https://www-fmt-gov-ba.translate.goog/n ... _tr_pto=sc
sve što se uvozi iz HR i SRB ima direktnu vezu sa Mađarskom
@ZoomZoomKiwi
pa šta misliš odakle toliki politički utjecaj, na HR i SRB kroz Mađarsku, da nema para iza, a direktno kroz energiju
Moderators: _BataZiv_0809, anex
https://www-fmt-gov-ba.translate.goog/n ... _tr_pto=sc
Je lli kod madjara sva nafta ruska?mk ultra wrote: ↑06/06/2024 10:08https://www-fmt-gov-ba.translate.goog/n ... _tr_pto=sc
sve što se uvozi iz HR i SRB ima direktnu vezu sa Mađarskom
@ZoomZoomKiwi
pa šta misliš odakle toliki politički utjecaj, na HR i SRB kroz Mađarsku, da nema para iza, a direktno kroz energiju
Isto kao što se bojkotovala Zara. 3 dana prazna, 4. dan žene opuhale sve sa polica.ZoomZoomKiwi wrote: ↑06/06/2024 10:11 Ma hej, savršeno me zaboli gdje sipate.
Samo što bezveze miješate visoku i nisku politiku u svoj novčanik, al' i to me zaboli.
Ja sipam na Sliški, a gdje on nabavlja gorivo, i to me zaboli, bitno mi je da nisam imao problema sa vozilom zbog "njegovog" goriva nikad.
Svi bi da zbog izjava tamo nekih njihovih debila bojkotujemo svašta nešto, a kad naš debil izjavi Ja, i? (u moru ostalih gluposti i kriminala) onda nema veze, ne treba bojkovati njegove finansijere, jerbo je to ipak NAŠ debil.
zara nema nikakav utjecaj na političku situVaciju u BiHAdi-g wrote: ↑06/06/2024 10:17Isto kao što se bojkotovala Zara. 3 dana prazna, 4. dan žene opuhale sve sa polica.ZoomZoomKiwi wrote: ↑06/06/2024 10:11 Ma hej, savršeno me zaboli gdje sipate.
Samo što bezveze miješate visoku i nisku politiku u svoj novčanik, al' i to me zaboli.
Ja sipam na Sliški, a gdje on nabavlja gorivo, i to me zaboli, bitno mi je da nisam imao problema sa vozilom zbog "njegovog" goriva nikad.
Svi bi da zbog izjava tamo nekih njihovih debila bojkotujemo svašta nešto, a kad naš debil izjavi Ja, i? (u moru ostalih gluposti i kriminala) onda nema veze, ne treba bojkovati njegove finansijere, jerbo je to ipak NAŠ debil.
Ako izbjegneš mađare ostane ti srbija/rusija. Opet ova nafta u EP i veći dio ostalih pumpi dolazi iz Hrvatske što je manje zlo od ova prethodna dva navedena.mk ultra wrote: ↑06/06/2024 10:24zara nema nikakav utjecaj na političku situVaciju u BiHAdi-g wrote: ↑06/06/2024 10:17Isto kao što se bojkotovala Zara. 3 dana prazna, 4. dan žene opuhale sve sa polica.ZoomZoomKiwi wrote: ↑06/06/2024 10:11 Ma hej, savršeno me zaboli gdje sipate.
Mađarska ima itekako
ali opet kažem, da ih izbjegneš što se nafte tiče, ali bogani i struje, nema šanse.
Ne znam. Ja sam cuo da i petrol sipa u cisterne na istim terminalima kao i hifa u Zenici
Ma da, ti kad odes negdje, prvo ispitas odakle je gorivo, ko uvozi, ima li dodira sa stranama koje mrzis pa tek onda odlucis. Sad ja trebam kupovati u Tropicu, a npr Bingo npr jeftiniji, ali necu jer je vlasnik musliman, je l’?! Daj nemoj me zaj..avati. U kojem vijeku ti zivis ili si jednostavno tako lose odgojena? Mene roditelji nisu vaspitavali da mrzim muslimane i hrvate, tebe i vecinu ocito jesu.ramonda wrote: ↑06/06/2024 09:50Samo naprijed, ali sjetite se 8372 ubijenih, silovanih i mučenih u genocidu, sjetite se Nešićevog ismijavanja genocida na Happy-u, Szjartovog negiranja genocida i mađarskog glasa protiv rezolucije u UN-u.ZoomZoomKiwi wrote: ↑06/06/2024 09:30Kakve veze ima privatna firma sa odnosom između dvije države i izjavama nekih političara?
Trebam platiti skuplje i lošije gorivo kod "svog" jerbo je "moj", a to što se taj isti "moj" obogatio u ratu na moj račun, to nema veze.
Samo nek je naše pa makar bilo i skuplje i gore jelde?
Samo nek i dalje tupavi bošnjo gleda gdje je jeftinije, samo naprijed. Ne bih nasula na EP ili INI da je džabe. Ma da i meni plaćaju, iz principa.
Pa koliko se moze vidjeti i cuti,..vecina madjara podrzava stavove svoje drzave, i svojih drzavnika, a moje neko licno misljenje o njima, kad se ne dotice tema politika, jako prijatni, ljubazni, raja hajmo reci..Ateista wrote: ↑06/06/2024 14:19Ako bi sam vlasnik kompanije podrzavao genocid ili tako nesto, onda donekle razumijem bojkot, ali nema nikakvog smisla bojkorovati neku firmu samo zbog zemlje iz koje dolazi, jer ne znaci da svako ko dolazi iz te zemlje podrzava vlast u toj zemlji i zvanicnu politiku te zemlje, kao sto na primjer dok je kod nas bila SDA na vlasti ne znaci da ja koji sam iz BiH podrzavam SDA i njihovu politiku, da imam neku svoju kompaniju ne bi bilo OK da neko mene bojkotuje zato sto je u mojoj drzavi SDA na vlasti. Iako SDA mozda nije zvanicno negirala neki drugi genocid ili nesto slicno, opet je poredjenje smisleno jer hocu da pokazem da vlast jedne drzave ne predstavlja sve pojedince u istoj. Meni licno je za bojkot necega puno vaznije kakav stav o necemu ima sam vlasnik i tu mi recimo ima smisla bojkot Manje jer je sam vlasnik direktno negirao genocid. Dalje smatram da je mozda i bitnije od toga kakav je vlasnik prema radnicima, kakvi su uslovi rada i slicno, puno je bitnije to nego iz koje drzave dolazi. Ja bih recimo radije podrzao stranog gazdu ako su mu OK uslovi rada nego nekog domaceg gazdu koji iskoristava svoje radnike, bez obzira na politicke stavove, mislim da je to u biznisu vaznije. Pored toga, gorivo je specificno iz razloga sto nema bas puno firmi koje ga prodaju a pogotovo nema puno dobavljaca, pa od koga god da kupujes manje vise s svodi na isto. Ako i ne kupujes direktno od Ine, dosta njih nabavlja bar dio goriva od njih. Pored toga, smatram da je zbog malo opcija tu puno bitnije kakve su cijene i kvalitet, nego sad misliti o tome ko je vlasnik. OK da imamo puno izbora sa tu negdje cijenama, ali i nemamo bas neki izbor.
Dok su takvi ljudi na vlasti ocekivano je da ih vecina podrzava, ali ne znaci i da vlasnik te firme i ne treba ici odmah sa tom pretpostavkom, osim ako nema nekih konkretnih izjava za koje se zna.konektovan wrote: ↑06/06/2024 14:48Pa koliko se moze vidjeti i cuti,..vecina madjara podrzava stavove svoje drzave, i svojih drzavnika, a moje neko licno misljenje o njima, kad se ne dotice tema politika, jako prijatni, ljubazni, raja hajmo reci..Ateista wrote: ↑06/06/2024 14:19Ako bi sam vlasnik kompanije podrzavao genocid ili tako nesto, onda donekle razumijem bojkot, ali nema nikakvog smisla bojkorovati neku firmu samo zbog zemlje iz koje dolazi, jer ne znaci da svako ko dolazi iz te zemlje podrzava vlast u toj zemlji i zvanicnu politiku te zemlje, kao sto na primjer dok je kod nas bila SDA na vlasti ne znaci da ja koji sam iz BiH podrzavam SDA i njihovu politiku, da imam neku svoju kompaniju ne bi bilo OK da neko mene bojkotuje zato sto je u mojoj drzavi SDA na vlasti. Iako SDA mozda nije zvanicno negirala neki drugi genocid ili nesto slicno, opet je poredjenje smisleno jer hocu da pokazem da vlast jedne drzave ne predstavlja sve pojedince u istoj. Meni licno je za bojkot necega puno vaznije kakav stav o necemu ima sam vlasnik i tu mi recimo ima smisla bojkot Manje jer je sam vlasnik direktno negirao genocid. Dalje smatram da je mozda i bitnije od toga kakav je vlasnik prema radnicima, kakvi su uslovi rada i slicno, puno je bitnije to nego iz koje drzave dolazi. Ja bih recimo radije podrzao stranog gazdu ako su mu OK uslovi rada nego nekog domaceg gazdu koji iskoristava svoje radnike, bez obzira na politicke stavove, mislim da je to u biznisu vaznije. Pored toga, gorivo je specificno iz razloga sto nema bas puno firmi koje ga prodaju a pogotovo nema puno dobavljaca, pa od koga god da kupujes manje vise s svodi na isto. Ako i ne kupujes direktno od Ine, dosta njih nabavlja bar dio goriva od njih. Pored toga, smatram da je zbog malo opcija tu puno bitnije kakve su cijene i kvalitet, nego sad misliti o tome ko je vlasnik. OK da imamo puno izbora sa tu negdje cijenama, ali i nemamo bas neki izbor.
Mol je drzavna firma,.pod kontrolom orbana, nema tu nista nejasno.Ateista wrote: ↑06/06/2024 15:20Dok su takvi ljudi na vlasti ocekivano je da ih vecina podrzava, ali ne znaci i da vlasnik te firme i ne treba ici odmah sa tom pretpostavkom, osim ako nema nekih konkretnih izjava za koje se zna.konektovan wrote: ↑06/06/2024 14:48Pa koliko se moze vidjeti i cuti,..vecina madjara podrzava stavove svoje drzave, i svojih drzavnika, a moje neko licno misljenje o njima, kad se ne dotice tema politika, jako prijatni, ljubazni, raja hajmo reci..Ateista wrote: ↑06/06/2024 14:19
Ako bi sam vlasnik kompanije podrzavao genocid ili tako nesto, onda donekle razumijem bojkot, ali nema nikakvog smisla bojkorovati neku firmu samo zbog zemlje iz koje dolazi, jer ne znaci da svako ko dolazi iz te zemlje podrzava vlast u toj zemlji i zvanicnu politiku te zemlje, kao sto na primjer dok je kod nas bila SDA na vlasti ne znaci da ja koji sam iz BiH podrzavam SDA i njihovu politiku, da imam neku svoju kompaniju ne bi bilo OK da neko mene bojkotuje zato sto je u mojoj drzavi SDA na vlasti. Iako SDA mozda nije zvanicno negirala neki drugi genocid ili nesto slicno, opet je poredjenje smisleno jer hocu da pokazem da vlast jedne drzave ne predstavlja sve pojedince u istoj. Meni licno je za bojkot necega puno vaznije kakav stav o necemu ima sam vlasnik i tu mi recimo ima smisla bojkot Manje jer je sam vlasnik direktno negirao genocid. Dalje smatram da je mozda i bitnije od toga kakav je vlasnik prema radnicima, kakvi su uslovi rada i slicno, puno je bitnije to nego iz koje drzave dolazi. Ja bih recimo radije podrzao stranog gazdu ako su mu OK uslovi rada nego nekog domaceg gazdu koji iskoristava svoje radnike, bez obzira na politicke stavove, mislim da je to u biznisu vaznije. Pored toga, gorivo je specificno iz razloga sto nema bas puno firmi koje ga prodaju a pogotovo nema puno dobavljaca, pa od koga god da kupujes manje vise s svodi na isto. Ako i ne kupujes direktno od Ine, dosta njih nabavlja bar dio goriva od njih. Pored toga, smatram da je zbog malo opcija tu puno bitnije kakve su cijene i kvalitet, nego sad misliti o tome ko je vlasnik. OK da imamo puno izbora sa tu negdje cijenama, ali i nemamo bas neki izbor.
Ako je u potpunosti drzavna, onda bi donekle imalo smisla da oni nisu jedan od dobavljaca ostalim pumpama, tako da ko zeli da bude potpuno principijelan po tom pitanju bi trebao da se raspita ko sve od njih nabavlja gorivo i da ne toci ni kod kog od tih. Kad uzmemo u obzir da dobar dio goriva dolazi i iz rusije koju isto treba bojkotovati, postavlja se pitanje gdje onda tociti...konektovan wrote: ↑06/06/2024 15:28Mol je drzavna firma,.pod kontrolom orbana, nema tu nista nejasno.Ateista wrote: ↑06/06/2024 15:20Dok su takvi ljudi na vlasti ocekivano je da ih vecina podrzava, ali ne znaci i da vlasnik te firme i ne treba ici odmah sa tom pretpostavkom, osim ako nema nekih konkretnih izjava za koje se zna.konektovan wrote: ↑06/06/2024 14:48
Pa koliko se moze vidjeti i cuti,..vecina madjara podrzava stavove svoje drzave, i svojih drzavnika, a moje neko licno misljenje o njima, kad se ne dotice tema politika, jako prijatni, ljubazni, raja hajmo reci..
Garant plin trebo...duh_sa_sjekirom wrote: ↑08/06/2024 06:20 Šta ovo aplikacija pokazuje dizel Nestro Blažuj 1.46?
Da nije kakva greška ili rasprodaja pred zatvaranje?
Ma greškaduh_sa_sjekirom wrote: ↑08/06/2024 06:20 Šta ovo aplikacija pokazuje dizel Nestro Blažuj 1.46?
Da nije kakva greška ili rasprodaja pred zatvaranje?