Pariz

Post Reply
insomnia78

#3576 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Freamon Lester wrote:
insomnia78 wrote:
Freamon Lester wrote:Insomnia koliko su Francuzi (zvanicni Pariz) ljuti na Belgiju zbog toga sto su napadaci dosli iz Belgije?
Niko to nije spomenuo, ili ja nisam cuo
Cini mi se da ih je vecina francuzi koji su bili nastanjeni u Belgiji
Belgijanci su dosta brzo reagovali sa istragom i hapsenjima, policije i agencije dobro saradjuju
Maloprije sam slusao na CNN-u da francuzi nisu zadovoljni obavjestajcima u Belgiji dok ovi u Belgiji to pravdaju njihovim unutrasnjim problemima i tromostima zbog njihovog uredjenja (Za one koji neznaju, tri sluzbena jezika, tri naroda, poprilicno komplikovana situacija kao kod nas samo mnogo civilizovanije). A posto CNN-u bas i nije vjerovati reko da kod tebe provjerim..
Moguce, ja stvarno nisam cuo
CNN je onu prvu noc nalup'o toliko gluposti da je to nevjerovatno
jao_situacije

#3577 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

Matzan wrote:
jao_situacije wrote:
'ta će ovaj!
Ni počešljo se nije kako treba. :mrgreen:
veze on nema sa životom samo nešto laprda bezveze
samo guardian mile zna kako sa ovakvima
izdajnici i poturice iz najnižih slojeva
Freamon Lester

#3578 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

insomnia78 wrote: Moguce, ja stvarno nisam cuo
CNN je onu prvu noc nalup'o toliko gluposti da je to nevjerovatno
Kasne, imaju lose analiticare, lupaju poluinformacije. BBC i SKY news puno kvalitetnije rade.
insomnia78

#3579 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

It_is_a_Leclerc wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
:thumbup: Predivno.

Svaka čast.
:thumbup:
Rodica od Diarre je poginula u ovom napadu
Sestra od Griezmanna je bila na koncertu ali je uspjela zbrisati na pocetku
jao_situacije

#3580 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

Freamon Lester wrote:
jao_situacije wrote:
"Vi ste u glavnom gradu Francuske. Kakvo je raspolozenje i atmosfera?"

I onda on o stanju rata, o uzrocima rata, o neokapitalizmu, o interesima nekolike male elite koja upravlja svijetom, o tome kako se teroristicke grupe koriste protiv drugih nacija u vrijeme velike nezaposlenosti u Evropi, ISIL je kreacija SAD-a, Rusi su zakon, nema umjerenih grupa u Siriji tamo su sve teroristi...

Ukupno 4 minute odgovara...

I onda kad vam ja kazem da pusite rusku propagandu vi se samnom hocete svadjati.. :lol: Da je kojim slucajem napad bio u Rusiji i ruski novinar ovako blatio Rusiju vjerujem da bi poslije razgovora to bilo njegovo posljednje javljanje uzivo.

A svakako pokazuje velicinu Francuske koja omogucava ovakvim idiotima da u sred ovakve krize sere po vlastitotj drzavi za propagandni sistem druge drzave. Demokratija, ljudska prava i sloboda na djelu. :izet:
dobro i
jel čovjek ima pravo da se ne slaže sa neokolonijalizmom i politikom sad i satelita
šta je problem nije sve po šablonu da je zapad nepogrešiv
Fudo Bosna

#3581 Re: Pariz

Post by Fudo Bosna »

insomnia78 wrote:
Fudo Bosna wrote:

A fetva za Palestinu i Izrael?

Nisam islamski teolog, ali ponešto znam o islamu, i pročitao sam Kur`an i na arapskom i prijevod ,( trocifren/dvocifren broj puta), ne bih sada volio govoriti stvari o sebi/neskromno, ali recimo da se i po koji džuz zna napamet/arapski ali i prijevoda, ali eto...

Pričao sa ljudima koji znaju daleko više o islamu, smatram da znam , malo,sa pr dr islamskog fakulteta i takve "fetve" , kažu ljudi, NEMAJU nikakve šerijatske osnove...

E sada kako neki alim/intelektualac, može "lupiti" fetwu, zarad sitnih dunjalučkih poena/ da ne kažem lagati, to je več stvar , koja ulazi u domen sociologije, moralnosti, licemjerja, itd ...
vivaldi

#3582 Re: Pariz

Post by vivaldi »

Challenger__ wrote:
vivaldi wrote:
beniciodeltoro wrote:nego se radi o ukazivanje na licemjere zapada
nije to licemjerje vec ljudska priroda.
Ta priča o "ljudskoj prirodi", odnosno čovjeku kao beskarakternom gmizavcu i žoharu je jedan debilni, modernistički mit.
kome ti ides na sahrane/dzenaze i kome izjavljujes saucesce? ljudima koje znas i koji su ti bliski!

danas je u sarajevu bilo 10-ak dzenaza/sahrana i nisi otisao ni na jednu niti si bilo kome izjavio saucesce. cak stavise vjerovatno si se negdje na kafi s nekim smijao, pricao viceve, mazio s curom...dok su u ito vrijeme neki tvoji sugradjani pokopavi najmilije.

da li te co cini licemjrenim? da li zbog toga los covjek? naravno da to nema veze s tim.

poetna je da se ljudi po prirodi identifikuju s necim bliskim.

izadji sad na ulici i pitaj staro/mlado, musko/zensko da li znaju ijedan libanski film? libanskog glumca? umjetnika? pjevaca? fudblaski klub? znaju li ijedan grad sem bejruta? znaju li ko su druzi, maronit..?

niko nema blage veze. ne mozes ocekivati empatiju ljudi za nesto o cemu ne znaju nista!

ali ce ti zato svaki klinac u evropi napisati esej na 10 strana o parizu, londonu, rimu, barceloni...svakaga turisticka agnecija u sarajevu ima u ponudi te gradove. Ko ima liban, teheran, damask..?

u parizu su svi bili, a oni koji nisu to grcevito zele. Insomnia neku noc napisa da ga je prosle godine posjetilo 80 miliona ljudi. Ljudima su slike pariza poznate, mogu se identifiokvati s njima...ne zale zapadnjaci za ovima sto su stradali jer i ne znaju vec zale zbog toga sto su oni sami mogli vrlo lako biti na njihovom mjestu.

ljudi u pariz idu da se provedu i zabave..neki dan u arabiji izbicevase nekog matorog engleza jer su mu nasli flasu vina.

to je razlika izmedju empatije medju razvijenim i empatije prema zemljama treceg svijeta koje su obicnom covjeku strane, daleke, s visedecinsjkom negativnom hipotekom ratova, razaranja, ubijaja, cudnih zakona i obicaja.

zato sam i napisao da empatija zapadnog covjek prema parizu nije licemjerna vec u ljudskoj prirodi
Freamon Lester

#3583 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

jao_situacije wrote:
dobro i
jel čovjek ima pravo da se ne slaže sa neokolonijalizmom i politikom sad i satelita
Apsolutno ima pravo i upravo svojim nastupom potvrdjuje moralnu superiornost Francuske u odnosu na drzavu iz koje ovaj propagandni servis dolazi. Da je ovo u Rusiji neko govorio za francusku televiziju jutro ne bi docekao.
insomnia78

#3584 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Image
Pad cijena nafte je prijetnja petromonarhijama
"Mi vas vise ne mozemo finansirati, obratite se direktno Americi"
Matzan

#3585 Re: Pariz

Post by Matzan »

Daje Charlie Hebdo na naslovnicu stavio prvi ovaj biser iz Hollandeovog govora imali bi moj puni respekt.
Hollande: Francuska je u ratu, utrostručit ćemo napade protiv IDIL-a
Ovako, tanko... tanko.
jao_situacije

#3586 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

Freamon Lester wrote:
jao_situacije wrote:
dobro i
Apsolutno ima pravo i upravo svojim nastupom potvrdjuje moralnu superiornost Francuske u odnosu na drzavu iz koje ovaj propagandni servis dolazi. Da je ovo u Rusiji neko govorio za francusku televiziju jutro ne bi docekao.
odlično, samo mi nije jasno zašto tako žučno u raspravu o stranoj državi osim ako nisi francuz
Freamon Lester

#3587 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

jao_situacije wrote: odlično, samo mi nije jasno zašto tako žučno u raspravu o stranoj državi osim ako nisi francuz
Gotivim Francusku, a od Rusije dobijem proljev.
insomnia78

#3588 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Matzan wrote:Daje Charlie Hebdo na naslovnicu stavio prvi ovaj biser iz Hollandeovog govora imali bi moj puni respekt.
Ovako, tanko... tanko.
Ne mogu da vjerujem
Stavili su nesto mnogo jace i efektnije
Malo je listova i zemalja u kojima bi se isti usudili pa stavili nesto slicno pet dana nakon masakra
Politicka scena u Fr preovladava na 80% njihovih naslovnica
Ima vremena za predsjednika
jao_situacije

#3589 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

jebiga ja ti tu ne mogu pomoći
Matzan

#3590 Re: Pariz

Post by Matzan »

insomnia78 wrote:
Matzan wrote:Daje Charlie Hebdo na naslovnicu stavio prvi ovaj biser iz Hollandeovog govora imali bi moj puni respekt.
Ovako, tanko... tanko.
Ne mogu da vjerujem
Stavili su nesto mnogo jace i efektnije
Malo je listova i zemalja u kojima bi se isti usudili pa stavili nesto slicno pet dana nakon masakra
Politicka scena u Fr preovladava na 80% njihovih naslovnica
Ima vremena za predsjednika

Dobro, ovo sa Saudijom i naftom su uboli do srži.
A onaj prvi što si postavio mi ne izgleda tako jak.
Ili možda griješim?
Challenger__

#3591 Re: Pariz

Post by Challenger__ »

Vivaldi. Bojim se da se ne razumijemo. Poenta na tvoju naraciju. Mislim da onaj ko ima empatiju za Pariz, Bejrut i Sinaj nije hendikepiran u odnosu na onoga ko ima samo za jednu adresu.

Naprotiv.
Last edited by Challenger__ on 18/11/2015 00:55, edited 1 time in total.
Kaligula I

#3592 Re: Pariz

Post by Kaligula I »

_BataZiv_0809 wrote:
Arteta wrote:
Ali pazi, Gadafi nije zivio u skladu sa pravednom raspodjelom novca nego je zivio kao najbahatiji oligarsi.
Ni blizu.

Kada je pocela izgradnja stambenih objekata u Libiji, Gadafi se zavjetovao da ce njegova porodica biti zadnja na spisku. Otac mu je i umro pod satorom. A i sam Gadafi je furao taj beduinski nacin zivota.

Imao sam priliku posjetiti jednu od mazri (libijski izraz za vikendicu-otprilike). I gradjevinski i estetski vrlo skromno i neupadljivo.

Pritom cisto sumnjam da kesovine nije bilo na racunima :lol:
...jebote život ali džaba mlatimo praznu slamu...svi zauzeli svoje busije pa ni makac, ko ukopani...držimo se svojih znanja, uvjerenja, stavova itd itd ko pijan plota...argumenti, ma kakvi argumenti, jel' dotiču moju sujetu odmah ne vrijede...

...dakle, šta misliš da li ovo tvoje argumentirano svjedočenje, iz prve ruke, pije vode kod forumaša antigadafista?...imaju li ovi naši dijalozi ikakavog smisla, ako svi ostajemo na početnim pozicijama...oj sujeto i virtuali si teška... :D ...blago nama sa nama... :run:
Honda Hondas

#3593 Re: Pariz

Post by Honda Hondas »

PAZNJA

bio je evo teroristicki napad na muslimane u Nigeriji.. 32 mrtvih, 80 poginulih.. Na sljedecoj tekmi Sarajeva zelim da vidim veliku NIGERIJSKU zastavu na sjeveru, sve Sarajlije sad na svojim FB nalozima da stave nigerijsku zastavu... I ocekujem minut sutnje u citavoj BIH i trodnevnu zalost zbog ovih tragicnih dogadjaja u Nigeriji.. :oops:

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/niger ... /151118001

NIGERIJA NIGERIJA NIGERIJA!!! Ne budite assholes. :zzzz:
Kaligula I

#3594 Re: Pariz

Post by Kaligula I »

...ako NATO intervenira u Siriji bit će to Osmi krstaški rat... :D
Honda Hondas

#3595 Re: Pariz

Post by Honda Hondas »

Kaligula I wrote:...ako NATO intervenira u Siriji bit će to Osmi krstaški rat... :D
Vi izgleda ne shvatate da u BIH ima mali milion tempiranih bombi , koji ce samo u znak solidarnosti sa bracom, uci u sarajevski tramvaj i raznijeti putnike ako nasa Vlada bude podrzavala vojnu intervenciju u Siriji. Zastava ISILa u Maoci. To neko narucio sa Ebaya jel da?

Ljudi putuju na relaciji BIH SIRIJA ko da su na dackoj ekskurziji... Ko zna sta se sprema..?

Ja se iskreno toga bojim. da ne bude posle kukala nam majka.. :izet:
Matzan

#3596 Re: Pariz

Post by Matzan »

Ne znam da li je ovo bilo, zanemarite ako jeste.
OTKRIVEN IDENTITET ORGANIZATORA MASAKRA: Preobraćenik na islam preuzeo odgovornost za napade ISIL-a u Parizu!

Tekst u kojem preuzima odgovornost za krvave atentate u Parizu u ime grupe Islamska država Irak i Levant pročitao je u snimci objavljenoj na internetu francuski pripadnik te grupe Fabien Clain, naveli su izvori bliski istrazi, prenosi AFP.

Nakon dugog proučavanja snimka teksta od 5,5 minuta na francuskom jeziku, objavljenog dan nakon napada u kojima je poginulo 129 ljudi, specijalne službe su zaključile da se radi o glasu Fabiena Claina, francuskom državljaninu koji je 2000. godine prešao na islam.

On i njegov brat Jean-Michel su odrasli u Toulouseu, a radikalne stavove su počeli iskazivati početkom 2000-ih godina.
Zatim su se približili zajednici koju vodi Francuz sirijskog porijekla Oliver Corel, stariji od njih, kojeg su doživljavali kao duhovnog vođu, prenosi Hina.
Fabiena Claina, koji se novim imenom zove Omar, smatraju jednim od organizatora podružnice za slanje boraca ISIL-a u Irak.

Osuđen je u julu 2009. na pet godina zatvora.
Tokom izvršenja zatvorske vlasti su zaplijenile poruku koju je uputio Mohamedu Merahu, kojeg je upoznao nekoliko godina ranije.

Nakon izlaska iz zatvora, Fabien Clain je krenuo u Siriju, gdje se pridružio ISIL-u.
Smatra se da stoji iza neuspjelog napada u aprilu na crkvu u pariškoj regiji, u Villejuifu.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/249 ... arizu.html
Fudo Bosna

#3597 Re: Pariz

Post by Fudo Bosna »

Honda Hondas wrote:PAZNJA

bio je evo teroristicki napad na muslimane u Nigeriji.. 32 mrtvih, 80 poginulih.. Na sljedecoj tekmi Sarajeva zelim da vidim veliku NIGERIJSKU zastavu na sjeveru, sve Sarajlije sad na svojim FB nalozima da stave nigerijsku zastavu... I ocekujem minut sutnje u citavoj BIH i trodnevnu zalost zbog ovih tragicnih dogadjaja u Nigeriji.. :oops:

Važi ! A ti da se javno izvineš palestinskom narodu, jer podcjenjuješ/nipodaštavaš, ono što taj narod prolazi, pa se malo educiraj, manje češ lupetati :

http://www.dailymotion.com/video/x2td3u ... zrael_news
Honda Hondas

#3598 Re: Pariz

Post by Honda Hondas »

Fudo Bosna wrote:

Važi ! A ti da se javno izvineš palestinskom narodu, jer podcjenjuješ/nipodaštavaš, ono što taj narod prolazi, pa se malo educiraj, manje češ lupetati :

ONE SIDED VIDEO! Znas li ti da 25% populacije u Izraelu cine Arapi. Znaci prihvatili su drzavu Izrael, Izrael ih ne dira.

HAMAS poziva na unistenje drzave Izrael , IDF ih sprasi. :izet:

"Mi pravi muslimani smatramo da je naša obveza uključiti se u borbu i pomoći muslimanima u svijetu. Džihad je na Alahovu putu ispred svega.
Biti mučenik za islam je veličanstveno.

Alah će svakog mučenika nagraditi rajem, a svi mi na ovome svijetu živimo da bismo jednoga dana dospjeli u raj."

Eto. Znaci, vi koji tipkovnicom branite i kmecite nad stradanjem Palestinaca. Puske u ruke, sa tekbirom u ustima, zelene trake oko glave. i u prve borbene redove u Gaza City! :izet:

Uvijek kazu, svaka akcija vuce reakciju! Kada Hamas ne bude uzalud ispaljivao rakete u Izraelsku pustinju, onda se IDF nece raspizditi i sjebati Gazu da ne znaju kad je sabah, a kad aksam!

Palestinski sukob je mnogo kompleksniji nego sto vi mislite. Obrazujte se! :zzzz:
Last edited by -LIBERO- on 18/11/2015 11:47, edited 1 time in total.
Reason: Ne koristiti podebljana CRVENA slova.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3599 Re: Pariz

Post by _BataZiv_0809 »

Kaligula I wrote:
...jebote život ali džaba mlatimo praznu slamu...svi zauzeli svoje busije pa ni makac, ko ukopani...držimo se svojih znanja, uvjerenja, stavova itd itd ko pijan plota...argumenti, ma kakvi argumenti, jel' dotiču moju sujetu odmah ne vrijede...

...dakle, šta misliš da li ovo tvoje argumentirano svjedočenje, iz prve ruke, pije vode kod forumaša antigadafista?...imaju li ovi naši dijalozi ikakavog smisla, ako svi ostajemo na početnim pozicijama...oj sujeto i virtuali si teška... :D ...blago nama sa nama... :run:
Naravno da ne vrijedi jer ih ne zanimaju cinjenice. Ne zanima ih nista sto se ne uklapa u njihov a priori odredjen stav.

Neko ko npr. zeli vjerovati da je Gadafi zivio kao oligarh, ostat ce gluh na svjedocenje iz prve ruke o izgledu njegove mazre (plasticne stolice, neugledne bijele plocice u wc, kreveti sa metalnim okvirom itd...).

P.S. Svaka cast za boldano.
Fudo Bosna

#3600 Re: Pariz

Post by Fudo Bosna »

Honda Hondas wrote:
Fudo Bosna wrote:

ONE SIDED VIDEO! Znas li ti da 25% populacije u Izraelu cine Arapi. Znaci prihvatili su drzavu Izrael, Izrael ih ne dira.

HAMAS poziva na unistenje drzave Izrael , IDF ih sprasi. :izet:

"Mi pravi muslimani smatramo da je naša obveza uključiti se u borbu i pomoći muslimanima u svijetu. Džihad je na Alahovu putu ispred svega.
Biti mučenik za islam je veličanstveno.

Alah će svakog mučenika nagraditi rajem, a svi mi na ovome svijetu živimo da bismo jednoga dana dospjeli u raj."[/color]

Eto. Znaci, vi koji tipkovnicom branite i kmecite nad stradanjem Palestinaca. Puske u ruke, sa tekbirom u ustima, zelene trake oko glave. i u prve borbene redove u Gaza City! :izet:

Uvijek kazu, svaka akcija vuce reakciju! Kada Hamas ne bude uzalud ispaljivao rakete u Izraelsku pustinju, onda se IDF nece raspizditi i sjebati Gazu da ne znaju kad je sabah, a kad aksam!

Palestinski sukob je mnogo kompleksniji nego sto vi mislite. Obrazujte se! :zzzz:
:D

Više postaješ ofiran u svojoj ofirnoj predrasudi prema svemu islamskom, jel te? E evo ti braco jednog " HAMASOVCA", kako on pojašnjava situaciju tamo... Temu si , pokrenuo, (Re: BRUKA U DUBLINU ), samo da liječiš svoje frustacije i predrasude, jadničak... :izet:

Post Reply