Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
MTV

#3576 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

BadBoy wrote:Hahahhahahaha pa što ne dominira?! Šta ga sprječava da snima i ubire milione? Masoni? Cionisti? Bilderberška grupa?

Ili zato što je isprani muzičar žanra čije je vrijeme prošlo.

Ovo je vrijeme elektronike i hip-hopa. Vi možete nakucati još 174 stranica ove teme, ali to ne mijenja činjenicu da zastupate vrijeme koje prošlo. Isto kao da ja odem na podforum Auto i pričam samo o zaprežnim kolima i kako su ona bolja od automobila. Ili da odem na podforum Računari i tehnika i pričam o pisačim mašinama. Jedino gdje imate argument je da nije po vašem ukusu, ali onda ste paćenici par ekselans kad ovoliko vremena, snage i energije trošite na nešto od čega se nazivo zgražate.
+1
A kao starije, zrele i ostvarene osobe kojima je svaka druga vid mu glave, bradonja, pederusa... i jos su najaktivniji ovdje.
dale cooper

#3577 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

BadBoy wrote:Hahahhahahaha pa što ne dominira?! Šta ga sprječava da snima i ubire milione? Masoni? Cionisti? Bilderberška grupa?

Ovo je vrijeme elektronike i hip-hopa.
Vi možete nakucati još 174 stranica ove teme, ali to ne mijenja činjenicu da zastupate vrijeme koje prošlo. Isto kao da ja odem na podforum Auto i pričam samo o zaprežnim kolima i kako su ona bolja od automobila. Ili da odem na podforum Računari i tehnika i pričam o pisačim mašinama. Jedino gdje imate argument je da nije po vašem ukusu, ali onda ste paćenici par ekselans kad ovoliko vremena, snage i energije trošite na nešto od čega se nazivo zgražate.
Mića nije valjao ni u vrijeme kada je bio najpopularniji, a da ne govorimo danas. Vatreni Poljubac su baš kao i Divlje Jagode bili trećerazredni
hard rock bend.

Drugo, da, vrijeme je hip-hopa i elektronike, međutim ne vidim kakve to veze ima što nekolicina nas ne gotivi Jalu & Bubu? :zoka:
Od početka je postavka da je ovo neki sukob rockera protiv Jale & Bube, ali to jednostavno ne stoji kada se uzmu svi ovi glasovi protiv.
I da jeste nekima rock'n'roll glavna muzička dijeta, to ne znači da je svima ili većini nas.
BadBoy

#3578 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

dale cooper wrote:

Vi možete nakucati još 174 stranica ove teme, ali to ne mijenja činjenicu da zastupate vrijeme koje prošlo. Isto kao da ja odem na podforum Auto i pričam samo o zaprežnim kolima i kako su ona bolja od automobila. Ili da odem na podforum Računari i tehnika i pričam o pisačim mašinama. Jedino gdje imate argument je da nije po vašem ukusu, ali onda ste paćenici par ekselans kad ovoliko vremena, snage i energije trošite na nešto od čega se nazivo zgražate.
Mića nije valjao ni u vrijeme kada je bio najpopularniji, a da ne govorimo danas. Vatreni Poljubac su baš kao i Divlje Jagode bili trećerazredni
hard rock bend.

Drugo, da, vrijeme je hip-hopa i elektronike, međutim ne vidim kakve to veze ima što nekolicina nas ne gotivi Jalu & Bubu? :zoka:
Od početka je postavka da je ovo neki sukob rockera protiv Jale & Bube, ali to jednostavno ne stoji kada se uzmu svi ovi glasovi protiv.
I da jeste nekima rock'n'roll glavna muzička dijeta, to ne znači da je svima ili većini nas.
Pa nema nikakve veze, ali šta radite na ovoj temi sa briljantnim argumentima poput:

"Bradonje"
"Brude"
"Nargilaši"
"Vid' mu glave"
"Ne razumijem ih"
"Mrmljaju"
"Autotune"
"Samo naša muzika je bila istinska muzika"
"Iskvariše nam djecu"
"Samo mladi misle da je trenutno stanje vječno" a onda kaže "Rock će vječno živjeti"

Da pojednostavim korake koje vi "nekolicina koja ne gotivi Jalu & Bubu" trebate uraditi:

1. Ne ulaziš na temu koja se zove "Jala Brat & Buba Corelli".
2. Ako nekim čudom čudnim uđeš na temu koja se zove "Jala Brat & Buba Corelli", dovoljno je da napišeš "Meni se njih dvojica ne sviđaju jer nisu po mom ukusu".
3. Ne ulaziš više nikada na temu koja se zove "Jala Brat & Buba Corelli".
4. Ponovi korak 3.
sogandolma13337

#3579 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by sogandolma13337 »

Armani viski separe
Armani viski viju viju viju viiiii
Sampanjac dijamanti ferari i Dubai
Sampanjac dijamanti ferari i Dubai

Abu Dhabi Abu Dhabi
viju viju viju
viju viju aaa
bunk

#3580 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by bunk »

Druze, korak 3.
dale cooper

#3581 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

BadBoy wrote:
dale cooper wrote:

hard rock bend.

Pa nema nikakve veze, ali šta radite na ovoj temi sa briljantnim argumentima poput:

"Bradonje"
"Brude"
"Nargilaši"
"Vid' mu glave"
"Ne razumijem ih"
"Mrmljaju"
"Autotune"
"Samo naša muzika je bila istinska muzika"
"Iskvariše nam djecu"
"Samo mladi misle da je trenutno stanje vječno" a onda kaže "Rock će vječno živjeti"

Da pojednostavim korake koje vi "nekolicina koja ne gotivi Jalu & Bubu" trebate uraditi:

1. Ne ulaziš na temu koja se zove "Jala Brat & Buba Corelli".
2. Ako nekim čudom čudnim uđeš na temu koja se zove "Jala Brat & Buba Corelli", dovoljno je da napišeš "Meni se njih dvojica ne sviđaju jer nisu po mom ukusu".
3. Ne ulaziš više nikada na temu koja se zove "Jala Brat & Buba Corelli".
4. Ponovi korak 3.

Ni jedan od tih argumenata nisam koristio, i lično ne odobravam taj nivo rasprave. Ali ne mogu biti odgovoran za način na koji
drugi učesnici foruma raspravljaju na ovoj temi. Ako misliš da krše pravila uvijek možeš prijaviti post.

Pa onda bi na svakoj temi bilo samo par ljudi koji međusobno šalju hvalospjeve i lijepe linkove. Forum je platforma na kojoj se
razmjenjuju različita mišljenja - pozitivna kao i negativna.
BadBoy

#3582 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Aha, ok pošteno. Ali i ti spadaš u istu kategoriju koja treba da odradi ovu proceduru od par jednostavnih koraka.

Ali evo, diskusije radi, želiš li da raspravljamo o tvom stilu argumentiranja?

Koja je tvoja omiljena boja dale? Čisto informativno.
dale cooper

#3583 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

BadBoy wrote:Aha, ok pošteno. Ali i ti spadaš u istu kategoriju koja treba da odradi ovu proceduru od par jednostavnih koraka.

Ali ja to neću uraditi iz principa, zato što je ovo još, koliko znam, slobodan forum i sigurno da mi nećeš ti ili neko drugi ili treći
određivati na kojim ću temama biti, sve dok se naravno držim pravila i nikoga ne vrijeđam. :)
CPT

#3584 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

BadBoy wrote:4. Ponovi korak 3.
Koncept foruma ti bas nije jasan. Ne svidjaju mi iz jednog muzickog pravca uzeli ono najgore i seru po citavoj kulturi, itd, itd, itd. Da su tekstovi debilni, da je nastup smijesan, itd, itd... To nije misljenje vec objektivna cinjenica. To sto se to nekome svidja, hebiga. Sund tj. kic je uvijek imao svoju publiku. Sta ko slusa generalno je privatna stvar ali kad neko pocne to prodavati kao nesto dobro mora prihvatiti i kritiku.

i onda neko dodje

benga u snijegu..... uiuiuiiiiiiii.... benga u snijegu......... uiuiiiiiiiiii.... i to na f. playback! :shock: gtfo
CPT

#3585 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

Industrialyzer wrote:Kad napravis nesto ovakvo, onda Benga po snijegu bude maciji kasalj :wink:
I sta tacno je dobro tu? Ovako zvuci svaki track iz Srbije sa kraja devedesetih. Glasovi bzv, delivery bzv, rime bzv, ... Nakon prvog slusanja i zaboravis :roll:

ako vec poredimo:

sve bar nekoliko razreda iznad, uopste porediti sa stranim je ... :-)
MTV

#3586 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

CPT wrote:
Koncept foruma ti bas nije jasan. Ne svidjaju mi iz jednog muzickog pravca uzeli ono najgore i seru po citavoj kulturi, itd, itd, itd. Da su tekstovi debilni, da je nastup smijesan, itd, itd... To nije misljenje vec objektivna cinjenica. To sto se to nekome svidja, hebiga. Sund tj. kic je uvijek imao svoju publiku. Sta ko slusa generalno je privatna stvar ali kad neko pocne to prodavati kao nesto dobro mora prihvatiti i kritiku.

i onda neko dodje

benga u snijegu..... uiuiuiiiiiiii.... benga u snijegu......... uiuiiiiiiiiii.... i to na f. playback! :shock: gtfo
Iznio si svoje jedno te isto misljenje 15 puta, mislis da smo glupi pa nam treba jos 150 puta isto pisati?!

Jel forum sluzi za nametanje svog misljenja?!
Industrialyzer

#3587 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Ovu sam skroz zaboravio, bila mi je najdraza na albumu
Point.

#3588 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

BadBoy wrote:Pazite argumentacije fudbalera Point.-a :lol: :lol:
Point. wrote:"Treće, tvoje razmišljanje je tipično mladih ljudi koji misle da oni posjeduju svijet i da je ovo danas i samo danas nešto što će trajati vječno."
A paragraf iznad napiše:
Point. wrote:"Prvo, rock n roll je žanr čije vrijeme nikad neće proći."

Hahahahahahahahhahahahaha. Odavno se nisam ovoliko ismijao, hvala ti na tome :lol: :lol: :lol:
Kao što sam i mislio, tanak si za skontati neke stvari. Ako ne razumiješ napisano, slobodno javi, nacrtaću nije frka.

Naći, Bubo i Jalo i ovo mrmljanje na autotunu je obični trend koji će izlapiti kao i trance, boybands, eurodisco i drugi trendovi i kratkotrajni popularni valovi. Dječica koja su to tad slušali su mislili da je to cool, nešto novo, vau a ono ispirilo ko balon.

Rock n roll je nešto sasvim drugo. Danas imaš tribute bendove Pink Floydu koji pune svjetske dvorane širom planete Zemlje a original bend ne svira zajedno preko 30 godina. Sutra da Johnny Štulić okupi Azru razvalili bi ex yu scenu. Kvalitet ostaje, prepoznaje se, obrađuje i svira. Dobro Havana kaže, ovi ne sviraju, ovi uzimaju pare. To je nešto što ti i slični ne razumijete. Vama muzički ukus određuju youtube i trending liste a nešto bi pametovali. Hajte molim vas. :lol:

Ponavljaj za mnom: popularno ne znači nužno i kvalitetno, popularno ne znači nužno i kvalitetno, popularno ne znači nužno i kvalitetno.
MTV

#3589 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

110.000 ljudi na Uscu, 110.000 ljudi na Uscu, 110.000 ljudi na Uscu, 110.000 ljudi na Uscu...

Hejteri na aparatima :hitna:
Point.

#3590 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

BadBoy wrote:Aha, ok pošteno. Ali i ti spadaš u istu kategoriju koja treba da odradi ovu proceduru od par jednostavnih koraka.

Otvori sebi forum Jala Brat i Buba Corelli i piši hvalospjevke do Sudnjeg Dana niko ti ne brani. Ovo je otvoreni forum a i tema nije hvalospjevnog tipa a ne bi ti bilo loše ni da pročitaš samu svrhu foruma općenito.

Zamisli, lik koji brije na sljedeće stihove bi ko pravila pisala. O Zevse ustani da ja legnem :lol: :lol:

Ja 15 soma, bona, bebo, puk'o sam na čuku (je)
Kajla moja tozla bijelo, koštala me bruku je
Boca Cîroca, Louis torba, ona lumpuje
Boca Cîroca, ..., mala lumpuje
Šteka, šteka, šteka keš za Benza
Nakon seksa širi miris Kenza
Zove na Facetime, ne zna gdje sam (je)
Džep pun keša, sef pun VVS-a je

E-e-e-e-to
To bebi, mmm
E-e-e-to
To bebi, mmm
E-e
Mmm

Poyy bebo.
Je.
MTV

#3591 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

drag_gost

#3592 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by drag_gost »

MTV wrote:
Hronicna dijareja.
bunk

#3593 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by bunk »

Yebomajku,da hoce u spotovima ove crnje iz SAD sto prave autotune poceti jesti govna direktno iz wc skoljke....
BadBoy

#3594 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Point. wrote: Kao što sam i mislio, tanak si za skontati neke stvari. Ako ne razumiješ napisano, slobodno javi, nacrtaću nije frka.

Naći, Bubo i Jalo i ovo mrmljanje na autotunu je obični trend koji će izlapiti kao i trance, boybands, eurodisco i drugi trendovi i kratkotrajni popularni valovi. Dječica koja su to tad slušali su mislili da je to cool, nešto novo, vau a ono ispirilo ko balon.

Rock n roll je nešto sasvim drugo. Danas imaš tribute bendove Pink Floydu koji pune svjetske dvorane širom planete Zemlje a original bend ne svira zajedno preko 30 godina. Sutra da Johnny Štulić okupi Azru razvalili bi ex yu scenu. Kvalitet ostaje, prepoznaje se, obrađuje i svira. Dobro Havana kaže, ovi ne sviraju, ovi uzimaju pare. To je nešto što ti i slični ne razumijete. Vama muzički ukus određuju youtube i trending liste a nešto bi pametovali. Hajte molim vas. :lol:

Ponavljaj za mnom: popularno ne znači nužno i kvalitetno, popularno ne znači nužno i kvalitetno, popularno ne znači nužno i kvalitetno.
Hahah klasika za kvazi-intelektualce koji misle da njihovo govno ne smrdi; kad se prospe ko riža ide priča "nisi ti mene skontao šta sam ja htio reći". Hahahah.

"Mladi misle da trenutno traje vječno", "Rock n roll je vječan". Newsflash, u jednom trenutku su samo mladi slušali rock n roll i suočavali se sa istim ovakvim komentarima koje vi upućujete.

Pitam te ko i za Vukašinovića, što onda Štulić ne ustane ne umlati ovu scenu i osigura sebe do kraja života? Što ne izdominira? Ljepše mu živjeti na rubu siromaštva? Hahahhahahaha, ne radi to jer je i sam, za razliku od tebe, svjestan da je to vrijeme prošlo. Da nije, bila bi bruka novih bendova koji izbacuju pjesme i albume i organizuju koncerete. Ali nema, jer je to vrijeme prošlo i sad samo može po koji Tribute bit na kojem budu prisutni samo članovi uže porodice tih bendova :lol: :lol:

I onda ide još jedan biser iz riznice genijalnog Point.-a:

"Ponavljaj za mnom: popularno ne znači nužno i kvalitetno, popularno ne znači nužno i kvalitetno, popularno ne znači nužno i kvalitetno."

A onda nabraja samo najpopularnije, planetarno poznate, izvođače rock muzike :lol: :lol:
BadBoy

#3595 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

dale cooper wrote:

Ali ja to neću uraditi iz principa, zato što je ovo još, koliko znam, slobodan forum i sigurno da mi nećeš ti ili neko drugi ili treći
određivati na kojim ću temama biti, sve dok se naravno držim pravila i nikoga ne vrijeđam. :)
Ne koristiš forum pravilno, ne čitaš nikada ništa do kraja.

Koja ti je omiljena boja dale?
Point.

#3596 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Point. »

BadBoy wrote:
Hahah klasika za kvazi-intelektualce koji misle da njihovo govno ne smrdi; kad se prospe ko riža ide priča "nisi ti mene skontao šta sam ja htio reći". Hahahah.

"Mladi misle da trenutno traje vječno", "Rock n roll je vječan". Newsflash, u jednom trenutku su samo mladi slušali rock n roll i suočavali se sa istim ovakvim komentarima koje vi upućujete.

Pitam te ko i za Vukašinovića, što onda Štulić ne ustane ne umlati ovu scenu i osigura sebe do kraja života? Što ne izdominira? Ljepše mu živjeti na rubu siromaštva? Hahahhahahaha, ne radi to jer je i sam, za razliku od tebe, svjestan da je to vrijeme prošlo. Da nije, bila bi bruka novih bendova koji izbacuju pjesme i albume i organizuju koncerete. Ali nema, jer je to vrijeme prošlo i sad samo može po koji Tribute bit na kojem budu prisutni samo članovi uže porodice tih bendova :lol: :lol:

I onda ide još jedan biser iz riznice genijalnog Point.-a:

"Ponavljaj za mnom: popularno ne znači nužno i kvalitetno, popularno ne znači nužno i kvalitetno, popularno ne znači nužno i kvalitetno."

A onda nabraja samo najpopularnije, planetarno poznate, izvođače rock muzike :lol: :lol:
Gledaj brude što se osilio između dva dima nargile. :lol:

Naći moram crtati, nema veze. Rock je opstao zato što je kvalitetan, što je živa muzika i što se ljudi mogu prepoznati u tekstovima. Zato i nije prolazan ko neki drugi pravci, to je bit svega. Ovo što ti slušaš nije ni kvalitetno, niti je živa muzika tj udri playback dok se boje ne rastope a o smiješnim tekstovima da i ne pricamo, jer po vlastitom priznanju ne slušate tekstove nego daj mi samo catchy refren, pazi sad, da me podigne. Zajebanih likova, jebote, ono žive life on the fast lane, pa ih mora nešto dignuti poput duplog espresso. :lol:

Što se tiče Đonija, liku materijalizam ne znači ništa, nije lik površan da mu trebaju razne Gucci torbice, Maseratiji i Kenzo parfemi da pokaže društvu da je uspio. U njegovim a i od drugih bendova pjesmama su likovi iz stvarnog života, tako Đoni pjeva o Marini koju je stvarno poznavao, Sulla o stvarnom Murga Drotu itd a ovi džiberi nit karaju Kenzo pičkice a o publici da ne pričam. Jedino što možeš uraditi je da odeš na buvljak i od kakvog kineza kupiš fake Gucci pederušu da bi živio fake život fake repera.

A viđu mene raspravljam sa likom kojem muzički ukus određuju razne trending liste i youtube pregledi. I kojeg dižu milozvučni i intelektualni tekstovi poput ovog štiva :lol:

Ja 15 soma, bona, bebo, puk'o sam na čuku (je)
Kajla moja tozla bijelo, koštala me bruku je
Boca Cîroca, Louis torba, ona lumpuje
Boca Cîroca, ..., mala lumpuje
Šteka, šteka, šteka keš za Benza
Nakon seksa širi miris Kenza
Zove na Facetime, ne zna gdje sam (je)
Džep pun keša, sef pun VVS-a je

E-e-e-e-to
To bebi, mmm
E-e-e-to
To bebi, mmm
E-e
Mmm

Tema i jest za šprdanja, Sanele mi.
dale cooper

#3597 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

BadBoy wrote:
dale cooper wrote:

Ne koristiš forum pravilno, ne čitaš nikada ništa do kraja.

Koja ti je omiljena boja dale?
Čitam samo ne vidim zašto je moja omiljena boja
relevantna za ovu temu? :zoka: :-)
zomri

#3598 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

Johny ne pjeva o Gucciju nego o Fenderu, a pritom ima i dubokoumne te ćudoredne stihove "fa fa la si mi ti fa la ti".
BadBoy

#3599 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

dale cooper wrote: Čitam samo ne vidim zašto je moja omiljena boja
relevantna za ovu temu? :zoka: :-)
Ajde udovolji mi samo ovaj put; budi kolegijalan i odgovori koja ti je omiljena boja?
BadBoy

#3600 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

zomri wrote:Johny ne pjeva o Gucciju nego o Fenderu, a pritom ima i dubokoumne te ćudoredne stihove "fa fa la si mi ti fa la ti".
:lol: :lol: :lol:

Zato i ne smiju napisati šta slušaju jer ima sto puta gorih tekstova.

Fa fa la si mi ti fala ti

Dodirni me samo jednom draga
dodirni me samo jednom draga
moja draga
dodirni me jednom
popusi mi ponos draga
Post Reply