Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
zippoo87
#3576 Re: Kodi/XBMC Media centar
evo za nove clanove koji ne prate temu
10 najboljih addona u decembru 2017.
http://www.wirelesshack.org/top-best-wo ... d-ons.html
The Top 10 Best Addons December 2017 (Tested 12-8-2017)
1. Neptune Rising New Covenant Fork with Updated code
2. Covenant XvBMC Repo
3. Exodus Updated Version 4.1.07
4. Rebirth 2017
5. Star Tec Updated
6. Midian New
7. Pyramid
8. UK Turk’s Playlists
9. BOB Unleashed
10. Elysium
10 najboljih addona u decembru 2017.
http://www.wirelesshack.org/top-best-wo ... d-ons.html
The Top 10 Best Addons December 2017 (Tested 12-8-2017)
1. Neptune Rising New Covenant Fork with Updated code
2. Covenant XvBMC Repo
3. Exodus Updated Version 4.1.07
4. Rebirth 2017
5. Star Tec Updated
6. Midian New
7. Pyramid
8. UK Turk’s Playlists
9. BOB Unleashed
10. Elysium
- vatrogasac
#3577 Re: Kodi/XBMC Media centar
Od ovih 10 imam 5 i danas me baš na svakom zezalo i nanerviralo. Vrti na YT 4k clipove bez ikakvog problema, a na KODI-ju zaledi na 720. Htio da odgledam jedan film i ima titlove samo za ove u FHD i nisam uspio odgledati. Ne bi trebalo da je zbog brzine.TV priključen na mrežu LAN kablom. Čistim cache memoriju, restartujem TV i opet. Nije stalno nego više povremeno.

- irac300
#3578 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nije do brzine, nego do preopterecenosti streamova. Bas sam upratio da mi buffera na ovim addonima tipa Neptun, Rebirth i sl. kada zelim stream od 1080p gledati. Rijetko mi koji zeli pokrenuti. Dok na Covenantu nemam taj problem.vatrogasac wrote:Od ovih 10 imam 5 i danas me baš na svakom zezalo i nanerviralo. Vrti na YT 4k clipove bez ikakvog problema, a na KODI-ju zaledi na 720. Htio da odgledam jedan film i ima titlove samo za ove u FHD i nisam uspio odgledati. Ne bi trebalo da je zbog brzine.TV priključen na mrežu LAN kablom. Čistim cache memoriju, restartujem TV i opet. Nije stalno nego više povremeno.
Ako nisi gdje u inostranstvu, instaliraj Popcorn addon i gledaj filmove u visokoj rezoluciji. Nije praktican kao stream addon ali ima puno bolji kvalitet slike. Ja npr. Covenant koristim da gledam serije, i kao pretrazivac filmske baze, a filmove zadnjih mjeseci gledam na Popcornu.
https://thevpn.guru/install-popcorn-tim ... 7-krypton/
-
brazzo19
#3579 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jedno pitanje koje nema bas veze za kodijem, ima li neko ideju sto recimo kada pokrenem neku pjesmu ili spot na youtube na android tv.u ( philips pus6501) u 4k rezouciji nekad mi se zna desiti da jednostavno nece da prebaci na 4K nego vrti u HD rez ili u toku pjesme mi prebaci sa HD na 4K ili pocne spot u 4k rez i onda samo prebaci ponovo na HD, jeli moguce da je do interneta pa da sam prebaci na manju rez da ne bi stopalo ili sta vec i postoji li mogucnost da se u postavkama negdje na tv.u nastima da mi uvijek vrti spotove na najvecoj mogucoj rezoluciji automatski ko sto ima na mobu ili pc.u , cackao sam youtube na tv.u nema bas nekih postavki puno kao na mobu i nista nisam nasao ...
-
brazzo19
#3580 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo pokusavam instalirati ovaj popcorn dodao sam source ali jednostavno nece da mi instalira ovaj marko159 repo sa kojeg povlaci popcorn evo stoji vec pola sata na 0% nece da ga instalira ....irac300 wrote:Nije do brzine, nego do preopterecenosti streamova. Bas sam upratio da mi buffera na ovim addonima tipa Neptun, Rebirth i sl. kada zelim stream od 1080p gledati. Rijetko mi koji zeli pokrenuti. Dok na Covenantu nemam taj problem.vatrogasac wrote:Od ovih 10 imam 5 i danas me baš na svakom zezalo i nanerviralo. Vrti na YT 4k clipove bez ikakvog problema, a na KODI-ju zaledi na 720. Htio da odgledam jedan film i ima titlove samo za ove u FHD i nisam uspio odgledati. Ne bi trebalo da je zbog brzine.TV priključen na mrežu LAN kablom. Čistim cache memoriju, restartujem TV i opet. Nije stalno nego više povremeno.
Ako nisi gdje u inostranstvu, instaliraj Popcorn addon i gledaj filmove u visokoj rezoluciji. Nije praktican kao stream addon ali ima puno bolji kvalitet slike. Ja npr. Covenant koristim da gledam serije, i kao pretrazivac filmske baze, a filmove zadnjih mjeseci gledam na Popcornu.
https://thevpn.guru/install-popcorn-tim ... 7-krypton/
- vatrogasac
#3581 Re: Kodi/XBMC Media centar
U Bosni sam. Nisam još isprobao Popcorn pa ću večeras. Thx.irac300 wrote: Ako nisi gdje u inostranstvu, instaliraj Popcorn addon i gledaj filmove u visokoj rezoluciji.
- Haris033
#3582 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kad pustim film sa Exodus i Covenant addonsa, filmovi idu užasno sporo (MAC OS High Sierra). U čemu je problem?
- vatrogasac
#3583 Re: Kodi/XBMC Media centar
I meni tako isto. Prije nekada je bila ta opcija da si mogao na i na TV-u mijenjati rezoluciju, a onda su je nekim updateom uklonili. Sony mi ima jači procesor i ostalu 'gvožđuriju' od Panasonica i na Soniju urednije prikazuje pa kontam da je do hardvera jer nekada kada se moglo birati na Panasonicu nije htio prihvatiti uvijek jaču rezoluciju iako je Panasonic GT50.brazzo19 wrote:...cackao sam youtube na tv.u nema bas nekih postavki puno kao na mobu i nista nisam nasao ...
- irac300
#3584 Re: Kodi/XBMC Media centar
@brazzo
Restartuj Kodi. Jos bolje, uredjaj iskljuci iz struje, pa onda probaj ponovo.
- dječak sa šibicama
#3585 Re: Kodi/XBMC Media centar
Neptun rajzing i Rebirth su ok, trenutno najjaci sa izborom linkova, ali brate stopaju... nekad zaledi vec na pretragi linkova, moras ugasiti Kodi, nekad nece da pokrene nijedan stream ili je preopterecen.
Covenant je tu bolji, ali primjecujem sve manje streamova na njemu.
Prokleti crveni mundiri, i njihova antipiratska politika, dole zakoni zivjela internet anarhija!
Covenant je tu bolji, ali primjecujem sve manje streamova na njemu.
Prokleti crveni mundiri, i njihova antipiratska politika, dole zakoni zivjela internet anarhija!
-
brazzo19
#3586 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:@brazzo
-
brazzo19
#3587 Re: Kodi/XBMC Media centar
P.S Taj rebirth nikad nisam uspio instalirati, mislim instaliram ga i pojavi mi se ikonica njegova tamo u video addonsima ali kad kliknem na nju nista se ne desava, nikad jos to nisam rijesio .....
- irac300
#3588 Re: Kodi/XBMC Media centar
Objasnio sam ti jednom. Iz nekog razloga ako prvo instaliraš Kodisrael repository, a poslije Cypher u kojem se nalazi Rebirth, neće da povuče novi update sa Cyphera i zato neće da se pokrene. Ja sam prvo instalirao Cypher, pa Rebirth i onda radi, ali moraš deaktivirati Kodisrael.brazzo19 wrote:P.S Taj rebirth nikad nisam uspio instalirati, mislim instaliram ga i pojavi mi se ikonica njegova tamo u video addonsima ali kad kliknem na nju nista se ne desava, nikad jos to nisam rijesio .....
-
brazzo19
#3589 Re: Kodi/XBMC Media centar
aha ma iskreno ne znam ni sto ce mi ovaj kodi israel dosta mi je stvari pojebao da izvines kako sam ga instalirao jest da ima more nekih addona i repo.a ali iskreno i ne koristim nista osim neptune rising covenanta i jos dva tri addona za filmove koji se mogu zasebno instalirati bez da se instalirju preko israel repa, recimo kad sam instalirao kodi israel automatski mi je povukao onu opciju "auto subs" na neku divlju verziju 99999.999 i nije mi uopste htio da automatski pokrece prevod kada ide film nego sam morao ici na rucno na download pa sam onda morao obrisati skroz auto subs iz services i onda ga instalirati preko izvornog kodi repa i ugasit update da mi ponovo ne updatuje na onu verziju koja ima na izreal repo da bi mi automatski pokretao titlove kada krene film ...irac300 wrote:Objasnio sam ti jednom. Iz nekog razloga ako prvo instaliraš Kodisrael repository, a poslije Cypher u kojem se nalazi Rebirth, neće da povuče novi update sa Cyphera i zato neće da se pokrene. Ja sam prvo instalirao Cypher, pa Rebirth i onda radi, ali moraš deaktivirati Kodisrael.brazzo19 wrote:P.S Taj rebirth nikad nisam uspio instalirati, mislim instaliram ga i pojavi mi se ikonica njegova tamo u video addonsima ali kad kliknem na nju nista se ne desava, nikad jos to nisam rijesio .....
p.s ovo uvijek zboravim da pitam.... postoji li ikakav addon repo ili bilo sta da sadrzi ove nove domace serije i filmove recimo ove nove sad top serije "ubice moga oca" "meso" "lud zbunjen normalan " i ostalo i nove filmove, jer sad smo pokriveni sto se tice kodija za strane filmove i serije ali sto se tice domacih serija i filmova nema fakat nista kako je pao natko i croatia on demand pa reko da vidim postoji li ikakav domaci addon za ovo ili se moramo krpit preko online stranica sa 1000 reklama u toku serije ....
- dječak sa šibicama
#3590 Re: Kodi/XBMC Media centar
Problem je do repositorija... meni radi dok ne odradi upload iz kodila, cim to uradi ikonica je neupotrebljiva koliko god da klikam na nju... zato sam deinstalirao kodil repositorij.brazzo19 wrote:P.S Taj rebirth nikad nisam uspio instalirati, mislim instaliram ga i pojavi mi se ikonica njegova tamo u video addonsima ali kad kliknem na nju nista se ne desava, nikad jos to nisam rijesio .....
Ta verzija 999.999nesto ne smije doci na upload, ona koci cijeli addon.
-
brazzo19
#3591 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma ja znaci taj kodi izrael handri stvar zato me i zezao auto subs addone jer je povukao update iz kodi izreaela, nista moram ga skroz obrisat kad dodjem kuci a ovaj neptun rising, rebirth i covenant se svakako mogu instalirati iz posebnib repo.a ako sta bude zezalodječak sa šibicama wrote:Problem je do repositorija... meni radi dok ne odradi upload iz kodila, cim to uradi ikonica je neupotrebljiva koliko god da klikam na nju... zato sam deinstalirao kodil repositorij.brazzo19 wrote:P.S Taj rebirth nikad nisam uspio instalirati, mislim instaliram ga i pojavi mi se ikonica njegova tamo u video addonsima ali kad kliknem na nju nista se ne desava, nikad jos to nisam rijesio .....
- irac300
#3592 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kodisrael je dobro poslužio prilikom ovog tumbanja i gašenja mnogih izvora i repositorya. Međutim, sada ima dosta novih repo-a, pošto pravi probleme oko nekih addona, bolje ga deinstalirati. Osim Poseidona i Tritona, svi ostali addoni imaju svoje nove izvore, a i ova dva su nepotrebna, jer je izašao Neptun.
-
zippoo87
#3593 Re: Kodi/XBMC Media centar
ja 2-3 dana kristim neptun i odlican je...
ono sto je bolje nego na covenantu je sto je brzi,brzi pretrazi izvore,brze pokrene...sve je fluidnije
covenant opet ima opciju za najnovije filmove i za filmove sa nekih kanala...neptun tog nema
samo meni se nesto ovih dana stalno rusi kodi...i na laptopu i na desktopu
barem ga2-3 puta dnevno restartujem,tacnije ugasim proces...samo se pojavi "not responding"
ono sto je bolje nego na covenantu je sto je brzi,brzi pretrazi izvore,brze pokrene...sve je fluidnije
covenant opet ima opciju za najnovije filmove i za filmove sa nekih kanala...neptun tog nema
samo meni se nesto ovih dana stalno rusi kodi...i na laptopu i na desktopu
barem ga2-3 puta dnevno restartujem,tacnije ugasim proces...samo se pojavi "not responding"
-
brazzo19
#3594 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kako izbrisah ovaj israel repo instalirao sam rebirth opet i sad radi bez problema, Covenant sa API.jem, Neptune Rising i Rebirth su sasvim ok sto se tice filmova i serija nista vise nije potrebnoirac300 wrote:Kodisrael je dobro poslužio prilikom ovog tumbanja i gašenja mnogih izvora i repositorya. Međutim, sada ima dosta novih repo-a, pošto pravi probleme oko nekih addona, bolje ga deinstalirati. Osim Poseidona i Tritona, svi ostali addoni imaju svoje nove izvore, a i ova dva su nepotrebna, jer je izašao Neptun.
P.S imal sta za ove domace sto sam pisao gore iznad par postova ?
- irac300
#3595 Re: Kodi/XBMC Media centar
@brazzo, znas da nista ne pisem ako ne znam, ako me dosad nisi skont'o poslije toliko godina, onda jbg.
Al' bar si rijesio Rebirth. 
- thekupus
#3596 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam sad instalirao rebirth, fazon je u tome da se ne odabere ona verzija sa puno brojeva 9 (999999 nesto tako)brazzo19 wrote:Ma ja znaci taj kodi izrael handri stvar zato me i zezao auto subs addone jer je povukao update iz kodi izreaela, nista moram ga skroz obrisat kad dodjem kuci a ovaj neptun rising, rebirth i covenant se svakako mogu instalirati iz posebnib repo.a ako sta bude zezalodječak sa šibicama wrote:Problem je do repositorija... meni radi dok ne odradi upload iz kodila, cim to uradi ikonica je neupotrebljiva koliko god da klikam na nju... zato sam deinstalirao kodil repositorij.brazzo19 wrote:P.S Taj rebirth nikad nisam uspio instalirati, mislim instaliram ga i pojavi mi se ikonica njegova tamo u video addonsima ali kad kliknem na nju nista se ne desava, nikad jos to nisam rijesio .....
S njom se nista ne desava
Odaberes onu drugu verziju i iskljucis auto-update za taj addon
Evo lupa Spidermena u 1080
Btw, hvala raja za ove preporuke, neko vrijeme mi je bio neupotrebljiv KODI na Sonyu, sad cu opet djeci moci nalaziti filmove i sebi serije cim izadju epizode
- Ady88
#3597 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala i od mene , dosao kodi na sony tv, malo procitao ovdje kako, gdje, sta i evo gledam hd film kingsman sa hrvatskim titlom 
-
zippoo87
#3599 Re: Kodi/XBMC Media centar
je li ti tv sa nekim OS (android) ili sa onim prilagodjenim sony linuxom...klasicno smart sony sucelje ?Ady88 wrote:Hvala i od mene , dosao kodi na sony tv, malo procitao ovdje kako, gdje, sta i evo gledam hd film kingsman sa hrvatskim titlom
-
kakavdanakneiskustvu
#3600 Re: Kodi/XBMC Media centar
kodi mi bio na nasem jeziku,sad upalio i nicim izazvan na engleskom je,nesto sam pokusavao,ne znam vratiti na nas jezik,kako to popraviti?