Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Djubre_

#3576 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Djubre_ »

ultima_palabra wrote:
Baltazar_khan wrote:
Navodno će glavni sudija Vukasović zbog grijeha iz Zenice biti skinut s liste do kraja polusezone, jer mu se želi poslati poruka da u sezoni koja mu je oproštajna ne može raditi što želi.
avaz.

daj bože da ga skinu do kraja polusezone. adekvatno bi bilo da ga skinu za cijelu sezonu. lopina seoska trebinjska mogu mislit koliko je do sad zaradio van zelenog terena :oops:
Suspenzija 4 kola... vraća se taman za derbi :mrgreen:
Bude li sudio na derbiju, samo cu njega pratiti!
Charuga
Globalni moderator

#3577 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

NEMOHOES wrote:
Plavih_11 wrote:
JoeyTribbiani wrote:Ovi što se javljaju i opet svetog Vukasa spominju :D neka se jave i napišu šta ima još osim offside Adilovića i onog prekidanja Čelikove akcije. To jesu greške ali kad vas čitam rek'o bi da smo imali 7 penala i tako to. Standardno.
Najbolji je onaj prvi pokusaj simuliranja u sesnaestercu kad se igrac Čelika zabija u Vasilića nakon sto je gurnuo loptu. Znaci, covjek mu stoji na putu i posto ne moze okolo on direktno na Vasilica. E to se uzima kao jedan od argumenata da je Čelik ostecen. A onaj drugi pokusaj iznudjivanja penala je u paraleli sa padom Selimovića u prvom poluvremenu. Ali Selimovićev pad "svi objektivni" odmah na startu vide kao simuliranje ili "naletio je na njega kad je vec lopta izasla" a onaj igraca Čelika kao cist penal.
Pisao ili ne pisao isto ti je, nece se promjeniti nicije misljenje, jednostavno je to tako. Sto prije poravnas lakse ce ti biti ... 8-)
stipe barac je vasilicu je loptu probacio kroz noge,ovaj mu stao na putanju,cist penal!
Gurnuo mu je kroz noge i nije imao gdje pa direkt u njega ... :mrgreen:
vozač

#3578 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vozač »

NEMOHOES wrote:
Plavih_11 wrote:
JoeyTribbiani wrote:Ovi što se javljaju i opet svetog Vukasa spominju :D neka se jave i napišu šta ima još osim offside Adilovića i onog prekidanja Čelikove akcije. To jesu greške ali kad vas čitam rek'o bi da smo imali 7 penala i tako to. Standardno.
Najbolji je onaj prvi pokusaj simuliranja u sesnaestercu kad se igrac Čelika zabija u Vasilića nakon sto je gurnuo loptu. Znaci, covjek mu stoji na putu i posto ne moze okolo on direktno na Vasilica. E to se uzima kao jedan od argumenata da je Čelik ostecen. A onaj drugi pokusaj iznudjivanja penala je u paraleli sa padom Selimovića u prvom poluvremenu. Ali Selimovićev pad "svi objektivni" odmah na startu vide kao simuliranje ili "naletio je na njega kad je vec lopta izasla" a onaj igraca Čelika kao cist penal.
Pisao ili ne pisao isto ti je, nece se promjeniti nicije misljenje, jednostavno je to tako. Sto prije poravnas lakse ce ti biti ... 8-)
stipe barac je vasilicu je loptu probacio kroz noge,ovaj mu stao na putanju,cist penal!
za mene je ovo mogao biti indirekt i to u situaciji kad se npr. pred kraj treba zašiljiti za domaćina, pa se pod pritiskom svira, penal ni u snu
a onaj drugi prekršaj za čelik, pred sami kraj, mislim da je bio penal jer se vidi povlačenje, jest malo teatralno izgledalo, ali po meni ne bi pogriješio i da je svirao penal za čelik

ove druge situacije nisam upratio sem onog ofsajda želje kod gola, ali znam i da je bilo priče kako je preporuka da se u sumnjivim situacijama igra prije pusti nego zaustavi, jer kao fudbal se igra zbog golova pa bolje je i ovako pogriješiti nego zaustaviti akciju bez potrebe, mada iskreno sumnjam da većina naših sudija posmatra stvari i donosi procjene na ovakav način, ipak za takve odluke treba malo veći koeficijent inteligencije :D
amoninan

#3579 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/bez-mani ... vici/88972

U Slaviji odlučili ukinuti gostovanja

prvo Zrinjski, sad kone :-)
Obuca9

#3580 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Obuca9 »

miki.ba

#3581 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by miki.ba »

amoninan wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbal/bez-mani ... vici/88972

Nevjerovatno, ok al moglo se i kulturnije, tipa gostujucim navijacima karta 50 KM da bi bila bezbjednost na nivou. :-)
vozač

#3582 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vozač »

pa dobro, šuplja seljačka, znaju da bi željinih došlo sigurno par hiljada, a njih na grbavici svakako ne bi bilo više od 100-ak, onda je bolje i bez te šake jada, al barem nećemo imati više gostujućih navijača nego domaćih na svom terenu
providno i jadno, baš onako šupački, al i to je bosna i hercegovina
iceman2010

#3583 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by iceman2010 »

slucajan wrote:
ultima_palabra wrote:Image

Znači, Vukasović je dobio neprolaznu ocjenu zbog tri situacije, od koje su dvije na štetu Želje. Mada po mom mišljenju, nijedna situacija nije bila za penal.
U Dnevnom avazu kao razlog suspenzije Vukasovica ne navode ne dosudjeni penal na Selimovicu, nego na igracu Celika u 87. minuti. Ostali razlozi se poprilicno podudaraju.

Kome vjerovati :-)
Da samo sto u ovom tekstu decidno pise da je propustio da svira penal nad igracem celika, a da je situacija nad Selimovicem diskutabilna. Znaci ne pise da je penal, a cudno mi da tako nesto pise u zapisniku. Valjda treba da postoji procjena da li je pogrjesio ili ne. Termin "diskutabilna" ne bi trebalo da postoji.

Interesantno je i to da su sve tri greske na stetu celika bile u posljednjih 10 minuta.
Kemal Malovčić

#3584 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Kemal Malovčić »

bolji smo od većine bh tenisera :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#3585 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Ma ovo je prava stvar za one klubove koji nemaju puno svojih navijaca. Njima je nekad bolje odigrati utakmicu bez gostujucih navijaca nego da tu uzmu koju paru, manji im je pritisak na igrace kad nema navijaca. Ako ovo prodje Slaviji, a proci ce, svi od danas mogu samo reci da policija nije u stanju obezbjediti navijace gostujuce ekipe i da ne mogu doci. Niko im nista ne moze ...
amoninan

#3586 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

Ma lakrdija...
Savez ne bi smio dopustiti ovakve zloupotrebe. Brate ako ne možeš obezbjediti sigurnost na stadionu onda hajde u drugu ligu i ćao.
Last edited by amoninan on 02/10/2012 14:00, edited 1 time in total.
vozač

#3587 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vozač »

Plavih_11 wrote:Ma ovo je prava stvar za one klubove koji nemaju puno svojih navijaca. Njima je nekad bolje odigrati utakmicu bez gostujucih navijaca nego da tu uzmu koju paru, manji im je pritisak na igrace kad nema navijaca. Ako ovo prodje Slaviji, a proci ce, svi od danas mogu samo reci da policija nije u stanju obezbjediti navijace gostujuce ekipe i da ne mogu doci. Niko im nista ne moze ...
upravo tako, neće policija reći mi ne možemo jer bi onda sami za sebe rekli da su nesposobni, ovako se iz kluba kaže da to jednostavno ne ide, policija se ne miješa i to prolazi, bruka,
amoninan

#3588 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

Plus, otkako pratim ovu zajedničku ligu sjećam se samo 2 incidenta. I to bezveze... Da tu postoji nekakav historijat čestih i velikih navijačkih nereda pa hajde...
Last edited by amoninan on 02/10/2012 14:03, edited 1 time in total.
Djubre_

#3589 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Djubre_ »

Ja ne znam onda kojem to covjeku, nije u interesu da privuce publiku na stadione.. Za koga onda igraju ovi klubovi poput slavije? Svima je u interesu da privuku sto veci broj gledalaca.. navijaca.. kamera, marketinga, reklama tj sponzora itd.. Ko ce pratiti tu utakmicu? Ili Ligu? Ko ce biti sponzor? Sponzori hoce da su vidjeni kako na dresovima, tako na stadionima, reklamama.. pa nema onda ni kazni, kako za organizaciju domacina, tako za domace/gostujuce navijace hajmo reci blage nerede.. pirotehnika.. Sto ce nam onda liga.. da sjedi par penzionera, gledaju, i grickaju kospice.. Policija Istocnog sarajeva da ne moze obezbjediti jednu utakmicu od par stotina manijaka.. Ako to ne mogu, neka istupe iz lige... jer u takvom klubu nikad napretka nece biti.. na sceni su samo da su negdje primjetni ti iz Istocnog sarajeva.. vise ih nigdje i ne cujem niti vidim u medijima itd.. Jedna banja luka, zenica, sarajevo, mogu uraditi obezbjedjenje.. a ovi kao ne mogu.. pa svugdje u svijetu se obezbjedjenje radi pred svaku utakmicu.. samo ovi nesto izmisljaju da to ne mogu.. Ja bih samo ukinuo organizovano putovanje VOZOM, jer se svaki put demolira.. a autobusi prevoznici, znaju za taj rizik, i neka si sami mjenjaju stakla na autobusima.. Ili bi pak pustio u te vozove navijace, zbog najvecih dugova u FBIH su upravo zeljeznice :D
Charuga
Globalni moderator

#3590 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Ovu IFFHS listu uzima za ispravno kako kome pase i ciji klub izadje na njoj ... :D
ledeni_caj

#3591 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ledeni_caj »

Jedan od razloga zasto smanjiti ligu. Ne ispunjavas uslove - ne igras PL, zdra'o. Otkako znam za sebe gleda im se kroz prste za licencu na onom cumezu, ako im i ovo prodje stvarno ne vidim potrebu za bilo kakvim pravilima kad ionako radi ko sta hoce.
vozač

#3592 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vozač »

uputiš zahtjev svim mogućim nadležnim policijama uz samo jedno pitanje "da li ste u stanju obezbjediti dolazak naših navijača" pa nek odgovore i odgovor u novine

najobičnija šuplja priča, navijači slavije su pješice došli do grbavice iz pravca vraca na ovu zadnju utakmicu, pratilo ih nekoliko specijalaca, ništa spektakularno
KPNCTNJAH

#3593 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by KPNCTNJAH »

Glupost, hajd' da je ligaska utakmica, nego kup... bilo bi par stotina navijaca Zeljeznicara, a oni frku dizu kao da bi ih doslo 2000... i tih 200 bi nadglasalo sve pticurine koje se skupe na drugoj strani, pa je vjerovatno to problem...

EDIT: OVo nema veze sa temom! ... vama su najvece utakmice prvenstva kad dodju dva kluba iz Sarajeva, pa je zato daleko veca posjeta nego inace... boli vas to sto vi na nas gledate kao na najvece rivale, a mi na vas kao na jos jednu utakmicu u kalendaru... jebi ga...
BlueBlood

#3594 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BlueBlood »

Sto su se svi natakarili na ŽELJU i MANIJAKE?! Novinari,navijaci drugih klubova,drugi klubovi... ovo nije humano! :roll:
Kemal Malovčić

#3595 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Kemal Malovčić »

BlueBlood wrote:Sto su se svi natakarili na ŽELJU i MANIJAKE?! Novinari,navijaci drugih klubova,drugi klubovi... ovo nije humano! :roll:
pa prvaci ste :D
Charuga
Globalni moderator

#3596 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

wannabe_ultra wrote:
Plavih_11 wrote:
leet wrote:Pa nije ni meni problem ovaj text, piše u članku da su pomoćni kažnjeni za ofsajde..
I pise da je jos jedan Čelika trebao dobiti crveni karton kao sto pise i da je onaj faul nad Selimovicem diskutabilan te je Vukasovic i za to kaznjen ili ce biti ... ;-)

Opet kazem, drugacije bi sve bilo da je sviran taj penal ili da je jos jedan igrac Čelika iskljucen. U toj situaciji SBBKBB, pitanje je da kako bi se utakmica odvijala. Helem, sudije su grijesile na stetu oba kluba ali to jos niko od vas nece da prizna ... ;-)
drasticnije je ostecen celik i to je cinjenica, pa pobjedonosni gol uopste nije trebao biti priznat :D
Napisah ja gore ali ti neces da citas iz nekih razloga. Spominje se crveni karton za igraca Čelika koji je Vukasović trebao dati ali nije. Da je Čelik ranije ostao sa igracem manje, ko zna kako bi se utakmica razvijala. Nisu imali kuveta sa 11 igraca a kako bi tek sa deset odigrali. Sve je to pod onom sta bi bilo da je bilo ... 8-)
amar007

#3597 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amar007 »

Eto ovaj komitet se svim ljubiteljima fudbala u BiH još jednom iskenjao u usta tako što su vukasoviću dali prolaznu ocjenu za prošlosedmičnu lakrdiju

Treba raspustiti ligu i posaditi krompir na stadione
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3598 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by bordo gandalf »

:-) cuj prolazna
ultima_palabra

#3599 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Pa on sam nije imao nekih krupnih grešaka... na stranu to što nema osjećaj i sjecka igru. Takvih je 90% naših sudija.
veljaca

#3600 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by veljaca »

Obuca9 wrote:
veljaca wrote:- Ne valja ovo sto se desilo igracima Sirokog na Ilidzi ( kamenovan im autobus ) i kamenovan policijski automobil koji je bio u pratnji ....

Nadam se da ce disciplinska Komisija N/FSBIH imati isti kriterij u ovom slucaju, te u slucaju izjave g-dina Jagodica - kao sto je imala kriterij prema prethodnim slicnim ili istim slucajevima ....

Ili mozda nece ....

Ostaje da vidimo ....
Po kojem osnovu i koga treba kazniti za kamenovanje autobusa, 15 kilometara od stadiona?
Odgovoricu ti - jer smatram da si korektan forumas ( za razliku od ovdje nekih koji idu tako nisko da to svode na licni nivo ) a nisam to uradio prije - jer nisam ovaj post vidio do sada.
Kao prvo meni je jedan forumas imputirao da sam ja napisao da su to navijaci FK Sarajeva i ja sam mu odgovorio da mi napise gdje sam ja to napisao. Naravno nije mi to odgovorio ( jer to nije istina) , a znao me napasti i tvrditi nesto sto ja nisam rekao. Neki forumasi ( prepoznace se oni ) su jedva docekali i neosnovano me napali a ja bih zaista volio sa njima na bilo kom mjestu i u bilo koje vrijeme silom argumenata ukrstiti stavove. Ja ako nesto napisem stojim iza toga a nikada necu dozvoliti da neko tvrdi da sam napisao nesto sto nisam. Na zalost ne mogu sprijeciti neke da cak idu toliko daleko da pokusavaju misliti - sta je mislim, a ne zele da vide sta napisem. Ali to je vec njihov problem.
Evo da ti odgovorim - procitaj moj post, pa ces vidjeti da ja ovdje zastupam isti pristup disciplinske Komisije N/FSBiH za sve. Ako se utvrdi da iza ovoga napada stoje navijaci nekog kluba ( a to mora utvrditi MUP KS ) - da naglasim, ne potenciram ni na jedan klub, onda po meni bi i taj klub trebao snositi posljedice ( naravno ne takve kao ako se taj dogadjaj desio za vrijeme utakmice). Ali bi to primoralo klubove da rade na edukaciji svojih navijaca a bogami i na vecem stepenu sprecavanja tih dogadjaja. Pogotovo jer su napadnuti igraci - koji su u direktnoj nadleznosti N/FSBiH. Ali, glavnu krivicu i kaznu treba da snose sami prekrsioci i oni koji su ucinili ovaj prekrsaj.
Znaci moj odgovor na tvoje konkretno pitanje "Po kojem osnovu i koga treba kazniti za kamenovanje autobusa, 15 kilometara od stadiona" - prvo i osnovno kazniti uzvrsioce toga djela, po osnovu zakona o narusavanje javnog reda i mira i ugrozavanja lica i imovine, a ako se utvrdi da su navijaci nekog kluba i da su vodjeni tom cinjenicom onda poduzeti odgovarajuce akcije koje su poduzimane u slicnim slucajevima.
E sada, ako dozvoljavas, da i ja tebe pitam i ako moze da izneses svoje misljenje:
- dogadjaj koji se desio u Mostaru kada je grupa navijaca FK Zeljeznicar ( po meni neodgovorna i ja sam za drasticno kaznjavanje njih pojedinacno ) demolirala jedan pub navijaca Zrinjskog doveo je do toga da je bio zabranjen dolazak organizovani ostalih navijaca FK Zeljeznicar. Kaznjeni su i ti navijaci koji nisu mogli otici u Mostar ali i FK Zeljeznicar koji nije imao podrsku njihovu u toj utakmici. Znam da nije tvoj klub u pitanju, ali ako mozes da prokomentrises ovaj dogadjaj.
Samo da dodam, a to se moze vidjeti ko zeli, poslije pobjeda FK Zeljeznicar i FK Sarajevo, ovdje sam cestitao navijacima i jedne i druge ekipe i rekao da znam koliko im to znaci - misleci na slucajeve pokojnog Vedrana i rahmetli Anera ....
Ali pojedinci ne zele vidjeti recimo to - nego pokusavaju iskonstruisati nesto sto ja nisam rekao. Jer uvijek je lakse nekoga ( pogotovo ako ne pripada tvojim ubjedjenjima, ili tvojoj identifikacionoj grupi ) napasti, nego pohvaliti. Ovo se ne odnosi na sve forumase, a oni na koje se odnosi - prepoznaju se oni ...
Locked