evo i slike juge koja nedostaje

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Specijal 1,3 73 KS je bio jako rijetka zvjerka, s vama osim ali felgi identican Confortu, unutra obrtomjer i dodatni mjenjaci. Taj sa “pilotskim” sjedalima je Super Confort ili SC, nije imao bocne lajsne i imao je sivi okvir na komandnoj tabli.TDK-90 wrote: Specijal 101 , nesto malo rijeci . Sjecam se isto nekih Stojadina sa sjedistima gdje je iz jednog dijela sjediste i naslon za glavu. Ima li jos neke specijalne odlike.
Mediteran ako pratim hronoloski mi je vise korak nazad , jer confort puno modernije izgleda
Reklama stara 40 godina , al smo stagnirali. Pa nismo u stanju vise ni ovako jednostavnu a dobru reklamu\poster napravitibitanga_sa_otesa wrote:samo jedan, crveni, stojadin je sastavljen u italiji,ostali su ovdje,mada su prve serije imale sve dijelove sa fiatovim oznakama....
evo i slike juge koja nedostaje
Jeftinije je licencu kupiti i proizvoditi neko izmišljati iz nule...posebno jer nakon 2. svjetskog rada de facto ništa nije postojalo.Sodom1 wrote:Koliko su para kostale te licence ? Kako je to funkcionisalo ,kako se placalo .
Kad skontam bivsa Juga nista sama nije znala napraviti
Zastava -Fiat
IMT - Massey Ferguson
Torpedo -Deutz Fahr
Rakovica -Landini
Tomo Vinkovic - tamo neki talijan isto
FAP - Mecka
itd itd
A i toga je bilo, premda nisam siguran za Italiju, tj. Zastavu. Talijanske komunjare su rado sarađivale sa svima...ex Yu, Poljska, Rusija, pa i Turska...bitanga_sa_otesa wrote:ne znam koje su nam drzave bile duzne ratnu stetu ,da li je italija? ako jeste onda je ratna steta bila ta licenca ,kao sto je tas bio od njemacke...dajc...saurer...
Da ne idemo u politiku ali te zemlje su uništile zemlju i pobile ogroman broj ljudi zajedno sa domaćim izdajnicima.Sodom1 wrote:Jesu bas uradile , komunizam cvjecka . Ja bi volio da smo Njemacka ili Italija
Strateski partner Crvenoj zastavi, 1954? Konkurs?530i wrote:Da se vratimo na Zastavu, ako sam dobro upratio bio je konkurs za strateškog partnera i fiat je pobijedio. igri je bio reno i još neki...tako da ne vjerujem da se radi o isplati ratne štete.
https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%97%D ... 0%BB%D0%B8drndalo wrote:Strateski partner Crvenoj zastavi, 1954? Konkurs?530i wrote:Da se vratimo na Zastavu, ako sam dobro upratio bio je konkurs za strateškog partnera i fiat je pobijedio. igri je bio reno i još neki...tako da ne vjerujem da se radi o isplati ratne štete.
Znas li kako je Zeljezara dosla u Zenicu?
Verzija koju sam ja cio. Zenica konceptuelno je bila "promasaj" jer imati zeljezaru u koju moras vozom dopremati rudu je bilo paradoksalno, medjutim Zenica je geografski bila "u srcu" bivse drzave i kao postrojenje od strateskog znacaja najsigurnija u slucaju agresije na zemlju.drndalo wrote:Pravo da ti kazem, prvi put cujem za taj tender, to mi je novost. Nisam cuo ranije ni za ratnu odstetu talijana, ali ni za tender.
Zeljezara Zenica kakvu mi znamo je stigla kao reparacija iz Njemacke, negdje je razmontirana i namontirana u Zenici... Zenica je bila rezervna lokacija, prva je bila u Sloveniji, ali su Slovenci bili pametniji i odabrali nesto drugo, a nama je i ovo bilo dobro...
To je tvoje demokratsko pravo, ali brojke i sve ostalo govore za sebe, sve se moze osporiti osim matematike.citroen xm wrote:Završite sa ovom pričom jer se već ni ja ne slažem, za početak sa Goranom.
Koje brojke, ko ih je računao? Znaš li šta znači agresija?tempuser wrote:
To je tvoje demokratsko pravo, ali brojke i sve ostalo govore za sebe, sve se moze osporiti osim matematike.
Djelimicno tacno... Mada je prica isla malo prije TAS-a...Ommadawn wrote:Neko spomenu da je TAS ratna odšteta. Ne vjerujem. Volkswagen se htio plasirati i na socijalističko tržište. Jugosloveni postavili uslov da pola dijelova bude proizvedeno u SFRJ, VW pristao i tako je napravljena montaža. Dobro nama, dobro i njima.
U fabrici autobusa Sanos u Skoplju je radio jedan ratni zarobljenik, Švabo, koji je bio mašinski inžinjer. Njegovu stručnost su iskoristili i poslije odslužene kazne ponude mu posao i stan. Švabo prihvati i ostane, nije se htio vraćati u Njemačku.