Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Coalman

#3576 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Sky Sports ‏@SkySports
Sky Sports understands former Denmark star Michael Laudrup is a contender for the manager's job at Liverpool
http://www1.skysports.com/football/news ... rpool-link
Gandalf

#3577 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

za 30 miliona se može napraviti par finih kombinacija - recimo Sessegnon i Dempsey mi prvi naumpadnu - 2 iskusna igrača koja igraju kao ofanzivni veznjaci i svakako da bi i te kako njih dvojica učinila Suareza i Carolla još opasnijima - čisto sumnjam da ih se obojicu ne može dovesti za 20 miliona - samo treba malo znati i pregovarati a ne na prvu postavljenu cijenu poletit' i platit' - niti jedan nije Englez pa da mu se cijena neukusno napumpava, dobri tehničari, znaju zabijati golove, nisu tinejdžerske nade u usponu, za čiji se potpis otimaju City, United, Real, Barca, pa da im cijena skače na po 40 miliona - to su 2 dobra igrača koja medijski nisu razvikana, Poolu bi dobro došli, ne pretjerano skupi, rješenje za sezonu - dvije, dok ekipa konačno ne izroni iz sivila - za još cenera dovesti recimo Diamea, ili M' Villu, ili Tiotea ili nekog sličnog veznjaka - razarača, te sastaviti ga sa Gerardom i Adamom na sredini terena, da izvrše masovnu lomljavu kostiju protivničkim ekipama i totalnu destrukciju protivničke igre - samo da se opet ne zalete pa tih 30 miliona ne krše na jednog osrednjeg englezića ala Henderson, a toga se najviše i pribojavam.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3578 Re: Liverpool FC

Post by odesveuhonduras »

Čudo se Bielsa ne spominje, on je sad "in" trener
Coalman

#3579 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

odesveuhonduras wrote:Čudo se Bielsa ne spominje, on je sad "in" trener
Ma on je jednom prilikom rekao da ne želi ići van španskog govornog područja jer ne želi pod stare dane da uči drugi jezik. Mada je on odličan trener.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3580 Re: Liverpool FC

Coalman wrote:
Ma on je jednom prilikom rekao da ne želi ići van španskog govornog područja jer ne želi pod stare dane da uči drugi jezik. Mada je on odličan trener.
aha.. čudni su ovi espanoli pravo, kad ih vidim po engleskoj da godinama igraju i da još koriste prevodioce, bude fakat smiješno.
fosil

#3581 Re: Liverpool FC

Post by fosil »

odesveuhonduras wrote:
Coalman wrote:
aha.. čudni su ovi espanoli pravo, kad ih vidim po engleskoj da godinama igraju i da još koriste prevodioce, bude fakat smiješno.
Kad je Baka mogao nauciti, mogu svi. Aj thinks. :D
odesveuhonduras

#3582 Re: Liverpool FC

Izgleda da je i sa Benitezom uspostavljen kontakt.
LivTz

#3583 Re: Liverpool FC

Post by LivTz »

Edin H.

#3584 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Koga god dovedu poslije Kinga imace nemoguc posao, jer su Kingu jednostavno prerano dali otkaz, trebao je ostati barem jos jednu sezonu, pa da se vidi sta ce se dogoditi i da li ce se tim uigrati.
Mustang1

#3585 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Jucer Capelo rece da nece biti trener Chelsea .. Mozda ima nesto jer je mogao odmah reci da nece biti trener ni jednoj ekipi u Engleskoj ili nesto slicno :D
Coalman

#3586 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Ma ima 12 potencijalnih kandidata, eh sad haman da svaki dan stupe u kontakt sa nekim.
LivTz

#3587 Re: Liverpool FC

Post by LivTz »

Frank de Boer odbio klupu Liverpoola

Prema pisanju britanskog portala The Sun, bivši reprezentativac Nizozemske Frank de Boer, odbio je ponudu engleskog nogometnog kluba Liverpool da preuzme vođenje momčadi...
"Redsi" su kontaktirali trenera Ajaxa s namjerom da se sastanu i porazgovaraju o suradnji, međutim ovaj je to glatko odbio.
- Počašćen sam interesom Liverpoola, ali ja sam svoju misiju u Ajaxu tek započeo. Zajedno sa svojim suradnicima želim vratit klub na staze stare slave. Zato ostajem vjeran Ajaxu i u nadolazećim godinama – rekao je De Boer.
Liverpool je tako dobio već tko znaju koju odbijenicu za mjesto novog menadžera, nakon što je s klupe otpuštena legenda kluba – Kenny Dalglish. Najizgledniji novi menadžer "redsa" je sada ponovno Roberto Martinez (38), kojem je Wigan već dao dozvolu za pregovore s klubom iz Liverpoola.
Edin H.

#3588 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

LivTz wrote:Frank de Boer odbio klupu Liverpoola

Prema pisanju britanskog portala The Sun, bivši reprezentativac Nizozemske Frank de Boer, odbio je ponudu engleskog nogometnog kluba Liverpool da preuzme vođenje momčadi...
"Redsi" su kontaktirali trenera Ajaxa s namjerom da se sastanu i porazgovaraju o suradnji, međutim ovaj je to glatko odbio.
- Počašćen sam interesom Liverpoola, ali ja sam svoju misiju u Ajaxu tek započeo. Zajedno sa svojim suradnicima želim vratit klub na staze stare slave. Zato ostajem vjeran Ajaxu i u nadolazećim godinama – rekao je De Boer.
Liverpool je tako dobio već tko znaju koju odbijenicu za mjesto novog menadžera, nakon što je s klupe otpuštena legenda kluba – Kenny Dalglish. Najizgledniji novi menadžer "redsa" je sada ponovno Roberto Martinez (38), kojem je Wigan već dao dozvolu za pregovore s klubom iz Liverpoola.
Divi ovoga sto se mangupise :shock: i vrijedja :lol: cuj stara slava, pa to je kao da kazes i Steaua je uzela Ligu sampiona dva puta.
vicious

#3589 Re: Liverpool FC

Post by vicious »

Edin H. wrote:
LivTz wrote:Frank de Boer odbio klupu Liverpoola

Divi ovoga sto se mangupise :shock: i vrijedja :lol: cuj stara slava, pa to je kao da kazes i Steaua je uzela Ligu sampiona dva puta.
Ma nije ti baš neko poređenje :)
Liverpool je po trofejima (mislim na euro kupove) tek nešto malo uspješniji od Ajaxa, ovo sa Steauom ti nije nikako na mjestu.
Edin H.

#3590 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Are you saying that I am vicious? :D
Coalman

#3591 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Veliki su izgledi da će Martinez ili AVB preuzeti Liverpul. Tu je i Rafa, ali mislim da on ima nešto manje šanse od ova 2.

Liverpul će ove godine igrati u Europa Ligi, njegova statistika u tom natjecanju:

117 utakmica, 64 pobjede, 29 remija, 24 poraza, 192-82 gol razlika. 3 puta je osvajao ovo takmičenje protiv Alavesa (5-4), protiv B. M'gladbach (3-2) i protiv Club Bruggea (4-3).
vaučer

#3592 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Budući da im izgleda ne pada na pamet uzeti Rafu, iako je po meni prema svim parametrima za koplje bolji kandidat od ostalih, onda nema druge već pokušati s Villas Boasom. Za njeg bar imam nekakve nade da može proizvesti nešto, za Martineza nemam nikakve, taj je osuđen na neuspijeh u Liverpoolu i bio bi Hodgson 2.0, plus što vlasnicima nikad ne bi oprostili otkaz Dalglishu za tako prosječno trenersko ime.

Mislim da bi Villas Boas mogao ako ništa dobiti čist račun i poštenu priliku da pokuša napraviti nešto, ostali koji se spominju bi bili unaprijed hendikepirani nedostatkom renomea ili 'viškom povijesti'.
AmiĐa_Idriz

#3593 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Sve je ok,bajno i krasno,navijam za Liverpool,ali sve so u glavi.. :sad:
Coalman

#3594 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

AmiĐa_Idriz wrote:Sve je ok,bajno i krasno,navijam za Liverpool,ali sve so u glavi.. :sad:
Jbg prijatelju sad je potreban prije svega jedan dobar trener, pa onda o pojačanjima pričati. Nadam se da će izabrati onog pravog, a nekako se potajno nadam da ako dođe AVB da bi mogao dovesti Hulka, jer je ovaj izjavio da bi želio ići iz Porta. Jest da bi morali iskeširati dobru sumu novca, al' barem je pojačanje u pravom smislu te riječi. Kako sam čuo za pojačanja će ovog prijelaznog roka novom menadžeru biti dostupno 50 miliona, valjda ih utroši kako treba.

Btw, dobrodošao na forum. :wink:
odesveuhonduras

#3595 Re: Liverpool FC

Hulk? Nema teorije da će Liverpool platiti koliko bi Porto tražio.. to bi bilo više od cjelokupnog budžeta za transfere koji se vrti po medijima. I nakon Carrolla, teško da će amerikanci iskrcati toliko para za igrača u skorom vremenu.

Bojim se da ćete, nažalost, vi opet ostati razočarani i da će proći neko vrijeme prije nego Liverpool bude igrao iole značajniju ulogu.. ovo ljeto će se transferi odrađivati ranije nego inače zbog eura, i dok se vaši amerikanci uhavizaju, sve što valja će otići i liverpoolu će ostati otpaci. Ali s obzirom na budžet koji se spominje, ionako tu neće biti ništa više od otpadaka..

Tužno je vidjeti da Liverpoola nema u nikakvim kombinacijama za iole ozbiljnije transfere..
Coalman

#3596 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

odesveuhonduras wrote:Hulk? Nema teorije da će Liverpool platiti koliko bi Porto tražio.. to bi bilo više od cjelokupnog budžeta za transfere koji se vrti po medijima. I nakon Carrolla, teško da će amerikanci iskrcati toliko para za igrača u skorom vremenu.

Bojim se da ćete, nažalost, vi opet ostati razočarani i da će proći neko vrijeme prije nego Liverpool bude igrao iole značajniju ulogu.. ovo ljeto će se transferi odrađivati ranije nego inače zbog eura, i dok se vaši amerikanci uhavizaju, sve što valja će otići i liverpoolu će ostati otpaci. Ali s obzirom na budžet koji se spominje, ionako tu neće biti ništa više od otpadaka..

Tužno je vidjeti da Liverpoola nema u nikakvim kombinacijama za iole ozbiljnije transfere..
Ma i ja se ne nadam mnogo Hulku... Pa eto traže stručnjaka koji tu ne bi bio godinu dana nego nekoliko godina i kako kažu ako ne bi izborio Ligu Prvaka naredne sezone da ne bi dobio otkaz jer žele posložiti sve kockice za bližu budućnost.

To ti je to ne igranje u Ligi Prvaka, odmah je klub u podređenom položaju što se tiče transfera.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3597 Re: Liverpool FC

Post by Admir_1984 »

Nije ni atletico igrao ligu prvaka, a porto jeste pa su doveli falcaa, a redsi balvana kerola za 35mil funti. pa za tu lovu bi danas mogli i hulka i jos jednog solidnog dovesti
odesveuhonduras

#3598 Re: Liverpool FC

Admir_1984 wrote:Nije ni atletico igrao ligu prvaka, a porto jeste pa su doveli falcaa, a redsi balvana kerola za 35mil funti. pa za tu lovu bi danas mogli i hulka i jos jednog solidnog dovesti
to je to, kad su imali para kupovali su očajno
Coalman

#3599 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Pa imat će i sad na raspolaganju 50 miliona, sasvim dovoljno da se dovede pravo pojačanje.
BHF_Manijak

#3600 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Daj ba nek ne seru, ako nisu u stanju sa transfer budzetom od 50 miliona dovesti EXTRA JAKE igrace onda nek se roknu svi kolektivno! :roll: :zzzz: Gledam Dortmund kako lovi talente i igrace to je cudo jedno, a ljudi bi sve dali da imaju transfer budzet u toj visini kao recimo L'Pool! :roll: Ali jok, ovi vole dovesti 3-4 medijski napumpana Britanca, i pretplatiti ih za 15-tak miliona u odnosu na realnu cifru koju vrijede! Samo onih nekoliko kloceva sto su doveli prosle sezone ne vrijede zajedno 15 miliona, aoni su ih oko 50-tak platili! :oops:
Nek i dalje nastave sa tom transfer politikom, provest ce se garant dobro.
Post Reply