Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑05/05/2025 09:33
Ja imam invertere kojima hladim stan i grijem ga u prelaznim periodima.
I ne mislim da su kvalitetna alternativa radijatorima. Jeste jeftinija, ali ne i komfornija.
Inače bih odjavio centralno davno.
Apsolutno se slažem da je centralno najveći komfor, ali svake godine isto.
Zavrnu kad hoće, odvrnu kad hoće, i dižu cijenu kad hoće. E nema više.
Montirane dvije klime.
Bude li sve ok ovu zimu, ćao toplane.
1Dante1 wrote: ↑25/06/2025 15:40
Ne postoji prednost invertera kada se koristi u minusu i kada toplane griju.
Nas je 1 inverter super ugrijao (60m2) na -10.
Fakat, nikako da skontate da se svi ti silni inverteri ne prave kako bi se grijali u prelaznim periodima, oni se prave kao primarno grijanje.
Jedina mana su im česti odlasci u defrost kada su velike magle.
drug_profi wrote: ↑05/05/2025 09:33
Ja imam invertere kojima hladim stan i grijem ga u prelaznim periodima.
I ne mislim da su kvalitetna alternativa radijatorima. Jeste jeftinija, ali ne i komfornija.
Inače bih odjavio centralno davno.
Apsolutno se slažem da je centralno najveći komfor, ali svake godine isto.
Zavrnu kad hoće, odvrnu kad hoće, i dižu cijenu kad hoće. E nema više.
Montirane dvije klime.
Bude li sve ok ovu zimu, ćao toplane.
Samo mi pojasni molim te na koji fol cao toplane? Koliko sam pratio nema sanse da mozes otkazati uslugu, ili?
Qler wrote: ↑21/08/2025 11:13
Evo krecu nadam se sa prinudnom naplatom...
Nadam se da ce da oni koji odlucuju da krenu i sa povecanjem penzija i plata ( ali ne svojih ) da bi se mogle placati rezije.
vecina neplatisa nije zbog nedostatka novca nego zbog toga sto zna da moze pare preusmjeriti. "Bolje iphone kupiti nego platti grijanje, svakako mi ne mogu ugasiti" - stanje uma.
Obicno su oni sa najmanjim primanjima prvi da plate rezije.
Haris033 wrote: ↑25/06/2025 17:50
Daj majstore nemoj siriti mit. Da jeste ugrijao je tih XX kvadrata dnevne i to ne istom temperaturom u svim dijelovima te sobe. Ne, nije ti ugrijao spavacu, nije ti ugrijao hodnik, nije ti ugrijao kupatilo.
u mojoj zgradi dva stanara oba advokati ne placaju nikako toplane. sta oni znaju, a mi ne, pa se ne boje prinudne naplate? pitala sam nista od odgovora, samo sam dobila osmjeh. imaju li oni pravo doci da prinudno naplate ako je dug po zakonu dosao u zastaru?
u mojoj zgradi dva stanara oba advokati ne placaju nikako toplane. sta oni znaju, a mi ne, pa se ne boje prinudne naplate? pitala sam nista od odgovora, samo sam dobila osmjeh. imaju li oni pravo doci da prinudno naplate ako je dug po zakonu dosao u zastaru?
Ako je utuzen na vrijeme nije otisao u zastaru.
A o etici advokata ne bih pričao uopšte.
Evo dovoljno ti je da svjesno kradu uslugu, mada je lako mogu platiti.
Ako je utuzen na vrijeme nije otisao u zastaru.
A o etici advokata ne bih pričao uopšte.
Evo dovoljno ti je da svjesno kradu uslugu, mada je lako mogu platiti.
Hajde nemoj advokata platiti, ali njima je u redu da ne plate oni nekome... sto je najgore najvece neplatise su oni koji i imaju da plate....
Haris033 wrote: ↑25/06/2025 17:50
Daj majstore nemoj siriti mit. Da jeste ugrijao je tih XX kvadrata dnevne i to ne istom temperaturom u svim dijelovima te sobe. Ne, nije ti ugrijao spavacu, nije ti ugrijao hodnik, nije ti ugrijao kupatilo.
Eto ti znaš kako je meni u stanu?
Što ne mogu primitivne komentare..
Znam xy porodica koji se griju na 1 inverter (stanovi). Dobra izolacija i stolarija su jedini uslovi za dobro grijanje na inverter.
Otiđi malo na temu inverter po raznim forumima i sam se uvjeri..
rovac13 wrote: ↑25/11/2024 16:32
Moji roditelji u spratu kuce od 90 m2.
Jedna klima sve otvoreno.
24 h dnevno ista temperatura,nema gasenja.
App kaze u novembru do ovog trenutka 189 kwh.
Daikin 50 ka.
Oni kazu da nebi drugu klimu,zaljubili se u ovu