Cemu onda taj poriv da se suflira nekome negdje daleko sta je bolje za njegarazonoda wrote:relativno84 wrote:Neke sanse je bolje propustitirazonoda wrote:Upade mi u oci ovo Sefer u 20 vijeku. Ako ne putujes Bosnom, pogleedaj G. Milica Alkemija -BIH , i sam ces vidjeti u kom smo vijeku.
Mislim da je propustena sansa ne uzeti Fahru.(narod sa predrasudama)
Danas, zelim dugo vladanje Bakira, da vas odere ko jarca.(ostao je jos pokoji jarac)![]()
![]()
Lako je brinuti tudje brige s one strane atlantikaSamo se jednom moze reci----bio sam -u pravo vrijeme na pravom mjestu. I zivot ti se okrene.
BAKIRE ODLAZI
- relativno84
#3576 Re: BAKIRE ODLAZI
-
razonoda
#3577 Re: BAKIRE ODLAZI
@relativno84
Manje vise ,ja uzivam gdje sam i zao mi je ako Ti nisi u istoj situaciji. Ljubav prema domovini se ne mjeri --mjestom boravka---.Treba se boriti protiv predrasuda.
Manje vise ,ja uzivam gdje sam i zao mi je ako Ti nisi u istoj situaciji. Ljubav prema domovini se ne mjeri --mjestom boravka---.Treba se boriti protiv predrasuda.
-
HM 2011
#3578 Re: BAKIRE ODLAZI
ja veceg blacenja bilo koga odavno nisam citao - a toliko neosnovano.....KatarinaKosaca wrote:Nepotrebno, poznajemo se i van forumskih nikova ja i ti, tako da znaš da znam da nisi prozvan ni oko kavog lopovluka, laži itd.relativno84 wrote:Nekako se osjetih prozvanim od drage Kace![]()
Hajdemorelativno84 wrote:Pa da krenemo redom:![]()
Još jedna od mnogih glupih izreka u našem jeziku, tipa one "Što se mora nije teško". Dakle, osnovno pristojno ponašanje, elementarni kućni odgoj nalažu da čovjek drži onoga što kažerelativno84 wrote:a) Dobro nam je poznata ona "obecanje ludom radovanje".
Dragi, @relavantno, ne zaboravi svaki put kad kupiš bilo što u dućanu da 17% toga ide njima. Političarima. Njima u džep+ sve što pokradu. To je naš novac , pa šta manje tražiti od istine? Da li djevojci tolerišeš da te laže? Prijatelju? Sumnjam. Pa, zašto i radi čega onda to tolerirati onima koje financiramo?relativno84 wrote:b) Politicari su tu da govore ono sto misle i ono sto narod voli da cuje, to sto neko povjeruje lijepim rijecima a ne svojim ocima njegov je problem, zato i jesmo tu gdje smo. Kriviti politicare sto lazu iz godine u godinu a iste samo rotirati na vlasti i pri tome praviti se nevin u tom procesu je cista perverzija, posebno nakon toliko godina laznjih obecanja.
Nisam ja ko da oblikujem javno mijenje,relativno84 wrote:c) Razumijem da ti je licno vrlo tesko pala cinjenica da si otvorila temu koja je trebala posluziti nekom visem cilju, ali zivot nas cesto iznenadi, Bakir nije otisao, cak je i jaci nego sto je bio u vremenu kad si napisala prvi post.nije ni forum, nije ni Avaz... odriješila se kesa, @relevantno, i ponavljam ko zna koji put, bilo je utoliko degutantnije dok su hiljade sunarodnjaka poplavljeni spavali po školama, patorima itd.. Bilo je dno dna morala. I da, mislim da je trebalo Fahri dati šansu. I crnom đavolu dati šansu, dok ne vidimo kako vlada možemo samo pretpostavljati... Tražio je 2 godine, z ašto mu je ne dati? I molim buduće komentatore da me poštede objašnjavanja ko je i št aje Fahro jer ga "privatno" (privatno-poslovno) poznajem, odnosno upoznala sam ga, i nije se pokazao da drži do riječi. Taj sitni posao koji smo trebali uraditi nije ništa spram sudbine cijelih generacija. Moja sujeta nije ništa spram pola radno sposobnog stanovništva bez posla. Dakle, da je Fahro zlatan, daleko od toga, da mu je trebalo dati šansu spram ovoga uhljupa, jeste... Ja, @relevantno za razliku od tebe o ocu mu rah. mislim sasvim drugačije. Ili kako netko vulgarno napisa, Aijin najveći grijeh je neuportijebljen prezervativ te noći kad se ovo čudovište kreiralo.
Vanjska politika i više nego dovoljno ko zna da radi... Primjer koliko je Tadić popravio imidž Srbije u svijetu za 4 godine, na primjer... Iskustvo sa Bakirom pokazuje i dokazuje da baš i nije za tog posla... Svidio se Fahri komad zemlje i tebi i meni.. napravljen tunel od Marin Dvora, napravljen jedan , hajdemo reći, normalan trgovinski centar, neka je, problem je što je od naših para i vreća poslatih nama... ili našim šehitima.. iako ne želim zvučati patetično, ali baš njima.relativno84 wrote:d) Kao sto si i sama rekla, vanjska politika i to je to. Ovo drugo nabrojano vise pokazuje licni animozitet nego stvarnost na terenu, znamo i Fahri se svidio onaj komad zemlje al boze moj nije mu se dalo.
@relevantno, nemoj te SDA-ovske priče, sviju ti, bar si ti pametan momak. Ako si protiv SDA nepotizma i kurvaluka, javašluka, korupcije, državne mafije i sl, po automatizmu si Fahrin fan, ljubitelj, imaš njegovu sliku iznad kreveta i čitaš Avaz umjesto računa za struju... Rekoh , čak i ličnu stvar vezanu za Fahru, nije ispoštovao dogovor za neki sitni posao koji smo trebali napraviti. Ali, ponavljam, bilo ko ko nije vladao, trebalo mu je dati šansu. I da, jako sam razočarana, ne što nije došao Fahro, nego što nisu došle promjene. A znam da i ti nisi ni guzonja, ni budžetlija da se boriš za život i sa životom isto kao i ja, pa me čudi da bar tu nismo istomišljenici. Ne možemo, nemamo pravo slegnuti ramenima i reći "Šta ćeš, tako je, malo nas krade, ali tako nam je grah pao, neka udari još jače". Nemamo pravo tako odgajati našu djecu i nemamo se pravo tako ponašati.relativno84 wrote:e) Vjerujem da ti je tesko pao Fahrin poraz ali iskreno nisam znao da si krenula u tom smjeru. Koliko sam se iznenadio toliko sam se i razocarao, jer svako ko u Fahri vidi perspektivu tesko zeli bolje ovoj zemlji, sebi mozda da ali zemlji nikako.
Nikad ne stalvjam znak jednakosti u familiji, ja i moja familija nemamo ista gledišta, ne izjednačujem nikako rah. Aliju i ovog lopovskog bilmeza. Da je ova karikatura vladala u onoi teško doba, ne bi ostao niti jedan spermatozoid jednog naroda (ispričavam se ako vulgarno zvuči), ne bi ostao niti jedan milimetar zemlje da se BIH zove.relativno84 wrote:I cisto da ne bude kako "branim" ridjokosog i sama znas da sam popusio dva bana na temama vezanim za oca mu tako da
dosle su promjene manjim dijelom - al bice to bolje....
PODRZATI SAMO SDA NA SVIM NIVOIMA - U jedinstvu je snaga......
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3579 Re: BAKIRE ODLAZI
Nije tema. Ali sumnjam da netko ko u tvojoj novoj domovini u kojoj uživaš može s**ti po istoj , a da u istoj ne plaća poreze. U civiliziranim zemljama se uglavnom tako gleda i nacionalnosti i lojalnost. LJubav nikoga i ne zanima. Gdje plaćaš poreze...razonoda wrote:@relativno84
ali, poavljam, nije tema.. @relativno, odgovorim ti poslije... raspisao si se kao Ivo Andrić
- Dr Kova
#3580 Re: BAKIRE ODLAZI
pratim. Mrzim Baketa iz dna duše, gnjida od čovjeka i SDA općenito dno dna. Banditi najveći
-
razonoda
#3581 Re: BAKIRE ODLAZI
KatarinaKosaca wrote:Nije tema. Ali sumnjam da netko ko u tvojoj novoj domovini u kojoj uživaš može s**ti po istoj , a da u istoj ne plaća poreze. U civiliziranim zemljama se uglavnom tako gleda i nacionalnosti i lojalnost. LJubav nikoga i ne zanima. Gdje plaćaš poreze...razonoda wrote:@relativno84
ali, poavljam, nije tema.. @relativno, odgovorim ti poslije... raspisao si se kao Ivo Andrić
-
razonoda
#3582 Re: BAKIRE ODLAZI
Buckethead wrote:pratim. Mrzim Baketa iz dna duše, gnjida od čovjeka i SDA općenito dno dna. Banditi najveći
- Dr Kova
#3583 Re: BAKIRE ODLAZI
razonoda wrote:Buckethead wrote:pratim. Mrzim Baketa iz dna duše, gnjida od čovjeka i SDA općenito dno dna. Banditi najvećiZnas...... osoba je takva kakva je, i radi ono sto njemu odgovara ako to NAROD odobrava, onda nemamo se sta ljutiti na njega.
Pa dobro to stoji, ali najveći postotak SDA birača je polupismeno stanovništvo, tj. ovce tako da... No nije tema...
- Dozer
#3584 Re: BAKIRE ODLAZI
Jos Kirba nije osh'o
Auuu... nesreca... golema... Tek ce biti
Auuu... nesreca... golema... Tek ce biti
- Banksy
#3585 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne odobrava. Tek 15% glasačkog tijela Federacije BiH glasalo je za SDA.razonoda wrote:
ako to NAROD odobrava, onda nemamo se sta ljutiti na njega.
-
razonoda
#3586 Re: BAKIRE ODLAZI
E sad mi bas nista nije jasno, kako tih 15 % vlada. Al eto, nema javnih protesta, znaci MOZE SE kako sam Bakir rece.Banksy wrote:Ne odobrava. Tek 15% glasačkog tijela Federacije BiH glasalo je za SDA.razonoda wrote:
ako to NAROD odobrava, onda nemamo se sta ljutiti na njega.
- Dozer
#3587 Re: BAKIRE ODLAZI
To i jeste najveca nebuloza danasnje BiH.
Na izbore izadje oko 50% glasackog tijela, sto je oko 1,5 milion ljudi, a od toga samo oko 150.000 glasa za SDA, sto je oko 10% racunajuci od izlaznosti, a cijelih 5% od ukupnog birackog tijela. Pateticno...
Na izbore izadje oko 50% glasackog tijela, sto je oko 1,5 milion ljudi, a od toga samo oko 150.000 glasa za SDA, sto je oko 10% racunajuci od izlaznosti, a cijelih 5% od ukupnog birackog tijela. Pateticno...
-
razonoda
#3588 Re: BAKIRE ODLAZI
Dozer wrote:To i jeste najveca nebuloza danasnje BiH.
- Dozer
#3589 Re: BAKIRE ODLAZI
Ja protiv FahrA nemam nista. Efikasno...
Ali, znajuci njegov background, tj. sve od dolaska, preko ratnog "puta", pa do "sticanja", on se meni sekunde ne razlikuje od SDA. OD koje, ili iz koje je, na kraju krajeva, i potekao.
Ali, znajuci njegov background, tj. sve od dolaska, preko ratnog "puta", pa do "sticanja", on se meni sekunde ne razlikuje od SDA. OD koje, ili iz koje je, na kraju krajeva, i potekao.
-
razonoda
#3590 Re: BAKIRE ODLAZI
Da budemo iskreni, ne mogu politicari biti kriminalci u ==postenom---narodu. To bi narod prebio i haj dalje.Dozer wrote:Ja protiv FahrA nemam nista. Efikasno...
Sve dok se budemo vracali u proslost i na osnovu toga okarakterisavali , nema napredka. Kako je SDA dosla na vlast.
Pravi kriminalac -nece cijeli zivot da to bude niti da mu djeca to budu. On predje u politiku da zastiti svoju imovinu a samim tim i druge.
Sta su bili senatori u USA -kriminalci svi se smiju na to i svi ih biraju.
Sve u svemu - Bakir ostaje do novih generacija.
- pumica
#3591 Re: BAKIRE ODLAZI
Ljudi moji glasajte za Fahru da zastitite njegovu imovinu.
Odlucio je da se "smiri".
- fosna2014
- Dozer
#3593 Re: BAKIRE ODLAZI
Za narednih 10-ak godina ce biti 295.133. Bar je Bake tako obecao...

- GeeTnT
#3594 Re: BAKIRE ODLAZI
Razumijem Katu da joj je teško da živi u sistemu koji je nakaradan, ali istovremeno joj smeta samo Bakir (kao što kaže naslov teme), eeeee to ne mogu da ni da shvatim niti da razumijem...
Evo, zamislimo da se Bakir skine sa svih pozicija i.... Šta? Biće bolje, EU će nam odmah širom otvoriti vrata... MMF će oprostiti dugove, a za predsjednika briselskog paralamenta će biti izabran tornjak.
Milina jedna....
Evo, zamislimo da se Bakir skine sa svih pozicija i.... Šta? Biće bolje, EU će nam odmah širom otvoriti vrata... MMF će oprostiti dugove, a za predsjednika briselskog paralamenta će biti izabran tornjak.
Milina jedna....
- KatarinaKosaca
#3595 Re: BAKIRE ODLAZI
Smeta mi svaka karika nakaradnog sistema, a naročito njegov simbol, kojem je i posvećena tema. Dakle, simbol laži (100.000 radnih mjesta), krađe (jedna vreća za mog Bakira), prevare, nepotizma (setra, zet, supruga), korupcije (evo i tema na forumu koliko košta gdje koje radno mjesto), pa nisam ja kreator tog i takvog sistema, nego Bakir...GeeTnT wrote:Razumijem Katu da joj je teško da živi u sistemu koji je nakaradan, ali istovremeno joj smeta samo Bakir (kao što kaže naslov teme), eeeee to ne mogu da ni da shvatim niti da razumijem...
Milina jedna....
MMF, nažalost, neće oprositti dugove i vraćaćemo ih svi, za šta , za koga? Za plaću potkupljenog inspektora i lijenog murijaša? Za plaću podobnog službenika i politički postaljvenog sudije....
-
razonoda
#3596 Re: BAKIRE ODLAZI
GeeTnT wrote:Razumijem Katu da joj je teško da živi u sistemu koji je nakaradan, ali istovremeno joj smeta samo Bakir (kao što kaže naslov teme), eeeee to ne mogu da ni da shvatim niti da razumijem...
Milina jedna....
- Joe McCarthy
#3597 Re: BAKIRE ODLAZI
Možemo uvijek odigrat "anexation card"KatarinaKosaca wrote: MMF, nažalost, neće oprositti dugove i vraćaćemo ih svi, za šta , za koga?
- relativno84
#3598 Re: BAKIRE ODLAZI
Drago mi je zbog tebe i slicnih tebi, samo meni nista ne znaci deru li vas demokrate il republikanci, pa ne vidim cemu ta vasa briga ko dere nasrazonoda wrote:@relativno84
Sto se tice ljubavi prema domovini svako je dozivljava na svoj nacin, ali ipak smatram da je malo neracionalno dijeliti savjete nekome sta da radi u svom dvoristu, svako svoju travu neka kosi.
- GeeTnT
#3599 Re: BAKIRE ODLAZI
Ovde podhitno treba da se ukaveze (kao u Egiptu) prvo novinari....a onda da poslušamo šta narod kaže. Jer, od silnih boraca sa olovkom ne možeš pronaći ni slovo o tome šta kaže narod.
Što se tiče Bakira, najjžalosnije je što ga pokušava smjeniti neko ko ima snagu kao "av-mau" udruženje...
Što se tiče Bakira, najjžalosnije je što ga pokušava smjeniti neko ko ima snagu kao "av-mau" udruženje...
- KatarinaKosaca
#3600 Re: BAKIRE ODLAZI
I ja dijelim tvoje mišljenje, ali otići će nam tema na dijspora vs domaći, što nije tema. I ja sam joj isto sa porezima rekla, ali nekako, ne želim da sad nahrli dijaspora objašnjavati kako su lijepi i pametnirelativno84 wrote:Sto se tice ljubavi prema domovini svako je dozivljava na svoj nacin, ali ipak smatram da je malo neracionalno dijeliti savjete nekome sta da radi u svom dvoristu, svako svoju travu neka kosi.
Da, i dugujem ti odgovor...