swanfilter wrote:Oh, Kurdskog Kazanovu ipak nismo dugo cekali ...
Da im ne bude zena i zapadne aviacije (sto ti zaboravi navesti u svojem iscrpnom postu), danas bi prica bila mnogo drugacija. Da, veoma su nesposobni ...
I, ne, nisam ja mrzitelj Kurda, jer boli me briga za neko tamo pleme, rastrkano od Dardanela pa do Pakistana, nego ne volim prodane duse, spremne i Zidovske zastave nositi (ignorises) samo, eto, ne bi li konacno neko se smilovao parce zemlje da im da ...
Cak i od Bosnji su vece pussies, a nas Bosnje sam imao za vrhunske pussies. Mi barem ne dozvolismo da nam zenske vojne formacije broje i do 10.000 hiljada boraca dok nam muskarci masu ljiljanima od Zagreba pa dalje prema zapadu ... Haj, lahku noc ...
Pa nesreco, avijacija pomaze Iracane pa nikakve koristi od toga....
Sirijska armija u jednom danu ima naleta vise nego Amerika za 10.....
Dakle, imaju avijaciju jedni, drugi i treci, ali samo Kurdi ni pedlja nisu izgubili, dok su ovi izgubili ogroman teritorij. Ovo se posebno odnosi na Iracane koji su se razbjezali kao zecevi.....
Izrael?
Sta ima lose u tome sto saradjuju sa Izraelom?
Izrael im nikada nista lose nije napravio.
Procitaj clanak i komentare Kurda
http://rudaw.net/english/kurdistan/03072014
Kurdi gotive Izrael i dozivljavaju ih kao prijatelje. Kada ti susjedi rade o glavi, moras si negdje naci saveznik, posebno ako si mali kao sto su Kurdi.
I mi smo se prodali Amerima i Evropi pa ja u tome ne vidim nista lose. Da je bilo drugacije, sada bi ti Vucic bio premijer. Dakle, saveznistvo sa velikim silama je kljuc opstanka za male narode koji egzistiraju u neprijateljskom okruzenju.