Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
shiljak

#3576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

palermo wrote:
shiljak wrote:Samo se nešto sitno traži da bi rekao e to ne valja, ne zanima me ništa više.. Mislim baš glupo razmišljanje.
ma ok, samo ti piši, i podržaji DF na taj način
Eto NS, u jednoj godini odma ne valja.. Ne valja ako nije u vlasti jer će odma reći "šta su uradili prošle godine?", a ne valja ako su u vlasti "što su sa tom strankom, ako su oni lopovi odna će i NS biti". Kao da im je jedino posao da se uvale, i to je politika, kao da kad se "uvale" ne mogu ništa korisno uraditi.

Tako kako god da okreneš ne valja.
Gandalf

#3577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Gandalf »

predlažem ujedinjenje tema : DF Željko Komšić i Ministar Nebezbjednosti :D

jbt, ljudi počeli braniti faHraonA, pa još i ŽeljkA, kada brani ovog prvog :lol:

oj demokratijo, nesrećo nesrećna, koga nam to predstvaljaš k'o borce za narod :-)

ma ja ba, nije ni HDZ loš, SDS je solidan, Lagumdžija i nije toliki Staljin, a i Bakir je halaličan plaho :oops:

samo da se za nove uhljebljivače poslije novih izbora pronađe fotelja, ma svi su divni i krasni
VjecitiStudent

#3578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:A šta, sad vam Fahro ne valja? :mrgreen:
Tako o svom koalicionom partneru ...? :oops:

Ništa posebno. Ono što je rekao stoji, Fahro jeste politički intaktan, čist. Za ovih godinu (ili koliko) koalicije niti je konzumirao vlast, niti je uzimao upravne odbore, niti je štimao tendere, faktički i realno, u političkom smislu, čist je kao suza. Sav njegov angažman svodi se na vrlo nezgodnu ulogu ministra sigurnosti gdje za tuđe račune hapsi i zatvara, a sve s dalekim i mutnim ciljem ''preuzimanja Telecoma'' i drugih federalnih resursa jednog lijepo dana, što se najverovatnije nikad neće ni desiti, bar ne s ovom vlašću ...
Kako je došao do novca, ko mu je dao početni kapital, ko obezbijedio tiraže, ko štimao kredite, druga je priča, ali da je bilo kakvih nezakonitosti, vjerujem da ga SDP, kao dosljedni inicijator i zagovarač ZONSI-ja, ne bi uzeo za partnera ... :oops: :mrgreen:
Kako god, Komšić nije ništa slagao, to su fakti, i da je ono sinoć izgovorio onako uzgred, u drugom kontekstu, niko se ne bi osvrnuo. Ali primjetno je bilo da je ovo želio naglasiti. Dva su moguća razloga. Prvi, milost najutjecajnije medijske kuće, što će biti vrlo važno u narednoj godini dana, a drugo, bacanje koske među koalicione partnere. Vjerujem da je jutros u Centrali strka i da im ništa nije jasno. Mada, sve je jasno ...
SDP je zauvijek prokockao svoje šanse, do izbora nećemo imati vlast, Fahro će se lagano izvlačiti iz koalicije, a odgovor na pitanje s kim će DF u ''partnerstvo'' nakon 2014. (SDA ili SBB) izgleda da se bistri ...

edit: meni je puno zanimljivije bilo Raguževo gostovanje, to može sve dobro prodrmati, pozdravljam :thumbup:

:-)
Shahab

#3579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

ultima_palabra wrote:To je smiješna argumentacija. Fahro ne šteli tendere zato što nema priliku, kao što nema ni SBiH recimo, ni HDZ na federalnom nivou. Zato radi sve živo da bi došao u tu situaciju.

Tačno je da je Komšić to naglasio s namjerom, ali po meni je to loša procjena... Fahro gubi glasove, Avaz gubi čitaoce... potencijalna korist od ove izjave je višestruko manja od štete.
Slažem se uz još jednu dimenziju, Komšić treba da uzme glasove, koji su prošle izbore išli SBB-u. DF i SBB su prirodni suparnici jer se bore za iste glasove. DF ne može uzeti glasove SDA i HDZ-a. To su oni glasovi koji lutaju savke izbore i koji idu na tzv. freshnes stranke, a koji su prošle izbore otišli SBB-u. Te glasove sada treba da uzme nova "fresh" stranka DF, a onda Komšić napravi ovu glupost... :run: Slaba procijena i loš potez. Ako je računao na medijsku podršku onda je to također greška. Avaz će gurati samo svoga gazdu. Sve drugo bilo bi glupo kontraproduktivno, poput ovoga Komšićevog poteza. Lukavi Radončić neće napraviti sličnu grešku. On će gurati samo sebe. Koalicije se prave nakon izbora, a do izbora svi su ti neprijatelji i sa svima si u sukobu.
Last edited by Shahab on 20/05/2013 12:31, edited 1 time in total.
shiljak

#3580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Gandalf wrote:predlažem ujedinjenje tema : DF Željko Komšić i Ministar Nebezbjednosti :D

jbt, ljudi počeli braniti faHraonA, pa još i ŽeljkA, kada brani ovog prvog :lol:

oj demokratijo, nesrećo nesrećna, koga nam to predstvaljaš k'o borce za narod :-)

ma ja ba, nije ni HDZ loš, SDS je solidan, Lagumdžija i nije toliki Staljin, a i Bakir je halaličan plaho :oops:

samo da se za nove uhljebljivače poslije novih izbora pronađe fotelja, ma svi su divni i krasni
Lagundžija i nije toliko loš, slušao sam nakon šestorki da je prodao državu, da će u zatvor pa hoće da se izbavi.. a sad nakon godinu dana, jest da je država lošije radila, barem su svi bili protiv SDA pa će sam narod koji su do tad glasali za njih da se upita da li da glasaju za svaki slučaj za neku drugu stranku.

Što se tiče SNSD-a, dobra stranka bila ranije, moglo se svašta napraviti, ali naši su zeznuli.. Evo i dan danas ne daju ništa RS-u, nit su ijedan prijedlog prihvatili, iako bi nekad bio odličan.. jednostavno neće. I sad naravno da su ostali sami.
Naravno, kasnije je dodik krenuo drugim putem, možda je imao dobre namjere, ali fulio je način na koji je mislio to da ostvari. Hajde još skontajte da su kod nas bili i novinari i emisije kritične što se tiče njega, kao recimo kad Dodik dođe u 60 minuta, a tad je bio "normala" lik, ovaj ga samo pita kad ćete ukinuti RS.. ili neke slične stvari. Ili kad je dodik rekao uzmite sve, a ostavite samo policiju, pa su i to naši fulili. Šta to fbih nudi RS-u, pitao je jednom dodik, što kad skontaš je u pravu. Čak evo sada kad je nova vlada, bore se da nađu investitore, jer neće da im država nađe, nego sve ide u FBIH, i to ovaj bošnjački dio.

Što se tiče HDZ-a, iz ove šestorke se moglo naučiti svašta. Prvo da su gori od Dodika danas, skoro da izmišljaju stvari, još samo nisu rekli hoćemo u neumu da pravimo ski stazu. Tražili po stoti put TV kanal, treći entitet.. Potpuno pogrešan pogled u budućnost.

SBB, dok je bila šestorka, nisu željeli ni tv ni treći entitet, mada da sam ja lopov ja bi želio, jer tako su manje šanse da završim u zatvoru ??????????????? Odužilo bi se sve, svi bi oko toga se borili tako da ne bi u zatvor otišao najmanje narednih 10 godina, ono da baš ne mora brinuti o tome, da je rahat.

I hajde sada gledajte fule. SDP i nije toliko naštetio, željko nije želio da riskira pa je otišao iz stranke, dodika svi napustili iako je imao dobre namjere.. pa je posto "lud", u hdz-u niko nije još kriv za kriminal.. ali im način ne valja niti cilj.. BPS, Halilović spominje neke stvari, koje jesu tačne, ali nema smisla o tome pričati, a neki drugi član njegove stranke samo se uvaljuje u razne državne poslove.. znači nije nijedna stranka savršena, svi su nešto griješili ili i dalje griješe.. ali moraš naći neku sredinu.
Hoćemo još? DF osniva stranku, na klixu klomentari na člana, ne valja to ništa, ne zna vodit stranku (a stranka nije osnovana), sad kad je osnovana nema svrhu to slušati.. Nemaju svoju web stranicu, 100 puta rekli neće biti dok se ne registruje, a opet hiljadu komentara, i to krene od tog i onda se razvuku izmišljotine, možeš knjigu napisati.. I na kraju, nijedna stranka ne valja, Lagunžija lopov, svi lopovi.. i uhvati se na kraju Živko budimir, za kojeg su hvalili stranku na klix članku, davali mu veću podršku nego DF-u.. pa je čak neko znao uletiti da kaže kako je to on dobro odradio :D Niko ne govori ništa protiv njeg - a evo znamo svi gdje je sad.

I sad će opet hiljadu izmišljotina da se napiše, tipa nije on kriv onako uhvaćen.. a svi znamo da će biti sigurno osuđen ako bude kriv, znači za godinu dana ćemo svi znati sudbinu..
palermo

#3581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

shiljak wrote:. znači nije nijedna stranka savršena, svi su nešto griješili ili i dalje griješe.. ali moraš naći neku sredinu.
Ono što ti ovdje kažeš je vrlo jednostavno. Svi su isti. Ako su već svi isti, zbog čega onda glasati ili podržavati DF.

Ideja da moraš naći sredinu je naprosto......kako bih ti rekao, bez namjere da vrijeđam, jednostavno glupa. I politički, barem sa pozicije DF, apsolutno promašena
Banksy

#3582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Shahab wrote:
Slažem se uz još jednu dimenziju, Komšić treba da uzme glasove, koji su prošle izbore išli SBB-u. DF i SBB su prirodni suparnici jer se bore za iste glasove. DF ne može uzeti glasove SDA i HDZ-a. To su oni glasovi koji lutaju savke izbore i koji idu na tzv. freshnes stranke, a koji su prošle izbore otišli SBB-u. Te glasove sada treba da uzme nova "fresh" stranka DF, a onda Komšić napravi ovu glupost...
Tačno, tačno ... tim gluplje ...
Ili već postoji neki rani dogovor, potaknut od nekoga sa strane, gdje su DF i SBB ''nove snage za bb'' ... Kako god, nema logičkog objašnjenja.
VjecitiStudent

#3583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Shahab wrote:
ultima_palabra wrote:To je smiješna argumentacija. Fahro ne šteli tendere zato što nema priliku, kao što nema ni SBiH recimo, ni HDZ na federalnom nivou. Zato radi sve živo da bi došao u tu situaciju.

Tačno je da je Komšić to naglasio s namjerom, ali po meni je to loša procjena... Fahro gubi glasove, Avaz gubi čitaoce... potencijalna korist od ove izjave je višestruko manja od štete.
Slažem se uz još jednu dimenziju, Komšić treba da uzme glasove, koji su prošle izbore išli SBB-u. DF i SBB su prirodni suparnici jer se bore za iste glasove. DF ne može uzeti glasove SDA i HDZ-a. To su oni glasovi koji lutaju savke izbore i koji idu na tzv. freshnes stranke, a koji su prošle izbore otišli SBB-u. Te glasove sada treba da uzme nova "fresh" stranka DF, a onda Komšić napravi ovu glupost... :run: Slaba procijena i loš potez. Ako je računao na medijsku podršku onda je to također greška. Avaz će gurati samo svoga gazdu. Sve drugo bilo bi glupo kontraproduktivno, poput ovoga Komšićevog poteza. Lukavi Radončić neće napraviti sličnu grešku. On će gurati samo sebe. Koalicije se prave nakon izbora, a do izbora svi su ti neprijatelji i sa svima si u sukobu.
Bice da su procjene o nevelikoj Komsicevoj politickoj pameti bile potpuno tacne.
vrbas1979

#3584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vrbas1979 »

ultima_palabra wrote:
shiljak wrote:

Znači ima milione, i došao na vlast samo da bi tendere namjesto, da zaradi još malo, jest da mu ona zgrada zarađuje mnogo više + avaz, ali on hoće da namjesti sebi tender radi pa i da tako završi u zatvoru, ili ako išta da novinari pričaju o tome??
Jel sad to treba na ovoj temi dokazivati ko je Fahro Radončić? Ako simpatizeri DF-a budu branjili neodbranjivo kao i ovi iz starih stranaka, onda već možemo reći da je sve isto sranje.
Upravo tako :thumbup:
shiljak

#3585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

palermo wrote:
shiljak wrote:. znači nije nijedna stranka savršena, svi su nešto griješili ili i dalje griješe.. ali moraš naći neku sredinu.
Ono što ti ovdje kažeš je vrlo jednostavno. Svi su isti. Ako su već svi isti, zbog čega onda glasati ili podržavati DF.

Ideja da moraš naći sredinu je naprosto......kako bih ti rekao, bez namjere da vrijeđam, jednostavno glupa. I politički, barem sa pozicije DF, apsolutno promašena
Ne, nego po komentarima ispada da su svi isti, lopovi.. pa kako to?

I upravo zbog tog kažem moraš naći sredinu, ne kao ovaj je manje lopov, nego ovaj nije lopov, pusti što mediji pišu.. slušajući samo zvanične tekstove ili video, a ne neki novinar što je nešto rekao. Jer kad sam sebi kažeš da nisu svi lopovi, onda gledaš ko nije.. a ne da kažeš sebi svi su lopovi, pa onda ko god šta kaže ili izađe u medije ti kažeš "e eto jest lopov".

I upravo o tome pričam, ništa drugo nisam rekao.. Čak i neka nešto nije tačno, i dalje sam u pravu što se tiče neke stranke ili osobe, ali sam sigurno pogodio na koji način se piše i razmišlja.

Ako SBB nije ništa uradio pogrešno do sad, u čemu je problem. Problem što se priča ili se 100% zna da je kriv Radončić za nešto? Pa kako možeš znati ako nije osuđen? Nek on nešto uradi krivo sa svojom strankom, i onda mu sudite.. Jer ako nećeš tako, onda smo opet na početku, svi su krivi, svi su lopovi.. Znači eto nek je Fahrudin najveći kriminalac, ako je radio do sad sve po propisu u stranci, nema problema.. Ako se u budućnosti osudi da je kriv, a ima stranku koja je radila sve legalno i dobro, onda će stranka ostati a radončić će otići u zatvor, u čemu je problem?
Last edited by shiljak on 20/05/2013 13:08, edited 3 times in total.
palermo

#3586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

shiljak wrote: Ne, nego po komentarima ispada da su svi isti, lopovi.. pa kako to?

I upravo zbog tog kažem moraš naći sredinu, ne kao ovaj je manje lopov, nego ovaj nije lopov, pusti što mediji pišu.. slušajući samo zvanične tekstove ili video, a ne neki novinar što je nešto rekao. Jer kad sam sebi kažeš da nisu svi lopovi, onda gledaš ko nije.. a ne da kažeš sebi svi su lopovi, pa onda ko god šta kaže ili izađe u medije ti kažeš "e eto jest lopov".
???? 'ebem ga, ako sam te išta razumio.

Al, haj da probam. Znači Fahro nije lopov?

Ultima za podsjetnik
Jel sad to treba na ovoj temi dokazivati ko je Fahro Radončić? Ako simpatizeri DF-a budu branjili neodbranjivo kao i ovi iz starih stranaka, onda već možemo reći da je sve isto sranje
shiljak

#3587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

pročitaj moj zadnji pasus, editovao sam post.
VjecitiStudent

#3588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Lud i ponosan wrote:Pa gdje ćeš, moj Željko, amnestirati Fahraona i njegov SBB... :-) :-) Skandalozna izjava u najmanju ruku.
A Faraon naravno jedva docekao, Željko i riječi hvale za Radončića krase naslovnicu web izdanja.
palermo

#3589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

shiljak wrote:pročitaj moj zadnji pasus, editovao sam post.
again

Jel sad to treba na ovoj temi dokazivati ko je Fahro Radončić? Ako simpatizeri DF-a budu branjili neodbranjivo kao i ovi iz starih stranaka, onda već možemo reći da je sve isto sranje
shiljak

#3590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

palermo wrote:
shiljak wrote:pročitaj moj zadnji pasus, editovao sam post.
again

again

Ako tako razmišljamo onda bi mogli krenuti od toga da zemlja nije okrugla, i da u mraku ima čudovišta koja te mogu pojesti dok spavaš. Ako te nisu do sad pojeli i ako ih nisi vidio, ne znači da ne postoje. A nakon tog se može još hiljadu stvari proizvesti, što na kraju kad skontaš ništa nije tačno.

Za sad čovjek nije kriv, ako bude biće u zatvoru kad tad. Za sad radi stranka dobro i legalno, ako ne bude radila sigurno će se znati.
Shahab

#3591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

Banksy wrote:
Shahab wrote:
Slažem se uz još jednu dimenziju, Komšić treba da uzme glasove, koji su prošle izbore išli SBB-u. DF i SBB su prirodni suparnici jer se bore za iste glasove. DF ne može uzeti glasove SDA i HDZ-a. To su oni glasovi koji lutaju savke izbore i koji idu na tzv. freshnes stranke, a koji su prošle izbore otišli SBB-u. Te glasove sada treba da uzme nova "fresh" stranka DF, a onda Komšić napravi ovu glupost...
Ili već postoji neki rani dogovor, potaknut od nekoga sa strane, gdje su DF i SBB ''nove snage za bb'' ... Kako god, nema logičkog objašnjenja.
Pazar te vrste se utvrđuje nakon izbora. Prije izbora je opća klanica i borba za svaki glas. Ovo nema objašnjenja. Jednostavno glup potez nezrelog i neiskusnog Komšića.
vrbas1979

#3592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vrbas1979 »

VjecitiStudent wrote:
Lud i ponosan wrote:Pa gdje ćeš, moj Željko, amnestirati Fahraona i njegov SBB... :-) :-) Skandalozna izjava u najmanju ruku.
A Faraon naravno jedva docekao, Željko i riječi hvale za Radončića krase naslovnicu web izdanja.
A i printanog: http://www.avaz.ba/naslovnica_a/print/v ... 98675.jpeg

sam pao, sam se ubio
Politika je kurva, ubila je bomba...
Banksy

#3593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Shahab wrote:
Banksy wrote:
Shahab wrote:
Pazar te vrste se utvrđuje nakon izbora.
Prije izbora je opća klanica i borba za svaki glas. Ovo nema objašnjenja. Jednostavno glup potez nezrelog i neiskusnog Komšića.
Naravno.
Pokušavam naći smisao ... Ne mogu da vjerujem da je to izvalio onako. Sve i da tako misli.
shiljak

#3594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ne radi, ali imaju mogućnost da rade ilegalne stvari zato što je pravosuđe korumpirano. Ali iz ličnih ili meni bližih osoba, kao i svakim danom što se drugi susreću, znamo da ti treba štela da se zaposliš u državnoj firmi. Ne znači samo da je do SDA, ali valjda zakoni i sve ostalo mora raditi bolje kako bi se ta mogućnost mogla začepiti i kako bi mogli konačno odgovarati.

Znači osim što imamo problema sa zapošljavanjem, ali eto nema dokaza da su oni krivi. I osim što je nacionalistička stranka, što naravno i sami kažu.. Onda znamo ko je kriv što 50% ljudi nema posla, jest da se za to ne ide u zatvor..

Znači nađeš neku stranku ili članove oko koje bi se mogli bolje izboriti sa tim. Onda nađeš neku stranku ili članove koji bi mogli dobro uraditi da ekonomija krene na bolje itd.. Kao što željko kaže, ako radi svoj posao ne treba ga mijenjati. Ako SBB radi dobro svoj posao, onda ga ne treba mijenjati.. ako je Radončić kriv za nešto drugo, onda će u zatvor otići.. Kako će raditi pravosuđe dobro a da recimo njeg ne uhvate ako je kriv? Ili radi li ne radi pravosuđe dobro.. ne može malo radi malo ne radi.

I svi su potvrdili, nema koji nije političar, da oni ne utiču na sud, nego ih samo poboljšavaju, npr. da sudija može osuditi nekog, a da ne razmišlja hoće li ga neko ubit. U tome je bio problem do sad..
Last edited by shiljak on 20/05/2013 13:33, edited 1 time in total.
Comrad

#3595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Comrad »

Onog dana kad nasi ljudi shvate da je u njima problem, a ne u strankama mozemo ocekivati bolje vrijeme za ovu zemlju.
Mijenjanjem stranaka ljudi samo prebacuju odgovornost sa sebe. Tako lakse mogu sve prebroditi i reci, eno Bakir je kriv, za njega sam glasao nije nista uradio. Ili kriv Zlatko dao mu glas, on nista ne radi. Pa ce tako bit kriv i Komsic.

Stoga mi je presmijesno sto ljudi u Komsicu vide neki spas ili sta vec, a i sam Komsic je, imam osjecaj, s tim izenandjen, pa svaki svoj nastup iskoristava ne bi li stvorio neku vrstu alibija, jer zna i on da to nece ici bas tako lako.

Problem je nas neobrazovani, nezainteresovani i lijeni narod. Narod koji misli da ce mu neko drugi rijesiti njegove probleme. E pa nece. Jer to nije uradila ni SDA, nije uradio ni SDP, ni stranka Za BiH, ni SBB, zasto ocekivati da to uradi DF? To oni nesto drugaciji?

Hrpica vladajucih stranaka je postigla sto je htjela, stvorili su milion torova ovaca koje se ne znaju snaci, nemaju pojma kuda hodaju. Tako imamo vjerske torove, stranacke torove, nacionalne, entitetske, kantonalne, opstinske. A cobani se redovno sastaju, zderu po restoranima, zabavljaju i uzivaju. I narod koji je toliko glup da ovo sve sebi dopusti, i ne zasluzuje nista bolje.
miki.ba

#3596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by miki.ba »

Banksy wrote:
Naravno.
Pokušavam naći smisao ... Ne mogu da vjerujem da je to izvalio onako. Sve i da tako misli.
Mene više brine, šta ako stvarno misli da je Fahro pošten?
madner

#3597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ne misli da je Fahro posten nego da ganja drugi interes i ima drugi motiv.
palermo

#3598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

miki.ba wrote:
Banksy wrote:
Naravno.
Mene više brine, šta ako stvarno misli da je Fahro pošten?
:D dobra.

Nažalost, mislim da je i ta opcija vrlo realna.Nekad je nešto toliko jednostavno da naprosto nam izgleda glupo u to povjerovati
novi.dan.nova.nafaka

#3599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Gandalf wrote:predlažem ujedinjenje tema : DF Željko Komšić i Ministar Nebezbjednosti :D
:D
shiljak

#3600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Lud i ponosan wrote:
shiljak wrote:Ne radi, ali imaju mogućnost da rade ilegalne stvari. Ali iz ličnih ili meni bližih osoba, kao i svakim danom što se drugi susreću, znamo da ti treba štela da se zaposliš u državnoj firmi. Ne znači samo da je do SDA, ali valjda zakoni i sve ostalo mora raditi bolje kako bi se ta mogućnost mogla začepiti i kako bi mogli konačno odgovarati.

Znači osim što imamo problema sa zapošljavanjem, ali eto nema dokaza da su oni krivi. I osim što je nacionalistička stranka, što naravno i sami kažu.. Onda znamo ko je kriv što 50% ljudi nema posla, jest da se za to ne ide u zatvor..
Da ti budem iskren, najbolje bi bilo da preskocis koristenje floskula "niko nije kriv dok mu se ne dokaze" i da ne nastavljas sa amnestiranjem SBB-a i njegovog vrhovnog vodje, jer je takav vid "aktivizma" kontraproduktivan.

Drugo, SBB nije nista drugaciji od SDA, samo im je kapacitet daleko manji i nedostaje im decenijska vremenska distanca. Dovoljno je samo utvrditi nacin regrutovanja i vrbovanja novog kadra i sve ce ti biti jasno.

A sta Fahranon predstavlja i cega je personifikacija, mislim da nema potrebe razjasnjavati. Za to postoji zasebna tema.

I da, Komsic je nabacio volej Fahraonu i on je vjesto zabio pogotak direktno u raslje.
Da, niko nije kriv dok mu se ne dokaže. Ali ne u tom smislu na koji ti misliš.. Ne možeš reći SBB radi dobro, ali Radončić je lopov koji nije u zatvoru i neću da glasam za SBB... Pa pusti stranku da radi dobro ako već radi, a lopov će da završi u zatvoru ako je zaista lopov..

SBB je dobar primjer onog problema kako ljudi gledaju na stranke, kao što je sad aktuelna ova priča.. Znači nema veze što sam njih uzeo za primjer..
Last edited by shiljak on 20/05/2013 13:44, edited 1 time in total.
Post Reply