Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Challenger__ wrote:- Inače, saudijsku antijemensku koaliciju sačinjavaju ove zemlje:
Pa vazna zemlja.
Morski prolaz, jos populacijski jaka zemlja.
Kak vidim odnos snaga 230.000-280.000 vs 185.000 za Husine, il Hutijeve, kak god hocete.
Nema ovo veze sa narodom, nego o kontroli se radi.
Ma rekao sam ide dug proksi rat.
Tesko ce Saudi dobit ovo u minusu su skoro 100.000.
Zajeban Jemen velka populacija a do zuba naoruzana.
Sala u Jemenu koju su danas pogodili zločinci iz arapsko-američke koalicije a u kojoj je po izjavi glasnogovornika ministarstva zdravlja poginulo i ranjeno oko 140 osoba. Radi se o najvećoj sali u gradu sana u kojoj se okupljaju građani.
Sa naivan si ko sobarica.
Mislis da se Stoka sitnog zuba sa bilo koje strane ista pita.
Topovsko meso smo samo za Elite.
Pokusavaju ovladat i jedne i druge Elite teritorijom.
Narod ko narod, topovsko meso samo.
Paradokslano, ali spas Jemena može ležati u eventualnom ponovnom napadu USAF na pozicije SAA a u korist ISIL/Nusre i drugih terorističkih proxy-formacija.
Rusi imaju sklonost ka asimetričnom odgovoru a ceh bi mogli platiti Saudi, njihovi vojni aerodromi i instalacije.
Jemenski i sirijski narod je jedan narod, jedno iskušenje, jedan neprijatelj.
Najmanje što se može uraditi za jemenski narod je govoriti o ovim strašnim zločinima muslimanske elite, koji od Jemena prave drugu Siriju.
Inače, već sam jednom pisao, upoznao sam zaista dosta arapa iz različitih zemalja, Jemenci su jedan poseban narod, do bola naivni (u pozitivnom smislu), dobri, i iskreni. Jedan poseban arapski narod, kojeg je na žalost uništila diktatura u kojoj decenijama žive.
sarajevoxxxx wrote:Jemenski i sirijski narod je jedan narod, jedno iskušenje, jedan neprijatelj.
Najmanje što se može uraditi za jemenski narod je govoriti o ovim strašnim zločinima muslimanske elite, koji od Jemena prave drugu Siriju.
Inače, već sam jednom pisao, upoznao sam zaista dosta arapa iz različitih zemalja, Jemenci su jedan poseban narod, do bola naivni (u pozitivnom smislu), dobri, i iskreni. Jedan poseban arapski narod, kojeg je na žalost uništila diktatura u kojoj decenijama žive.
Ma napisao sam.
Narod ko narod, nije nista drugaciji od drugih.
Ima kukolja u svakom narodu.
- Razaraju se gradovi, jemenska infrastruktura, ubijaju djece i žena, a međunarodna zajednica baš kao i u Siriji izrazit će zabrinutost, saopćenje osude, a u suštini dali su zeleno svijetlo Saudiji kao i 2011. Bešaru da kolje, ubija, mlavi, a oni će sa strane kao sve to osuđivati.
- Palestina, Sirija, Jemen, tim državama jesu najveći neprijatelji arapi, jest im največi neprijatelj muslimanska elita (i šiiti i suniti) jesu najodgovorniji za nasilje u te tri zemlje.
- Arapski svijet je sastavlljen od bolesnih društava, koje vode oholi muslimani, ohola politička i vjerska elita, na žalost ni od ostatka međunarodne zajednice se ne može mnogo očekivati, jer društvo jeste licemjerno, jer svi imaju duple aršine, počev UN-a, organizacija za ljudska prava pa do vlada zapadnih zemalja.
Jemensko ministartsvo zdravlja i druge organizacije navode da je u današnjem saudijskom i američkom masakru u Sani poginulo i ranjeno između 700 i 800 građana Sane!!!
Last edited by sarajevoxxxx on 08/10/2016 18:39, edited 1 time in total.
Podržavaju ih USA, GB, Francuska, dakle ista ekipa iz Sirije.
Naravno, ovaj angažman podržava i Izrael ali su za sada uspjeli prikriti svoje političko i vojno učešće UPRKOS brojnim izvještajima koji sugerišu da "IDF" particpira u napadima na Jemen.
Sala se nalazila u centru grada Sane.Izvršena su 4 zračna udara na civile koji su se okupili na žalosti majke ministra unutrašnjih poslova. Radi se o najvećoj sali u gradu. Daleko najveći masakr od početka rata u Jemenu.
Evo snimka na kojem se vidi trenutak pogibije ljudi koji su došli i okupili se kod sale da pokušaju pomoći preživjelima. Dakle, nakon prvog zračnog udara uslijedili su i drugi u kojima su poginuli spasioci: