Ukrajina

Post Reply
Hlapoje

#3576 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

p206 wrote: Ukratko ovo što radi SAD danas je ho-ruk politika koja ide na živce svima, pa i njihovim saveznicima, Britancima, Francuzima i Njemcima. Šro se brže vrate prijašnjoj strpljivijoj politici biće draži svima, pa i ljudima na bliskom istoku i istočnoj Evropi.
Nije to baš tako jednostavno.
SAD i nemaju mnogo prostora za manevar, jer su u ekonomskoj dubiozi.
To su nenormalni dugovi i SAD preživljavaju samo zahvaljujući činjenici da je dolar još uvek priznat kao svetska platežna valuta, kojom se plaća nafta.
Kad bi se sad kojim slučajem Kina, Rusija i arapski svet dogovorili da izbace dolar kao jedinu valutu plaćanja u trgovini naftom...SAD bi potonule kao Atlantida. Zato oni moraju silom da preduprede takvu situaciju i disciplinuju neposlušne...
dječak sa šibicama

#3577 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

radostan dan wrote:
valensija wrote:
"Ne možete se u 21. vijeku ponašati kao u 19. i izvršiti vojnu invaziju na neku zemlju na osnovu izmišljenih premisa. Rusija i dalje ima izbora i načina da izbjegne eskalaciju krize", istakao je Keri.

:lol: :lol: :lol: :lol:

hajd sad na stranu ko je za koga, ali OVO da izjavi američki diplomata -izvršiti vojnu invaziju na neku zemlju na osnovu izmišljenih premisa-, pa ovo je vrhunac cinizma.

nevjerovatno...
Oni su stvarno legende.

Ali stvarno.
radostan dan

#3578 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

p206 wrote:
SAD dok je imala jaku ekonomsku moć je bila primjer za druge , pa čak je zbog toga dovela do stvaranja EU kao velikog saveza zemalja s ove strane Atlantika.

Ukratko ovo što radi SAD danas je ho-ruk politika koja ide na živce svima, pa i njihovim saveznicima, Britancima, Francuzima i Njemcima. Šro se brže vrate prijašnjoj strpljivijoj politici biće draži svima, pa i ljudima na bliskom istoku i istočnoj Evropi.
o tome pričam, jebem mu miša... :thumbup:
Hlapoje

#3579 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

ovo_malo_duse wrote:[
Jes jes ali ces ovdje pokazivati pasos dok se boje ne rastope.
Ko još nosi pasoš u Bosnu?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3580 Re: Ukrajina

Post by pici »

radostan dan wrote:
pici wrote:

jebiga ovo ti je ono i nad popom ima pop :mrgreen:
pici...

ja sam u životu, sramota je priznati, pročitao dvije ruske knjige. jednu samoinicijativno - jesenjina, drugu što sam morao -anu karenjinu.
a čitav život se divio zapadu, njegovom poimanju slobode, demokratije, prvenstveno američke.
kao takav, mogu do prekoprekosutra da branim američku deklaraciju, ustav, badi holija, američke grafite, džeri li luisa, džek niklsona, springstina, martin lutera, itd, itd...
o rusima ne znam ni beknuti.
ali nakon libije, ja sam raskrstio sa dobronamjernošću nove američke diplomatije i demokratije.
žali bože u šta se pretvorila zvijezda vodilja novog doba. :|

ja čitav život sam na fenomenalnim ruskim piscima Dostojevskom, Tolstoju, Jesenjinu...itd oni rusiju gledaju od divljenja i ljepote do tuge i bola (kakva i jest)...Hamerika....aH ta Hamerika...zemlja paradoksa, mislim da ne idemo u detalje al mislim da sam onako ukratko.
richa

#3581 Re: Ukrajina

Post by richa »

Kako je fino gledati i citati kako svrsavate na Amere, a isti ti Ameri su vam u par navrata utjerali k*rac da ga jos osjecate u sebi.
A najjaci su ovi sto misle da ce ovakav razvoj situacije dovesti do toga da Obama ilikovec ukine RS. Pa taj ni ne zna gdje je BiH, a kamoli da je ukida pored problema sa Sirijom.
Najvise ce najebati posteni ukrajinski narod, a ove ublehe poput Klicka i kompanije ce otici na Maldive i uzivati ostatak zivota. Boli njih kurac.
Ne kontam kakav je fazon vas pticijih mozgova forsiranjem toga sta pise na licnoj karti? Pise BiH zemlja u kojoj svi mi zivimo i ne kontam sta se neko treba isfuravati sto to pise!? Stvarno pileci mozgovi.
Al ono sto je interesantno, neko dan u CIPS-u zena vadi pasos i fino je gospoja pita "Da li hocete da vam za drzavljanstvo stoji BiH ili BiH-Republika Srpska?". :izet:
dječak sa šibicama

#3582 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Trupe Berkutska (specijalna ukrajinska policija) u Donjecku, Harkovu, Zaporozju, Dnjepropetrovsku, Krimu, otkazale poslusnost "novoj vladi" u Kijevu, i stavljaju se na raspolaganje Janukovicu.
branimir stulic

#3583 Re: Ukrajina

Post by branimir stulic »

Boli me i za Ruse i za Ukraince... Sjetim se ratnih godina i sverc komerc tura, od transporta ratnih zlocinaca do prodaje kafe i rakije iz transportera.. Bas me briga. Nek se pobiju samo nek ne diraju atomsko naoruzanje.
channel10

#3584 Re: Ukrajina

Post by channel10 »

richa wrote:Kako je fino gledati i citati kako svrsavate na Amere, a isti ti Ameri su vam u par navrata utjerali k*rac da ga jos osjecate u sebi.
A najjaci su ovi sto misle da ce ovakav razvoj situacije dovesti do toga da Obama ilikovec ukine RS. Pa taj ni ne zna gdje je BiH, a kamoli da je ukida pored problema sa Sirijom.
Najvise ce najebati posteni ukrajinski narod, a ove ublehe poput Klicka i kompanije ce otici na Maldive i uzivati ostatak zivota. Boli njih kurac.
Ne kontam kakav je fazon vas pticijih mozgova forsiranjem toga sta pise na licnoj karti? Pise BiH zemlja u kojoj svi mi zivimo i ne kontam sta se neko treba isfuravati sto to pise!? Stvarno pileci mozgovi.
Al ono sto je interesantno, neko dan u CIPS-u zena vadi pasos i fino je gospoja pita "Da li hocete da vam za drzavljanstvo stoji BiH ili BiH-Republika Srpska?". :izet:
Ocito pilece mozgove frustrira sta im pise na LK ;-) :bih: . Stvarno kako ih to moze frustrirati kad je to...procitati bold

A onda dalje ide sljedeci bold. Eh sad de se skontaj, jesi li htio piskiti ili kakiti?
Sezam

#3585 Re: Ukrajina

Post by Sezam »

Hlapoje wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
I, sinoć sam dokazao, donosio ih je potpuno legalno i legitimno, dvotrećinskom većinom.

Ali, Rusi očito još uče demokratiju.
Rusi ipak nisu sisali vesla.
Putin je bio dovoljno suzdržan i kooperativan.
Sve vreme trajanja protesta i antiruske histerije na Majdanu, Rusi se nisu preterano oglašavali, iako su im po dvorištu pišali neki evropski i američki šalabajzeri koji su dolazili u Kijev na proteste i otvoreno podržavali demonstrante i podstrekivali antirusko raspoloženje.

Putin je čak pristao da žrtvuje Janukoviča, potpisan je i sporazum o raspisivanju izbora, čiji garant su bile zemlje EU koje su tamo bile prisutne.
Medjutim, već sutradan, taj sporazum je prekršen i naoružani militanti su zauzeli parlament.
A USA i EU odmah požurile da priznaju novu vladu, kao da ništa nije dogovoreno i potpisano prethodno.

O čemu više razgovarati i s kim?
U potpunosti razumem i podržavam Ruse što ne dozvoljavaju da ih neko zapišava i izigrava.
Objasni mi samo na koji je nacin Kijev rusko dvoriste?
richa

#3586 Re: Ukrajina

Post by richa »

Jbt jel si glup il si glup?
Koga boli qrac sta pise na LK. Pise BiH, njen pasos imam u njoj zivim. Ne volim je iskljucivo zbog takvih pilecih mozgova poput tebe, sto ne vidi dalje od nosa.Od ljudi koji su ograniceni ko balkoni.
Ne volim je zbog jebenih politicara koji ovu zemlju vode u propast. Itd itd.
Ali to je moja zemlja u kojoj sam rodjen i u kojoj zivim, ne vidim zasto bi mi smetalo sto pise BiH.
A da, to sto vama smeta sto postoji RS pa mislite da i drugoj strani smeta sto im na LK pise BiH, to je vec stvar kompleksa i duboke frustracije. Lp
tesanj

#3587 Re: Ukrajina

Post by tesanj »

Rokosovski wrote:
channel10 wrote:Daleko ste vi od Rusije, puno dalje nego sto mislite.Eto ti komsije tu u Doboju pusu za vratom, a ti toga nisi ni svjestan, a ti o Rusiji mlatis :-) Nego sta bi sa licnom, 30 posto BeHa i 100 postom srpskom?
Jok. Isključivo komšinice. I to se ne zove duvanje za vrat nego šaputanje na jastuku.

Imam i ovu 100% srpsku :D

Ja ozbiljno pitam. Sa kime ćete vi?
Da okrećem busiju i ka Tešnju ili samo ka S. Brodu?
nemoj na tesanj ziv bio :D
channel10

#3588 Re: Ukrajina

Post by channel10 »

richa wrote:Jbt jel si glup il si glup?
Koga boli qrac sta pise na LK. Pise BiH, njen pasos imam u njoj zivim. Ne volim je iskljucivo zbog takvih pilecih mozgova poput tebe, sto ne vidi dalje od nosa.Od ljudi koji su ograniceni ko balkoni.
Ne volim je zbog jebenih politicara koji ovu zemlju vode u propast. Itd itd.
Ali to je moja zemlja u kojoj sam rodjen i u kojoj zivim, ne vidim zasto bi mi smetalo sto pise BiH.
A da, to sto vama smeta sto postoji RS pa mislite da i drugoj strani smeta sto im na LK pise BiH, to je vec stvar kompleksa i duboke frustracije. Lp
Meni bolan i ne bio ne smeta sto postoji RS sve dok svi gradjani imaju ista prava u njoj. Razumis ti mene? Zato odluci da li bi piskio ili kakio kad pises u istom postu ona gore dva bolda. Ne idu jedan sa drugim nikako. Valjda to shvatas?
sluga_okupatora

#3589 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Kakva je ovo nezahvalnost od republikosrba :D

1995-ta godina, ARBiH i HV pred vratima Banjaluke, Ameri kazu stop i spasise vas. Sad vam kao ne valjaju a tad ste ih blagosiljali :D

Zaboravilo se izgleda vrijeme kad se nudio trosoban komforan stan u centru Banjaluke za polovan traktor :lol:

Stvarno ste nezahvalni :-D
Last edited by sluga_okupatora on 02/03/2014 16:28, edited 1 time in total.
zilog

#3590 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Rokosovski wrote:Mi smo sa Rusima, to je svima jasno.
Nemas pojma kako mi je drago to procitati. :thumbup:

:lol: :lol: :lol: :lol:
kopijas34

#3591 Re: Ukrajina

Post by kopijas34 »

Ukoliko Rusija zauzme dobar dio Ukrajine to je samo dobra vijest za Bosnu i Bosnjake. Jer to bi znacilo da bi se i SAD mogla poigrati u svome dvoristu sa Srbima na isti taj nacin.
cyprus

#3592 Re: Ukrajina

Post by cyprus »

Ebu Ubejde wrote:Naprijed Rusijo!!!! Srusite Americku imperiju u Ukrajini!!! Spasite moje Tatare sa Krima!!!
:lol: :lol: Izgleda da je nova legenda rođena :mrgreen: Bilo bi samo lijepo objasnit ko su tu sjevernjaci, a ko južnjaci :mrgreen:
Last edited by cyprus on 02/03/2014 16:31, edited 1 time in total.
area51

#3593 Re: Ukrajina

Post by area51 »

kopijas34 wrote:Ukoliko Rusija zauzme dobar dio Ukrajine to je samo dobra vijest za Bosnu i Bosnjake. Jer to bi znacilo da bi se i SAD mogla poigrati u svome dvoristu sa Srbima na isti taj nacin.
:lol:
drndalo

#3594 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Majko draga kakvih sve ovdje pacijenata ima...?! :cry: :napoleon:
sluga_okupatora

#3595 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Rokosovski wrote:
sluga_okupatora wrote:Kakva je ovo nezahvalnost od republikosrba :D

1995-ta godina, ARBiH i HV pred vratima Banjaluke, Ameri kazu stop i spasise vas. Sad vam kao ne valjaju a tad ste ih blagosiljali :D

Zaboravilo se izgleda vrijeme kad se nudio trosoban komforan stan u centru Banjaluke za polovan traktor :lol:

Stvarno ste nezahvalni :-D
Vjerujem da pokušavaš trolovati pa ti neću kvariti zabavu :)
Sto trolovati, da nisam mozda nesto slagao?
Sezam

#3596 Re: Ukrajina

Post by Sezam »

richa wrote:Kako je fino gledati i citati kako svrsavate na Amere
Ne, ovdje prisustvujemo masovnoj onaniji na slobodarske Ruse.
Ljuba Moljac

#3597 Re: Ukrajina

Post by Ljuba Moljac »

Vidim nakupilo se ovdje raznih gluposti, svi navijacki nastupaju.

Moljac jos nije zauzeo potpuni stav u vezi ove situacije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3598 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image

Budi u miru sa svijetom u sebi....
Bodkin

#3599 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

ovu temu treba zakljucati ili pustiti samo zvanivne izvjave da se postaju
Tesla10

#3600 Re: Ukrajina

Post by Tesla10 »

Ebu Ubejde wrote:Naprijed Rusijo!!!! Srusite Americku imperiju u Ukrajini!!! Spasite moje Tatare sa Krima!!!
Kakve ti veze imaš sa Tatarima sa Krima ? Kakvih sve ovdje likova ima majko moja stara.
Last edited by Tesla10 on 02/03/2014 16:39, edited 1 time in total.
Post Reply