Sirija

Locked
Objektivni navijac

#3576 Re: Sirija

Post by Objektivni navijac »

asurbanipal wrote:Teško je pisati na ovoj temi kada većina forumaša (čast u izuzecima) smatra da je antisemitizam govoriti protiv naroda koji je tursko-monogolskog porijekla i koji nema nikakve veze ni sa Musaovim (Mojsijevim) ni sa Isaovim (Isusovim) sunarodnicima, osim što su kult obožavanja penisa zamjenili židovstvom.
To jednostavno govori o neupućenosti i kulturno-historijskoj neobrazovanosti i zapuštenosti. Očito je da se mnogi trebaju vratiti u školske klupe.
Imam jedno pitanje za tebe,pitanje je o Iranu ali je povezano sa temom,jer 'Osovina zla' Iran-Sirija-hezbolah je ovdje glavna.
Posto je BiH ,u pridruzenju EU i NATO,proUS ,prozapadna,sekularna drzava zar ne bi bilo logicno da bi imala bolje odnose sa proUS ,sekularnim Iranom,nego sa ovim teokratskim hodzistickim rezimom koji je na vlasti u Iranu :?
Pitanje je da li bi proUS ,sekularni Iran bio veci prijatelj i partner BiH od danasnjega Irana :?
Podpitanje : Kakav je interes BiH i gradjana BiH za odrzavanjem teokratskoga ,nenarodnoga rezima u Teheranu :?
asurbanipal

#3577 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Bandar Bin Sultan nudio Vladimiru Putinu što želi, čak i zaustavljanje čečenskih terorista za vrijeme ZOI u Sočiu

U članku kojega je nedavno objavio Business Insider reporter Geoffrey Ingersoll pojašnjava ulogu saudijskog princa Bandara u sirijskoj pobuni u protekle dvije i pol godine. Mnogi promatrači vjeruju kako Bandar Bin Sultan, koji tijesno surađuje s Washingtonom, žarko želi uvući SAD u rat protiv Bashara Al-Assada.

Ingersoll potom u Daily Telegraphu govori i o pregovorima iza zatvorenih vrata između Bandara Bin Sultana i ruskog predsjednika Vladimir Putina navodeći 'kako je princ Bandar ruskom predsjedniku, između ostalog, ponudio čak i naftu po puno nižoj cijeni od tržišne u zamjenu za rušenje Assada'.

'Princ Bandar je Vladimiru Putinu obećao kako će, ako padne Assadov režim, štititi rusku pomorsku bazu u Siriji. Također se ponudio da će uvjeriti čečenske teroriste da odustanu od terorističkih napada koje su islamski ekstremisti najavili tijekom Zimskih olimpijskih igara u Sočiu. Sporazum s Putinom, međutim , nije postignut. Bandar je vojno i obavještajno školovan u Americi i glasio je za vrlo utjecajnog čovjeka dok je bio veleposlanik u Sjedinjenim Državama. CIA je opčinjena tim čovjekom i neizmjerno mu vjeruje', piše Ingersoll .

'Mogu vam dati garanciju za zaštitu Zimskih olimpijskih igara sljedeće godine. Čečenske skupine koje predstavljaju sigurnosnu prijetnju su pod našom kontrolom', ruskom je predsjedniku, kako navodi Ingersoll, rekao 'princ džihada' Bandar Bin Sultan.

Bandar Bin Sultan Vladimiru Putinu jamčio sigurnost luke Tartous, naftu po nižoj cijeni, te kako će zaustaviti čečenske teroriste za vrijeme održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sočiu

O vezama saudijskog princa i Washingtona je pisao i britanski Independent, koji navodi 'kako su se princ Bandar i američka obavještajna agencija još u veljači dogovorili da se režim u Damasku optuži za korištenje kemijskog oružja i smrtonosnog sarina'.

Wall Street Journal je nedavno je izvijestio kako je CIA odlučila po svaku cijenu srušiti Assada i to uz pomoć saudijskog princa.

'Oni su vjerovali kako je princ Bandar, veteran diplomatskih spletki u Washingtonu i arapskom svijetu, pravi čovjek koji može učiniti ono što CIA nije uspjela pomoću novca i oružja. Princu Bandaru je primarni vanjskopoliitčki cilj poraziti Assada i njegove saveznike Hezbollah i Iran', navodi Wall Street Journal.

Kako bi ostvario svoj cilj, Bandar je zajedno s Washingtonom vodio program naoružavanja i obuke pobunjenika u vojnoj bazi u Jordanu, odakle su kasnije odlazili u Siriju kako bi se priključili pobuni.

'Njegovi susreti s jordanskim kraljem Abdullahom su ponekad trajali i po osam sati. Jordanska financijska ovisnost o Saudijskoj Arabiji je razlog zbog čega Riyadh ima tako jak utjecaj u toj zemlji. Centar za obuku pobunjenika u Jordanu je počeo s radom u ljeto 2012. i u njemu su piste za vojne zrakoplove, kao i skladišta oružja, uglavnom AK-47 i streljiva koje pristiže iz raznih zemalja', pozivajući se na arapske dužnosnike piše Wall Street Journal.

"Assad je i ranije optuživan, ali je UN utvrdio kako su kemijsko oružje koristili pobunjenici"

Peter Oborne za Daily Telegraph u četvrtak piše 'kako treba s oprezom gledati na želju Washingtona koji se žuri kazniti Assadov režim i na tzv, 'ograničene udare' kojima nije cilj srušiti Assada, nego umanjiti njegovu sposobnost da koristi kemijsko oružje'.

'Razmislimo o ovome: počinitelji svih zvjerstava su pobunjenici i već gube rat, a sada su u Velikoj Britaniji i Americi spremni intervenirati na njihovoj strani. Iako se čini kako nema sumnje da je kemijsko oružje korišteno, postoji velika sumnja o tome tko ga posjeduje i tko ga je koristio. Važno je napomenuti kako je Assad i ranije optuživan za korištenje otrovnog plina nad civilima. No tom prilikom je Carla del Ponte, UN-ova povjerenica za Siriju, zaključila kako su ga koristili pobunjenici, a ne Assad', piše Peter Oborne.

Image
Bandar bin Sultan
Revoltage

#3578 Re: Sirija

Post by Revoltage »

sarajevoxxxx wrote:25 tenkova FSA zarobila u Kalemunu !!!
:D

Imam kolegu (koji je za opoziciju u Damasku) i pitao ga upravo za ovo. Kaze 35 tenkova pici kroz Jobar i Qudsayu. @Saxx, cijenim tvoje info. (nekad) ali ne kopiraj sve zivo postace narodu dosadno- :wink:

Nisu u zadnja dva dana slomili nijedan tenk nego stavljaju non-stop snimke iz proslih mjeseci. Ostani ozbiljan sagovornik.
asurbanipal

#3579 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Objektivni navijac wrote:
asurbanipal wrote:Teško je pisati na ovoj temi kada većina forumaša (čast u izuzecima) smatra da je antisemitizam govoriti protiv naroda koji je tursko-monogolskog porijekla i koji nema nikakve veze ni sa Musaovim (Mojsijevim) ni sa Isaovim (Isusovim) sunarodnicima, osim što su kult obožavanja penisa zamjenili židovstvom.
To jednostavno govori o neupućenosti i kulturno-historijskoj neobrazovanosti i zapuštenosti. Očito je da se mnogi trebaju vratiti u školske klupe.
Imam jedno pitanje za tebe,pitanje je o Iranu ali je povezano sa temom,jer 'Osovina zla' Iran-Sirija-hezbolah je ovdje glavna.
Posto je BiH ,u pridruzenju EU i NATO,proUS ,prozapadna,sekularna drzava zar ne bi bilo logicno da bi imala bolje odnose sa proUS ,sekularnim Iranom,nego sa ovim teokratskim hodzistickim rezimom koji je na vlasti u Iranu :?
Pitanje je da li bi proUS ,sekularni Iran bio veci prijatelj i partner BiH od danasnjega Irana :?
Podpitanje : Kakav je interes BiH i gradjana BiH za odrzavanjem teokratskoga ,nenarodnoga rezima u Teheranu :?

Nemam običaj da odgovaram saloncima, ali koliko me sjećanje služi u Iranu su nedavno bili izbori, narod je izabrao Rouhanija. Ne vidim koja je svrha ulaska u NATO, jedino da opet budemo topovsko meso, kao što se dešavalo više puta u historiji. Ratovali bi za američke i britanske interese, naravno od toga u zahvalnost ne bi dobili ni "c" od centa.
Koliko me sjećanje služi jedinice BH vojske su već učestvovale u Afganistanu, doduše kao demineri, kuhari. Međutim specijalni odredi NATO snaga iz BiH se već uveliko nalaze na terenu u Siriji u borbi protiv hodžističke, islamističke, džihadističke i fundamentalističke vlade Bašara Al-Assada... :D

Image

Image
Last edited by asurbanipal on 02/09/2013 13:31, edited 2 times in total.
Revoltage

#3580 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Danasnje bitke se vode na sjevero-istoku grada na magistrali prema Adri i u podrucjima Salman (jug) i Sbeneh i Hejjra na jugo-zapadu Damaska.
sarajevoxxxx

#3581 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Revoltage wrote:
sarajevoxxxx wrote:25 tenkova FSA zarobila u Kalemunu !!!
:D

Imam kolegu (koji je za opoziciju u Damasku) i pitao ga upravo za ovo. Kaze 35 tenkova pici kroz Jobar i Qudsayu. @Saxx, cijenim tvoje info. (nekad) ali ne kopiraj sve zivo postace narodu dosadno- :wink:

Nisu u zadnja dva dana slomili nijedan tenk nego stavljaju non-stop snimke iz proslih mjeseci. Ostani ozbiljan sagovornik.
- Od jutros 1000 granata palo na al Rahibu, 45 poginulih , bolnica ranjene ne moze da primi, samo jutros 10 avipnskih napada na taj gradic

- Inace u gradu al Rahibi se nalazila ova oklopna brigada, centar za remont tenkova, tenkovsko polje. Takodjer jutros je zgazen glavni vojni punkt u al Rahibi.

- Pisem sa mobitela, uskoro ide video aBd
Alfons Kauders

#3582 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

sandokann wrote:
Alfons Kauders wrote:
jes jes, inace sam ja pretplatnik saffa, a tek avaza :lol: :lol: :lol:

daj jos kakvih "izvora" ziv bio
Sta ce tebi izvor, ti si uvijek na licu mjesta :lol:
Ti si taj koji nesto tvrdi, da tebi je teret dokaza, ne na ostalim... Barem tako stvari funkcionisu u normalnom svijetu bez gustera, vanzemaljaca i zidovskih zavjera. :D
limeni

#3583 Re: Sirija

Post by limeni »

@mba wrote:
limeni wrote:poceo je i narod da vidi sta se to desava u siriji, svugdje u evropi je narod prema anketama protiv napada na siriju samo u izraelu podrzavaju napad na assada. nije da se assad neki covjek, ali ove psihopate ce unakaziti citav bliski istok a onda i svijet. ljudi koji rezu srce i druge organe iz tjela mrtvih pa ih zderu, koji se dizu uzrak i ime bilo koga na pijacama ubijajuci nevine nisu ljudi nego oruzje sejtana.

znas koliko narod na zaüadu interesuje sirija a pogotovo muslimani, narod na zapadu se boji svojoj guzici i svome blagostanju,da nedaj boze nebi doslo do vecih sukoba ala rusija protiv amerike i nedaj boze neka veca ekonomska kriza!!!

znas koliko njih interesuje sirija, kao mene i tebe stanje u kongu ili sta se desava na sjevernom polu!

a to tvoje vidi narod ovo ono, narod danas samo gleda sebe i svoje interese!
interesuje njih itekako sta ce biti sa hriscanima u toj regiji, hoce li moci dolaziti na njihove omiljene ljetne destinacije kao sto je naprimjer egipat i mnogo vise..no oni nisu bitni, meni je bitno da se muslimani ne ubijaju medjusobno, svaka kap krvi koja tece je previse. meni je bitno da se ne djelimo na skupine, na sunite i siite. vehabijski pokret (nisu sve vehabije agresivni i opasni) je opasan ne samo po muslimane nego po cijelo covjecanstvo. najveci problem stvara kraljevski rezim u saudiji koji stvara mrznju prema iranu, koji potura palestince kao topovsko meso a na drugu stranu ima odlicne veze sa izraelom, koji zeli i u egiptu da se svrgne demokratsko izabrana vlast (ne ulazim sad u to dali je ta vlada valjala ili ne). bliski istog je resursama najbogatija regija na svijetu, dok je na drugu stranu najopasnija i krvavija.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3584 Re: Sirija

Post by Truba »

gledam baš profil ovog mirze ganića
ko maneken je majke mi s onom puškom
ne zvuči ko glupan u komentarima za razliku od nekih mu sljedbenika koji bi rado da mogu ga zamijenili na straži barem jednu noć ( a piše iz ženeve :D npr )
sandokann

#3585 Re: Sirija

Post by sandokann »

Alfons Kauders wrote:
sandokann wrote:
Alfons Kauders wrote:
jes jes, inace sam ja pretplatnik saffa, a tek avaza :lol: :lol: :lol:

daj jos kakvih "izvora" ziv bio
Sta ce tebi izvor, ti si uvijek na licu mjesta :lol:
Ti si taj koji nesto tvrdi, da tebi je teret dokaza, ne na ostalim... Barem tako stvari funkcionisu u normalnom svijetu bez gustera, vanzemaljaca i zidovskih zavjera. :D
Ne muljaj!

Postavio sam informaciju zajedno sa linkom ( eng., arapski). To sto tebi ne odgovara izvor - do tebe je.
Co0l

#3586 Re: Sirija

Post by Co0l »

''Dolazimo'' :D
Alfons Kauders

#3587 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

sandokann wrote: Ne muljaj!

Postavio sam informaciju zajedno sa linkom ( eng., arapski). To sto tebi ne odgovara izvor - do tebe je.
jes jest, portal hezbolaha zna da je u jordanu oboren americki avion stacioniran u emiratima :lol: meni ne odgovara "izvor" :lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#3588 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask, Kalemun: Zauzimanje režimskog vojnog punkta al Suk - bitka ''Al hudu lillah'':

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3589 Re: Sirija

Post by pici »

znaĆi ovi dobronvoljCi iz BiH Će bitnut potpomognuti zraČnim USAF-om...paradoks pa to ti je pa ondaK šaljite mevlide da napadaju HameriČke ambasade i pucaju na bosanske policajce :oops:
sarajevoxxxx

#3590 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask, Kalemun: Zauzimanje glavnog ulaza režimske Oklopne brigade 81. (02.09.2013.)

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3591 Re: Sirija

Post by Truba »

šta ovom gore znači kažiprst :D

teroristi su kao osice
mislim da se nijedna vojska ne može s njima boriti na zadovoljavajući način
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3592 Re: Sirija

Post by pici »

Generalni sekretar Severnoatlantskog pakta Anders Fog Rasmusen izjavio je danas da će NATO zaštititi Tursku u slučaju napada iz Sirije, ali da nema planove da se direktno angažira u toj zemlji zbog upotrebe bojnih otrova protiv pobunjenika.

"Učinit ćemo sve što je potrebno da zaštitimo Tursku, a time i našu jugoistočnu granicu", rekao je Rasmusen na konferenciji za štampu u Briselu.
:thumbup: tako je nema rata brez turaka...ima da bidne klofanje sam nek probaju turke dirat...HaJa :thumbup: :bih:
dado86

#3593 Re: Sirija

Post by dado86 »

kakav crni ambasador...beogradski kadar...odmah ga proskribovati kao vlašinu
sarajevoxxxx

#3594 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dejr Zur: Oboren režimski avion !!!
dado86

#3595 Re: Sirija

Post by dado86 »

rokajte braćo muslimani :D ...imaš li video
Last edited by dado86 on 02/09/2013 16:02, edited 1 time in total.
Avetinho

#3596 Re: Sirija

Post by Avetinho »

asurbanipal wrote:Stiže demokratija. :D

Image
Maske su pale! Joker!
_mufljuz_

#3597 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

ja mislim da je red da Mevlu puste iz tvorza u Siriju da se pomiri sa Mjesecarom od Par Trikova :mrgreen:
sarajevoxxxx

#3598 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirijac sa zastavom sirijske revolucije uletio u studio francuske TV dok je trajalo snimanje jedne od najpopularnijih emisija:

sarajevoxxxx

#3599 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dakle, danas je u Dejru Zuru oboren još jedan režimski avion. Video:

Tayyip

#3600 Re: Sirija

Post by Tayyip »

Image
Image
Image

smrt assadu
Locked