilo se brdo pisama
vi fakat mislite da je neko rovio po tom brdu da nadje bas konjislava![]()
proces nostrifikacije zahtjeva i kontakt sa maticnom ustanovom, fakultetom, sto opet traje
i da ponovim platni promet izmedju eu i zemalja izvan eunema sansi da su pare stigle tako brzo (i to od cetvrtka popodne do petka)
a proces provjere dokumenata pocinje nakon sto se dobiju pare
intervju u ambasadi nema nista sa nostrifikacijom diplome
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- vjesticanametli
#3576 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#3577 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa varis li ti?Jimmy McNulty wrote:Ko hoće da i u BiH zaradi dobre pare, nek ide u varioce.
- insomnia78
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#3579 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne, ja sam napravio grešku pa sam izvršio drugu prekvalifikaciju. Počinjem se polako kajati.Matijevic_Vlado wrote:Pa varis li ti?Jimmy McNulty wrote:Ko hoće da i u BiH zaradi dobre pare, nek ide u varioce.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#3580 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E jbg dok se ti kajes neko slaze lovu. Za sta si se prekvalifikovao?Jimmy McNulty wrote:Ne, ja sam napravio grešku pa sam izvršio drugu prekvalifikaciju. Počinjem se polako kajati.Matijevic_Vlado wrote:Pa varis li ti?Jimmy McNulty wrote:Ko hoće da i u BiH zaradi dobre pare, nek ide u varioce.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#3581 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tehničar željezničkog saobraćaja.
- vjesticanametli
#3582 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Seyfo wrote:Ali njegov monolog nista ne remeti...prica coek sam sa sobom,rasprico se, krenulo ga!
-
Sapna_TZ
#3583 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne postoje nikakve olaksice od 01.01elcaliente wrote:Jel krenuo taj masovni eksodus u Njemacku sa velikim olaksicama od 01.01.19?
Nista jos se ne pise.
To je novinarska patka.
- vjesticanametli
#3584 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Sapna_TZ
#3585 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ah ta divna zemlja Njemacka!
90% ovih lozionicara sto 24/7 h trabunjaju o Njemackoj ce istu vidjeti jednom mjesecno na taksenim markicama kad odu u BH postu uplatiti racun za Moju TV od nanine penzije.
Svako ko ne poznaje situaciju , posebno nakon navale hordi prljavih imigranata nije svjestan koliko je citava njemacka nacija otisla desno.
Pratite malo medije i vijesti pa cete uociti da to nije tako blistavo kako vam se cini.
Ali jbg stari, bolje je cistiti njemacka govna nego ljubiti vrata mjesnog biroa u Bosni svaka 2 mjeseca.
U 2017 godini 21 hiljada ljudi je protjerana iz Njemacke, na Balkan i u Afriku.
Kolone Kosovara i Albanaca se vraca nazad, ima i nasih iz Bosne.
Ljudi nakon 8 godina boravka dozive abschibung i drzava ih ukrca na avion i istjera.
Sve po pravilima.
90% nasih izbjeglica je na isti nacin protjerano nazad u periodu 96-99.
Nekima je nudjeno da idu u trece zemlje, a vecina je ekspresno vracena nazad.
Kao sto ce i sa Sirijcima isto tako biti.
Sistem se vrlo lako obracunava sa nepozeljnim i nepozvanim.
Je li vi znate kako citav sistem gleda na NON-EU drzave?
Toliko Balkan vrijedi u ocima prosjecnog Nijemca.
I nase diplome (iz Busovace i Dervente), i nasa radna snaga, i nasi ljudi.
Skoro smo pa bezvrijedni.
Samo sto to Svabo presucuje jer sistem trazi jeftinu radnu snagu za odrzavanje booming ekonomije pa je od 01.01 uveo olaksice za citav svijet.
Daleko je prosjecni Nijemac i Njemica od onoga sto se percipira.
Sretno nasmijani i veseli Svabo sa okruglim naocalama koji u laganom ritmu pljesce i stisce prstice pjevajuci Herzlich willkommen je davno postao utopija.
Nijemci idu sa Nijemcima - auslanderi sami sa sobom ili ako bude srece sa trecom generacijom Kurda sto su se "integrirali"
E sad, nek se fukara iz Bosne pronadje da je za uspjeh dovoljno raditi ono sto Svabe ne zele i zaradjivati
1600 NETTO, dijeliti stan sa jos trojicom istih nesretnika i cekati ljeto da se uglancanim Mercedesom na lizing posjeti rodno selo iz kojeg se pobjeglo glavom bez obzira.
Da pare rastu na drvecu - vala nije.
Opasna su svjetla njemackih velegrada.
Udavace sto glume finocu imaju prednost za dolazak
jer imaju juzno voce koje je na cijeni kod djece ratnih dezertera sto pricaju los bosanski
Svaka budala ima svoje veselje, pa nek se pronadje.
90% ovih lozionicara sto 24/7 h trabunjaju o Njemackoj ce istu vidjeti jednom mjesecno na taksenim markicama kad odu u BH postu uplatiti racun za Moju TV od nanine penzije.
Svako ko ne poznaje situaciju , posebno nakon navale hordi prljavih imigranata nije svjestan koliko je citava njemacka nacija otisla desno.
Pratite malo medije i vijesti pa cete uociti da to nije tako blistavo kako vam se cini.
Ali jbg stari, bolje je cistiti njemacka govna nego ljubiti vrata mjesnog biroa u Bosni svaka 2 mjeseca.
Ljudi nakon 8 godina boravka dozive abschibung i drzava ih ukrca na avion i istjera.
Sve po pravilima.
Samo sto to Svabo presucuje jer sistem trazi jeftinu radnu snagu za odrzavanje booming ekonomije pa je od 01.01 uveo olaksice za citav svijet.
Sretno nasmijani i veseli Svabo sa okruglim naocalama koji u laganom ritmu pljesce i stisce prstice pjevajuci Herzlich willkommen je davno postao utopija.
Nijemci idu sa Nijemcima - auslanderi sami sa sobom ili ako bude srece sa trecom generacijom Kurda sto su se "integrirali"
E sad, nek se fukara iz Bosne pronadje da je za uspjeh dovoljno raditi ono sto Svabe ne zele i zaradjivati
1600 NETTO, dijeliti stan sa jos trojicom istih nesretnika i cekati ljeto da se uglancanim Mercedesom na lizing posjeti rodno selo iz kojeg se pobjeglo glavom bez obzira.
jer imaju juzno voce koje je na cijeni kod djece ratnih dezertera sto pricaju los bosanski
-
Nivelacija
#3586 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mogu razmjeti kad neko trola pa napisi jednu recenicu na koju odvoji 30 sec ali ovaj nije normalan pola sata izgubi na jedan troll post
- konjislav
#3587 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jok, oni mene zovu da mi daju vizu iako znaju da nemam sve potrebne dokumente, kao što su mi oni i rekli još prošli put. Oni eto mene puštaju i daju mi vizu na lijepe oči?uglavnomja wrote:prvo od sredine decembra do iza nove godine zivot na zapadu stane ... uoci bozica, bozic, nova godina, ... dolazenje sebi ... puno neradnih dana za sve, ostali sami uzmu slobodne dane
drugo ne vjerujem da taj poziv ima veze sa diplomom
nemguce je da je to bude gotovo, sama uplata u banci na ilidzi ne moze stici u njemacku banku isti dan, cak ni za 2
cak i da tamo sjedi 10 ljudi koji se samo tobom bave - nema sansi
smanji ribicu
Uozbilji se dečko.
- Prpa.ba
#3588 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ipak vise postujem ovakvo zgubidanjenje umjesto serdara i vojvoda koji satrase pricom kako niko nece da radi "za 2000 KM" izostavljajuci detalje poput toga da je to bruto 2 iznos, da to nije mjesecna cifra i sve to predstavljajuci kao krunski dokaz ljenosti prosjecnog gradjanina BiH. 
- konjislav
#3589 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Senior software engineer u bankovnom sektoru, tj. Fintech.elcaliente wrote:Kakav je to posao u pitanju koji im toliko ocajnicki fali?
- konjislav
#3590 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne čitaš ti momčino dobro. Već sam imao intervju 28-og decembra i rekli mi da mi fali nostrifikacija i da to mogu naknadno poslati emailom.uglavnomja wrote:de ljudi![]()
agencija za diplome nema nista sa ambasadama, sa poslodavcima, sa trzistem rada ... cinovnici tamo samo provjeravaju tacnost podataka na dokumentima, nebitno ko si, koji fakas, prosjek, pogotovo da li neki poslodavac ceka nostrifikaciju (a on moze i bez nostrifikacije zaposliti)
drugo u tu njemacku svaki dan dolaze hiljade zahtjeva za nostrifikaciju, poslije bozica i ng skupilo se brdo pisama
proces nostrifikacije zahtjeva i kontakt sa maticnom ustanovom, fakultetom, sto opet traje
i da ponovim platni promet izmedju eu i zemalja izvan eunema sansi da su pare stigle tako brzo (i to od cetvrtka popodne do petka)
intervju u ambasadi nema nista sa nostrifikacijom diplome
Jučer me zovu iz ambasade da im donesem pasoš da udare vizu.
Da li bi to radili bez nostrifikacije? Ako bi, zašto mi nisu odmah udarili pečat u decembru, imao sam sve osim nostrifikacije?
Last edited by konjislav on 12/01/2019 12:52, edited 1 time in total.
- konjislav
#3591 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Berlin.vjesticanametli wrote:upravo tako nema veze jedno s drugim ali konjislav je obradovan to je bitno..... svu srecu zelim u njenjackojuglavnomja wrote:de ljudi![]()
intervju u ambasadi nema nista sa nostrifikacijom diplomeu koji ces grad
- Bluemore
#3592 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naglasak na heroinNivelacija wrote:Druze i narkomanu kada treba heroin on ako ga ne nadje za 7 sati gotov je.konjislav wrote:17-og decembra poslao našom brzom poštom dokumente u Njemačku agenciju za nostrifikaciju diploma (ZAB) i oni su mi tek javili u srijedu (09.01.2019) da su primili moju dokumentaciju i poslali mi detalje uplate za proces nostrifikacije.
Ja sam to odmah sutradan uplatio, tj. četvrtak i to poslijepodne u Sparkasse banci na Ilidži.
Dan poslije toga, odnosno jučer u petak, me zove ona cura iz ambasade i kaže da mogu donijeti pasoš na viziranje svakim danom osim petka. Hahahaha.
Inače proces nostrifikacije traje 3 mjeseca, a 2 - 3 sedmice za plave karte, meni trajalo 1 dan.
I inače ambasadi treba 2 - 3 sedmice da ti daju vizu (da te zovnu i da ti je viza spremna) kada predaš zahtjev sa svim dokumentacijom. Meni sve bilo gotovo za 2 dana, nakon što sam čekao 20 dana da naša brza pošta prenese 200g dokumenata do Berlina. Nevjerovatno, šta ti je Švabo. Ovo fakat nisam očekivao.
Tako i Svabo, nema radnika, uvuci sve zivo pa preskaci i procedure, provjere diploma.
Da im ne trebas kao heroin narkomanu nacekao bih se.
Cestitam i fino Kad te neko ispostuje
-
Nivelacija
#3593 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tesko onima koji su u Parizu, sve vise lice na Allepo

jutros

jutros
Last edited by Nivelacija on 12/01/2019 12:47, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#3594 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
konjislav wrote:Jok, oni mene zovu da mi daju vizu iako znaju da nemam sve potrebne dokumente, kao što su mi oni i rekli još prošli put. Oni eto mene puštaju i daju mi vizu na lijepe oči?uglavnomja wrote:prvo od sredine decembra do iza nove godine zivot na zapadu stane ... uoci bozica, bozic, nova godina, ... dolazenje sebi ... puno neradnih dana za sve, ostali sami uzmu slobodne dane
nemguce je da je to bude gotovo, sama uplata u banci na ilidzi ne moze stici u njemacku banku isti dan, cak ni za 2
smanji ribicu
Uozbilji se dečko.
kazem da je nemoguce da danas (i to popodne) uplatis nostrifikaciju iz bosne i da ti sutra bude gotova nostrifikacija
nemoguce, neizvodljivo, tehnicki se ne moze postici.
pare ne mogu leci na racun za dan
provjera ne pocinje prije nego pare dodju
provjera se ne moze zavrsiti za dan
- konjislav
#3595 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
De NE LAPRDAJ, da mi oprosti ostatak foruma. Ne znam kako drugačije da ti kažem. Do sada si mi bio simpatičan, ali baš smaraš narod. Popij toplu čokoladu i smiri se.Sapna_TZ wrote:Ah ta divna zemlja Njemacka!
Sve po pravilima.
- konjislav
#3596 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Onda mi fakat žele dati vizu na lijepe oči.uglavnomja wrote:konjislav wrote:Jok, oni mene zovu da mi daju vizu iako znaju da nemam sve potrebne dokumente, kao što su mi oni i rekli još prošli put. Oni eto mene puštaju i daju mi vizu na lijepe oči?uglavnomja wrote:prvo od sredine decembra do iza nove godine zivot na zapadu stane ... uoci bozica, bozic, nova godina, ... dolazenje sebi ... puno neradnih dana za sve, ostali sami uzmu slobodne dane
smanji ribicu
Uozbilji se dečko.
kazem da je nemoguce da danas (i to popodne) uplatis nostrifikaciju iz bosne i da ti sutra bude gotova nostrifikacija
nemoguce, neizvodljivo, tehnicki se ne moze postici.
pare ne mogu leci na racun za dan
provjera ne pocinje prije nego pare dodju
provjera se ne moze zavrsiti za dan
Znači riješili smo dilemu. Sad mi barem lakše.
- vjesticanametli
#3597 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Konjislave ne moze ba to....pa znas i sam da zab i pise i kaze prvo pare pa provjera i to ne moze za dan...bitno je da ides
i nek je sa srecom
gute reise
- konjislav
#3598 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dankeschön, ich freue mich auch.vjesticanametli wrote:Konjislave ne moze ba to....pa znas i sam da zab i pise i kaze prvo pare pa provjera i to ne moze za dan...bitno je da idesi nek je sa srecom
gute reise
-
Nivelacija
#3599 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Podjeli na drustvenim mrezama, forum si obavijestio, zovi rodjake strine tetke koje nisi vidio 10 godina nek znaju da ides , sponzorisi na fb 
- vjesticanametli
#3600 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Plus tviit plus haschtagNivelacija wrote:Podjeli na drustvenim mrezama, forum si obavijestio, zovi rodjake strine tetke koje nisi vidio 10 godina nek znaju da ides , sponzorisi na fb