Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Bloo
Globalna šefica

#3576 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Ah, kad bi samo ateisti imali ratne pokliče i pjesme od kojih uzvri krv i koljena više ne klecaju, dok se hrabro juriša na snažnom atu kroz nepoznate predjele neprijateljske zemlje....
MarlboroGold

#3577 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Smrcak15 wrote: ako cemo se poigravati sa tim pretpostavkama onda mozemo Ovako :

Ako ga ima nagrbusio si ako se boris protiv njega, a ja ako slijedim ono sa cim je zadovoljan , onda 1:0 za mene

A Ako ga nema, nikom nista 0:0, nismo nista izgubili jer u tom slucaju nismo ni imali u svojim rukama :D
Tad je 0:1 jer si džaba gubio vrijeme.
arzuhal

#3578 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

Bloo wrote:Ako zelis da te i vas generalno posmatram (primjeti govorim u svoje ime) u okvirima gore navedenog, zao mi je. Ne mogu.
:mrgreen:
Ne dozvoljavaju mi tragovi postovanja prema drugom i drugacijem.
Znam da uvijek govoriš u jednini i samo u svoje ime, nisi ti kao ja, Legion, odnosno da si vjernica već bi bila umrežena u našoj borgovskoj ćabi :mrgreen:

Veliš da ne možeš? Nemoj biti prestroga prema sebi :mrgreen:
klaki

#3579 Re: Ateizam vs. Religija

Post by klaki »

Bloo wrote:Ah, kad bi samo ateisti imali ratne pokliče i pjesme od kojih uzvri krv i koljena više ne klecaju, dok se hrabro juriša na snažnom atu kroz nepoznate predjele neprijateljske zemlje....
eno ti puna amerika takvih... nacionalizam je jebena stvar
MarlboroGold

#3580 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:I def nam fali jedan sotonista ovdje. :mrgreen:
Po mogućnosti CE, ali za džemat će to biti po defaultu :lol:
klaki

#3581 Re: Ateizam vs. Religija

Post by klaki »

MarlboroGold wrote:
Smrcak15 wrote: ako cemo se poigravati sa tim pretpostavkama onda mozemo Ovako :

Ako ga ima nagrbusio si ako se boris protiv njega, a ja ako slijedim ono sa cim je zadovoljan , onda 1:0 za mene

A Ako ga nema, nikom nista 0:0, nismo nista izgubili jer u tom slucaju nismo ni imali u svojim rukama :D
Elaboriraj
Bloo
Globalna šefica

#3582 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:
Pa bilo bi interesantno vidjeti sličnosti sa organiziranim religijama i njihovim učenjima, te misticizmima tih istih religija i satanizma, poput nadilaženje osobnosti - Ega, tretiranje Drugih et cetera...
beni-bu-man

#3583 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:
Pa bilo bi interesantno vidjeti sličnosti sa organiziranim religijama i njihovim učenjima, te misticizmima tih istih religija i satanizma, poput nadilaženje osobnosti - Ega, tretiranje Drugih et cetera...
Zamisljam Smrleta666 kao sotonistu :D
arzuhal

#3584 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:
Gluposti :-D :D
Gojeni H

#3585 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Gojeni H »

klaki wrote:Svako kome treba Bog i vjera da bi bio dobro ljudsko bice treba da se jebeno ubije istog ovog trenutna. Eto toliko. :arrow:

Treba ti vjera da ti eksplicitno nesto zabrani? Nesto sto samo nanosi stetu tvom mozgu, organizmu...Sve sto vjera nalaze/zabranjuje ili sto karakterisemo kao moralno dobro je tako sa razlogom samo sto malo gluplji ljudi to ne kontaju nego misle da ih neko sputava/koči i da su okovani, pa onda i ako "postanu" ateisti ponasaju se kao divljaci/zivotinje.

Sve vise idiotluka se promovise, forsira i pokusava predstaviti kao normalno i to mi ide opasno na zivce. To su sve stvari zbog kojih mnogi pojedinci nece nikada imati mir u dusi. Otprilike nesto o cemu prica Smrcak15, samo sto sam misljenja da ne moras biti religiozan da bi to dostigao...

Tako da mi na kraju dana religiozne osobe ipak vise odgovaraju od vecine ateista, cak stavise one stereotipicne ateiste bi tukao...
:lol: :thumbup:
HardcoreMX

#3586 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

izgled..percepcija vara..ego zavaravanja...sta nam radi kognitivna disonancija i kako gledamo, klasificiramo, osudjujemo ljude i ...kako se ljudi vide onako kakvim se ne vide..tko ce izvuci pouku...
Smrcak15

#3587 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote: Zamisljam Smrleta666 kao sotonistu :D
nemoj ziv bio, dobit ces kratki spoj u mozgu :) pa da poslije hodas gradom i narod te sazaljeva dok onako pricas sam sa sobom :D
Bloo
Globalna šefica

#3588 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote:Ako zelis da te i vas generalno posmatram (primjeti govorim u svoje ime) u okvirima gore navedenog, zao mi je. Ne mogu.
Znam da uvijek govoriš u jednini i samo u svoje ime, nisi ti kao ja, Legion, odnosno da si vjernica već bi bila umrežena u našoj borgovskoj ćabi :mrgreen:

Ja uistinu ne mislim o vama sve ovo što si naveo, niti vam tako pristupam, i mogla bih čak i tvrditi da takve izraze ili pak ton nisam koristila u komunikaciji (osim rijetkih momenata sa onimčijeimesenespominje).. Ako vi pak tako sebe vidite da vas mi tretiramo ili pristupamo, onda je to do vas.
Nategnute interpretacije ponašanja Drugih i Drugačijih su stvarno nepotrebne, ali šta god te usrećuje. Ja pokušavam da budem korektna, koliko mogu. Čak i kada mi se prijeti dzehenemom. :mrgreen:

Zar je loše biti dio kolektiva? Mi smo društvena bića, volimo biti u kolektivima, smiruju nas propisi i pravila... :mrgreen:
Gojeni H

#3589 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Gojeni H »

zforumas wrote:Moradoh ostaviti Tysona, Straussa i Gotta da bih vas procitao.
Uglavnom, izgleda da svi nesto mislimo ali nas drugi pogresno kontaju :mrgreen:
:lol: :thumbup:

Ja za ove ostale ne znam ali znam da su moje rijeci ciste kao suza. :oops: :D
arzuhal

#3590 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

Valjda @zElena_PUPavka666, morao bi i pečurku mijenjat :mrgreen:
ExNihilo

#3591 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

beni-bu-man wrote:
Bloo wrote:
MarlboroGold wrote: Po mogućnosti CE, ali za džemat će to biti po defaultu :lol:
Zamisljam Smrleta666 kao sotonistu :D
Iblis je prvi revolucionar. Preteča kritičke misli. Individualista. Nekonformista. Svojevrstan politički progonjenik.
beni-bu-man

#3592 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
nemoj ziv bio, dobit ces kratki spoj u mozgu :) pa da poslije hodas gradom i narod te sazaljeva dok onako pricas sam sa sobom :D
to samo radim kad mi rodjak iz holadnije donese onih gljiva :mrgreen:
Bizi shejtane odosmo OFF....
Bloo
Globalna šefica

#3593 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

klaki wrote:
Bloo wrote:Ah, kad bi samo ateisti imali ratne pokliče i pjesme od kojih uzvri krv i koljena više ne klecaju, dok se hrabro juriša na snažnom atu kroz nepoznate predjele neprijateljske zemlje....
eno ti puna amerika takvih... nacionalizam je jebena stvar
Amerika - In God we trust nacija? :mrgreen:
Nacionalizam=ateizam?
Možda religija= nacionalizam gdje je jedan opijum zamijenjen drugim ili je pak u takvoj simbiozi da ih je nemoguce odvojiti.
beni-bu-man

#3594 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

arzuhal wrote:
Valjda @zElena_PUPavka666, morao bi i pečurku mijenjat :mrgreen:
i tebe
ArzuhaThePunisher :kiss:
Bloo
Globalna šefica

#3595 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote:
MarlboroGold wrote: Po mogućnosti CE, ali za džemat će to biti po defaultu :lol:
Gluposti :-D :D
Touche!
I fulanje stadiona opet :mrgreen:
Prelazi ti u naviku, brinem se. :mrgreen:
arzuhal

#3596 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
arzuhal wrote:

Ja uistinu ne mislim o vama sve ovo što si naveo, niti vam tako pristupam, i mogla bih čak i tvrditi da takve izraze ili pak ton nisam koristila u komunikaciji (osim rijetkih momenata sa onimčijeimesenespominje).. Ako vi pak tako sebe vidite da vas mi tretiramo ili pristupamo, onda je to do vas.
Nategnute interpretacije ponašanja Drugih i Drugačijih su stvarno nepotrebne, ali šta god te usrećuje. Ja pokušavam da budem korektna, koliko mogu. Čak i kada mi se prijeti dzehenemom. :mrgreen:

Zar je loše biti dio kolektiva? Mi smo društvena bića, volimo biti u kolektivima, smiruju nas propisi i pravila... :mrgreen:
Veliš nategnute interpretacije Drugih i Drukčijih su nepotrebne? Znači ne bi trebali tumačiti Druge, govoriti šta su oni možebitno ili stvarno htjeli s ovim ili onim, otkrivati ili išaretiti na njihove skrivene agende, ukazivati na njihove zadrške i zatvorenosti, hablica-dablica, nego bismo trebali samo svoje iznositi, koncentrisati se na to i to je to? Hajde baš fino...Volio bih i takve stvari čitati :mrgreen:
Smrcak15

#3597 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

MarlboroGold wrote:

kako sam ja dzaba gubio vrijeme ako sam uzivao u ovom nacinu zivotu, pa nisam kopao u rudniku za nista :-)

ako meni ovaj nacin zivota godi, i uzivam u tome, de mi sad objasni kako sam gubio vrijeme? :)
beni-bu-man

#3598 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Molim vas uozbiljite se
arzuhal

#3599 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
arzuhal wrote: Gluposti :-D :D
Touche!
I fulanje stadiona opet :mrgreen:
Prelazi ti u naviku, brinem se. :mrgreen:
To je apsolutni nonsens :lol: :mrgreen: :-D
ExNihilo

#3600 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Smrcak15 wrote:
MarlboroGold wrote:

kako sam ja dzaba gubio vrijeme ako sam uzivao u ovom nacinu zivotu, pa nisam kopao u rudniku za nista :-)

ako meni ovaj nacin zivota godi, i uzivam u tome, de mi sad objasni kako sam gubio vrijeme? :)
Uživaš? Onda ne prakticiraš svoju vjeru ispravno. Jer, prema Muhamedu, za vjernika je ovaj svijet zatvor.

Zapitaj se.
Locked