nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
insomnia78

#3576 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Ma normala
Ovdje moras obavjestiti osiguranje ako ce neko drugi voziti tvoje autu
Cak se upisuje ime tog vozaca u saobracajnu
Naravno niko to ne radi zbog par puta ali ako se desi nesto imaces problema sa naplatom
KB9

#3577 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

al covjece mercedes ko da je pod presom bio, ni naznaka da je to nekad bilo auto :roll:
530i

#3578 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

tempuser wrote:
I opcija oca koji daje auto djetetu se takodjer uzima u obzir prilikom zakljucenja police.
Da, i ima još brdo opcija, za razliku od ovdašnjeg sistema, ali opet nema zabrane da neko uzme nečije auto, ne mora nužno biti odnos otac-sin, i ubije i sebe i još petero. Takvo bahato, seljačko ponašanje se aminuje i posmatra kao pozitivno, dobro, a ko vozi po propisima kaže mu se "vidi šupka" i sl. Ne branim propise, ali shvatate poentu.
tempuser

#3579 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

530i wrote:
tempuser wrote:
I opcija oca koji daje auto djetetu se takodjer uzima u obzir prilikom zakljucenja police.
Da, i ima još brdo opcija, za razliku od ovdašnjeg sistema, ali opet nema zabrane da neko uzme nečije auto, ne mora nužno biti odnos otac-sin, i ubije i sebe i još petero. Takvo bahato, seljačko ponašanje se aminuje i posmatra kao pozitivno, dobro, a ko vozi po propisima kaže mu se "vidi šupka" i sl. Ne branim propise, ali shvatate poentu.
Nema formalnih zabrana, bozesacuvaj to je krsenje slobode kretanja i demokratskih prava, ali ti zato svaki % rizika naplate tako masno da sam sebi zabranis!
Last edited by tempuser on 08/02/2016 22:13, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3580 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mali_milojica »

Nema drzave=nema policije,nema sudstva,nema osiguranja,nema sankcija,nema rtv sistema,nema...nastavi niz.
problemnatravunu

#3581 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by problemnatravunu »

Koliko vidim, mečka je C klasa, i nije bas u cvijetu mladosti, izmedju 2000. i 2007. godine, i vjerovatno sa gomilom predjenih kilometara, tako da sudar sa LC :?
Mislim da je makar onaj na zadnjem sjedistu u mečki mogao prezivjeti DA JE BIO VEZAN (pretpostavljam da nije)!
Jbga, ja se kad vozim najviše bojim drugih, nepromisljenih, nadobudnih, bahatih, neiživljenih...
vješalica

#3582 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

pojedince još uvijek iritiraju drotovi sa skrivenim radarim po grmovima i traže opravdanja u sakrivanju za bijesnu vožnju
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3583 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Cesta na Dobrinji, od kruznog toka pa tamo prema Lukavici, divljastvo na nivou, svaka im cast sta rade, maloprije neki dzip ganja se sa nekom skodom, zamalo da me izguraju na trotoar.

Nije mi jasno kako onde nema kamera, a pricalo se nekad da ce postaviti :-)
jefferson

#3584 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

vješalica wrote:pojedince još uvijek iritiraju drotovi sa skrivenim radarim po grmovima i traže opravdanja u sakrivanju za bijesnu vožnju
Pojedince koje ti ljudi iritiraju su vecinom oni koji voze 65 u 60 zoni i onda drot iskoci iz grma, ocekujuci naglo kocenje i stav mirno kada se zaustavis. jedno je 120 u 60 zoni a drugo je 65 u 60 zni i pitanje: gdje ste pozurili?
vješalica

#3585 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

jefferson wrote:
vješalica wrote:pojedince još uvijek iritiraju drotovi sa skrivenim radarim po grmovima i traže opravdanja u sakrivanju za bijesnu vožnju
Pojedince koje ti ljudi iritiraju su vecinom oni koji voze 65 u 60 zoni i onda drot iskoci iz grma, ocekujuci naglo kocenje i stav mirno kada se zaustavis. jedno je 120 u 60 zoni a drugo je 65 u 60 zni i pitanje: gdje ste pozurili?
pričam o onima što hajcaju 120 tamo gdje je ogr 60 :mrgreen:
relax11

#3586 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

Kao kod mene kolega, kaze onde gdje je ogranicenje 60 ides komotno 100 :D

Inace ima preko 40 :-D
holowey

#3587 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

jefferson wrote:
ne znam kako je kod vas preko bare, ali u bosni drot ce iskociti na 71 u 60 zoni, cesto vozim do 10 preko ogranicenja i niti me kamera slika niti mi drot iskace... znaci moras debelo preko ogranicenja pa da te pita kuda zuris :evil:
KB9

#3588 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

evo ja prvi nisam pretjerani ljubitelj brze voznje, samo gdje moze i gdje znam da smijem dodat gasa brzo vozim, pod dejstvom alkohola u zivotu nisam sjeo za volan itd, znaci vozac bas kako treba al mi ekstremno idu na zivce gnjide od policajaca koje auto parkiraju u kanal, iza grmlja, ispod drveta itd i onda izadju samo, to su mahom isti policajci kod kojih mozes cascenjem jeftinije zavrsit da ne bude kazne

znam da ti je bio cilj izazvat reakcije ovim postom kao ti nesto pametno reko, smisleno al daleko je to od istine u ovoj drzavi gdje svako zakone sprovodi kako mu najvise godi
Naslovnica

#3589 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Naravno da me nerviraju radarske kontrole koje postave u nekoj vukojebini koja se smatra naseljem, nigdje žive duše, kuće srušene, najmanje 100m udaljene od druma.
To su niđe veze kontrole, to je obični harač.
Većina radarskih kontrola nisu tu zbog prevencije, nego zbog harača, a policija se u najvećoj mjeri ponaša kao da su drumski razbojnici.
Stavite radare u blizini škola.
Recimo onaj fiksni radar kod aerodroma, čemu on služi na onom mjestu osim da se puni budžet?!
A nema radara na cesti između AP i Olimpijskog (kod dvorane Ramiz Salčin), a onaj pješački prelaz dnevno pređe hiljade ljudi, pogotovu djece!
A retardi onda voze ko sumanuti.
tempuser

#3590 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

KB9 wrote:
evo ja prvi nisam pretjerani ljubitelj brze voznje, samo gdje moze i gdje znam da smijem dodat gasa brzo vozim, pod dejstvom alkohola u zivotu nisam sjeo za volan itd, znaci vozac bas kako treba
Vidi, bez ikakve namjere da osudjujem, jer ja prvi nisam nevinasce, ali nikad ne mozes znati gdje moze i gdje smijes dodati gas, ne zbog sebe nego zbog faktora durgi i faktora cesta. Jedino sto mozes je procijeniti i predpostaviti da je cesta ok i da nema manijaka.

Ljudima nije jasno zasto se javno objavljuju lokacije radara, pa cak i zakonski jer krecu od istog rezona kao i drotovi koji cuce u kukuruzu, a to je da je svrha radara uhvatiti na prekracenju i naplatiti kanu (ili cvaja sastrane). Dzaba kazna kad si ti vec prekoracio brzinu i izazvao rizik. Koncept radara je smanjenje brzine = povecanje sigurnosti, tamo gdje znas da ima radar vozis sporije, to je svrha radara.
esso_sa

#3591 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by esso_sa »

tempuser wrote:
KB9 wrote:
evo ja prvi nisam pretjerani ljubitelj brze voznje, samo gdje moze i gdje znam da smijem dodat gasa brzo vozim, pod dejstvom alkohola u zivotu nisam sjeo za volan itd, znaci vozac bas kako treba
Vidi, bez ikakve namjere da osudjujem, jer ja prvi nisam nevinasce, ali nikad ne mozes znati gdje moze i gdje smijes dodati gas, ne zbog sebe nego zbog faktora durgi i faktora cesta. Jedino sto mozes je procijeniti i predpostaviti da je cesta ok i da nema manijaka.

Ljudima nije jasno zasto se javno objavljuju lokacije radara, pa cak i zakonski jer krecu od istog rezona kao i drotovi koji cuce u kukuruzu, a to je da je svrha radara uhvatiti na prekracenju i naplatiti kanu (ili cvaja sastrane). Dzaba kazna kad si ti vec prekoracio brzinu i izazvao rizik. Koncept radara je smanjenje brzine = povecanje sigurnosti, tamo gdje znas da ima radar vozis sporije, to je svrha radara.
I upravo zbog istog koncepta, patrola koja vrsi radarsku kontrolu treba da se potrudi da se vidi na kilometar (da ih vozaci na vrijeme vide i smanje brzinu) a ne da cuce u zbunju (sto za primarni cilj ima da te ulovi duboko u prekrsaju i uzme pare), kako je to slucaj sa nasom policijom
holowey

#3592 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

esso_sa wrote:
tempuser wrote:
KB9 wrote:

I upravo zbog istog koncepta, patrola koja vrsi radarsku kontrolu treba da se potrudi da se vidi na kilometar (da ih vozaci na vrijeme vide i smanje brzinu) a ne da cuce u zbunju (sto za primarni cilj ima da te ulovi duboko u prekrsaju i uzme pare), kako je to slucaj sa nasom policijom
ali ti zato postave saobracajni znak koji na vrijeme vidis pa imas priliku da smanjis brzinu...
esso_sa

#3593 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by esso_sa »

Zavisi kako gdje...
Poenta je da radarska kontrola treba da djeluje preventivno - da natjera vozace da uspore na ciljanoj dionici, a ne da se naplati kazna (kod nas slucaj)
Drot u zbunu je, po meni, saucesnik u prekrsaju prekoracenja brzine. Zasto ? Pa zato sto te prakticno pustio da vozis preko ogranicenja duz cijele ciljane dionice, a samo sa jednim ciljem - da ti naplati kaznu... Nebitno jesi li ti zbog jurcanja mogao ubiti nekoga prije nego si dosao do drotovog "punkta"
sparky

#3594 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

Naslovnica wrote:Naravno da me nerviraju radarske kontrole koje postave u nekoj vukojebini koja se smatra naseljem, nigdje žive duše, kuće srušene, najmanje 100m udaljene od druma.
Dolovi (Sarajevo-Tuzla), žuti drot od dva i po metra me dva puta kaznio. Jednom zbog 73, drugi put zbog 85. Nema veze, kriv sam i neka je. Na tom mjestu je pravac od jedno tri kilometra, jedan od rijetkih na tom putu gdje možeš nekoga preteći prilično sigurno, a na pola toga pravca je znak 60. Jebem ga ja, pa zar nije bolje da ga tu preticem pa makar i malo brze od dozvoljenog nego kilometar poslije pred velikom krivinom.
tempuser

#3595 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

esso_sa wrote: Drot u zbunu je, po meni, saucesnik u prekrsaju prekoracenja brzine. Zasto ? Pa zato sto te prakticno pustio da vozis preko ogranicenja duz cijele ciljane dionice, a samo sa jednim ciljem - da ti naplati kaznu... Nebitno jesi li ti zbog jurcanja mogao ubiti nekoga prije nego si dosao do drotovog "punkta"
Tacno tako, a sad da se vratimo 3 koraka unazad, sve je to posljedica nikakve drzave, drot u kukuruzu je dio iste price kao i majmun koji usporava samo zbog radara, majmun u policijskom passatu, lazni blinkerasi, glupan u Cliu, priuceni novinar, raznorazni tumaci zakona, itd itd i nista od toga ne mozes odvojeno posmatrati. Jedini nacin da se anarhija koliko toliko obuzda je zestoko po dzepu i to svakog! Kad uzmes drotu 20% plate za nepravilnu primjenu radara, budi siguran da sljedeci put nece istrcavati iz kukuruza!
tempuser

#3596 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

sparky wrote:
Naslovnica wrote:Naravno da me nerviraju radarske kontrole koje postave u nekoj vukojebini koja se smatra naseljem, nigdje žive duše, kuće srušene, najmanje 100m udaljene od druma.
Dolovi (Sarajevo-Tuzla), žuti drot od dva i po metra me dva puta kaznio. Jednom zbog 73, drugi put zbog 85. Nema veze, kriv sam i neka je. Na tom mjestu je pravac od jedno tri kilometra, jedan od rijetkih na tom putu gdje možeš nekoga preteći prilično sigurno, a na pola toga pravca je znak 60. Jebem ga ja, pa zar nije bolje da ga tu preticem pa makar i malo brze od dozvoljenog nego kilometar poslije pred velikom krivinom.
Jest ako gledas samo preticanje. Naseljeno mjesto, pretices sa 83 km/h, istrcava ti pjesak/dijete, imas li jednako vremena da reagujes kao da vozis 60?
Naslovnica

#3597 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
sparky wrote:
Jest ako gledas samo preticanje. Naseljeno mjesto, pretices sa 83 km/h, istrcava ti pjesak/dijete, imas li jednako vremena da reagujes kao da vozis 60?
Ako si vozio tom dionicom trebalo bi da znaš gdje su Dolovi i Bakići, kao i da su to omiljene čeke za drumske razbojnike (policajce).
Zato jer su to rijetka mjesta gdje se može preteći šleper koji gusla 30km/h.
I znaju da raja ubrza da izvrši preticanje, a ovi jedva dočekaju da izbace lizalo.
A realno, prolazim gore heftično, rijetko kada se vidi gore čovjek pored ceste.
Dole prema Olovu, Stuparima i dalje, OK, ali ovo gore što rade je niđe veze.
KLASIČNI DRUMSKI RAZBOJNICI.
esso_sa

#3598 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by esso_sa »

A da ne pricamo i o njihovim kotama gdje zaustavljaju vozila. Cesto to budu mjesta gdje ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju a i sami eventualni prekrsioci se ne mogu sigurno zaustaviti...
Neki dan idem iz pravca Ciglana prema stadionu Kosevo, kolona, mrak, ispred mene autobus, ne vidim od njega nista ispred... Na raskrscu dajem zmigavac i prestrojavam se desno u iskljucnu traku za stadion Kosevo.. Kako sam izvirio iza autobusa, u sred iskljucne trake stoji uredno parkirana patrola u lovu :shock: Ni sam ne znam kako nisam raznio i njih, i auto, i radar... Zaustavio sam se bukvalno na pola metra od njih...
Bakir1

#3599 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

srecom, rutina u izboru lokacija je vazda ista :D
salu na stranu, nema se sta kukati kada te opali radar, ako cemo iskreno meni je najbezbolnije kada je to ovaj neki moderni xrd koji nema ni majku ni oca, plati i suti
530i

#3600 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

esso_sa wrote:A da ne pricamo i o njihovim kotama gdje zaustavljaju vozila. Cesto to budu mjesta gdje ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju a i sami eventualni prekrsioci se ne mogu sigurno zaustaviti...
Neki dan idem iz pravca Ciglana prema stadionu Kosevo, kolona, mrak, ispred mene autobus, ne vidim od njega nista ispred... Na raskrscu dajem zmigavac i prestrojavam se desno u iskljucnu traku za stadion Kosevo.. Kako sam izvirio iza autobusa, u sred iskljucne trake stoji uredno parkirana patrola u lovu :shock: Ni sam ne znam kako nisam raznio i njih, i auto, i radar... Zaustavio sam se bukvalno na pola metra od njih...
Takvi majmuni i zaslužuju FAP da ih odvali.
Slažem se da namjerno ganjaju kazne a ne prevenciju. Najbolja prevencija su ovi stacionarni radari... Mene su dvaput klepili za neka glupa prekoračenja prema Mostaru...
Post Reply