Sirija

Locked
Challenger__

#35726 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

swanfilter wrote:Od pocetka ovog isceniranog rata u Siriji govorim da Precednik Assad ima podrsku naroda i da nikada nece pasti jer sam narod Sirije to nikada nije nit zelio. Zapadnjacke ublehe i domaci kvinslinzi, potpomognuti forumskim strucnjacima i analiticarima ce to skontati onaj dan kada rusilacki faktor u Siriji bude porazen. A taj dan ce svakako doci ...
:thumbup:

Isto pišem od prvoga dana.
hellhammer

#35727 Re: Sirija

Post by hellhammer »

swanfilter wrote:Od pocetka ovog isceniranog rata u Siriji govorim da Precednik Assad ima podrsku naroda i da nikada nece pasti jer sam narod Sirije to nikada nije nit zelio. Zapadnjacke ublehe i domaci kvinslinzi, potpomognuti forumskim strucnjacima i analiticarima ce to skontati onaj dan kada rusilacki faktor u Siriji bude porazen. A taj dan ce svakako doci ...
:thumbup: ako bog da, doci ce i taj dan :kontrabas:
swanfilter

#35728 Re: Sirija

Post by swanfilter »

Kurdi i njihovo pitanje/a me ne zanimaju. Nesposobni su, zene im brane interese i ono najzalosnije, prodali se cionistickom, aparthejd rezimu Benđija Zidova. Neka to i dalje rade ...
Kikibombona

#35729 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

swanfilter wrote:Kurdi i njihovo pitanje/a me ne zanimaju. Nesposobni su, zene im brane interese i ono najzalosnije, prodali se cionistickom, aparthejd rezimu Benđija Zidova. Neka to i dalje rade ...
Opet ovaj kurdofob.....

Kako su burazeru nesposbni kada su jedino oni zadrzali svaki CM irackog Kurdistana i jos za duplo povecali teritorij. :D Kako su nesposobni ako su pozicionirani na 10-15 kilometara od centra moci hilafeta, grada Mosula?

S druge strane, iracka i sirijska vojska su izgubile bruku terotorija od ISILa. Kurdi gotovo nista. I ko je tu nesposoban? Iracka vojska i sirijski pobunjenici su pred istim tim ISILom bjezali kao zecevi.... Cisto da uporedis malo.

ISIL je Kurdima naudio jedino u Kobaniju koji je okruzen duboko na teritoriju ISILa,.... U Haski im pera ne mogu odbiti.

Peshmerga i YPJ

Image

Sirijski i iracki Kurdi su se dogovorili da je 150 Pesmergi dovoljno za Kobani, ali im treba jos artiljerije i teskog naoruzanja.

YPG zauzeo najvece selo u regiji Kobanija, Sheran.... I dalje nezaustavljivo napreduju....

Image
swanfilter

#35730 Re: Sirija

Post by swanfilter »

Oh, Kurdskog Kazanovu ipak nismo dugo cekali ...

Da im ne bude zena i zapadne aviacije (sto ti zaboravi navesti u svojem iscrpnom postu), danas bi prica bila mnogo drugacija. Da, veoma su nesposobni ...

I, ne, nisam ja mrzitelj Kurda, jer boli me briga za neko tamo pleme, rastrkano od Dardanela pa do Pakistana, nego ne volim prodane duse, spremne i Zidovske zastave nositi (ignorises) samo, eto, ne bi li konacno neko se smilovao parce zemlje da im da ...

Cak i od Bosnji su vece pussies, a nas Bosnje sam imao za vrhunske pussies. Mi barem ne dozvolismo da nam zenske vojne formacije broje i do 10.000 hiljada boraca dok nam muskarci masu ljiljanima od Zagreba pa dalje prema zapadu ... Haj, lahku noc ...
soha96

#35731 Re: Sirija

Post by soha96 »

Cuj Kurdi :lol: :lol:

Pa da nije izvedeno stotine napada koalicije ko zna bi li ista od tog Kurdistana ostalo.
swanfilter

#35732 Re: Sirija

Post by swanfilter »

soha96 wrote:Cuj Kurdi :lol: :lol:

Pa da nije izvedeno stotine napada koalicije ko zna bi li ista od tog Kurdistana ostalo.
Meni je sve bilo jasno kada je neko (mozda cak i ovaj Kiki) postavio slike oruzja i tehnike kucne izrade tih Kurda. Mislim, imati toliko nafte, a u isto vrijeme se toliko blamirati ... Govori samo koliko su ti Kurdi korumpirani, nesposobni i sta sve ne ... I, onda dođe ovakav vrli analiticar i pocne bacati mitske floskule o snazi tog plemena ... Mislim, na sta je trosim tipke ove svoje tastature .. Tjesi me da sam budan zbog posla svakako ...
Kikibombona

#35733 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

swanfilter wrote:Oh, Kurdskog Kazanovu ipak nismo dugo cekali ...

Da im ne bude zena i zapadne aviacije (sto ti zaboravi navesti u svojem iscrpnom postu), danas bi prica bila mnogo drugacija. Da, veoma su nesposobni ...

I, ne, nisam ja mrzitelj Kurda, jer boli me briga za neko tamo pleme, rastrkano od Dardanela pa do Pakistana, nego ne volim prodane duse, spremne i Zidovske zastave nositi (ignorises) samo, eto, ne bi li konacno neko se smilovao parce zemlje da im da ...

Cak i od Bosnji su vece pussies, a nas Bosnje sam imao za vrhunske pussies. Mi barem ne dozvolismo da nam zenske vojne formacije broje i do 10.000 hiljada boraca dok nam muskarci masu ljiljanima od Zagreba pa dalje prema zapadu ... Haj, lahku noc ...
Pa nesreco, avijacija pomaze Iracane pa nikakve koristi od toga....
Sirijska armija u jednom danu ima naleta vise nego Amerika za 10.....

Dakle, imaju avijaciju jedni, drugi i treci, ali samo Kurdi ni pedlja nisu izgubili, dok su ovi izgubili ogroman teritorij. Ovo se posebno odnosi na Iracane koji su se razbjezali kao zecevi.....

Izrael?
Sta ima lose u tome sto saradjuju sa Izraelom?
Izrael im nikada nista lose nije napravio.

Procitaj clanak i komentare Kurda

http://rudaw.net/english/kurdistan/03072014

Kurdi gotive Izrael i dozivljavaju ih kao prijatelje. Kada ti susjedi rade o glavi, moras si negdje naci saveznik, posebno ako si mali kao sto su Kurdi.

I mi smo se prodali Amerima i Evropi pa ja u tome ne vidim nista lose. Da je bilo drugacije, sada bi ti Vucic bio premijer. Dakle, saveznistvo sa velikim silama je kljuc opstanka za male narode koji egzistiraju u neprijateljskom okruzenju.
sarajevoxxxx

#35734 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kurdi mali :-)
B6Redhell

#35735 Re: Sirija

Post by B6Redhell »

Napucali kurdi na svim frontovima pa se domaci preselili sa vijesti ummeta na ostale forume, da blate kurde. Koji ako zele za 3 mijeseca mogu se u raqqu usetati naravno uz pomoc 10% potencijala koji zapad i istok koristi u zracnim napadima
Point.

#35736 Re: Sirija

Post by Point. »

Dodje Bosnjo i mrzi Kurde a nijednog nije vidjeo uzivo. Tacno vas treba tuci kablovima, kandzijama, lopatama, asovima bilo cim samo zato sto ste takvi nesretnici.

Neznam zasto moderacija trpi ovog otvorenog IS-ovca @sarajevoxxxx? Zasto ne ides u Raqqu na obuku, nesretnice?
5 0 5

#35737 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

Point. wrote: Neznam zasto moderacija trpi ovog otvorenog IS-ovca @sarajevoxxxx? Zasto ne ides u Raqqu na obuku, nesretnice?
zato sto je kancelarija u tel avivu udobnija. :lol:
asurbanipal

#35738 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote:

Što se mene lično tiče, kritikovao sam Erdoana samo radi Sirije.

Sultan Tayyip je glup insan, kao i većina naših političara. Pored toga je munafik, jer mu djela ne prate riječi. Da mu nije vezira Davutoglua davno bi on propao. Ionako smatram da će ga glupava politika po pitanju Sirije kad-tad koštati. Žao mi je samo Turske i turskog naroda...
asurbanipal

#35739 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

B6Redhell wrote:Napucali kurdi na svim frontovima pa se domaci preselili sa vijesti ummeta na ostale forume, da blate kurde. Koji ako zele za 3 mijeseca mogu se u raqqu usetati naravno uz pomoc 10% potencijala koji zapad i istok koristi u zracnim napadima

Ali pismenot ovih na Vijesti ummeta je na "nivou"...

Ilustracije radi, samo jedan od komentara :D :

mislim dasu novotari opasniji puno bar po omladina koja uci odnjiha kao sad u bosni u medresama izlaze turbo extra brze hodze koje ni sjesti neznaju kako je ispravno subhanAllah
:lol: :lol: :lol:
Albosnawe

#35740 Re: Sirija

Post by Albosnawe »

Na današnji dan drugog februara 1982 Režim Hafiz Al Eseda je započeo napad protiv opozicije u gradu Hama.

Tokom opsade ubijeno je između 10 000 i 40 000 stanovnika grada Hame od strane režima,dok je 10 000 -15 000 privedeno i za čiju se sudbinu ništa ne zna do danas.

Dokumentarni film govori o brutalnosti režima i učesnicima pokolja i događaja u gradu Hama.

Trailer

Trailer 2

Albosnawe

#35741 Re: Sirija

Post by Albosnawe »

Na današnji dan drugog februara 1982 Režim Hafiz Al Eseda je započeo napad protiv opozicije u gradu Hama.

Tokom opsade ubijeno je između 10 000 i 40 000 stanovnika grada Hame od strane režima,dok je 10 000 -15 000 privedeno i za čiju se sudbinu ništa ne zna do danas.

Dokumentarni film govori o brutalnosti režima i učesnicima pokolja i događaja u gradu Hama.

Cijeli dokumentarni film

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s68oAYV3Amc [/youtube]
Klavikula

#35742 Re: Sirija

Post by Klavikula »

jedno pitanje, a jel film govori o brutalnosti i zlocinima Muslimanskog bratstva prije oslobadjanja grada Hame davne '82. godine?
Kikibombona

#35743 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Djeca u Kobaniju.....

Image

Image
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#35744 Re: Sirija

Post by arman1 »

http://www.avaz.ba/clanak/161730/brigad ... im-mrezama
Izraelce već imamo na temi i brane "sekularne" kao i "opravdan odgovor" IDF-a na drugim temama.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#35745 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote:jedno pitanje, a jel film govori o brutalnosti i zlocinima Muslimanskog bratstva prije oslobadjanja grada Hame davne '82. godine?
pa eto ti progovori
postavi neki link neki video daj članak tekst bilo šta ...
zrakomlat

#35746 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Victory dance: Kurds celebrate driving ISIS out of Kobane with synchronised jig

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1 ... veNjo#t=27

:mrgreen:
jastuk1

#35747 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

asurbanipal wrote:
B6Redhell wrote:Napucali kurdi na svim frontovima pa se domaci preselili sa vijesti ummeta na ostale forume, da blate kurde. Koji ako zele za 3 mijeseca mogu se u raqqu usetati naravno uz pomoc 10% potencijala koji zapad i istok koristi u zracnim napadima

Ali pismenot ovih na Vijesti ummeta je na "nivou"...

Ilustracije radi, samo jedan od komentara :D :

mislim dasu novotari opasniji puno bar po omladina koja uci odnjiha kao sad u bosni u medresama izlaze turbo extra brze hodze koje ni sjesti neznaju kako je ispravno subhanAllah
:lol: :lol: :lol:
Onaj dan kad ti staviš post koji ne kipti od nihilističkog cinizma - tad pričaj o pismenosti. Do tada nas i dalje obasipaj pre-tu-žnim i pre-jad-dnim (sic!) postovima punim arogancije. :zzzz:
swanfilter

#35748 Re: Sirija

Post by swanfilter »

I za Gadafijevu Libiju su govorili da je groblje opozicije i politickih neistomisljenika, da je Libija jedna velika masovna grobnica. Cinjenica jeste da nakon pada tadasnje vlasti isti ti ublehasi nisu predocili niti jednog dokaza u korist toj tezi, ali zato oni sami od te Libije napravise groblje za svoje neistomisljenike, a od same drzave nije ostalo nista vrijedno spomena. Isto vrijedi za Siriju, ili u proslosti za Irak. Who is the next one I ask my self ....
sarajevoxxxx

#35749 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 16 poginulih i 30 ranjenih u novom masakru snaga sirijskog režima na grad Džasim u deri!!!

Asadove snage su danas na centar grada izvele 4 zračna udara avionom Suhoj.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#35750 Re: Sirija

Post by arman1 »

02.02.2015: Syrian Arab Army targets ISIS strongholds in al-Meraiyie, destroying 17 vehicles with heavy machine guns and seizing weapons and equipement, restoring security to areas in al-Meraiyie.
Locked