Moze li Elvira Abdic biti ambasador iz kvote Hrvata?Hafis wrote:Stvarno su bezobrazni. Šta više kuka iz njiha.
Još malo i doći će vakat da im pošten Bošnjak neće moći od njihovog cičanja izabirati člana predsjedništva, a ne dao Bog još i Edima uvaliti k'o Hrvata u njihov klub u Domu naroda ili Arifa k'o hrvatskog ambasadora.
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Maraschino
#3576 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Hafis
#3577 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A jebat ga, filter stari.
Ne znam otkud te u njemu, ali poznavajući sebe, nisi od male muke tu. Nikad se nisam zajebao u tim stvarima.
Ne znam otkud te u njemu, ali poznavajući sebe, nisi od male muke tu. Nikad se nisam zajebao u tim stvarima.
-
channel10
#3578 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sve ćeš dočekati, samo to nećešHafis wrote:Stvarno su bezobrazni. Šta više kuka iz njiha.
Još malo i doći će vakat da im pošten Bošnjak neće moći od njihovog cičanja izabirati člana predsjedništva, a ne dao Bog još i Edima uvaliti k'o Hrvata u njihov klub u Domu naroda ili Arifa k'o hrvatskog ambasadora.
-
Hafis
#3579 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
I ovaj...
Pa gdje su vam oni normalni... i to ste razjebali izgleda.
Pa gdje su vam oni normalni... i to ste razjebali izgleda.
-
Vilajet_Bosna
#3580 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ljudi ne vade nosa iz Bosne, konstantno vršljaju i rovare po Bosni ili po svijetu kmeče da isalamistički ekstremisti haman prave genocide nad katoličkom nejači, zaziva se Vatikan a kad Turska, Turci Erdoan samo se našali u vezi dobronamjernosti prema Bosni i Bošnjacima digne se kuka i motika.
-
Hafis
#3581 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kako gdje. U Sarajevu je uvijek rado viđen gost.
-
Vilajet_Bosna
#3582 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
u Sarajevu je rado viđen gost svako ko nam ne želi niti radi na tome da razjebe državu, što se za komšije i susjede ne može reći.Hafis wrote:Kako gdje. U Sarajevu je uvijek rado viđen gost.
-
Hafis
#3583 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
E jebat ga. Ja mislim sasvim drugačije. Vjerojatno ne zamišljamo na isti način što je dobro za ovu državu a što ne. hoću reći, imamo dijametralno suprotna gledišta.Vilajet_Bosna wrote:u Sarajevu je rado viđen gost svako ko nam ne želi niti radi na tome da razjebe državu, što se za komšije i susjede ne može reći.Hafis wrote:Kako gdje. U Sarajevu je uvijek rado viđen gost.
E sad ako me nazoveš šovinistom, separatistom, fašistom, nacionalistom ili nekom drugom otrcanom poštapalicom, ideš u filter s ostalom ekipom.
Hoću reći - ne pričamo o meni kao što to neki vole ovdje, već o bošnjačkoj politici prema biH Hrvatima, čiji sam reprezentativni primjerak.
-
howdy
#3584 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hafis wrote:E jebat ga. Ja mislim sasvim drugačije. Vjerojatno ne zamišljamo na isti način što je dobro za ovu državu a što ne. hoću reći, imamo dijametralno suprotna gledišta.Vilajet_Bosna wrote:u Sarajevu je rado viđen gost svako ko nam ne želi niti radi na tome da razjebe državu, što se za komšije i susjede ne može reći.Hafis wrote:Kako gdje. U Sarajevu je uvijek rado viđen gost.
E sad ako me nazoveš šovinistom, separatistom, fašistom, nacionalistom ili nekom drugom otrcanom poštapalicom, ideš u filter s ostalom ekipom.
Hoću reći - ne pričamo o meni kao što to neki vole ovdje, već o bošnjačkoj politici prema biH Hrvatima, čiji sam reprezentativni primjerak.
Ti si jedan obican supak...
-
Hafis
#3585 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A jebat ga. I to je sve?howdy wrote:
A vidiš, uživo bih te poslao po cigare.... i to bi još od sreće skakao.
-
howdy
#3586 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Vrh. To ne mijenja cinjenicu da si šupak.Hafis wrote:A jebat ga. I to je sve?howdy wrote:
A vidiš, uživo bih te poslao po cigare.... i to bi još od sreće skakao.
-
Hafis
#3587 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Aha, tvrd orah.
Ok, alahimanet i poselami raju u filteru.
-
howdy
#3588 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Eto. Šupak, ne zna s ljudima.Hafis wrote:Aha, tvrd orah.
-
Mirza007
#3589 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
(G)uzniku i ekipi je izgleda stvarno "tuga pregolema".
Koje frustracije izbijaju iz svakog posta, to je milina slusati.
Jos sta se iza brda valja...... bice tek veselo ovdje.
Koje frustracije izbijaju iz svakog posta, to je milina slusati.
Jos sta se iza brda valja...... bice tek veselo ovdje.
- muha_sa
-
Novak20
#3591 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dupli standardi vuku jedni druge. Da se razumijemo, ne odobravam ovakve postupke niti jedne strane.muha_sa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-s ... /181118007
http://www.fojnica-samostan.com/novo/in ... logodavaca
Nakon što smo dobili tražene dokumente i nakon detaljnog čitanja, bilo nam je jasno da tadašnje sudstvo nije odradilo svoj posao.
Naime, Vrhovni vojni sud u Sarajevu u kaznenom predmetu (Broj: K-248/94) i Vrhovni sud Bosne i Hercegovine (Kž. 10/95) za ovo su kaznano djelo procesuirali Miralema Čengića i osudili ga na 11, odnosno na 15 godina zatvora, te sudionike Nedima Zerdu, Samina Mušinbegovića i Vahida Begića na po šest mjeseci zatvora. Detaljnim uvidom u ovaj kazneni predmet jasno je, međutim, da gore spomenuti sudovi nisu utvrdili pravu istinu. Nisu utvrdili niti prave razloge, motive i pobude zbog kojih je ubojica na tako svirep, surov i nedoličan način u prostorijama našega samostana strijeljao gvardijana fra Nikicu Miličevića i vikara fra Leona Migića, koji su tada obnašali službu Uprave Samostana u Fojnici. Jasno je također da je u procesuiranju vojni tužitelj ubojicu i ratnog zločinca Miralema Čengića stavio u najbolji mogući kazneno-pravni položaj i tako vješto izbjegao jedino moguću pravnu kvalifikaciju za ovaj zločinački čin, a to je: kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava. Niti jednom riječju tužitelj ne donosi mogućnost da je netko ovaj ratni zločin planirao i naredio. Nadalje, u presudi ne stoji napisana niti jedna riječ koja bi upućivala na mogućnost da se ovo dvostruko ubojstvo dovede u kontekst zločina vojnika protiv civila, zločina iz mržnje prema drugom narodu – dakle: ratnog zločina.
Očito da je, najblaže kazano, mnogo toga ostalo nedorečeno…
Da, stoga i postavljamo pitanje: Kako to da su ubijeni baš fratri koji su tada obnašali službu Uprave Samostana (gvardijan i vikar), a pošteđeni su ostali fratri, od kojih je jedan bio neposredni očevidac? Zar se može vjerovati da je Uprava Samostana slučajno likvidirana? Jasno je da se u procesuiranju na gore spomenutim sudovima moralo dati mogućnost da postoji nalogodavac ubojstva fratara našega Samostana, što je u konkretnom slučaju izostalo. Nije nam jasno zašto su ubojica Miralem Čengić i ostali privedeni tek četiri mjeseca nakon počinjenja teškog zločina? Zašto se toliko čekalo? Zašto je tadašnji predsjednik BiH Alija Izetbegović, samo nekoliko mjeseci nakon presude, ubojici dao čak tri pomilovanja, i nakon četvrtog pomilovanja od strane ondašnjeg predsjednika F BiH Ejupa Ganića, ubojica je već bio na slobodi.
Sve ovo ukazuje na opravdanu sumnju da je procesuiranje ubojice i ostalih sudionika bila samo dobro izrežirana predstava kako bi se zapravo javnosti skrenula pozornost s prave istine i kako bi se prikrili pravi zločinci, tj. oni koji su ovaj zločin planirali i naredili. Svjedok toga zločina prof. dr. fra Vitomir Slugić izjavio je da se okrutno ubojstvo, koje je bilo smišljeno, svelo na sudu na ubojstvo u krčmi. Dakle, ne radi se o običnom ubojstvu, nego o strijeljanju, a ta riječ uključuje prethodno planiranje i naredbu.
- BHCluster
#3592 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne kontam sta je ovaj Marko Radić pogresno uradio?Novak20 wrote:Dupli standardi vuku jedni druge. Da se razumijemo, ne odobravam ovakve postupke niti jedne strane.muha_sa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-s ... /181118007
http://www.fojnica-samostan.com/novo/in ... logodavaca
Nakon što smo dobili tražene dokumente i nakon detaljnog čitanja, bilo nam je jasno da tadašnje sudstvo nije odradilo svoj posao.
Naime, Vrhovni vojni sud u Sarajevu u kaznenom predmetu (Broj: K-248/94) i Vrhovni sud Bosne i Hercegovine (Kž. 10/95) za ovo su kaznano djelo procesuirali Miralema Čengića i osudili ga na 11, odnosno na 15 godina zatvora, te sudionike Nedima Zerdu, Samina Mušinbegovića i Vahida Begića na po šest mjeseci zatvora. Detaljnim uvidom u ovaj kazneni predmet jasno je, međutim, da gore spomenuti sudovi nisu utvrdili pravu istinu. Nisu utvrdili niti prave razloge, motive i pobude zbog kojih je ubojica na tako svirep, surov i nedoličan način u prostorijama našega samostana strijeljao gvardijana fra Nikicu Miličevića i vikara fra Leona Migića, koji su tada obnašali službu Uprave Samostana u Fojnici. Jasno je također da je u procesuiranju vojni tužitelj ubojicu i ratnog zločinca Miralema Čengića stavio u najbolji mogući kazneno-pravni položaj i tako vješto izbjegao jedino moguću pravnu kvalifikaciju za ovaj zločinački čin, a to je: kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava. Niti jednom riječju tužitelj ne donosi mogućnost da je netko ovaj ratni zločin planirao i naredio. Nadalje, u presudi ne stoji napisana niti jedna riječ koja bi upućivala na mogućnost da se ovo dvostruko ubojstvo dovede u kontekst zločina vojnika protiv civila, zločina iz mržnje prema drugom narodu – dakle: ratnog zločina.
Očito da je, najblaže kazano, mnogo toga ostalo nedorečeno…
Da, stoga i postavljamo pitanje: Kako to da su ubijeni baš fratri koji su tada obnašali službu Uprave Samostana (gvardijan i vikar), a pošteđeni su ostali fratri, od kojih je jedan bio neposredni očevidac? Zar se može vjerovati da je Uprava Samostana slučajno likvidirana? Jasno je da se u procesuiranju na gore spomenutim sudovima moralo dati mogućnost da postoji nalogodavac ubojstva fratara našega Samostana, što je u konkretnom slučaju izostalo. Nije nam jasno zašto su ubojica Miralem Čengić i ostali privedeni tek četiri mjeseca nakon počinjenja teškog zločina? Zašto se toliko čekalo? Zašto je tadašnji predsjednik BiH Alija Izetbegović, samo nekoliko mjeseci nakon presude, ubojici dao čak tri pomilovanja, i nakon četvrtog pomilovanja od strane ondašnjeg predsjednika F BiH Ejupa Ganića, ubojica je već bio na slobodi.
Sve ovo ukazuje na opravdanu sumnju da je procesuiranje ubojice i ostalih sudionika bila samo dobro izrežirana predstava kako bi se zapravo javnosti skrenula pozornost s prave istine i kako bi se prikrili pravi zločinci, tj. oni koji su ovaj zločin planirali i naredili. Svjedok toga zločina prof. dr. fra Vitomir Slugić izjavio je da se okrutno ubojstvo, koje je bilo smišljeno, svelo na sudu na ubojstvo u krčmi. Dakle, ne radi se o običnom ubojstvu, nego o strijeljanju, a ta riječ uključuje prethodno planiranje i naredbu.
-
zrakomlat
#3593 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne kontam koji je smisao pola foruma metnuti u filter. Oni koji su van filtera ionako ne pridaju mnogo važnosti onome što se napiše vjerovatno, jer da jesu, reagovali bi istim intenzitetom i opet završili u filteru. Nidje veze.howdy wrote:Eto. Šupak, ne zna s ljudima.Hafis wrote:Aha, tvrd orah.
-
Hafis
#3594 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa nije baš pola foruma. Isključivo primitivnije likove, a posebno one koji se bave mojom osobom.zrakomlat wrote:Ne kontam koji je smisao pola foruma metnuti u filter. Oni koji su van filtera ionako ne pridaju mnogo važnosti onome što se napiše vjerovatno, jer da jesu, reagovali bi istim intenzitetom i opet završili u filteru. Nidje veze.howdy wrote:Eto. Šupak, ne zna s ljudima.Hafis wrote:Aha, tvrd orah.
Mislim, piši što ti je čeif o politici, o svemu što ti padne na pamet da te kulturno ispreskačem, ali sad ćeš ti meni ''vid ti glave'', a ja bi sad trebao napisati ''a vidi je u tebe''...i hajd' evo ti Hafise sad ban. Nigdje veze...Vego, fino u filter pa nek' se heklaju s takvim kao što su i sami.
Objektivno, stvarno su mi sve teški delegati u filteru... ne vidim svrhe u bilo kakvoj komunikaciji s njima... k'o nešto ću pametno pročitati
-
zrakomlat
#3595 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ok, recimo da se slažem ali u tom slučaju da te i ja nešto privatno upitam. Jel stvarno mislis da ovdje baš svakoga ispreskaces u (s)vezi bilo koje teme? Pitam jer si često to znao samouvjereno potegnuti, eto i u tom gornjem postu.Hafis wrote:Pa nije baš pola foruma. Isključivo primitivnije likove, a posebno one koji se bave mojom osobom.zrakomlat wrote: Ne kontam koji je smisao pola foruma metnuti u filter. Oni koji su van filtera ionako ne pridaju mnogo važnosti onome što se napiše vjerovatno, jer da jesu, reagovali bi istim intenzitetom i opet završili u filteru. Nidje veze.
Mislim, piši što ti je čeif o politici, o svemu što ti padne na pamet da te kulturno ispreskačem, ali sad ćeš ti meni ''vid ti glave'', a ja bi sad trebao napisati ''a vidi je u tebe''...i hajd' evo ti Hafise sad ban. Nigdje veze...Vego, fino u filter pa nek' se heklaju s takvim kao što su i sami.
Objektivno, stvarno su mi sve teški delegati u filteru... ne vidim svrhe u bilo kakvoj komunikaciji s njima... k'o nešto ću pametno pročitati
- video
#3596 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Aha, pazi da ti odgovori.
Cim ga se "stisne" argumentima, nas dotur to europejski presuti i pocne o kulama i gradovima
I kaze nekom da je uvrijedjena mlada - ma begaj bre
Cim ga se "stisne" argumentima, nas dotur to europejski presuti i pocne o kulama i gradovima
I kaze nekom da je uvrijedjena mlada - ma begaj bre
- Maraschino
#3597 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Stavis sve u filter i vodis monolog.zrakomlat wrote: Ne kontam koji je smisao pola foruma metnuti u filter. Oni koji su van filtera ionako ne pridaju mnogo važnosti onome što se napiše vjerovatno, jer da jesu, reagovali bi istim intenzitetom i opet završili u filteru. Nidje veze.
Isto tako @Novak, sta god ga pitas izgubi se i nema ga izvjesno vrijeme a kada se i vrati ide po starom. Clanak ovaj, clanak onaj i tako u krug.
-
Hafis
#3598 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Iskreno da ti kažem, pišem sa svega 5% nekadašnje koncentracije.zrakomlat wrote:Ok, recimo da se slažem ali u tom slučaju da te i ja nešto privatno upitam. Jel stvarno mislis da ovdje baš svakoga ispreskaces u (s)vezi bilo koje teme? Pitam jer si često to znao samouvjereno potegnuti, eto i u tom gornjem postu.Hafis wrote:Pa nije baš pola foruma. Isključivo primitivnije likove, a posebno one koji se bave mojom osobom.zrakomlat wrote: Ne kontam koji je smisao pola foruma metnuti u filter. Oni koji su van filtera ionako ne pridaju mnogo važnosti onome što se napiše vjerovatno, jer da jesu, reagovali bi istim intenzitetom i opet završili u filteru. Nidje veze.
Kada pogledam svoje prve postove, ne mogu sebi doći od čuda....kao da ih je drugi čovjek pisao. Valjda početnički entuzijazam...trudiš se argumentirati, podastrijeti nekakve činjenice, pa i priznati neke svoje loše procjene ili tvrdnje. Ali, onda skontaš da je 80% ljudi poput..šta ja znam...spreče, lustera, moketa i ostalih molera i parketara izbjeglih iz nekakvih vukojebina koji kao da su jednostavno predisponirani da te...slobodno mogu reći gotovo mrze, jer te ne poznaju, robuju nekakvim stereotipima i predrasudama, i ti možeš biti poput Maksima Gorkog, on će ti kao odgovor napisati neku glupost.. ''južni srbin'', UZP, kme kme, ha-bu i ostale šuplje. I onda ih i njima slične guraš u filter...i vidi čuda - nikad im kraja, stalno izniču novi. U međuvremenu smanjiš opus, ne ulaziš u dublje rasprave i samo tražiš nove talente za filtera.
Doduše, iskren da budem - najviše se takvi jate na temama vezanim za Hrvate općenito, valjda im je to pomalo tajanstveno, fetiš..trko zna što ono u onoj nepismenoj tintari misli.
Tako da se slažem s tobom...ofalim često u diskusijama jer se, da budem iskren da ne unosim previše.
-
howdy
#3599 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Prava nepatvorena supcina. I ne radi se uopste o tvojoj licnosti, nego o stavovima.
- mO k3
#3600 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Iskreno da ti kažem, pišem sa svega 5% nekadašnje koncentracije.
Kada pogledam svoje prve postove, ne mogu sebi doći od čuda....kao da ih je drugi čovjek pisao.

Hocemo li jos toga @hafise