Pa pitanje je ko su ti partneri, što pokazuju posljednja dešavanja.Capsicum wrote:Super. A jel vrijedi i da ako njima daš glas da će pokrenuti opoziv SDA općinskog načelnika ukoliko imaju sa svojim partnerima većinu u vijeću?ultima_palabra wrote:Kod glasanja za NS je najbolja stvar to da ne moraš brinuti da si glas dao SDA. 100% sigurnost kao u švicarskoj banci. To do sada nije viđeno na našoj političkoj sceni.
Demokratska fronta Željko Komšić
- ultima_palabra
#35726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Capsicum
#35727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I smiju li pokrenuti pitanje oko kojeg su prosuli toliko žuči, poput imenovanja škola po fašističkim kolaboracionistima. Ko im to brani?ultima_palabra wrote:Pa pitanje je ko su ti partneri, što pokazuju posljednja dešavanja.Capsicum wrote:Super. A jel vrijedi i da ako njima daš glas da će pokrenuti opoziv SDA općinskog načelnika ukoliko imaju sa svojim partnerima većinu u vijeću?ultima_palabra wrote:Kod glasanja za NS je najbolja stvar to da ne moraš brinuti da si glas dao SDA. 100% sigurnost kao u švicarskoj banci. To do sada nije viđeno na našoj političkoj sceni.
Na riječima jaki, a djela izostaju...
-
putokaz1
#35728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema tzv Opozicija još većinu u Centru,niti imala kandidata za Novog Načelnika
- Capsicum
#35729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fali opoziciji inače novih, neiskvarenih, a sposobnih i cijenjenih. Nije to problem samo Centra. U Centru je problem što ta opozicija neće da skine SDA načelnika, a može. Zašto? Ja bih rekao da i nije baš istina da je to neka anti-SDA koalicija. Pa najjača stranka te koalicije de facto i jeste SDA, samo se sad malo drugačije zove. Što bi narod rekao isto sranje, drugo pakovanje. Misliš da su ljudi preko noći prestali biti kriminalci, kakvi su bili dok su bili u SDA? Jesu li zaboravili sve ono što su tamo naučili i zakleli se da će odjednom postati poštenjačine i borci protiv kriminala i korupcije?putokaz1 wrote:Nema tzv Opozicija još većinu u Centru,niti imala kandidata za Novog Načelnika
Eto hajde junaci anti-SDA koalicije. Demantujte me, pokrenite proceduru opoziva načelnika u Općini Centar.
- Kikibombona
#35730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Previse se kod nas naglasavaju ideoloske podjele nacionalisti, desnica i sl. Radi se prvenstveno o kriminalno-koruptivnim skupinama. Nazivati ih nacionalistima i desnicom je kompliment.Capsicum wrote:Poštujem mišljenje, ali se ne slažem. Podrška nacionalistima se već skoro 30 godina kreće oko 70%. Nema bitnih odstupanja. Pa ni kod ljevice nema velikih odstupanja, sve je to preljevanje iz šupljeg u prazno. Sad glasam za SDP, poslije za DF i obrnuto. Jednostavno ovdje građani podržavaju ove kriminalne nacionalne stranke i šanse da će se to nakon 30 godina nešto drastično i naglo primijeniti su nikakve.
Sve se svelo na opciju da živiš u nekakvoj fantaziji da se nacionalisti mogu skinuti s vlasti s ovakvim Ustavom, ovakvim izbornim zakonom, ovakvim građanima, ovakvim međunarodnim okolnostima itd. ili da prihvatiš da je situacija takva kakva jeste i da se uradi ono što se može uraditi, promijeni ono što možeš.
Što jedan reče, znaš kako se kod nas zovu izborni gubitnici? - Moralni pobjednici.
Kazem, izgubili smo 20 godina na nista. Koaliranje sa SDA ne moze donijeti nikakve rezultate. Gubljenje vremena. Posten covjek je donji ako udje u bilo kakav odnos sa kriminalcem. To moras znati iz vlastitih iskustava.
Probao je SDP i poslije DF. Gubljenje vremena. Nema od toga nista. Koaliranje sa SDA produzava zivot SDA. A nista se ne moze napraviti da bi se zrtva isplatila. Mozes li se koaliranjem sa SDA boriti protiv kriminala i korupcije? Pa sazvakat ce ih. Nije slucajnost da SDA silno zeli DF. Znaju da su slabi.
SDA je uklonjena iza Sarajeva koje ima budzet veci nego drzava. Radi se o glavnom gradu. To je dokaz da se moze. SDA je tesko pogodjena gubitkom Sarajeva. Nasa stranka i SDP, kao i Konakovic, imaju priliku da ponude nesto novo. Ako uspiju, ako u njema ima znanja i kvaliteta, pregazit ce SDA na lokalnim izborima u Sarajevu. U Zenici i Tuzli malo fali. Gradonacelnici u ova dva grada su anti-SDA.
Velika steta sto SDP prije 20 godina nije porucio: ni pod kojim uslovima sa SDA. Izgubilo se 20 godina na nista. Koaliranje sa SDA je fatalna greska.
- ultima_palabra
#35731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ko će pokrenuti? Topa, Srna, Karačićka, Lazović? Sve SDA spavači. Nemoj biti smiješan.
http://www.centar.ba/stranica/opincsko-vijece
-
kluz franjo
#35732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesi li ti isti onaj koji je mene prije samo par mjeseci ovdje nazivao "prijateljem logorskih isljednika", "izdajnikom BiH" i "štovateljem UZP-a"?Capsicum wrote:Upravo to... Pojma mi nemamo s kakvim bolesnicima živimo.doktor78 wrote:ja ne bih mogao Ljiljani i Sonji Karadžić napisati
Već sam rekao da Martina zbog svojih ranije iznošenih radikalnih stavova možda ne zaslužuje poziciju koja joj je ponuđena, ali ovakvi izljevi mržnje i primitivizma nam samo otvaraju oči... Teško je neke stvari vidjeti iz "Republike Sarajevo". Ovdje smo svi kao pod nekim staklenim zvonom.
Samo pitam...
- Capsicum
#35733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne govorim o njima. Govorim o vijećnicima koji su u strankama vladajuće šestorke.ultima_palabra wrote:Ma ko će pokrenuti? Topa, Srna, Karačićka, Lazović? Sve SDA spavači. Nemoj biti smiješan.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#35734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
MarshalDodik wrote:Fahro politicki prezivjeti nece, ali ce za svoga zivota ispratiti Df u minsko poljemalakh wrote:jedino što mi je u kompletnoj priči drago jeste činjenica da je još prije mjesec dana fahro sebe vidio kao ministra sigurnosti, a sada blijedo strijepi i čeka odluku dfa i dijela sdpa.
ako oni uđu u vlast, mislim da to šćepica neće moći preživjeti. jednom se jedva izvukao nakon izbornog debakla i sramota, a sada![]()
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#35735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zato što konaković štiti ajnadžića. romanija, veze, folovi golovi. mislim da je to već sada javna tajna. samo se čeka povoljan trenutak da je objelodani to i da se iznese u javnost.Capsicum wrote:Fali opoziciji inače novih, neiskvarenih, a sposobnih i cijenjenih. Nije to problem samo Centra. U Centru je problem što ta opozicija neće da skine SDA načelnika, a može. Zašto? Ja bih rekao da i nije baš istina da je to neka anti-SDA koalicija. Pa najjača stranka te koalicije de facto i jeste SDA, samo se sad malo drugačije zove. Što bi narod rekao isto sranje, drugo pakovanje. Misliš da su ljudi preko noći prestali biti kriminalci, kakvi su bili dok su bili u SDA? Jesu li zaboravili sve ono što su tamo naučili i zakleli se da će odjednom postati poštenjačine i borci protiv kriminala i korupcije?putokaz1 wrote:Nema tzv Opozicija još većinu u Centru,niti imala kandidata za Novog Načelnika
Eto hajde junaci anti-SDA koalicije. Demantujte me, pokrenite proceduru opoziva načelnika u Općini Centar.
- Capsicum
#35736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesi li se posuo pepelom? Promijenio ploču?kluz franjo wrote:Jesi li ti isti onaj koji je mene prije samo par mjeseci ovdje nazivao "prijateljem logorskih isljednika", "izdajnikom BiH" i "štovateljem UZP-a"?Capsicum wrote:Upravo to... Pojma mi nemamo s kakvim bolesnicima živimo.doktor78 wrote:ja ne bih mogao Ljiljani i Sonji Karadžić napisati
Već sam rekao da Martina zbog svojih ranije iznošenih radikalnih stavova možda ne zaslužuje poziciju koja joj je ponuđena, ali ovakvi izljevi mržnje i primitivizma nam samo otvaraju oči... Teško je neke stvari vidjeti iz "Republike Sarajevo". Ovdje smo svi kao pod nekim staklenim zvonom.
Samo pitam...
-
kluz franjo
#35737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
OK. Znači ti si taj.Capsicum wrote:Jesi li se posuo pepelom? Promijenio ploču?kluz franjo wrote:Jesi li ti isti onaj koji je mene prije samo par mjeseci ovdje nazivao "prijateljem logorskih isljednika", "izdajnikom BiH" i "štovateljem UZP-a"?Capsicum wrote: Upravo to... Pojma mi nemamo s kakvim bolesnicima živimo.
Samo pitam...
Pozdrav
- Capsicum
#35738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma SDA veza. Jednom SDA, uvijek SDA. Ali hajmo živjeti u iluzijama kako je ovo neka anti-SDA koalicija.malakh wrote:zato što konaković štiti ajnadžića. romanija, veze, folovi golovi. mislim da je to već sada javna tajna. samo se čeka povoljan trenutak da je objelodani to i da se iznese u javnost.Capsicum wrote:Fali opoziciji inače novih, neiskvarenih, a sposobnih i cijenjenih. Nije to problem samo Centra. U Centru je problem što ta opozicija neće da skine SDA načelnika, a može. Zašto? Ja bih rekao da i nije baš istina da je to neka anti-SDA koalicija. Pa najjača stranka te koalicije de facto i jeste SDA, samo se sad malo drugačije zove. Što bi narod rekao isto sranje, drugo pakovanje. Misliš da su ljudi preko noći prestali biti kriminalci, kakvi su bili dok su bili u SDA? Jesu li zaboravili sve ono što su tamo naučili i zakleli se da će odjednom postati poštenjačine i borci protiv kriminala i korupcije?putokaz1 wrote:Nema tzv Opozicija još većinu u Centru,niti imala kandidata za Novog Načelnika
- Banksy
#35739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pošteno.
Uskoro formiranje bošnjačkog segmenta za vlast
Što se tiče jučerašnje sjednice Predsjedništva DF-a, Izetbegović je rekao da su srpski i hrvatski blok stranaka u BiH okupili skoro sve.
"Neka i nama daju da okupimo što veći broj političkih stranaka koje su podržane bošnjačkim glasačkim tijelom.''
- JThomas
#35740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
eufemizam za efektivno uništenje opozicije time što im daš 0.5% vlasti...
- Banksy
#35741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ono kad Suljagićevi DF kadrovi brinu za zdravlje i budućnost SDP-a... 
- Banksy
#35742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pošteno.
Uskoro formiranje bošnjačkog segmenta za vlast
Što se tiče jučerašnje sjednice Predsjedništva DF-a, Izetbegović je rekao da su srpski i hrvatski blok stranaka u BiH okupili skoro sve.
"Neka i nama daju da okupimo što veći broj političkih stranaka koje su podržane bošnjačkim glasačkim tijelom.''
- Kolinda
#35743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U medijima po kontrolom političkog Sarajeva tako kažu dok je stvarnost potpuno drugačija.Capsicum wrote:Nije baš tako. Do nedavno su trubili kako nema formiranja vlasti bez novog izbornog zakona. Pa su odustali. A već su nekoliko puta davali izjave kako im nije bitno ko će biti s njima u vlasti - eto vas tamo dogovorite se...Vidal89 wrote:Ja mislim da bi DF rado u vlast i nevjerovatno je koliko se nude i izjave koje daju a da jos nisu sjeli za stol sa SDA, mislim da od.toga nema nista jer jedan faktor je kljucan zbog kojeg DF nece u vlast, a to je Dragan Covic.
Covic je malo drugaciji i ako zauzme jedan stav onda se ga i drzi a to je da mu DF nije prihvatljiv partner.
1.vlast se mora formirati na nivou države jer odluku o izbornom zakonu donosi PSBiH i dom naroda PSBiH i naravno da to neće raditi stari saziv sa SDS-ov kao dijelom vijeća ministara
2.vlada federacije se neće formirati do promjene izbornog zakona.
3.ovo gore navedeno je i odluka HNS-a
4. HDZ-u DF nije niti će biti partner jer DF može jedino biti dio bošnjačkom paketa u vladama BiH i FBiH
5. Da je DF bošnjačka stranka evo danas to kaže i Bake s kojim će zajedno u vlast.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /190313066
- Styling
#35744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci, po Bakiru, Bh blok su bosnjacke stranke. Pih!
- bunk
#35745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lijepo je receno bosanske i bosnjacke stranke.
- cyprus
#35746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa, jasno je... Željko je u zadnje vrijeme dobro zastranio nadesno - čovjek je postao hodajuća antireklama za građanski koncept društva... Ma jednostavno, Željko je postao dio problema u Bosni i Hercegovini, nikako dio rješenja... I mislim da nije dobro da Martina staje na tu stranu... Pogotovo kao neko ko je recimo javno podržavao Borišu Falatara, a znamo šta su govnari i bolesnici iz Željkovog kruga, pa i on sam, uputili na njegov račun...palermo wrote:Ako je sve ovo istina, ponavljam ako je istina jer kod nas nikad ne znaš šta je istina, onda jedini razlog zbog kojeg Martina može odbiti ovu poziciju je da pritisak HDZ-a postane prevelik, prejak i neizdržljiv. A pošto te znam kao forumaša, ne vejrujem da priželjkuješ ovakav scenario.cyprus wrote:
I baš zbog toga, u meni tinja nada da će ona odbiti ovu ponudu...
Pa me onda interesuje zbog čega ti tinja ova nada, mislim naslućujem ja, ali onako obrazloženje
A ne mislim da HDZ može pokolebat Martinu... Ako nije dosad, neće ni sad... Mada, sad kad vidim ove gnjusobe na njen račun koje dobiva ovih dana, možda bi baš zainat trebala uzet tu poziciju u Pragu... Ali nadam se da će se bar na neki način ograditi od Komšića...
Last edited by cyprus on 13/03/2019 15:10, edited 1 time in total.
- drug_profi
#35747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A zašto bi se bosanske stranke okupljale oko bošnjačke partije?
Imamo dodirnih tačaka, ali ne baš toliko.
Imamo dodirnih tačaka, ali ne baš toliko.
- Kolinda
#35748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije rekao" i " nego bosanske ili bošnjačke smatrajući to dvoje istim...bunk wrote:Lijepo je receno bosanske i bosnjacke stranke.
- malakh
#35749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
imaš dokaz za to, ili je to neka tvoja procjena?cyprus wrote:
Pa, jasno je... Željko je u zadnje vrijeme dobro zastranio nadesno - čovjek je postao hodajuća antireklama za građanski koncept društva...