BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

jarobot

#3576 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:
mariobl wrote:
TvrtkoTtreci wrote:
Image
Alo covjece ponovo poredis kruske i jabuke pre paid s post paidom i sl. Ne ide to. Go free koliko ima korisnika i sa koliko njih mozes pricati za 0,00 KM po minuti? Daj ne budi smjesan sta ce mi to nemam posteno ni dopune gdje uzeti, a da ne govorim naci nekog da isto koristi. Bio je i izimobil imao slucnu ponudu pa gdje je sad. Nije mi bitan naziv bitna mi je sustina a to je da me kosta manje i da je postpaid ostalo mi nije bitno. Za mene je bht povoljniji a ti racunaj sebi sta ti je povoljnije.

Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
Sam sebi protivrječiš, kažeš da se ne poredi prepaid i postpaid a onda da ti nije bitan naziv nego suština i da ti je najpovoljnije. Kad kazes najpovoljnije to podrazumjeva sve opcije nebitno postpaid ili prepaid.

Kako mozes poredit mrežu koja je ni godinu dana na tržištu...polako...imat će korisnika, evo npr. svi sa izimobil su prebačeni, i na kraju krajeva ima haloo koja je isti tip a nakupila je podosta korisnika, hvale se.i cifrom od 200.000 mada lično mislim da pretjeruju al neka je upola, to znači 100.00 "najbrojeva" :lol: šta ćemo sad
GOfree prodaju kartice i vrše dopunu sve trafike Duhanprometa i Logosoft ofisi
Tvrtko treći zvani "diki" sa svojim tabelama ponovo jaše !!!
Pošto mu je izi vrisno sad promoviše gofree....
mariobl

#3577 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Ja nesto sumnjam da je to uopste validan listing :)

avaks

#3578 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Kod mene prosječan poziv traje minut i 9 sekundi, nekada i po minut i 31 sekundu, znači ovo 60+10 mi ne krade a da sam na BHT i 30+30 u prvom slučaju ode 21 sekunda, u drugom 29 sekundi... Hmmmm... znači od tih 17,5KM što bi platio po pozivu bi mi koliko ukrali?!
Je li moguće da blaženi BHT vara korisnike sa 30+30 najboljom obračunskom svih vremena?! Ko će platiti mojih 21 odnosno 29 sekundi neiskorištenih svaki poziv?! :lol: :run:
mehohem

#3579 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by mehohem »

jarobot wrote:ako radiš 60 sec tad je već obračun 60+10 znači gubiš 10 sec.
Da bi neko ovo izvalio mora bit dobro glup i nepismen.Gluho bilo :shock:

Ako razgovaras 60 sekundi,obracun je 60 sekundi :kiss:
TvrtkoTreci

#3580 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

jarobot wrote:
TvrtkoTreci wrote:
mariobl wrote: Alo covjece ponovo poredis kruske i jabuke pre paid s post paidom i sl. Ne ide to. Go free koliko ima korisnika i sa koliko njih mozes pricati za 0,00 KM po minuti? Daj ne budi smjesan sta ce mi to nemam posteno ni dopune gdje uzeti, a da ne govorim naci nekog da isto koristi. Bio je i izimobil imao slucnu ponudu pa gdje je sad. Nije mi bitan naziv bitna mi je sustina a to je da me kosta manje i da je postpaid ostalo mi nije bitno. Za mene je bht povoljniji a ti racunaj sebi sta ti je povoljnije.

Sam sebi protivrječiš, kažeš da se ne poredi prepaid i postpaid a onda da ti nije bitan naziv nego suština i da ti je najpovoljnije. Kad kazes najpovoljnije to podrazumjeva sve opcije nebitno postpaid ili prepaid.

Kako mozes poredit mrežu koja je ni godinu dana na tržištu...polako...imat će korisnika, evo npr. svi sa izimobil su prebačeni, i na kraju krajeva ima haloo koja je isti tip a nakupila je podosta korisnika, hvale se.i cifrom od 200.000 mada lično mislim da pretjeruju al neka je upola, to znači 100.00 "najbrojeva" :lol: šta ćemo sad
GOfree prodaju kartice i vrše dopunu sve trafike Duhanprometa i Logosoft ofisi
Tvrtko treći zvani "diki" sa svojim tabelama ponovo jaše !!!
Pošto mu je izi vrisno sad promoviše gofree....
Jarobot + mariobl=krakatoa + Mirza15 = jedno lice, zaposlenik bhtelekoma
rovac13

#3581 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Ja ne vjerujem da je ovo mirza .
On jest bolestan i fanatican sto se tice bhtelekoma,ali nije glup.
Meni ovo izgleda kao saraf osmica :-D
rovac13

#3582 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

avaks wrote:Kod mene prosječan poziv traje minut i 9 sekundi, nekada i po minut i 31 sekundu, znači ovo 60+10 mi ne krade a da sam na BHT i 30+30 u prvom slučaju ode 21 sekunda, u drugom 29 sekundi... Hmmmm... znači od tih 17,5KM što bi platio po pozivu bi mi koliko ukrali?!
Je li moguće da blaženi BHT vara korisnike sa 30+30 najboljom obračunskom svih vremena?! Ko će platiti mojih 21 odnosno 29 sekundi neiskorištenih svaki poziv?! :lol: :run:
Tako je.

Koliko god na eronetu ostvarim realnih minuta...........na bht bi ostvario jos manje .........bht sa 30+30 krade bezobrazno.
avaks

#3583 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Ma ubleha živa, samo 1+1 obračunska valja ako ćemo realno kada je naplaćivanje ili da stave flat pa neka je onda 60+60 :lol:
I još jednom naglašavam, 2017ta godina a mi sa ublehašima raspravljamo o obračunskim jedinicama :run:
Kad je na BHT bila 15+15 nisi mogo' opstat od njih, obračunska pa obračunska, sad kada je 30+30 onda je to najbolje na svijetu :evil:
Nisam na pretplati da gledam obračunske a svi smo sebi odvagali i uzeli jeftiniju varijantu a trenutno je to Eronet (što se postpaida tiče).
Vala kada BHT ponudi šta konkretno ja ću prvi prenijeti broj nazad, da da bio sam dugo godina na BHT, a do tada ćao drugari :thumbup:

BTW i sa 60+10 i 100 minuta od kojih koliko god iskoristiš ja na Super 15 uštedim minimalno 50KM na godišnjem nivou ilitiga 3 i više pretplate a vala i pričam i tipkam više :lol:

p.s.
Još uvijek najbolja ponuda u državi:
Image
Last edited by avaks on 10/01/2017 19:54, edited 1 time in total.
TvrtkoTreci

#3584 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

rovac13 wrote:Ja ne vjerujem da je ovo mirza .
Po glupoći ovaj jarobot jednak je karakatoi, to je jedan uposlenik bht
Drugi zaposlenik je Mariobl i mogao bi biti mirza15
Radar71

#3585 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Radar71 »

jarobot wrote: Jednostavno bh telekom do 30 sec računa 30 sec, a eronet 1 minutu , prko 30 se i jedni i drugi minutu....
Na eronetu dobiješ oderđeni broj nečega i kad potrošiš plaćaš dalje po cjenovniku ,u BH telekomu plaćaš šta potrošiš , kad sve okreneš za duže razgovore malo bolji eronet za kraće isto ili bolji BH telekom, kako god obrneš mi potrošači smo donji i da znaš tih 200 min što daju ni u teoriji ne možeš imati uvijek to prepolovi zbog obračunske 60+10....
Nek ti objasne rovac i avaks ulični dileri eroneta!!!! :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TvrtkoTreci

#3587 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Upitat se samo jel ovo od boga data glupoća ili se ide na neke kurseve :lol:...u Kiseljak ili Travnik npr.
jarobot

#3588 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:
rovac13 wrote:Ja ne vjerujem da je ovo mirza .
Po glupoći ovaj jarobot jednak je karakatoi, to je jedan uposlenik bht
Drugi zaposlenik je Mariobl i mogao bi biti mirza15
Vratio nam se dileja ,sad kao Bosanski velikaš Tvrtko Treći da na servira tabele i GOFree.
Pozdravimo ga kako dolikuje :izet:
Del_Boy1

#3589 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

Kod mene je još uvijek obračunska 15+15 sec. Koristim MojaTV svakako, i dodao sam ultru u moj izbor, sad imam za dodatnih 5 KM mjesečno uz račun MojaTV 500 MB mobilnog interneta, 1000 minuta prema članovima grupe (uspostava poziva 5 kf) i svih 5 KM na bonus računu za pozive prema BH Telekom mreži. Znam da to svakom ne odgovara ali meni je to trenutno prihvatljivo, svejedno nisam neki veliki potrošač.

Sent from my E2303 using Tapatalk
jarobot

#3590 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:Upitat se samo jel ovo od boga data glupoća ili se ide na neke kurseve :lol:...u Kiseljak ili Travnik npr.
Pa dileja gdje si ti , kako konvertor 2g na 3g ili si se sad usavršio na g3 na g4 , kako frcera goFree na kitotelu ,sanja li se i dalje mi5 ....
Radar71

#3591 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Radar71 »

jarobot wrote:
TvrtkoTreci wrote:Upitat se samo jel ovo od boga data glupoća ili se ide na neke kurseve :lol:...u Kiseljak ili Travnik npr.
Pa dileja gdje si ti , kako konvertor 2g na 3g ili si se sad usavršio na g3 na g4 , kako frcera goFree na kitotelu ,sanja li se i dalje mi5 ....
Jel može zvuk preko HDMI kabla?
jarobot

#3592 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

Del_Boy1 wrote:Kod mene je još uvijek obračunska 15+15 sec. Koristim MojaTV svakako, i dodao sam ultru u moj izbor, sad imam za dodatnih 5 KM mjesečno uz račun MojaTV 500 MB mobilnog interneta, 1000 minuta prema članovima grupe (uspostava poziva 5 kf) i svih 5 KM na bonus računu za pozive prema BH Telekom mreži. Znam da to svakom ne odgovara ali meni je to trenutno prihvatljivo, svejedno nisam neki veliki potrošač.

Sad će te ekipa napasti da si da prostiš glup da to nevalja da to nije tako..
Ja imam dvije ultre , dvije pretplate i fiksni na mojizbor pet brojeva u gupi koji su svaki po 1000 minuta + mobilni po 500 megabajta interneta ,a mojutv svakako koristim...Del 3 feninga je uspostava poziva i ja pretprošlog mjeseca napravio 210 minuta za 2,40 km...to ne daje niko...plus još 2 najbroja na mini 15....
A sad za one koji misle da sam uposlenik BH telekoma neka ode na BH telekom temu i pogleda šta pišem o BH telekomu....
jarobot

#3593 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

Radar71 wrote:
jarobot wrote:
Jel može zvuk preko HDMI kabla?
A koja to budala tvrdi da ne može. Svašta !!! Moraš baš biti dobro opaljen da tako nešto tvrdiš :izet:
Pitaj sve što te zanima o zvuku , audioeditorima, reprodukciji miksetama odgovoriću ti to mi je profesija...montaža reprodukcija..
Trenutno radim na ovome ova Airence od D&R super je , veže se preko USB_a na kompove i potpuno digitalizira zvuk:

Image
Last edited by jarobot on 10/01/2017 20:25, edited 3 times in total.
avaks

#3594 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Del_Boy1 wrote:Kod mene je još uvijek obračunska 15+15 sec. Koristim MojaTV svakako, i dodao sam ultru u moj izbor, sad imam za dodatnih 5 KM mjesečno uz račun MojaTV 500 MB mobilnog interneta, 1000 minuta prema članovima grupe (uspostava poziva 5 kf) i svih 5 KM na bonus računu za pozive prema BH Telekom mreži. Znam da to svakom ne odgovara ali meni je to trenutno prihvatljivo, svejedno nisam neki veliki potrošač.

A i o tome smo raspravljali, kome se isplati dobro i jeste mada skuplja pita nego tepsija.
Koristim drugog operatera za Net i TV tako kada bi oni imali i mobilnu bilo bi ekstra sastaviti neki paket a ovako gledam sebi što povoljnije da bude.
Umjesto te Ultre uzeo sam Haloo 2 broja i prema članovima grupe nema ograničenja (svi koji koriste Haloo su članovi grupe haha a sve je više takvih), samo uspostava poziva se naplaćuje + 600MB neta bonusa :thumbup:
Del_Boy1

#3595 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

jarobot wrote:
Meni naplati 5kf uspostavu, znam jer sam provjeravao bonus račun prije i poslije poziva prema članu grupe.

Last edited by Del_Boy1 on 10/01/2017 22:06, edited 1 time in total.
Running

#3596 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

Koristim MojMix Net 33.93 BAM

http://www.mtel.ba/moj-mix

Ima li pocoljnije sta u BiH :D Istekao mi ugovor bas sad u januaru, kontam preci na prepaid, jer uglavnom koristim internet.

Kad skontam, bolje mi je kupiti 4GB interneta na prepaidu, vazi 28 dana, za 12BAM

http://www.mtel.ba/kupiinternet
Radar71

#3597 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Radar71 »

jarobot wrote: A koja to budala tvrdi da ne može. Svašta !!! Moraš baš biti dobro opaljen da tako nešto tvrdiš :izet:
Pitaj sve što te zanima o zvuku , audioeditorima, reprodukciji miksetama odgovoriću ti to mi je profesija...montaža reprodukcija..
znaš ti dobro ko je tvrdio :lol:
Del_Boy1

#3598 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

avaks wrote:

A i o tome smo raspravljali, kome se isplati dobro i jeste mada skuplja pita nego tepsija.
Koristim drugog operatera za Net i TV tako kada bi oni imali i mobilnu bilo bi ekstra sastaviti neki paket a ovako gledam sebi što povoljnije da bude.
Umjesto te Ultre uzeo sam Haloo 2 broja i prema članovima grupe nema ograničenja (svi koji koriste Haloo su članovi grupe haha a sve je više takvih), samo uspostava poziva se naplaćuje + 600MB neta bonusa [emoji106]
Jasno mi je, ali ja nemam alternativu za TV i internet, ustvari za internet bi mogao koristit nekog wifi provajdera, i koristio sam pa više nisam imao net nego što jesam. Zato mi je ovo najbolji izbor trenutno.

TvrtkoTreci

#3599 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Running wrote:Koristim MojMix Net 33.93 BAM

http://www.mtel.ba/moj-mix

Ima li pocoljnije sta u BiH :D Istekao mi ugovor bas sad u januaru, kontam preci na prepaid, jer uglavnom koristim internet.

Kad skontam, bolje mi je kupiti 4GB interneta na prepaidu, vazi 28 dana, za 12BAM

http://www.mtel.ba/kupiinternet
Valjda 14 KM (4 sedmice x 3,5)
GOfree daje za 10 KM 3 GB na mjesec dana isto flat na 128 kbos
Running

#3600 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

Da, 14 BAM. Nikad cuo za taj GoFree, mislim da nazalost nema povoljnije od mtela prepaid, jos mogu kontrolisati kad platiti net, kad ne i ostalo :izet: Ma kakav postpaid, makad da davaju neke bolje telefone, pa da uzimam, ovako mi ne pada na pamet da uzimam telefon od nasih operatera. :run:
Post Reply