Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
neon-x

#3576 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Mirsad Hadžikadić za N1: Izvanredan rezultat na izborima

http://ba.n1info.com/a289725/Vijesti/Vi ... zbora.html

Kazao je da će razmisliti kako da ovaj pokret pretoče u organzovanu političku opciju.

"Čini mi se da je to stranka. Volio bi da nije još jedna stranka, da postoji kao neka platforma za progres kao krovna organizacija koja će okupiti oko sebe stranke koje misle isto. Ali sudeći po rezultatima i razjedinjenosti ljevice i centra, mislim da je jedina opciaj da dajemo priliku mladima i da pokrenem političku opciju onih koji nisu potrošeni u tom smislu", pojasnio je.
Kikibombona

#3577 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

mrjasmin wrote:Ja sam svoj glas dao MIrsadu i nije mi zao. Za mene nije bacen glas jer sam glasao za po meni najboljeg kandidata. Da nije bilo Mirsada opet Becirevic ne bi dobio moj glas jer razlika izmedju njega i Dzaferovica je u nijanzama,
SDP-eovci NIKAD nece skontati. Ne nude nista a traze glas.

Nikako da skontaju da takva prica prolazi jedino kod senilnih penzionera koji u novcaniku nose sliku Tita i u njima vide Komunisticku partiju.

SDP nam porucje: mi smo govna, glasajte za nas da ne pobijedi SDA.

Glupani.

Nikad necete pobijediti. Moj glas nikad necete dobiti. SDA je samo mrvicu ljigavija i poganija od vas. Na njihovom mjestu bi isto radili. Radili ste i radite.

Narod je u vas trajno izgubio povjerenje. Slagali ste nebrojeno puta i sa vama je gotovo. Najbolje je da se ugasite i da progresivni dio drustva preuzme neka druga stranka.

Medjutim, vama je i ovo malo vlasti dosta. Vasi poltroni ostaju na budzetu, zaposlit cete jos poltrona. M'rs stoko!!!!

Nabijem i SDP i SDA, ista ste govna. Formirajte koaliciju, sjebite nas do kraja. Mozda onda progledamo.
mrjasmin

#3578 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mrjasmin »

Image

Ovo je trenutno stanje. 84,10% glasova je prebrojano. Ja iskreno sam prezadovoljan ovim rezultatom. Bez stranke, bez infrastrukture, bez podrske vecine medija ovo je odlicno.

Sad idemo dalje i pripreme za lokalne izbore ako Bog da :bih: :bih:
Kikibombona

#3579 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

mousstapha wrote:Mnogi kontaju da je Mirsad uzimao glasove samo sa ljevice. Kako sam licno upratio, bilo je tu raje koja bi se prije svrstala u desni centar i tamo trazila kandidate, ali posto je izbor bio kakav je bio, Hadzikadic se cinio kao neko za koga mozes glasati, a da ti ne bude muka u stomaku.
Zato i kontam da bi njegova stranka bila dobar potez, jer je u stanju da okuplja sa obadvije strane. Da li ce do toga doci, nesto ne vjerujem.
Apsolutno, Hadzikadic ima sirinu da preuzme glasove desnice i ljevice. On sam kaze da pripada politickom centru.

Njegova politika ima smek bosanskog nacionalizma, vjernik je, a istovremeno sekularan i liberalan (podrska LGBT). Dakle, sve obuhvata.

Dokaz tome je ovaj forum. Smrcak se lozi na vehabije i podrzava Hadzikadica. Escobar je nacionalisticki raspolozen i podrzava Hadzikadica. I tako sve do ljevice i liberala.

Za Hadzikadica su glasali predani vjernici, nacionalisti, komunisti, ljevicari, liberali, homsekusalci itd itd. :D

Hadzikadic bi mogao napraviti prvu-pravu 'centristicku' stranku. Dobio je veliku podrsku na izborima i ima jak temelj. Danas je izjavio da ce formirati stranku i okupiti ljude koji nisu politicki potroseni.
Kikibombona

#3580 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Bloo wrote:CIK BiH objavio je podatke na 417.637 obrađenih glasačkih listića za Skupštinu Kantona Sarajevo. Kako je navedeno, ukupno je obrađeno 125 od 595 biračkih mjesta što je tek 21,01 posto obrađenih biračkih mjesta.

Prema prvim preliminarnim podacima Stranka demokratske akcije (SDA) dobila je 9.522 glasova, a slijede je Naša stranka sa 5.386 dobivenih glasova, Narod i pravda sa 5.344 dobivenih glasova, Socijaldemokratska partija (SDP) BiH sa 4.195 dobivenih glasova i Savez za bolju budućnost (SBB) sa 3.684 dobivenih glasova.

:lol: :lol:

Dženerale, evo zajebasmo SDP i na ovom nivou sa Hadžikadićem... :mrgreen:
Strasno. Hadzikadic potopio SDP u sarajevskom kantonu, vaznijem od 10 drugih.
madner

#3581 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by madner »

Pa jeste vazniji, vidi pod budzeti. Federacija i KS tu negdje.
Nivelacija

#3582 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

madner wrote:Pa jeste vazniji, vidi pod budzeti. Federacija i KS tu negdje.
lopovski kanton, uhljebski i pored izbornog zakona prvo sto treba mjenjati je raspodjelu sredstava.
Dosadno mii

#3583 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

mrjasmin wrote:Image

Ovo je trenutno stanje. 84,10% glasova je prebrojano. Ja iskreno sam prezadovoljan ovim rezultatom. Bez stranke, bez infrastrukture, bez podrske vecine medija ovo je odlicno.

Saberemo Borisine glasove imamo 55 hiljada normalnih ljudi

:bih:
Pandakonda

#3584 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Pandakonda »

Nadat se da će Hadžikadić uskoro osnovati stranku i da će NS konačno imati normalnog partnera za suradnju :bih:
Smrcak15

#3585 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Dosadno mii wrote:
Smrcak15 wrote:
Dosadno mii wrote:Tačno na poslu mogu da prepoznam SDA glasače.
mora da se smjehulje, osmijeh od uha do uha :-) mazohisti na djelu...mozda oni nisu mazohisti, jer kontaju nama je dobro, a ostatak drzave nek u zemlju propadne sto se nas tice :lol:
Vjerski nastrojeni. Kao SDA cuva vjeru, to im je razmisljanje.
mene vjernika, ortodoxnog, selefijsko nastrojenog tacno bode u srce to....pa koji su to tokmaci braco mila :-) :-) to meni skroz djeluje Fritzelovski...kao ono samo me smije moj caca j******, ne cuva SDA vjeruju nego svoju uhljebevicku guzicu.

kriminalna uhljebevicka stranka kao rak se navukla na BiH a njezin narod ih i dalje bira, glup i mazohistican narod smo....nije cudo sto nas drugi prozivaju glupanima, kad se ne razmislja svojoj glavom.
Smrcak15

#3586 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Oglasio se Hadzikadic :)
Idemo dalje, borba za promjenu se nastavlja! Ne odlazimo, ne pakujemo kofere.

Sutra ćemo opet imati program Uživo na Facebook-u od 20.15 sati.

"Propustili smo priliku da nas vodi neko kvalitetan samo zato što nije zelen, nije crven, nije bio u zatvoru, nema zaposlenu svu nesposobnu familiju u svim postojećim i izmišljenim institucijama, nije pokrao od nas milione i grickao hljeb gledajući nas gladne."
madner

#3587 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by madner »

Nivelacija wrote:
lopovski kanton, uhljebski i pored izbornog zakona prvo sto treba mjenjati je raspodjelu sredstava.
Taj dio punjena budzeta je samo dio, nije samo zbog toga. I sta znaci nivelizacija? Da se samo broji populacija?
Zasto oni sto vise pune budzet ne bi imali vise prihoda?
Kikibombona

#3588 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

agent_zero wrote:Uz svo dužno poštovanje i Mirsadu i Željki i Boriši, ja zaista ne mogu razumjeti niti shvatiti razmišljanje i logiku "glasat ću za Mirsada, Željku ili Borišu, pa makar i SDA opet pobijedila".

Takvo razmišljanje u zemlji u kojoj vlada nakaradan sistem izbornog procesa koji ne poznaje institut drugog kruga izbora, je totalno destruktivan i poguban, što se i na ovim izborima pokazalo.

Nepotrebno ste "izabrali" Džaferovića (odnosi se na sve koji su glasali za pomenuti trojac), a "ukrali" pobjedu Denisu.

:skoljka:
Shmeker wrote:Kad procitam komenatere SDP simpatizera, tacno vidim da su u 5 dkg u odnosu na SDA. Ja sad eto trebam da glasam za rumenog iz Tuzle samo zato da Sefket ne pobjedi, a to sto su jednako limitirani ne treba da igra nikakvu ulogu :D

I jedni i drugi jednako nesposobni, samo sto SDP cilja na malo zahtjevnije grupu ljudi a jednostavno joj nisu dorasli. Bolje bi mozda bilo da pricaju o zAdrugama, seljastvu, socijali i krenu u utrku s SDA na njihovom polju.

Vidio sam listu SDP-a za ZDK i pozelio da glasam Sefera. Pola liste licno znam i stvarno ne vidim koga oni mogu zastupati osim clanova uze familije. Kad shvatite da je problem u vama i da je jedina razlika izmedju vas i SDA sto vasi nekad popiju pivu i uslikaju se, dok ovi drugi to rade kradom, onda mozda i uspijete napraviti nesto vise u politici.
Imas veliki broj odgovora na ovoj temi. Ili neces citati ili ne zelis shvatiti.

99.9% pristalica Hadzikadica na ovoj temi se izjasnilo da ni u ludilu ne bi glasalo za Rumenog. A vi se zapitajte zasto je tako.

Probajte poci od premise da ste za sve lose sto vam se desi sami odgovorni. Zapitajte se, zasto je SDP gubitnicka stranka i da li vam se mozda potkrala neka greskica ili je pak narod za sve kriv.
The 51st State

#3589 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by The 51st State »

Vise nego odlican rezultat, valjalo je na suhu pricu uzeti toliko glasova, respect.
AmiĐa_Idriz

#3590 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Sad će biti zanimljivo koga će skupiti oko sebe.
Nivelacija

#3591 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

madner wrote:
Nivelacija wrote:
Taj dio punjena budzeta je samo dio, nije samo zbog toga. I sta znaci nivelizacija? Da se samo broji populacija?
Samo iz zenickog i tuzlanskog kantona se preliju desetine miliona u Sarajevo.

Ja u Travniku platim racun telekomu a dobit se prikazuje u opstini centar kao uspjesno sarajevsko preduzece :lol: a
Idemedosumom

#3592 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Idemedosumom »

Drage #Iskre,

molimo vas da gdje god vidite promotivni materijal prof. Hadzikadića i Platforme za progres isti uklonite. Opet pokažite da ste iskra i pomozite nam da gradove i naselja očistimo barem jednog dijela smeća kojem smo doprinijeli prethodnih mjesec dana.

Budite opet #Iskrepromjene
:bih: :thumbup:
Nivelacija

#3593 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

50 k bez kampanje je vrijedan rezultat..pozitivno iznenadjenje :thumbup:
neon-x

#3594 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

[youtube][/youtube]
Dosadno mii wrote:

Za Mirsada je glasalo preko 50 hiljada potpuno slobodnih ljudi. Preostali veliki dio glasova slobodnih ljudi je otisao Komsicu. Za sve ostale kandidate dobar dio glasova su kupljeni na ovaj ili onaj nacin.
Kikibombona

#3595 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Idemedosumom wrote:Kad' će se Hadžikadić javiti, kakvi su mu planovi za blisku budućnost?
Hadzikadić: Izvanredan rezultat na izborima

http://ba.n1info.com/a289725/Vijesti/Vi ... zbora.html

Profa ce prekucati ove isprane levate. Samo da ih totalno provali i skonta sistem.

Pred kraj kampanje je ubacio u petu brzinu, govorio otvoreno i direktno. Bosansku demokratiju je nazvao 'mafijaskom demokratijom'.

Profa treba udariti jako na SDA i SDP, dva velika zla i kriminalna kartela.

Dobro je da SBB i DF propadaju.
Nivelacija

#3596 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

Da nije bilo Komsica profesor bi isao vec sada na 80-90 k... :kiss:
GandalfSivi

#3597 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

drag_gost wrote:
GandalfSivi wrote:
drag_gost wrote:
Ne, sjeti se ti kada Hadzikadic bude kandidat opet, a Becirevic ne bude tu, koliko je Becirevic skinuo glasova Mirsadu. Jer, generalno nijedan mu nije ni do koljena.

A, Amerika znaci, kauboj. :D Nemoj ti iz Amerike da revolucije pravis ziv bio.
Jok eto, Hadzikadic ce ih praviti. Nazalost, znam da sam u pravu, ali uvidjet ces to jednom...

U medjuvremenu, uzivajte u Dzaferovicu, ocito vam je bolji od “rumenog”....
Za razliku od tebe hadzikadic je ovdje. Zato zadrzi svoj status bjegunca i dalje.
Kako si ti simpatican decko. Cuj status bjegunca :lol: :lol:
madner

#3598 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by madner »

Nivelacija wrote:
madner wrote:
Nivelacija wrote: lopovski kanton, uhljebski i pored izbornog zakona prvo sto treba mjenjati je raspodjelu sredstava.
Samo iz zenickog i tuzlanskog kantona se preliju desetine miliona u Sarajevo.

Ja u Travniku platim racun telekomu a dobit se prikazuje u opstini centar kao uspjesno sarajevsko preduzece :lol: a
Za razliku od svega ostalog: mljeko, hljeb nema preduzece koje prikazuje dobit. :D
Hocemo gledati gdje se PDV uplati? Tamo gdje se vise uplati vise se vrati.
Nivelacija

#3599 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

Struja, telekom, institucije,agencije administacija koefcijent 2 apsolun0tno nezasluzeno legendo..
Ti volis da tako ostane kao i bakir da gradi 3 kilometra oko sebilja ali bosna je mnogo veca.. :thumbup:
Trebam te

#3600 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Trebam te »

Dosadno mii wrote:

Veliki uspjeh :bih: :thumbup:
Locked