Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3576 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

joj auta .... gdje ovo sve pronadjes.... :run:
Bakir1

#3577 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

Sutra cemo te jos malo ima nekih linkova :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3578 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

jel imas ti srce,jel imas dusu?
Bakir1

#3579 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

bitanga_sa_otesa wrote:jel imas ti srce,jel imas dusu?
Image
esso_sa

#3580 Re: Automobilizam - All about

Post by esso_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:esso kako si sta ima :D

Image

Dobar kec ! Izgleda zdravo, ko moj :D Dobra i boja, rijetka :thumbup: Nadam se da je vlasnik nece mijenjati

Posalji ga da ga pojedem kad mu zavrsis ugradnju motora :D
Evo jedna od mene, da se covjek na vrijeme pocne navikavati na perspektivu pogleda :P :P

Image
citroen xm

#3581 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Uh dobrog keca. :thumbup:

A kakve su ovo "sisice" na farovima 128? :?
esso_sa

#3582 Re: Automobilizam - All about

Post by esso_sa »

citroen xm wrote:Uh dobrog keca. :thumbup:

A kakve su ovo "sisice" na farovima 128? :?
Ma kec je grobina ! :D :P

I ja htjedoh pitati sta je ovo na farovima 128 :?
klaki

#3583 Re: Automobilizam - All about

Post by klaki »

Evo i mene je 1989a nazvala

Meni super majke mi

Image
ado-šampion

#3584 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

Super kec, svaka cast. :thumbup:

Original, originalna svjelta, originalni branici. Samo jos da je original zavrsetak auspuha i one tanke gume. :)

Navodno su prve serije keceva prije prvog redizajna bile jako slabo zasticene od korozije, posljedica lose kvalitete koristenog celika, tako da su ovi s ovakvim branicima pravo rijetki u originalu.
esso_sa

#3585 Re: Automobilizam - All about

Post by esso_sa »

ado-šampion wrote:Super kec, svaka cast. :thumbup:

Original, originalna svjelta, originalni branici. Samo jos da je original zavrsetak auspuha i one tanke gume. :)

Navodno su prve serije keceva prije prvog redizajna bile jako slabo zasticene od korozije, posljedica lose kvalitete koristenog celika, tako da su ovi s ovakvim branicima pravo rijetki u originalu.
Taj setup auspuh/gume ne bi mogao pratiti motor koji je pod haubom. :D Zato mora biti ovako ;-)

Tacno je za prve serije, nisu prolazili proces odmascivanja (kataforeza) pa su trunuli ko blentavi. Ovo vazi za auta koja su dolazila iz TAS-a.
Ne znam za njemacke varijante.
I iz nekog razloga, kecevi koji su farbani metalic bojama su puno bolje trpili koroziju nego oni ofarbani obicnim, akril bojama. Mozda neka drugacija priprema kod lakiranja ili sl...
lavic

#3586 Re: Automobilizam - All about

Post by lavic »

Esso, koliko ti treba da ugrijes ove GY F1 gume da bi drzale ovaj lagan auto?
Dobar kec pravo, svaka cast.
golfiista

#3587 Re: Automobilizam - All about

Post by golfiista »

Evo jedan iz moje mahale. Bio sam mu mušterija, ali ipak ga je kupio malo veći zaljubljenik u automobile. Auto je perfektno, jedan vlasnik i stvarno djeluje nestvarno na cesti ove 2015.g.

http://www.olx.ba/artikal/13472694/vw-golf-1/
citroen xm

#3588 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Dobar, samo što je ovaj zaljubljenik očito preprodavac. Sigurno ga nije ovoliko platio.

Ali eto, ko baš hoće, teško da će na tržištu BiH naći boljeg keca. Ako je sve tačno, teško je i na zapadu naći originalnijeg i sa ovom kilometražom.
golfiista

#3589 Re: Automobilizam - All about

Post by golfiista »

golfiista wrote:Evo jedan iz moje mahale. Bio sam mu mušterija, ali ipak ga je kupio malo veći zaljubljenik u automobile. Auto je perfektno, jedan vlasnik i stvarno djeluje nestvarno na cesti ove 2015.g.

Ne znam koliko ga je platio, ali s obzirom da se radi o stvarnoj kilometraži i fakat dobrom automobilu, smatram da cijena, možda i nije toliko visoka.
Još jedan sličan automobil je bio kod drugog komšije, samo sa uskim štopama i bojom nekakvom narandžastom. Taj auto je prešao smiješnih 14000 km, prvi vlasnik ga je prodao opet u mahalu ( ne znam za kolike novce ) prije par godina, ali već danas izgleda kao i svaki drugi kec star 30 i kusur godina.
citroen xm

#3590 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Svakodnevna vožnja ubija auta, pogotovo ta starija.

Nikada više auta nego danas, parkinzi zakrčeni. Neko svakih 10-ak dana malo lupi vratima, malo ga so dotakne, malo ga neko klučem ispara i eto standardnog polovnjaka.
esso_sa

#3591 Re: Automobilizam - All about

Post by esso_sa »

lavic wrote:Esso, koliko ti treba da ugrijes ove GY F1 gume da bi drzale ovaj lagan auto?
Dobar kec pravo, svaka cast.
O zagrijavanju guma vodim racuna samo na motoru :D Nije bilo nekih situacija da proklizu, osim ako bas ne pretjeram. A i ta granica pretjerivanja je prilicno visoka :thumbup: Sad im je vec 5 godina a nisu presle mozda 3-4k km (eto koliko "puno" se kec vozi :) ). Sara haman nova, a moraju u smece zbog starosti...
golfiista wrote:Evo jedan iz moje mahale. Bio sam mu mušterija, ali ipak ga je kupio malo veći zaljubljenik u automobile. Auto je perfektno, jedan vlasnik i stvarno djeluje nestvarno na cesti ove 2015.g.

Dobar S-Paket :thumbup: Vjerujem da ce ga i prodati za ove pare, ali samo ako naleti bas neki zaljubljenik. Dosta i swabe sada kupuju oldtimere kod nas. Licno znam za 2 kvalitetno restaurirana GTI-ja (jedan mala a drugi siroka stopa) koji su na kraju zavrsili u Njemackoj, prodali se za 5000+ EUR cifre
Last edited by esso_sa on 28/08/2015 12:54, edited 1 time in total.
golfiista

#3592 Re: Automobilizam - All about

Post by golfiista »

Dobar S-Paket :thumbup: Vjerujem da ce ga i prodati za ove pare, ali samo ako naleti bas neki zaljubljenik. Dosta i swabe sada kupuju oldtimere kod nas. Licno znam za 2 kvalitetno restaurirana GTI-ja (jedan mala a drugi siroka stopa) koji su na kraju zavrsili u Njemackoj, prodali se za 5000+ EUR cifre[/quote]

Dobar sigurno, samo što ovaj auto nije pretrpio restauraciju, radi se o fabričkom laku i ostalim fabričkim dijelovima, stvarno je za 10.
esso_sa

#3593 Re: Automobilizam - All about

Post by esso_sa »

golfiista wrote:
Dobar sigurno, samo što ovaj auto nije pretrpio restauraciju, radi se o fabričkom laku i ostalim fabričkim dijelovima, stvarno je za 10.
Ako znas vlasnika, predlozi mu da ga stavi na njemacke oglasnike tipa mobile.de. Garantujem da ce doc neki swabo po njega. Kazem ti, u zadnje vrijeme pokupovase ovdje sve sto valja :thumbup:
IcedFlame

#3594 Re: Automobilizam - All about

Post by IcedFlame »

Kakav je ovo SA Hard Core nazad? :D
esso_sa

#3595 Re: Automobilizam - All about

Post by esso_sa »

IcedFlame wrote:Kakav je ovo SA Hard Core nazad? :D
Uvijek bio, uvijek i ostao ! HardCore u srcu ! :thumbup:
Last edited by esso_sa on 28/08/2015 12:58, edited 1 time in total.
IcedFlame

#3596 Re: Automobilizam - All about

Post by IcedFlame »

esso_sa wrote:
IcedFlame wrote:Kakav je ovo SA Hard Core nazad? :D
Uvijek bio, uvijek i ostao ! HardCore u srcu ! :thumbup:
Onda se garant i znamo. Ali od ovih corera sto ih ja znam, niko sa autima nije na ti :D
esso_sa

#3597 Re: Automobilizam - All about

Post by esso_sa »

IcedFlame wrote:
Onda se garant i znamo. Ali od ovih corera sto ih ja znam, niko sa autima nije na ti :D
Ista stvar i sa corerima koje ja znam. Ja sam crna ovca :lol:
citroen xm

#3598 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Evo dvičine iz prve godine proizvodnje, a izgleda da je zdrava ko dren.

http://www.olx.ba/artikal/17457415/golf-2/
Pirija

#3599 Re: Automobilizam - All about

Post by Pirija »

Image

Image
ado-šampion

#3600 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

esso_sa wrote:
ado-šampion wrote:Super kec, svaka cast. :thumbup:

Taj setup auspuh/gume ne bi mogao pratiti motor koji je pod haubom. :D Zato mora biti ovako ;-)

Tacno je za prve serije, nisu prolazili proces odmascivanja (kataforeza) pa su trunuli ko blentavi. Ovo vazi za auta koja su dolazila iz TAS-a.
Ne znam za njemacke varijante.
I iz nekog razloga, kecevi koji su farbani metalic bojama su puno bolje trpili koroziju nego oni ofarbani obicnim, akril bojama. Mozda neka drugacija priprema kod lakiranja ili sl...
Ja sam cuo upravo za njemacke. Koliko sam uspio prevesti (nisam na ti s njemackim), koristili su nekakav reciklirani celik jer je bila kriza, do prvog facelifta 1978. kad je dobio plasticne sire branike i poboljsana je zastita od korozije.

Elem, super je, meni sve svidjaju ove prve serije, kad budem malo stariji aBd mozda se i ja upustim u trazenje jednog ovakvog, ako ne ovaj, onda facelift sa sirim branicima, ova uska svjetla definitivno, idealno GTI, sa svim sto s njim ide, karirana sjedala, 175 gume, normalne felge... Dobar je i ovaj sto je @Golfista postavio, ali meni je ovaj treci facelift nesto sto je vec jako cesto vidjeno na nasim cestama, tako da mi nije bas to to. :)
Post Reply