Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lopov-eliminator

#3576 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Imao bih jos nesto reci sto sam uocio a vezano je za brojeve telefona, to cu kad on ( @treci ) dodje ovdje.

________

Nego, listam maloprije kontakte na Viberu i vidim jednog lika kojeg sam ja upisao po nicku na Piku jaaako davno, trebali smo neku transakciju raditi al do nje nikad nije doslo. Gledam u broj i nesto mi poznat pravo, rekoh nije valjda da je neko s liste na ovoj temi, odem na listu i fakat nađem mu broj telefona ali mu pored broja pisu drugi profili. Na listi je upisan kao:

funnymen i angrybird (2 profila, ista osoba)
tel: 062570958 , 0603808324
http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s3075.html
http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s3500.html

A profil pod kojim sam ga upisao u kontakte, jer je tad imao taj profil a kasnije je banovan, je pikkorisnik . http://www.pik.ba/profil/pikkorisnik

Na njemu je imao ostvareno cak 416 transakcija. Radio je transakcije i sa svojim profilom funnymen , sto je pretpostavljam i razlog njegove suspenzije . Ima tu nekih ljudi s kojim izgleda ima dogovor za nakucavanje transakcija, i to je nastavio raditi na svom jedinom (za sada) nebanovanom profilu angrybird.

Sljedeca stvar koje se sad sjetih je da ga znam iz vidjenja (mislim da ga u realnom životu zovu Edo ali nisam siguran). Imao je štand na pijaci Ciglane (ona ispod nadvožnjaka), prodavao je telefone i opremu za njih, ne znam je li još tu.

Dokaz da su sva profila od iste osobe:
Oglas od pikkorisnik http://www.pik.ba/artikal/1870221/opel-astra-gsi-16v/
Oglas ud funnymen http://www.pik.ba/artikal/6381091/vw-golf-1-6-diesel/
Oglas od angrybird http://www.pik.ba/artikal/11215232/vw-p ... -1999-god/

Svi imaju isti kontakt broj 062570958 . Stvar je prilico jasna, 3 profila, ista osoba.

Evo i njegova slika s Vibera
Image
Lopov-eliminator

#3577 Re: Prevaranti na PIK-u

Dok sam gledao ovog pikkorisnik , u njegovim transakcijama nadjoh da je nesto radio s jednim likom koji je meni pokusao uvaliti telefon.

Lik u pitanju je DZUDZAXXX , http://www.pik.ba/profil/DZUDZAXXX/ . tel: 062069555

Bilo je to jaako davno, prije 4-5 godina mozda, ako se dobro sjecam trebao sam neki telefon od njega kupiti, po njegovoj prici i opisu u oglasu bio je u ekstra stanju kao nov.
Sastanemo se i imao sam sta da vidim, telefonu uslo prasine pod ekran, oklop mijenjan i stavljen neki kineski ni blizu originala koji je tako lose bio uklopljen da se neke tipke uopste nisu mogle pritiskati, i jos je zaradio pokoju parnicu.

I naravno, nisam ga ni kupio. Toliko o ''ekstra stanju, kao nov'' .

Vidim i u njegovim dojmovima da nije bas islo sve najbolje ni sa drugima (ima 2 negativna i 3 neutralna dojma) .

Evo i njegova slika:
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3578 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

jel te strah :D
van helsing

#3579 Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

PikHater wrote:Brate kod ovog ti nece pomoci ni FBI a ne nasa policija
Ovo je klan neki jaci od Keljmendija :D
Pa sta ako ih ima,trebao bi se sada neko prepasti?
Dobro mu je rekao kolega,neka se dogovore da se nadju za onaj BMW,i neka šup*u promijeni licni opis.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by van helsing on 27/02/2014 08:29, edited 1 time in total.
Lopov-eliminator

#3580 Re: Prevaranti na PIK-u

Black swan wrote:jel te strah :D
Kome je ovo upuceno?
PikHater

#3581 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Ljudi sto se tice ovih komentara lupanja bmwa i promjene licnog opisa trebalo bi se malo uozbiljiti!
Prvo momak je iz Bihaca a ovaj teleca glava iz Gradacca, s kraja na kraj BiH
Druga stvar nije budala da za 100 maraka sebi probleme stvara

Bolje se potrudite dati neke konstruktivne i realne prijedloge kako bi se ovo manje desavalo jer svi volimo kupovati i prodavati na piku
van helsing

#3582 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Kolega @PikHater
Nije u pitanju novac,ebes 100km,trebat ce mu goriva mozda da dodje iz Bihaca do Gradacca.
Stvar je principa,pogotovo nakon onakvih poruka.
Meni licno ni jedno mjesto nije daleko kada me neko na onakav nacin prevari.
Koji je po tebi konstruktivan i realan prijedlog?
Da se poklopi usima,popusio foru i to je to??

Truba

#3583 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Lopov-eliminator wrote:
Kome je ovo upuceno?
tebi ba
skontat će te neko pa ćeš si navući belaj
a ovi će i dalje vraćati
99% korisnika pika ne dolazi na temu
Skeptic604

#3584 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

Vrlo sam brz u blokiranju sumnjivih osoba na Piku,imam princip da je bolje blokirati potencijalnog kupca (ali sumnjivog) nego biti prevaren,jer pravi kupac ce uvijek naci nacina da preko prijatelja ili nekoga kupi vas artikal...

Dovoljne su mi nekad i dvije sitne pogreske kupca da odustanem od prodaje i da ga blokiram...

Cak sta vise,ja uzivam u blokiranju budala :thumbup: :mrgreen:
Lopov-eliminator

#3585 Re: Prevaranti na PIK-u

Black swan wrote:
Lopov-eliminator wrote:
Kome je ovo upuceno?
tebi ba
a ovi će i dalje vraćati
Svi podaci su s javnih izvora koje svako moze saznati u par minuta. I onda se cudimo sto nam je sve u drzavi otislo u qrac. Aj ti decko prosetaj s teme, nije ovo za tebe.
Truba

#3586 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

s takvom komunikacijom bih te odmah sad zavalio za nekoliko desetaka maraka :D

kakve veze ima šta je dostupno a šta nije
ti ovo kačiš ovdje a nikakve koristi od toga jer febo iz kalesije i hamdija iz ustiprače nije forumaš i ovi ga i dalje deru a ti sebi belaj na vrat tovariš zbog nečijih desetak maraka

u ovakvoj zemlji neko ko bez garancije šalje pare nekome na lijepe oči mora preuzeti rizik :D

ja sam kupovao knjige iz banja luke za 150 maraka
pa sam to podijelio u tri pošiljke po 50
jest me došla poštarina skuplja malo i čekao sam tri mjeseca sve skupa ali niko nije zavaljen
Lopov-eliminator

#3587 Re: Prevaranti na PIK-u

swan, za nekog ko nije dao nikakav doprinos ovoj temi puno si uzimas za pravo. Nikad nisi nikom pomogao ni za sta svojim komentarom, samo si pricao a nijedan profil nisi naveo. Znao sam da ce se javiti neko kao ti, bilo je samo pitanje vremena.

Od kada sam objavio listu, na 113. str, za tih 113 strana bilo je 64 profila, a sad nakon samo 36 strana taj broj se povecao za 43. Realno (ne nominalno) povecanje progresije za vise od 3 puta. Sta kazes na ovo? Dupli profili nisu uracunati. Broj gostiju u odnosu na prije je skocio.

Nema veze ako Febo il Hamdija nisu forumasi, ima drugih koji jesu, bitno je da se neko nece moci sepuriti sa 200+ dojmova a teski je prevarant.

Mozda i ti jednom zavrsis ovdje a s obzirom na tvoje komentare ne bi me to cudilo.
Last edited by Lopov-eliminator on 27/02/2014 13:57, edited 1 time in total.
Truba

#3588 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ne brini ti ništa :D knjiga se u krađu ne računa
Lopov-eliminator

#3589 Re: Prevaranti na PIK-u

Racuna se ako knjigu uzmes a ne platis, ili ako nesto bude mimo dogovorenog.
Truba

#3590 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ih šta sam ih digao :D doduše ne od pojedinaca nego institucija :D
Lopov-eliminator

#3591 Re: Prevaranti na PIK-u

Onda me tvoje ovakvo ponasanje uopste ne cudi...
Truba

#3592 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

kažem ti knjiga se u krađu ne računa :mrgreen:
el_barto

#3593 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by el_barto »

Lopov-eliminator wrote:Dok sam gledao ovog pikkorisnik , u njegovim transakcijama nadjoh da je nesto radio s jednim likom koji je meni pokusao uvaliti telefon.

Lik u pitanju je DZUDZAXXX , http://www.pik.ba/profil/DZUDZAXXX/ . tel: 062069555

Bilo je to jaako davno, prije 4-5 godina mozda, ako se dobro sjecam trebao sam neki telefon od njega kupiti, po njegovoj prici i opisu u oglasu bio je u ekstra stanju kao nov.
Sastanemo se i imao sam sta da vidim, telefonu uslo prasine pod ekran, oklop mijenjan i stavljen neki kineski ni blizu originala koji je tako lose bio uklopljen da se neke tipke uopste nisu mogle pritiskati, i jos je zaradio pokoju parnicu.

I naravno, nisam ga ni kupio. Toliko o ''ekstra stanju, kao nov'' .

Vidim i u njegovim dojmovima da nije bas islo sve najbolje ni sa drugima (ima 2 negativna i 3 neutralna dojma) .

Evo i njegova slika:
Image
ne razumijem zašto je ovaj lik prevarant?!
on nešto nudio, ti nisi kupio i sve 5. još ako je imao slike na piku, tražiš sebi bolji telefon i to je to.
meni je lik poslao neispravan telefon:
http://www.pik.ba/profil/pehlic_m/ i nije ga htjeo otkupiti nazadf već mi je posalo drugi u pola cijene što nije bilo ni blizu dogovora.
Lopov-eliminator

#3594 Re: Prevaranti na PIK-u

@el-barto, lik me je svjesno pokusao prevariti. Spreman je na prevaru. Lagao je zestoko o stanju istog. Slika na Pku uopste nije bilo. Bezveze sam trosio vrijeme i kredit dok smo se nasli. Sta bi se tek desilo da ga je nekome slao postom pod istim opisom da je "u extra stanju kao nov" i onda iznenadjenje kad stigne paket? Pogledaj mu dojmove, nije samo meni lagao.
Last edited by Lopov-eliminator on 27/02/2014 15:19, edited 1 time in total.
treci

#3595 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by treci »

bio u muriji i na naovor prijatelja nisam nista prijavio, policajac kojeg znam je rekao nemoj nece ti to niko provjeravati samo ce otici u ladicu mala je vrijednost a samim tim i mala vjerovatnost da ce to iko i pogledati jbg, onda sam odustao

( a mozda to samo tako kazem, jer vjerovatno i prevaranta ima na ovom forumu pa nek razmislja :D )

kao sto sam rekao nasao sam neki ilegalni nacin, necu ni trazit svoje pare nit cu kome prijetit bice dovoljno samo da mu kazem da znam gdje zivi, pa nek ne spava mirno :D

( a mozda to samo tako kazem, jer vjerovatno i prevaranta ima na ovom forumu pa nek razmislja :D )

lopov eliminator- reci sta si mislio reci za telefone? mozes i u pp ako nije za javnost :D
van helsing

#3596 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Lopov-eliminator wrote:
Black swan wrote:
tebi ba
a ovi će i dalje vraćati
Svi podaci su s javnih izvora koje svako moze saznati u par minuta. I onda se cudimo sto nam je sve u drzavi otislo u qrac. Aj ti decko prosetaj s teme, nije ovo za tebe.
Samo ti kolega @Lopov-eliminator nastavi,neko iz Pik administracije prati ovaj pdf,vidis koliko je banovano profila od kako se ova tema pokrenula.

RahatHurmašica

#3597 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by RahatHurmašica »

treci wrote:bio u muriji i na naovor prijatelja nisam nista prijavio, policajac kojeg znam je rekao nemoj nece ti to niko provjeravati samo ce otici u ladicu mala je vrijednost a samim tim i mala vjerovatnost da ce to iko i pogledati jbg, onda sam odustao

kao sto sam rekao nasao sam neki ilegalni nacin, necu ni trazit svoje pare nit cu kome prijetit bice dovoljno samo da mu kazem da znam gdje zivi, pa nek ne spava mirno :D

lopov eliminator- reci sta si mislio reci za telefone? mozes i u pp ako nije za javnost :D
prevedoše te žednog preko vode. a koliko te koštalo da podneseš prijavu? kad se zaprimi prijava u pismenom obliku, MORAJU nešto uraditi. ne smiju to bez obrazloženja ubaciti u ladicu. Imaš pravo otići i provjeriti šta je urađeno, pa i protiv policajca koji duži predmet podnijeti prijavu. oni najviše vole takve kao ti, nema prijave, više vremena za kafanu. prijavljuje.
Lopov-eliminator

#3598 Re: Prevaranti na PIK-u

van helsing wrote:
Lopov-eliminator wrote: Svi podaci su s javnih izvora koje svako moze saznati u par minuta. I onda se cudimo sto nam je sve u drzavi otislo u qrac. Aj ti decko prosetaj s teme, nije ovo za tebe.
Samo ti kolega @Lopov-eliminator nastavi,neko iz Pik administracije prati ovaj pdf,vidis koliko je banovano profila od kako se ova tema pokrenula.

Hvala drug, mada ova tema nije samo na meni, nego na svakom ko cita. Volio bih da se i drugi vise aktiviraju glede ovoga.

Svima nam je u interesu to, zamisli da imas 200+ transakcija koje si teskim i postenim radom zaradio, a onda neko od ljudi nema u tebe uopste povjerenja jer ga je izradio neko ko ima isto transakcija ko ti samo sto ih je izlazirao i stvorio laznu sliku o povjerenju i navukao ga ko budalu. Na kraju ti zbog takvih da ispastas, no way.
Skeptic604

#3599 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

Mada se vise treba gledati sa koliko je razlicitih osoba to jeste profila trgovao..

Mozes ti imati 500 transakcija ali sa 10 razlicitih osoba,a mozes imati 200 transakcija sa 180 razlicitih osoba,vise je pouzdaniji ovaj drugi,jer je trgovao sa 180 razlicitih osoba,dok je ovaj prvi nagurao 500 transakcija tek sa nekoliko osoba...

Tako da transakcije iako izgledaju privlacno ne daju neku pouzdanost,broj kupaca i prodavaca daje sliku o tome koliko je ta osoba pouzdana i slicno..

EDIT:

Te opet ima drugi faktor jedan,treba gledati stavku u povjerenju "KAO PRODAVAC" to je vrlo bitno,jer lopovu hajmo ga tako nazvati moze biti u cilju da prevari onoga ko mu nesto kupi,ali je "posten" kada kupuje on sam nesto,znaci opet je pouzdanija stavka "kao prodavac" nego li "kao kupac"..

Bar je to moje misljenje...
propalismo

#3600 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Evo dobrog pacijenta za eliminatora http://www.pik.ba/profil/radenko1504/

13 transakcija od toga cak 3 negativna dojma,salje ljudima prazne pakete ili nista ne posalje :-)

Nije bio odavno online ali ja mislim da bi svakako trebao biti banovan sa Pik-a.

Vidim da je neku zenu ispalio uplatila mu lovu za lap top a on joj nije nista poslao :shock:

Kad tad moze opet da se uloguje na Pik i da vara nas naivne kupce :sad: :run:
Last edited by propalismo on 27/02/2014 16:39, edited 1 time in total.
Post Reply