Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#3576 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
jeza u ledja wrote: Cisto onako zanimacije radi - sta cemo sa Arapima sa americkim, francuskim, belgijskim, britanskim pasosima? :|
Njih je lakše kontrolisati nego ove što dolaze bez ičega :-) , a i većina tih arapa sa tim pasošima su arapi koji su izgrađeni po "našem" kalupu tako da sa njima nema problema.
Govoris da se blokira migracija Arapa. Pitam sta cemo sa Arapima iz SAD, Francuske, Belgije? Da li njima zabraniti ulazak/povratak/boravak u zemlji?
Izvrsioci napada u Parizu i Belgiji su uglavnom bili francuski/belgijski drzavljani koliko mi je poznato. Napadac u San Bernardinu je americki drzavljanin (jedan od njih), a onaj u Orlandu se cak i rodio u Americi. A nisu ni Arapi. Sta cemo onda sa njima?
Kazes vecina tih Arapa sa pasosima su izgradjeni po zapadnom kalupu. Slazem se. Ali to ne znaci da je manja sansa da su skloni terorizmu. Cak bih rekao da je suprotno.

Znaci imas ljude sa vazecim pasosima, drzavljane ove zemlje ili zemalja EU, i nemas odgovora kako sprijeciti njihov "ulazak u zemlju", kao sto nema ni Trump, jer je ta ideja jednostavno besmislica, kao i mnoge druge koje je bulaznio Trump zadnjih godinu-dvije.

A ubrzo ces se i sam uvjeriti, jer ce biti jos more gluposti, samo sa mnogo ozbiljnijim posljedicama. Evo ovo sa Tajvanom je vec prvi vrlo ozbiljan gaf. U medjunarodnoj politici su malo ozbiljniji ljudi i nisu bas svi raspolozeni za necije gluposti.

Ili ovaj telefonski razgovor sa premijerom Pakistana:
"President Trump said Prime Minister Nawaz Sharif you have a very good reputation. You are a terrific guy. You are doing amazing work which is visible in every way. I am looking forward to see you soon. As I am talking to you Prime Minister, I feel I am talking to a person I have known for long. Your country is amazing with tremendous opportunities. Pakistanis are one of the most intelligent people. I am ready and willing to play any role that you want me to play to address and find solutions to the klix problems."
Sta li na to kazu ovi, bas me zanima? :D
Image
Pandakonda

#3577 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
Pandakonda wrote:
jeza u ledja wrote: Cisto onako zanimacije radi - sta cemo sa Arapima sa americkim, francuskim, belgijskim, britanskim pasosima? :|
Njih je lakše kontrolisati nego ove što dolaze bez ičega :-) , a i većina tih arapa sa tim pasošima su arapi koji su izgrađeni po "našem" kalupu tako da sa njima nema problema.
Govoris da se blokira migracija Arapa. Pitam sta cemo sa Arapima iz SAD, Francuske, Belgije? Da li njima zabraniti ulazak/povratak/boravak u zemlji?
Izvrsioci napada u Parizu i Belgiji su uglavnom bili francuski/belgijski drzavljani koliko mi je poznato. Napadac u San Bernardinu je americki drzavljanin (jedan od njih), a onaj u Orlandu se cak i rodio u Americi. A nisu ni Arapi. Sta cemo onda sa njima?
Kazes vecina tih Arapa sa pasosima su izgradjeni po zapadnom kalupu. Slazem se. Ali to ne znaci da je manja sansa da su skloni terorizmu. Cak bih rekao da je suprotno.

Znaci imas ljude sa vazecim pasosima, drzavljane ove zemlje ili zemalja EU, i nemas odgovora kako sprijeciti njihov "ulazak u zemlju", kao sto nema ni Trump, jer je ta ideja jednostavno besmislica, kao i mnoge druge koje je bulaznio Trump zadnjih godinu-dvije.

A ubrzo ces se i sam uvjeriti, jer ce biti jos more gluposti, samo sa mnogo ozbiljnijim posljedicama. Evo ovo sa Tajvanom je vec prvi vrlo ozbiljan gaf. U medjunarodnoj politici su malo ozbiljniji ljudi i nisu bas svi raspolozeni za necije gluposti.

Ili ovaj telefonski razgovor sa premijerom Pakistana:
"President Trump said Prime Minister Nawaz Sharif you have a very good reputation. You are a terrific guy. You are doing amazing work which is visible in every way. I am looking forward to see you soon. As I am talking to you Prime Minister, I feel I am talking to a person I have known for long. Your country is amazing with tremendous opportunities. Pakistanis are one of the most intelligent people. I am ready and willing to play any role that you want me to play to address and find solutions to the klix problems."
Sta li na to kazu ovi, bas me zanima? :D
Image
Pa već sam ti napisao, Arapi koji imaju ta državljanstva i registraciju su lakši za kontrolisati nego ova sad masovna migracija koja dolazi sa Bliskog Istoka bez ikakvih dokumenata. Trump je rekao da muslimani koji su Američki državljani neće biti dirani (izbaceni iz države), možda će biti povećan nadzor u nekim naseljima jer je istragom dokazano da je većina komšija (San Bernandino, Orlando, Boston) znala šta ti ljudi planiraju ali nisu reagovali, znači nisu sami to izvršili ali se opet slažu sa tim činom. Da, bili su državljani Belgije ali do tog trenutka nisu predstavljali problem, znači nije bilo razloga za blokadu. Sada kada imamo razlog za zabrinutost onda se mora nešto uradit. Može se raditi detaljan background check i malo strožiji sistem izdavanja vize, recimo ovaj lik što je izvršio napad u Parizu je imao katastrofalan dosje:
Abdeslam was employed by STIB-MIVB as a mechanic from September 2009 to 2011. His employment was discontinued in January 2011, one source states his employment was terminated due to his repeated absences, but Abdeslam's ex-fiancée stated that his employment was terminated due to an act or multiple acts of crime, for which he was subsequently sentenced to one month in jail.

Abdeslam was already known to police authorities as a person involved in petty crime. Another source claimed both he and Abaaoud were imprisoned for armed robbery in 2010. According to a lawyer representing Abaaoud, his client and Abdeslam were arrested in December 2010 for attempting to break into a parking garage.

In February 2011, Abaaoud and Abdeslam were convicted at a Nivelles court for two acts of theft committed in December 2010 at Ottignies and Rixensart. Their respective sentences were both suspended. At the same time, Abdeslam was convicted for breaking and entering. Abdeslam was convicted of theft again in February 2014 and fined €250, relating to an act he committed in 2012. In February 2015, he was arrested by Dutch police and charged for possession of cannabis. He was subsequently fined €70.

Abdeslam collected €19,000 in unemployment benefits from the Belgian government until a few weeks before the Paris attacks. Because of his occupation at the time, he should have been ineligible for the benefits

Znaci treba zabranit ulaz arapima koji dolaze iz država koji imaju historiju nasilnog ponašanja ili zakona koji diskriminiraju osnovna ljudska prava, tipa u tim zemljama je kažnjivo smrću ako si gay ili ateista ili se žena kamenuje ako je varala muža itd. Dosta je lakše uradit background check i vršit kontrolu ako dolaze iz EU zemalja nego ovim drugima.

Već sam rekao da nisam upoznat 100% sa situacijom u Tajvanu ali koliko mi je objasnio gore kolega problem je samo u tome što je Amerika prije dosta godina pristala da Tajvan bude dio Kine. Ako je to jedini problem ne vidim šta je onda problem da se taj policy promjeni ? Tajvan je zemlja koja ima prvu demokratski izabranu predsjednicu i ima platformu za proširenju LGBT prava dok je Kina Marksistička diktatura koja vrši opresiju Tajvana i Tibeta + ogromna cenzura itd. Ako si borac za ljudska prva onda nema dileme na čiju stranu ćeš stati :-)
cyprus

#3578 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Pa u ustavu Republike Kine koji važi na Tajvanu piše da je Tajvan dio Kine :oops: I kakva je to opresija koju Peking vrši nad Tajvanom? :mrgreen:
jeza u ledja

#3579 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote: Pa već sam ti napisao, Arapi koji imaju ta državljanstva i registraciju su lakši za kontrolisati nego ova sad masovna migracija koja dolazi sa Bliskog Istoka bez ikakvih dokumenata.
Koja masovna migracija? O cemu se radi? U Americi ne postoji masovna migracija sa Bliskog Istoka. Sta znaci "kontrolisati"? Kako konkretno kontrolises gradjane Amerike?
Pandakonda wrote:Trump je rekao da muslimani koji su Američki državljani neće biti dirani (izbaceni iz države),
:shock:
Naravno da nece biti izbaceni iz drzave. To su americki drzavljani. Izbacivanje iz drzave ili pokusaj istog je protuustavno.
Pandakonda wrote:možda će biti povećan nadzor u nekim naseljima jer je istragom dokazano da je većina komšija (San Bernandino, Orlando, Boston) znala šta ti ljudi planiraju ali nisu reagovali, znači nisu sami to izvršili ali se opet slažu sa tim činom.
Mislis kao neke paravojne formacije ili sta? :D Kakav nadzor u nekim naseljima? U vidu cega bi se to konkretno ogledalo?
Pandakonda wrote:Da, bili su državljani Belgije ali do tog trenutka nisu predstavljali problem, znači nije bilo razloga za blokadu. Sada kada imamo razlog za zabrinutost onda se mora nešto uradit. Može se raditi detaljan background check i malo strožiji sistem izdavanja vize, recimo ovaj lik što je izvršio napad u Parizu je imao katastrofalan dosje:
Kakve vize? Kakav background check? Gradjanima EU ne treba viza da bi usli u SAD. Gdje bi se radio taj background check? :D

Znaci treba zabranit ulaz arapima koji dolaze iz država koji imaju historiju nasilnog ponašanja ili zakona koji diskriminiraju osnovna ljudska prava, tipa u tim zemljama je kažnjivo smrću ako si gay ili ateista ili se žena kamenuje ako je varala muža itd. Dosta je lakše uradit background check i vršit kontrolu ako dolaze iz EU zemalja nego ovim drugima.
Znaci onda treba i Rusima zabraniti ulaz u SAD jer dolaze iz drzave koja diskriminira prava gay populacije. :D Niti napadac u San Bernardinu niti napadac u Orlandu niti napadac ovaj u Ohio State nisu iz arapskih drzava.

Već sam rekao da nisam upoznat 100% sa situacijom u Tajvanu ali koliko mi je objasnio gore kolega problem je samo u tome što je Amerika prije dosta godina pristala da Tajvan bude dio Kine. Ako je to jedini problem ne vidim šta je onda problem da se taj policy promjeni ? Tajvan je zemlja koja ima prvu demokratski izabranu predsjednicu i ima platformu za proširenju LGBT prava dok je Kina Marksistička diktatura koja vrši opresiju Tajvana i Tibeta + ogromna cenzura itd. Ako si borac za ljudska prva onda nema dileme na čiju stranu ćeš stati :-)
Tajvan nije zvanicno priznata drzava od strane bilo koga, ukljucujuci i SAD. Mozda ne shvatas koji je znacaj kvarenja odnosa sa Kinom, ali oni koji su "100% upoznati sa situacijom u Tajvanu" shvataju. Tajvan nikakve veze niti slicnosti sa Tibetom nema. Oni sebe smatraju takodje "Kinom", a ostatak su Cang Kaj sekove "Nacionalisticke Kine" kad su ovi izgubili rat 1949e i brisnuli na ostrvo. Kina nema nikakvu kontrolu nad njima.
Komentar o brigi za ljudska prava je presmijesan.
Pandakonda

#3580 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
Pandakonda wrote: Pa već sam ti napisao, Arapi koji imaju ta državljanstva i registraciju su lakši za kontrolisati nego ova sad masovna migracija koja dolazi sa Bliskog Istoka bez ikakvih dokumenata.
Koja masovna migracija? O cemu se radi? U Americi ne postoji masovna migracija sa Bliskog Istoka. Sta znaci "kontrolisati"? Kako konkretno kontrolises gradjane Amerike?
Pandakonda wrote:Trump je rekao da muslimani koji su Američki državljani neće biti dirani (izbaceni iz države),
:shock:
Naravno da nece biti izbaceni iz drzave. To su americki drzavljani. Izbacivanje iz drzave ili pokusaj istog je protuustavno.
Pandakonda wrote:možda će biti povećan nadzor u nekim naseljima jer je istragom dokazano da je većina komšija (San Bernandino, Orlando, Boston) znala šta ti ljudi planiraju ali nisu reagovali, znači nisu sami to izvršili ali se opet slažu sa tim činom.
Mislis kao neke paravojne formacije ili sta? :D Kakav nadzor u nekim naseljima? U vidu cega bi se to konkretno ogledalo?
Pandakonda wrote:Da, bili su državljani Belgije ali do tog trenutka nisu predstavljali problem, znači nije bilo razloga za blokadu. Sada kada imamo razlog za zabrinutost onda se mora nešto uradit. Može se raditi detaljan background check i malo strožiji sistem izdavanja vize, recimo ovaj lik što je izvršio napad u Parizu je imao katastrofalan dosje:
Kakve vize? Kakav background check? Gradjanima EU ne treba viza da bi usli u SAD. Gdje bi se radio taj background check? :D

Znaci onda treba i Rusima zabraniti ulaz u SAD jer dolaze iz drzave koja diskriminira prava gay populacije. :D Niti napadac u San Bernardinu niti napadac u Orlandu niti napadac ovaj u Ohio State nisu iz arapskih drzava.

Tajvan nije zvanicno priznata drzava od strane bilo koga, ukljucujuci i SAD. Mozda ne shvatas koji je znacaj kvarenja odnosa sa Kinom, ali oni koji su "100% upoznati sa situacijom u Tajvanu" shvataju. Tajvan nikakve veze niti slicnosti sa Tibetom nema. Oni sebe smatraju takodje "Kinom", a ostatak su Cang Kaj sekove "Nacionalisticke Kine" kad su ovi izgubili rat 1949e i brisnuli na ostrvo. Kina nema nikakvu kontrolu nad njima.
Komentar o brigi za ljudska prava je presmijesan.
Govorio sam o kontroli Arapa koji bi dolazili iz tih "sumnjivih" država. Pod kontrolom mislim nadzor dok se ne uvjeriš da ne predstavljaju prijetnju. Ovo možda zvuči ekstremno ali kad se uzme u obzir situacija onda je to jednostavno preventivna mjera.

Pa znam da ih ne može izbacit, ali većina ovih novih liberala potencira tu priču kako Trump planira da izbaci i stavi u kamp sve manjine.

Usra ga i ti sa paravojnom formacijom :-) Nisam u bobu razmišljao koja vrsta nadzora ali vjerujem da se može napravit neki plan/sistem kako bi se lakše razotkrili pokušaji takvih napada. Možda da su bolje pratili te neke zajednice možda bi čuli od njih da taj lik planira napad na Bostonski maraton npr.

Uvesti vize ili nešto na taj princip isto kao što imamo i mi iz BiH. Prije nego što ti je odobre uradit detaljni background check tvog ponašanja da se vidi da li ima osnovana sumnja da ćeš napravili neki problem. (isto kao što je onaj iz Francuske napravio milion pljački). Poenta ovoga nije otežanje ulaska u državu, nego napravit neki sistem da država bolje sazna koga pušta unutra. Znaci isto kao kod nas, doći u ambasadu US u tvojoj državi, uradit detaljne intervjue itd.

Ne znam kako možeš izjednačavat zabranu gey brakova (ruski zakon) sa tim da dobiješ smrtu kaznu zato što si gay (sve islamske zemlje). Ti ljudi nisu samo anti gay, nego su protiv bilo kakvih prava žena i za njih su žene samo tu da prave djecu itd.

Znaci Amerika sad treba da pita Kinu za bilo kakav potez samo zato da ih ne bi uvrijedili ? Znaci predsjednik US ne treba da ima svoj stav povodom necega samo zato da im ostanu dobri odnosi sa Kinom ? Ovdje sticem dojam da je Kina derište koje je uvijek dobivalo šta je htjelo i kad dođe neko i kaže stop odma se upali.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3581 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

jbg
morat će te izdržati 4-8 godina kao što smo mi ideološki protivnici Obame morali izdržati one proljeve na TV

međutim bojim se da smo mi Trampu isti :D i vi i mi :D eeee to je veliki problem :D o kojemu sam počeo razmišljati :sax:
jeza u ledja

#3582 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote: Govorio sam o kontroli Arapa koji bi dolazili iz tih "sumnjivih" država. Pod kontrolom mislim nadzor dok se ne uvjeriš da ne predstavljaju prijetnju. Ovo možda zvuči ekstremno ali kad se uzme u obzir situacija onda je to jednostavno preventivna mjera.
U vidu cega se ogleda taj nadzor? Konkretno? Koje su to sumnjive drzave, konkretno? Sta imas da kazes na to da tri napada koje sam spomenuo, a oni su mescini najpoznatiji u zadnjih par godina u Americi su izvrsena od strane ljudi koji nemaju veze sa arapskim zemljama, nit su Arapi?
Pa znam da ih ne može izbacit, ali većina ovih novih liberala potencira tu priču kako Trump planira da izbaci i stavi u kamp sve manjine.
Trump je od jedno deset verzija svojih prijedloga u jednom trenutku predlozio kontrolu svih muslimana, nevezano za drzavu porijekla ili ono sto im pise u pasosu.
Usra ga i ti sa paravojnom formacijom :-) Nisam u bobu razmišljao koja vrsta nadzora ali vjerujem da se može napravit neki plan/sistem kako bi se lakše razotkrili pokušaji takvih napada. Možda da su bolje pratili te neke zajednice možda bi čuli od njih da taj lik planira napad na Bostonski maraton npr.
Pa nisi "u bobu" razmisljao. U tome je i problem. Nije ni Trump. Ne da niste "u bobu" razmisljali, nego niste uopste razmisljali o nebuloznosti Trumpovih prijedloga, ne samo u vezi ovog problema. Pitam te u cemu bi se ogledao nadzor, konkretno, kao i za ostale stvari KONKRETNO, jer konkretnog odgovora nema, jer kad pocnes razmisljati KONKRETNO o tome onda vidis vrlo brzo kakva je to glupost i koliko je to neostvarivo. Isto vazi i za protjerivanje 13 miliona ilegalnih imigranata. Isto vazi i za podizanje zida. Isto vazi cak i za ukidanje Obamacare, kao i za milion drugih stvari.
Uvesti vize ili nešto na taj princip isto kao što imamo i mi iz BiH. Prije nego što ti je odobre uradit detaljni background check tvog ponašanja da se vidi da li ima osnovana sumnja da ćeš napravili neki problem. (isto kao što je onaj iz Francuske napravio milion pljački). Poenta ovoga nije otežanje ulaska u državu, nego napravit neki sistem da država bolje sazna koga pušta unutra. Znaci isto kao kod nas, doći u ambasadu US u tvojoj državi, uradit detaljne intervjue itd.
Znaci ti si za to da se uvedu vize za gradjane EU? Naravno shvatas da to znaci i vize za Amerikance kada putuju tamo. Ok, pa tako reci. Uvescemo restrikciju putovanja radi mahnitih ljudi po selendrama Amerike koji se plase da ce kakav terorista napasti liberalni New York, ili gay club u Orlandu, ili kakav univerzitet, sve lokacije s kojima doticni ksenofobi imaju vrlo malo kontakta. :D
Vise ljudi bude ubijeno u kojekakvim napadima budala po Americi godisnje.

Ne znam kako možeš izjednačavat zabranu gey brakova (ruski zakon) sa tim da dobiješ smrtu kaznu zato što si gay (sve islamske zemlje). Ti ljudi nisu samo anti gay, nego su protiv bilo kakvih prava žena i za njih su žene samo tu da prave djecu itd.
Ne izjednacavam. Ti si spomenuo gay prava. Znaci zabrana braka vs ubistvo. Gdje cemo napraviti granicu u tim zakonima? Ono, moze zabrana gay brakova, moze zabrana propagiranja homoseksualnosti, ali ne moze recimo odsjecanje ruke? Ili sto uopste pricati o njima? Moze recimo da li dozvoljeno zenama da voze, ili recimo ljudima da se mole bogu kojem hoce? Ili mozda uopste ko moze da glasa, ko ne, itd? Hocemo li napraviti listu toga sta moze, sta ne, pa onda na osnovu toga sortirati razne zemlje? Kao neki pravilnik. :D Kako konkretno na osnovu pausalnih parametara koje si naveo napraviti listu tih zemalja?
Znaci Amerika sad treba da pita Kinu za bilo kakav potez samo zato da ih ne bi uvrijedili ? Znaci predsjednik US ne treba da ima svoj stav povodom necega samo zato da im ostanu dobri odnosi sa Kinom ? Ovdje sticem dojam da je Kina derište koje je uvijek dobivalo šta je htjelo i kad dođe neko i kaže stop odma se upali.
:?
Kina se ponasa kao deriste koje uvijek dobija sta zeli? :-) Ne znam, ali kad kazes Kina, takva osobina mi ne pada prva na pamet. Prije bih Ameriku nazvao razmazenom.
Kad ti (i takvi kao ti) shvatite da Trump POJMA NEMA sta je Tajvan, kao ni ti, sta predstavlja u medjunarodnim odnosima, kao sto POJMA NEMA ni sta je Pakistan, itd itd, bice kasno. A da ne govorim kad su u pitanju manje zemlje i detalji oko njih. Stvari koje su od krucijalnog znacaja za stabilnost u svijetu. Kao sto rekoh, ozbiljni svjetski lideri nece bas imati strpljenja za njegov nedostatak elementarnog znanja.
Pandakonda

#3583 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote: ...
Sumnjive države su sve države u kojima je Islam državna religija + države tipa Irak itd.

To je možda bilo jedan od prijedloga da se banuju SVI, ali ako se ne varam kasnije je to smanjeno na ove države što sam gore rekao.

Posto sam ti gore rekao koje konkretno zemlje onda nema smisla više poređenja sa rusijom.

Za ovo ostalo (obamacare itd.) živi bili pa vidjeli :bih:

Image
sumirprimus

#3584 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

ne slazemo se na sportu, blaga izjava :D , ali ovde je covjek 100% u pravu.
i zastrasujuce smijesno izgleda kad mu probaju oponirat ilitiga kontraargumentirat...
koje argumentovano razvaljivanje, panakaonda javi se samo da cujemo jesl ziv :lol: :D
Pandakonda

#3585 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

sumirprimus wrote:ne slazemo se na sportu, blaga izjava :D , ali ovde je covjek 100% u pravu.
i zastrasujuce smijesno izgleda kad mu probaju oponirat ilitiga kontraargumentirat...
koje argumentovano razvaljivanje, panakaonda javi se samo da cujemo jesl ziv :lol: :D
Živ sam brate, puls je na 306 :thumbup:

Image
sumirprimus

#3586 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

ako nije bingac likic s kesa,onda je trol ne? :lol:
Pandakonda

#3587 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

sumirprimus wrote:ako nije bingac likic s kesa,onda je trol ne? :lol:
De prevedi na naški :D
sumirprimus

#3588 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

gleda hilari ko voking ded kroz prozor a sjedi veliki debeli zeleni trol u uredu ,a nije zastitni znak sa bingo kesa...
i kae bice opet merika zemlja velika..
Pandakonda

#3589 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

sumirprimus wrote:gleda hilari ko voking ded kroz prozor a sjedi veliki debeli zeleni trol u uredu ,a nije zastitni znak sa bingo kesa...
i kae bice opet merika zemlja velika..
Ova žaba ti je poznata kao Pepe frog. Bukvalno imaš više varijanti (kostima) te žabe. Hillary je u jednom od njenih govora rekla kako ta žaba predstavlja fašisam zato što je neko napravio tu žabu u nacističkoj varijanti. I onda su ljudi što podržavaju Trumpa počeli pravit razne zajebancije na račun te žabe jer je ta žaba postojala davno prije izbora i bukvalno je bila viralna zajebancija na internetu na koju su ljud stavljali šta su htjeli. Evo nekih zajebancija što su koristili tokom kampanje:

Image
Image

A evo orginala.

Image

Zaboravio sam ježu odavno napisati sa kojim sistemom je Trump mislio zamjenit Obamacare pošto vidim da se stalno vraća na njega:
1. Completely repeal Obamacare. Our elected representatives must eliminate the individual mandate. No person should be required to buy insurance unless he or she wants to.

Obamacare is essentially nothing more than an insurance subsidy. Forcing people to get insurance solves nothing except perhaps Blue Cross Blue Shield's bottom line. The goal of healthcare reform was to expand healthcare access. It should not have meant taxing people who miss a month or two of insurance coverage into oblivion. The best way to expand healthcare access to to make it more affordable, which Donald's plan below helps.

2. Modify existing law that inhibits the sale of health insurance across state lines. As long as the plan purchased complies with state requirements, any vendor ought to be able to offer insurance in any state. By allowing full competition in this market, insurance costs will go down and consumer satisfaction will go up.

It sounds simplistic and stupid to people who don't understand the marketplace. In reality, this is the single most important component that leads to expensive healthcare. Essentially, each state now allows a specific healthcare company to operate as a near monopoly (or duopoly with another company). Now, with Obamacare, people are FORCED to have insurance through one of these companies. Imagine if people were FORCED to buy car insurance from ONE specific company in each state. Imagine the price gouging that would take place. It is the same principle. Allowing these companies to compete everywhere would change the game almost immediately. Premiums would drop dramatically as companies spread and tried to compete with the former state titans. Moreso, anticipate some creative competition with plan details as well to encourage people to sign on. Affordable Healthcare won't come from forcing people to buy it. It comes from forcing the companies to sell it.

3. Allow individuals to fully deduct health insurance premium payments from their tax returns under the current tax system. Businesses are allowed to take these deductions so why wouldn’t Congress allow individuals the same exemptions? As we allow the free market to provide insurance coverage opportunities to companies and individuals, we must also make sure that no one slips through the cracks simply because they cannot afford insurance. We must review basic options for Medicaid and work with states to ensure that those who want healthcare coverage can have it.

This is another big an understated part of the plan. Not only will healthcare become more affordable due to the lines being removed and an influx of competition, but the premiums people DO spend will be tax deductible, saving people even more money on their healthcare by reducing their tax burden. In addition, the second part of this plan emphasizes that you can't let people DIE ON THE STREETS! WHile I wish this was a bit more detailed, I think ultimately that what he might be inferring here, because it is in this section, is that people who can't afford healthcare will be rolled into some for of expanded medicare that will not be tax deductible to make up the difference in cost.

3. Require price transparency from all healthcare providers, especially doctors and healthcare organizations like clinics and hospitals. Individuals should be able to shop to find the best prices for procedures, exams or any other medical-related procedure.

Right now, healthcare seems like a confusing cloud of costs that nobody really understands except the people making the money. People are pigeon-holed into doctors by their plans. Transparency (which, to be fair, the ACA tried to do but failed) and competition is how we will bring prices down and make more Americans insured and healthy.

4. Remove barriers to entry into free markets for drug providers that offer safe, reliable and cheaper products. Congress will need the courage to step away from the special interests and do what is right for America. Though the pharmaceutical industry is in the private sector, drug companies provide a public service. Allowing consumers access to imported, safe and dependable drugs from overseas will bring more options to consumers.

The lobby for the drug industry is enormous, and they are the only thing keeping generic biologics, known as biosimilars, from making headway in the United States and bringing drug prices down. These drugs are available everywhere else in the world. Biologics are the expensive, several-thousand dollar drugs that you hear about all the time, they have a very costly R&D infrastructure. Biosimilars are generic versions of those drugs that come in AFTER PATENT EXPIRATION, just like normal generics to normal drugs. There has been, to date, only one biosimilar approved in the United States, and it was immediately blocked from being released to the public by a lawsuit from Amgen. Until we get more biosimilars in the United States, drug prices will not be pushed down and you will hear more and more politicians bitching about it. I worry this means more goverment "regulation" which means more help for the pharma industries. Biosimilars are the private-sector competition which will allow prices to fall organically, and they NEED to be allowed to flourish here. Obviously, the pharmaceutical industry is trying very hard to keep biosimilars from entering the market because it cuts into their profits. Ironically, thought, they ARE developing biosimilars for each other's drugs to cut into each other's profits. They just don't want companies who will actually lobby for the generic industry to make money, because if biosimilars fail it is even better for them anyway!

The Donald's plan serves to allow the private sector to flourish while simultaneously helping the consumer through a combination of smart government enabled capitalism and specific yet diligent regulation. It isn't government's job to pick an industry to favor, it is government's job to be hear all sides and be equal in how they regulate and function. Trump's plan does that.
jeza u ledja

#3590 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
Sumnjive države su sve države u kojima je Islam državna religija + države tipa Irak itd.

To je možda bilo jedan od prijedloga da se banuju SVI, ali ako se ne varam kasnije je to smanjeno na ove države što sam gore rekao.

Posto sam ti gore rekao koje konkretno zemlje onda nema smisla više poređenja sa rusijom.
Koje su to zemlje "tipa Irak"? I na koje zemlje mislis kad kazes "drzave u kojima je Islam drzava religija"?
Prvobitno si rekao Arapi, sad kazes "zemlje u kojima je islam drzavna religija"? Koje, konkretno?
Da li treba zabraniti Malezijcima ulazak u zemlju? Ili recimo Turcima?

Nemas ti pojma kako to napraviti, kao ni Trump.
daddy-kool

#3591 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:
Kad ti (i takvi kao ti) shvatite da Trump POJMA NEMA sta je Tajvan, kao ni ti, sta predstavlja u medjunarodnim odnosima, kao sto POJMA NEMA ni sta je Pakistan, itd itd, bice kasno. A da ne govorim kad su u pitanju manje zemlje i detalji oko njih. Stvari koje su od krucijalnog znacaja za stabilnost u svijetu. Kao sto rekoh, ozbiljni svjetski lideri nece bas imati strpljenja za njegov nedostatak elementarnog znanja.
Trump ukratko nema pojma. Niti ga interesuje. Problem je što je došao na čelo USA koja je najmoćnija država na svijetu, pa sve druge će morati interesovati i brinuti šta će on uraditi ili reći. Do sada je pokazao da je dobar šoumen, vidjećemo kako će se pokazati u ostalim ulogama. Ja samo čekam da vidim zid prema Meksiku.
Pandakonda

#3592 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
Pandakonda wrote:

Koje su to zemlje "tipa Irak"? I na koje zemlje mislis kad kazes "drzave u kojima je Islam drzava religija"?
Prvobitno si rekao Arapi, sad kazes "zemlje u kojima je islam drzavna religija"? Koje, konkretno?
Da li treba zabraniti Malezijcima ulazak u zemlju? Ili recimo Turcima?

Nemas ti pojma kako to napraviti, kao ni Trump.
Irak, Iran, Afghanistan, Sirija, Jemen, Oman, Saudijska Arabija, Mauritanija, Gambija.

Maleziji i Turskoj Islam nije državna religija kao što je Iranu tako da ne znam što njih navodiš.

Jesi pročitao njegov plan gore što sam napisao ? Ako jesi onda napiši šta po tvom mišljenju nije uredu sa planom, "nemaš pojma" nije nikakav argument.
cyprus

#3593 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Ih, Gambija :mrgreen:
stakasa

#3594 tweet

Post by stakasa »

Did China ask us if it was OK to devalue their currency (making it hard for our companies to compete), heavily tax our products going into..
jeza u ledja

#3595 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
Irak, Iran, Afghanistan, Sirija, Jemen, Oman, Saudijska Arabija, Mauritanija, Gambija.

Maleziji i Turskoj Islam nije državna religija kao što je Iranu tako da ne znam što njih navodiš.
Jesi pročitao njegov plan gore što sam napisao ? Ako jesi onda napiši šta po tvom mišljenju nije uredu sa planom, "nemaš pojma" nije nikakav argument.
To sto gore pise ne govori o tome kako ce se ukinuti Obamacare. Znaci konkretno, legislativno. "Completely repeal"? Good luck with that. :zzzz: Posto ocigledno ne shvatas, kao ni prosjecan Trumpov glasac, da ne mozes reci ciribu-ciriba, nema vise Obamacare. Nije flaster koji samo mozes skinut. Ne mozes iz ceifa ukinut 20-30 miliona ljudi zdravstveno. Da te podsjetim, razne etape Obamacare trebalo je 3-4 godine da uopste krenu.

Gdje si nasao taj spisak zemalja? :D Gambija? :lol:

U Maleziji je islam oficijelna religija. Sta cemo sad? :D U Siriji nije, sta cemo sad? :D Sto spominjes Gambiju uoostalom, nisu tamo Arapi. Ti rece Arapi. Dze Pakistan? Znas koliko terorista od tamo dolazi? :lol:

Znaci prvo kazes Arape bi prvo provjeravao. Onda kazes one "iz sumnjivih drzava". Onda kazes one iz zemalja gdje je Islam drzavna religija. Onda sastavis neki spisak koji ne obuhvata kljucne drzave, tipa Pakistan, Somalija, Sirija, Egipat.
Sta cemo sa Cecenima (napad u Bostonu)?

I da, nemas pojma ni sta znaci to sto Trump govori, ni kako bi se to ostvarilo, ni da li je nesto ostvarljivo, da ne govorim smisleno. Jednostavno nesto sto se ne moze napraviti, ali je na to Trump uzeo takve kao tebe lopatom. Najsmjesnije sto pokusavas o tome da raspravljas. :D
Pandakonda

#3596 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
Pandakonda wrote:

To sto gore pise ne govori o tome kako ce se ukinuti Obamacare. Znaci konkretno, legislativno. "Completely repeal"? Good luck with that. :zzzz: Posto ocigledno ne shvatas, kao ni prosjecan Trumpov glasac, da ne mozes reci ciribu-ciriba, nema vise Obamacare. Nije flaster koji samo mozes skinut. Ne mozes iz ceifa ukinut 20-30 miliona ljudi zdravstveno. Da te podsjetim, razne etape Obamacare trebalo je 3-4 godine da uopste krenu.

Gdje si nasao taj spisak zemalja? :D Gambija? :lol:

U Maleziji je islam oficijelna religija. Sta cemo sad? :D U Siriji nije, sta cemo sad? :D Sto spominjes Gambiju uoostalom, nisu tamo Arapi. Ti rece Arapi. Dze Pakistan? Znas koliko terorista od tamo dolazi? :lol:

Znaci prvo kazes Arape bi prvo provjeravao. Onda kazes one "iz sumnjivih drzava". Onda kazes one iz zemalja gdje je Islam drzavna religija. Onda sastavis neki spisak koji ne obuhvata kljucne drzave, tipa Pakistan, Somalija, Sirija, Egipat.
Sta cemo sa Cecenima (napad u Bostonu)?

I da, nemas pojma ni sta znaci to sto Trump govori, ni kako bi se to ostvarilo, ni da li je nesto ostvarljivo, da ne govorim smisleno. Jednostavno nesto sto se ne moze napraviti, ali je na to Trump uzeo takve kao tebe lopatom. Najsmjesnije sto pokusavas o tome da raspravljas. :D
Naveo sam te države zato što su Islamske republike:
Afghanistan is an Islamic republic consisting of three branches, the executive, legislative, and judicial. The nation is led by President Ashraf Ghani with Abdul Rashid Dostum and Sarwar Danish as vice presidents. Abdullah Abdullah serves as the chief executive officer (CEO). The National Assembly is the legislature, a bicameral body having two chambers, the House of the People and the House of Elders. The Supreme Court is led by Chief Justice Said Yusuf Halem, the former Deputy Minister of Justice for Legal Affairs.
Pakistan was the first country to adopt the adjective "Islamic" to modify its republican status under its otherwise secular constitution in 1956. Despite this definition the country did not have a state religion until 1973, when a new constitution, more democratic and less secular, was adopted. Pakistan only uses the "Islamic" name on its passports, visas and coins. Although "Islamic Republic" is specifically mentioned in the Constitution of 1973, all government documents are prepared under the name of the Government of Pakistan. The Constitution of Pakistan, part IX, article 227 says "All existing laws shall be brought in conformity with the Injunctions of Islam as laid down in the Quran and Sunnah, in this Part referred to as the Injunctions of Islam, and no law shall be enacted which is repugnant to such Injunctions". In 1974, Pakistan declared Ahmadis as being outside the pale of Islam through the 2nd Amendment. Since the 1980s under General Zia's dictatorship however Pakistan is said to have taken a definite theocratic colour.
In December 2015, President Yahya Jammeh declared The Gambia to be an Islamic republic. Jammeh said that the move was designed to distance the West African state from its colonial past, and that no dress code would be imposed and citizens of other faiths would be allowed to practice freely. However, he later ordered all female government employees to wear headscarves before rescinding the decision shortly after. The announcement of an Islamic republic has been criticized as unconstitutional by at least one opposition group.
Islam u Maleziji je najbrojnija religija ali nije državna religija kao kod ovih. U Siriji Islam nije državna religija ali se jako radikalizirao zbog ratne situacije + dosta drugih ekonomskih migranata se kaci na ratne izbjeglice tako da se gubi kontrola ko odakle dolazi. (samo 1 od 5 ljudi koji su tražili azil u drugim zemljama su samo bili iz Sirije). Pakistan sam zaboravio.

Pa ko ovdje govori da će odjednom biti ciribu ciriba i gotovo ? Čovjek ima 8 godina tako da ima vremena :-)
sumirprimus

#3597 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

:-D joj jeza me ufati... :D
cyprus

#3598 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Pandakonda wrote:Islam u Maleziji je najbrojnija religija ali nije državna religija kao kod ovih...
Nemoj više živ bio... Znaš kako ono kažu za Muju što se kocko :mrgreen:
Pandakonda

#3599 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

cyprus wrote:
Pandakonda wrote:Islam u Maleziji je najbrojnija religija ali nije državna religija kao kod ovih...
Nemoj više živ bio... Znaš kako ono kažu za Muju što se kocko :mrgreen:
Pod tim mislim da se sprovodi šerijat na svim ljudima :-) Koliko znam šerijat se sprovodi samo na muslimanima.
Separate from and running parallel to the civil courts are the Syariah Courts, which apply Shariah law to Muslims.
Ovo je više stvar stava nego činjenica. Isto što je besmisleno se raspravljat između liberalizma i konzervatizma kad svako ima neke svoje razloge zašto podržava određeni plan/ideju. Ovdje će samo vrijeme reći ko je bio u pravu. Ako Trump prekrši neke stvari koje je obećao branit ja ću prvi reći da sam bio u krivu što sam ga podržavao. Mijenjanje Obamacare itd. sigurno nećemo vidjeti u skorije vrijeme (niti sam ikad tvrdio da hoćemo) ali opet Jež nije napisao koji dio Trumpove zamjene mu se ne sviđa, samo je došao i rekao kako nije lagano smijenit Obamacare.
jeza u ledja

#3600 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
Islam u Maleziji je najbrojnija religija ali nije državna religija kao kod ovih. U Siriji Islam nije državna religija ali se jako radikalizirao zbog ratne situacije + dosta drugih ekonomskih migranata se kaci na ratne izbjeglice tako da se gubi kontrola ko odakle dolazi. (samo 1 od 5 ljudi koji su tražili azil u drugim zemljama su samo bili iz Sirije). Pakistan sam zaboravio.

Pa ko ovdje govori da će odjednom biti ciribu ciriba i gotovo ? Čovjek ima 8 godina tako da ima vremena :-)
Nema, polozio si. :lol:

U Maleziji Islam jeste zvanicna drzavna religija.
U Siriji nije, a mozemo samo pretpostaviti koliko je radikaliziranih ljudi tamo.

Predsjednik SAD se bira na 4, ne na 8 godina.

Nisam ja izjavio da ce Trump ukinuti Obamacare, vec on sam, i to u citatu kojeg si sam postavio.

Skroz si se zapetljao. :D
Post Reply