Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
bunk

#35726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Ma redovno sam pratio pdf prdsjenika gdje Hare i ekipa zare i pale.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

još samo da našu stranku optuže za snježnu ciklonu koja bi mogla pogoditi sarajevo za mjesec dana, a pravdaju sda da će se poredati po trebeviću i puhati da sarajevo zaobiđe.
kmirsad

#35728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

https://thebosniatimes.ba/22615/rezimsk ... zpcaDpQEJk

REŽIMSKE KERBERE VRIJEĐA TO ŠTO JE ON PEĐA Kojović: Logika nam ne dozvoljava da mijenjamo sadašnje loše stanje u zemlji s onima koji su do njega doveli
Uprkos gnusnim napadima pod kojima se našlo, rukovodstvo Naše stranke krenulo je u formiranje skupštinske većine u KS, u kojoj nema mjesta za SDA
11. Novembra 2018.
Image
Nakon što su iz Naše stranke ponovili svoj kontinuirani i čvrsti stav da koalicija ili bilo kakva saradnja sa SDA nije moguća čak ni u najluđim snovima, druga najjača stranka u Kantonu Sarajevo našla se na nišanu prije svega Bakira Izetbegovića, ali i ostalih SDA-ovskih tobdžija.

Uprkos gnusnim napadima pod kojima se našlo, rukovodstvo Naše stranke krenulo je u formiranje skupštinske većine u KS, u kojoj nema mjesta za SDA. Zajedno sa strankama ljevice – SDP-om i DF-om te političkog centra – Narodom i pravdom, SBB-om i NBL-om, prije nekoliko dana faktički je dogovoren zajednički nastup.

Iz onoga što su predstavnici ovih stranaka rekli nakon sastanka, radi se o „programskoj platformi“ kojoj je prioritet rad, a ne kadrovska rješenja. Ali, toga su se građani već naslušali. Na pitanje zašto je i šta je sada drugačije, predsjednik Naše stranke Predrag Kojović u razgovoru za „Avaz“ kaže:“ Razgovori koje smo imali sa strankama koje su nam ideološki bliže nisu tekli sasvim glatko, jer programska platforma sadrži ne samo principe djelovanja nego i više od 200 konkretnih zakonskih prijedloga, mjera i vrlo konkretnih poteza s naznačenim rokovima za njihovu implementaciju.

Mnogi koji su imali priliku baciti pogled na nacrt platforme bili su iznenađeni konkretnošću i ambicioznošću tog dokumenta. Iznenadila ih je i činjenica da ovaj naš dokument u ovoj fazi uopšte ne tretira podjelu resora i kadrovska rješenja. U svim dosadašnjim koalicijama upravo to, podjela resora ili, kako se kaže u žargonu partija koje su do sada bile na vlasti, podjela izbornog plijena, bilo je suštinski i najčešće jedini predmet koalicionih razgovora.

Ako uspijemo postići čvrst sporazum sa strankama desno od centra, s kojima smo u četvrtak otvorili pregovore, objavit ćemo platformu i građani će znati ne samo šta je planirano nego će moći pratiti da li to ispunjavamo na način i u rokovima koje smo obećali“.

Kojović je posebno istaknuo kako je indikativno da je skoro svaki istup zvaničnika SDA od izbora do danas iskorišten za neprimjeren napad na Našu stranku.

A jedna od težih optužbi je da je Naša stranka proizvod KOS-a, UDBA-e koji treba rasturiti bošnjački nacionalni identitet : „To je ta vrsta retorike o kojoj govorim, vrsta političkih, javnih istupa koja od neistomišljenika pravi izdajice ili neprijatelje države i koja se u proteklih 20 godina nije pokazala kao dobra za BiH i zato neću ni komentirati te budalaštine.

Kojović dodaje da ni starije, a posebno mlađe generacije Bosanaca i Hercegovaca neće da žive u zemlji u kojoj se neka trojica, navodno u ime svojih naroda, i dalje svađaju zbog onoga zbog čega se ratovalo: „Ti mladi hoće ili drugačiju BiH ili odlaze. Mi moramo početi graditi tu novu, bolju, građansku, evropsku BiH prije nego što svi odu ili izgube interes za sve što nije njihov lični interes. To je politika od koje Naša stranka ne može i neće odstupiti. Logika nam ne dozvoljava da pokušavamo mijenjati sadašnje loše stanje u zemlji s onima koji su do njega doveli“.
Last edited by kmirsad on 12/11/2018 10:58, edited 1 time in total.
Roccohljup

#35729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Koliko je dobro kad te SDA napada, toliko je i loše kad te brane Fahro i LAtić :D :D
kmirsad

#35730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zvijer otkrije trag.
VladaFBiH

#35731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VladaFBiH »

Da li neko zna da li je ijedna stranka spominjala izmjene/nacrt zakona o građevinarstvu (ili kako se već zove) gdje će se definisati: zelene površine vs izgrađenost parcele (a ne zeleni krovovi koji postoje samo na projektu - kako sada izigravaju zakon), broj besplatnih vanjskih parking mjesta, minimalna udaljenost između objekata u zavisnosti od visine/spratnosti, max dozvoljena visina u odnosu na okolne objekte, izmjene RP-a kako investitoru odgovara (mada bi se ovo riješilo zakonom npr. mogu izmjene koje su u skladu s zakonom) i sl.?

Mislim da je pored vodovoda, zraka i GRAS-a i recimo zdravstva ovo jedna od najvažnijih tema za novu vlast i koja je realna da se riješi u veoma kratkom roku - efekt bi se vidio odmah i bio bi im lijep plus za lokalne izbore
kmirsad

#35732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Mislim da je to več regulisano, samo se ne poštuje... Upravo je u toku javna rasprava o Izmjeni Regulacionog plana Marijin Dvor- Hastahana, vidim da se Nasiha naoštrila za Javnu raspravu...
VladaFBiH

#35733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VladaFBiH »

kmirsad wrote:Mislim da je to več regulisano, samo se ne poštuje... Upravo je u toku javna rasprava o Izmjeni Regulacionog plana Marijin Dvor- Hastahana, vidim da se Nasiha naoštrila za Javnu raspravu...
mislim da jeste regulisano ali očito loše i nedovoljno jer se nalaze stalno "rupe u zakonu" npr. podzemne garaže koje se naplačuju dok besplatnih ispred zgrade nema, zeleni krov umjesto zelene površine, garancija na radove 2. godine od tehničkog prijema jer nije ista definisana u zakonu i sl.
Hakiz

#35734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:Mislim da je to več regulisano, samo se ne poštuje...
Mene ovo najviše interesuje kako će biti riješeno.

Dakle, kako će koalicija tamo gdje bude formirala većinu i vlast riješiti problem korupcije pravosuđa i to pravosuđa koje je sa SDA vezano raznim familijarno-poslovno-mračnim vezama.

Džaba i najbolji zakon ako se ne ispoštuje, a tužilaštvo i sud prema onome ko ga nije ispoštvao ne preduzmu mjere.
kmirsad

#35735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:

Dakle, kako će koalicija tamo gdje bude formirala većinu i vlast riješiti problem korupcije pravosuđa i to pravosuđa koje je sa SDA vezano raznim familijarno-poslovno-mračnim vezama.

Džaba i najbolji zakon ako se ne ispoštuje, a tužilaštvo i sud prema onome ko ga nije ispoštvao ne preduzmu mjere.
Teško pitanje još teži odgovor. Nemamo pod kontrolom te poluge vlasti.
Nego imam i ja jedno pitanje...
Gladam ovo naoružavanje i vojne vježbe komšija,
Ko će moči zaustaviti Vojsku Republike Srbije, ako odlući da sa 50 000 vojnika pređe Drinu i zaposjedne teritoriju koju pokriva Republika Srpska.Ni milimetar dalje
Ko će moči zaustaviti Vojsku Republike Hrvatske, ako odluči da sa 20 000 vojnika pređe granicu i zaposjedne teritoriju koju podrazumjevamo pod imenom Herceg Bosna.Ni milimetar dalje.
Sve to mogu i jedni i drugi, bez ispaljenog metka, bez krvi... dočekani kao oslobodioci... kao svadbena kolona koja je došla po mladu nevjestu.
Utabana im staza,
Srbija će MZ začepiti usta time što će Albancima predati suveritet nad Kosovom.
Hrvatska je već član te MZ-e. i NATO-a
Mogao bi NATO, ali mi nismo članica NATo-a.
A MZ pun kurac i Kosova i RS-a, i HZ-a i cijele regije.
Treba im konačno rješenje.
I vukovi siti, i ovce na broju.
Rekoše vukovi... i pojdoše čobana.
Last edited by kmirsad on 12/11/2018 13:33, edited 1 time in total.
drug_profi

#35736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Zato je tu politika dosadasnje bosnjacke vlasti koja se sa svima posvađala.
Apelovaćemo i pisati ljutita pisma.

A u rečenoj situaciji je priklanjanje nekoj strani jedina opcija prezivljavanja.
Rat u danasnjoj situaciji nije opcija.
kmirsad

#35737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Zato je tu politika dosadasnje bosnjacke vlasti koja se sa svima posvađala.

A u rečenoj situaciji je priklanjanje nekoj strani jedina opcija prezivljavanja.
:cry: Nečemo se moči nikome ni prikloniti. Niko nas, radikalne fundamentaliste neče htjeti. Kao ni migrante.
drug_profi

#35738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

kmirsad wrote:
drug_profi wrote:Zato je tu politika dosadasnje bosnjacke vlasti koja se sa svima posvađala.

:cry:
Pa budimo realni. Ako se stvore uslovi da SRB-HR vojske pređu granicu mi smo tu ko muha u piti.
Zahvaljujuci svemu sto je nasa draga temeljna bošnjacka stranka dalekovido poradila, nemamo saveznika na granici, nemamo nikakav rejting u NATO i EU, nemamo ni vojsku, niti bi iko sa mrvom pameti opet ginuo za bakirovu guzicu, da ti fadil opet pise boracke zakone, ukida penzije, a sjebija uskracuje lijekove... ako ko prezivi.
Nogatrans, ili spremi razne zastave da su pri ruci koja vojska prva niadje.
denis.istok

#35739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by denis.istok »

kmirsad wrote:
Hakiz wrote:

Teško pitanje još teži odgovor. Nemamo pod kontrolom te poluge vlasti.
Nego imam i ja jedno pitanje...
Gladam ovo naoružavanje i vojne vježbe komšija,
Ko će moči zaustaviti Vojsku Republike Srbije, ako odlući da sa 50 000 vojnika pređe Drinu i zaposjedne teritoriju koju pokriva Republika Srpska.Ni milimetar dalje
Ko će moči zaustaviti Vojsku Republike Hrvatske, ako odluči da sa 20 000 vojnika pređe granicu i zaposjedne teritoriju koju podrazumjevamo pod imenom Herceg Bosna.Ni milimetar dalje.
Sve to mogu i jedni i drugi, bez ispaljenog metka, bez krvi... dočekani kao oslobodioci... kao svadbena kolona koja je došla po mladu nevjestu.
Utabana im staza,
Srbija će MZ začepiti usta time što će Albancima predati suveritet nad Kosovom.
Hrvatska je već član te MZ-e. i NATO-a
Mogao bi NATO, ali mi nismo članica NATo-a.
A MZ pun kurac i Kosova i RS-a, i HZ-a i cijele regije.
Treba im konačno rješenje.
I vukovi siti, i ovce na broju.
Rekoše vukovi... i pojdoše čobana.
Svi ovi sto si nabrojao su prelazili granicu 1992. i 1993. Bili dočekani kao oslobodioci, imali tehnike koliko je nemoguce nabrojati (od pješadije do avijacije), imali situaciju kada niko prstom nije mrdnuo zbog "unutrašnje stvari" sem što su nam spucali embargo.

I šta bi na kraju? Osim što su pobili desetine hiljada neduznih, protjerali, rastjerali.
Srbija i ne sanja o tome, dosta im poraza, sve su bitke zijanili u devedesetim (HR, BIH, Kosovo, CG otišla sama). HV? Jel to neko misli da HV kao član NATO-a moze vrsiti agresiju na drugu zemlju onako kako im se prohtije. Davno je bila 1993.

I naravno - zar neko misli da oni to vec ne bi uradili, samo da su smjeli?

U krajnoj liniji, ne znam da je iko od nas bio u Armiji jer je volio rhm Aliju Izetbegovića, SIlajdžića i sl. Jara moj, bili smo da sačuvamo žive glave, nas i naše porodice. Ja nisam imao pojma pola rata ko je ko u Vladi RBIH ili Predsjedništvu. Ali sam zato znao sve po vertikali od komandanta korpusa do k-dira voda.

Manite se priče o ratu oružjem, ovo je rat drugim sredstvima a pola nas je slijepo za to.
drug_profi

#35740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Upravo zato sto nisam ratovao radi ideala, vec radi odbrane golog zivota i porodice, sad znam da bi najpametnije bilo razguliti. A nek neko drugi brani drzavu, ako mu se brani. Sretno mu bilo. Ovu drzavu je izdala politika. A politiku je vodila uglavnom jedna stranka. Ovdje se vise nema za šta ginuti.
kmirsad

#35741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Profil je rekao. U ovoj situaciji, nema nikakvog rata. Mogu uči u RS i da mi to saznamo za tri mjeseca. stati na entitetrsku granicu i nikoga ne napadati, Samo braniti od eventualnog napada na svoj narod...izvoditi vježbe...
Neče dlaka s glave falitii ni jednom bošnjaku u RS... neče biti agresori, granatirat Sarajevo, Tuzlu, Teočak, Bihač, Srebrenicu, Žepu, neče protjerivati bošnjake iz B.Luke, Prijedora, Foče, Trebinja... ma eto ih ko mirovne snage, UN, UNPROFOR...
Last edited by kmirsad on 12/11/2018 15:25, edited 1 time in total.
Hakiz

#35742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

denis.istok wrote:
Svi ovi sto si nabrojao su prelazili granicu 1992. i 1993. Bili dočekani kao oslobodioci, imali tehnike koliko je nemoguce nabrojati (od pješadije do avijacije), imali situaciju kada niko prstom nije mrdnuo zbog "unutrašnje stvari" sem što su nam spucali embargo.

I šta bi na kraju? Osim što su pobili desetine hiljada neduznih, protjerali, rastjerali.
Srbija i ne sanja o tome, dosta im poraza, sve su bitke zijanili u devedesetim (HR, BIH, Kosovo, CG otišla sama). HV? Jel to neko misli da HV kao član NATO-a moze vrsiti agresiju na drugu zemlju onako kako im se prohtije. Davno je bila 1993.

I naravno - zar neko misli da oni to vec ne bi uradili, samo da su smjeli?

U krajnoj liniji, ne znam da je iko od nas bio u Armiji jer je volio rhm Aliju Izetbegovića, SIlajdžića i sl. Jara moj, bili smo da sačuvamo žive glave, nas i naše porodice. Ja nisam imao pojma pola rata ko je ko u Vladi RBIH ili Predsjedništvu. Ali sam zato znao sve po vertikali od komandanta korpusa do k-dira voda.

Manite se priče o ratu oružjem, ovo je rat drugim sredstvima a pola nas je slijepo za to.
SItuacija je drugačija nego 1992.
kmirsad

#35743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Neče dlaka s glave falitii ni jednom bošnjaku u RS... neče biti agresori, granatirat Sarajevo, Tuzlu, Teočak, Bihač, Srebrenicu, Žepu, neče protjerivati bošnjake i hrvate iz B.Luke, Prijedora, Foče, Trebinja... ma eto ih ko mirovne snage, UN, UNPROFOR...
palermo

#35744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kmirsad wrote: Ko će moči zaustaviti Vojsku Republike Hrvatske, ako odluči da sa 20 000 vojnika pređe granicu i zaposjedne teritoriju koju podrazumjevamo pod imenom Herceg Bosna.Ni milimetar dalje.
.
Ove ćemo mi još u Mostaru zaustaviti......a ove gore sa Drine,pa valjda će te vi Tuzlaci.....
drug_profi

#35745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Neka da ja prođem pa vi zaustavljajte koga hoćete.....
denis.istok

#35746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by denis.istok »

palermo wrote:
kmirsad wrote: Ko će moči zaustaviti Vojsku Republike Hrvatske, ako odluči da sa 20 000 vojnika pređe granicu i zaposjedne teritoriju koju podrazumjevamo pod imenom Herceg Bosna.Ni milimetar dalje.
.
Ove ćemo mi još u Mostaru zaustaviti......a ove gore sa Drine,pa valjda će te vi Tuzlaci.....
Tako je, nisu prosli u maju i junu 93 a sad bi...jasta ce :)
Mirza007

#35747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Mirza007 »

denis.istok wrote:
palermo wrote:
.
Tako je, nisu prosli u maju i junu 93 a sad bi...jasta ce :)
Nista od vojske. Sta bi bilo sa turizmom? Okupacija i ratovanje kosta. Cime ce placati tu vojsku ako nema prihoda od turizma?
asker

#35748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by asker »

drug_profi wrote: Pa budimo realni. Ako se stvore uslovi da SRB-HR vojske pređu granicu mi smo tu ko muha u piti.
Zahvaljujuci svemu sto je nasa draga temeljna bošnjacka stranka dalekovido poradila, nemamo saveznika na granici, nemamo nikakav rejting u NATO i EU, nemamo ni vojsku, niti bi iko sa mrvom pameti opet ginuo za bakirovu guzicu, da ti fadil opet pise boracke zakone, ukida penzije, a sjebija uskracuje lijekove... ako ko prezivi.
kmirsad wrote:Profil je rekao. U ovoj situaciji, nema nikakvog rata. Mogu uči u RS i da mi to saznamo za tri mjeseca. stati na entitetrsku granicu i nikoga ne napadati, Samo braniti od eventualnog napada na svoj narod...izvoditi vježbe...
Neče dlaka s glave falitii ni jednom bošnjaku u RS... neče biti agresori, granatirat Sarajevo, Tuzlu, Teočak, Bihač, Srebrenicu, Žepu, neče protjerivati bošnjake iz B.Luke, Prijedora, Foče, Trebinja... ma eto ih ko mirovne snage, UN, UNPROFOR...
Znaju li ovi iz Vase Stranke da vi ovako pisete???

:-) :-) :-)

Kruhtejebo kakve gluposti ljudi valjaju :lol:
drug_profi

#35749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

asker wrote:
drug_profi wrote: Pa budimo realni. Ako se stvore uslovi da SRB-HR vojske pređu granicu mi smo tu ko muha u piti.
kmirsad wrote:Profil je rekao. U ovoj situaciji, nema nikakvog rata. Mogu uči u RS i da mi to saznamo za tri mjeseca. stati na entitetrsku granicu i nikoga ne napadati, Samo braniti od eventualnog napada na svoj narod...izvoditi vježbe...
Znaju li ovi iz Vase Stranke da vi ovako pisete???

:-) :-) :-)

Kruhtejebo kakve gluposti ljudi valjaju :lol:
1. nije NS moja stranka, niti sam ja njen
2. popusti ti patriotizam preko mojih ledja, ja sam jednom ratovao - dosta za dva zivota.
3. samo budala moze ginuti za ovakvu drzavu
asker

#35750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by asker »

drug_profi wrote: 1. nije NS moja stranka, niti sam ja njen
2. popusti ti patriotizam preko mojih ledja, ja sam jednom ratovao - dosta za dva zivota.
3. samo budala moze ginuti za ovakvu drzavu
Znaci zadic' repic i supak namazat' vazelinom? Il' kako rece kolega pripremit' zastave raznih boja pa docekat' oslobodioce?
Nema sta, savrsen plan.

Iskreno se nadam da ce se nekako nadoknadit' gubitak kad ti odes i da ce "budale" ipak ocuvat' ovu drzavu.

:bih:
Locked