SDP

oakville

#35701 Re: SDP

Post by oakville »

Banksy wrote:
Ridjobrki wrote:
Ozbiljan sam. Imam gdje, bude li ovaj lik i dalje odlučivao o bilo čemu na USK nakon izbora ja napuštam zemlju. Prvo, kao razuman čovjek ne mogu podnijeti pomisao da svjesno biram da takav manijak bude Bog i batina na prostoru na kojem živim a mogu živjeti negdje gdje mogu život proživjeti da ne pogledam dnevnik. Drugo, ne bih mogao živjeti sa spoznajom da desetine hiljada ljudi koje svakodnevno srećem nemaju problem sa ovim.
Meni su ovi izbori referendum o mom životu, ali bez pretjerivanja i patetike.
+1

I znam ih dosta s ovakvim stavom.
Da se i ja nepozvan pridružim ovom stavu Ridjobrkog. Hebeš ovo, život je jedan, živi ga Fikreta, a ne pokušavati od g.vana pitu praviti. :D
Liberalism

#35702 Re: SDP

Post by Liberalism »

Banksy wrote:
The BEN10 wrote:
Kad se samo sjetim madnera, sa Zlajinom slikom na avataru. Svakoj šerpi je bio poklopac, trudio se, iznosio stavove. Branio SDP. Sad je haman i on prešao na stranu DF-a. A stidi se i reći da je Velikom Vođi sliku ljubio... :-D
Problem ove zemlje nisu oni koji su skinuli Zlajinu sliku, već oni koje je i dalje drže.
Jel de, Karadzic, cetnici, Dodik i sve to nije problem, vec su problem samo oni koji jos uvijek drze Zlatkovu sliku. Bili njih n vrbe da povjesate pa da napokon u Bosni vise nemate problema.
VjecitiStudent

#35703 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Ridjobrki i ostali,
još samo 6 dana i ugledaćemo zauvijek leđa ovim žoharima!

Mi to možemo! :bih:
Android Knego

#35704 Re: SDP

Post by Android Knego »

Liberalism wrote:
Android Knego wrote:
Liberalism wrote: Uglavnom sta reci o ljudima koji i pored jasnih fotografija planete zemlje jos uvijek vjeruju da zemlja nije okrugla. Jednostavno nekim ljudima su oci zatvorene i usi zapusene da nista drugo osim svojih vlastitih predstava o drustvu ne prihvatate.
konacno mi se cini da smo se slozili.
ali, da ne bude zabune, upotpunicu ovo tvoje zapazanje:
dakle, sta reci o ljudima koji nakon 4 godine ovakve vlasti jos uvijek vjeruju da je SDP skup postenih i casnih ljudi kojima su na prvom mjestu postivanje zakona, prosperitet drustva i dobrobit naroda koji zivi u ovoj zemlji?
Ne znam jesmo li. Ovim primjerom planete zemlje govorim bukvalno o nivou znanja Bosanaca. ne mogu da shvate da je zemlja okrugla a neko ocekuje da ce razumjeti sta je sve dobro SDP uradio u protekle 4 godine.
sasvim je dovoljno razumjeti sta je za 4 godine SDP neuradio i sta je lose uradio. do dobrog se i ne dodje...
oakville

#35705 Re: SDP

Post by oakville »

VjecitiStudent wrote:Ridjobrki i ostali,

Kakve bolan veze to ima, skinuli ovog doveli onog :-) Nema ljudstva i kapaciteta da se ostvari bilo šta ozbiljno odnosno da se od ovog geografskog pojma napravi minimalno prosperitetno društvo, i to radi društvenih a ne institucionalnih razloga. Možda će se ostvariti nešto za 50 godina pod pretpostavkom da se sad počne (ali pošto se još nije ni počelo, to znači da će trebati cirka 80 godina :D ), u medjuvremenu će biti neke pseudoreforme i "promjene.". Ali mene za 50 neće biti pa me nije ni briga.
Last edited by oakville on 06/10/2014 14:51, edited 1 time in total.
Liberalism

#35706 Re: SDP

Post by Liberalism »

Android Knego wrote:
Liberalism wrote:
Android Knego wrote: konacno mi se cini da smo se slozili.
ali, da ne bude zabune, upotpunicu ovo tvoje zapazanje:
dakle, sta reci o ljudima koji nakon 4 godine ovakve vlasti jos uvijek vjeruju da je SDP skup postenih i casnih ljudi kojima su na prvom mjestu postivanje zakona, prosperitet drustva i dobrobit naroda koji zivi u ovoj zemlji?
Ne znam jesmo li. Ovim primjerom planete zemlje govorim bukvalno o nivou znanja Bosanaca. ne mogu da shvate da je zemlja okrugla a neko ocekuje da ce razumjeti sta je sve dobro SDP uradio u protekle 4 godine.
sasvim je dovoljno razumjeti sta je za 4 godine SDP neuradio i sta je lose uradio. do dobrog se i ne dodje...
Nezadovoljstvo sto ti nesto licno tebi SDP nije uradio mogu razumjeti, jer tako vi vidite svrhu izbora, ali smjesno je reci da je SDP nesto lose uradio, jer na ovih desetina hiljada komentara na ovoj temi nema niti jedan post koji kritikuje neku politiku ili aktivnost vlada kojom je SDP upravljao. Drugim rjecima, suplja prica, al ne cudi, u Bosni se citav zivot vecine zasniva na supljacima zar ne?
Banksy

#35707 Re: SDP

Post by Banksy »

Liberalism wrote:
Banksy wrote:
The BEN10 wrote:
Kad se samo sjetim madnera, sa Zlajinom slikom na avataru. Svakoj šerpi je bio poklopac, trudio se, iznosio stavove. Branio SDP. Sad je haman i on prešao na stranu DF-a. A stidi se i reći da je Velikom Vođi sliku ljubio... :-D
Problem ove zemlje nisu oni koji su skinuli Zlajinu sliku, već oni koje je i dalje drže.
Jel de, Karadzic, cetnici, Dodik i sve to nije problem, vec su problem samo oni koji jos uvijek drze Zlatkovu sliku.
Bili njih n vrbe da povjesate pa da napokon u Bosni vise nemate problema.
Ne razumiješ, Zlatko drži Dodikovu sliku. Zato i hoćemo da ga skinemo. U paketu s Dodikom.

Ne bih na vrbe, na ove bandere s kojih nam se keze. :D

A što vrbe?
StupskaBitanga

#35708 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

a dovodimo Fahru Izetbegovića i Komšića
Sjaši Kurta uzjaši Murta
Banksy

#35709 Re: SDP

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:

Sjaši Kurta uzjaši Murta
:bih:
StupskaBitanga

#35710 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

koliko će onda proći mjeseci dok SDP ne vrate u igru
Igre bez granica :izet:
Banksy

#35711 Re: SDP

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
koliko će onda proći mjeseci dok SDP ne vrate u igru
Igre bez granica :izet:
... smo imali 4 godine.

Da s ovima koji dolaze potraje tri i po, na dobitku smo.
Liberalism

#35712 Re: SDP

Post by Liberalism »

Banksy wrote:
Liberalism wrote:
Banksy wrote:
Jel de, Karadzic, cetnici, Dodik i sve to nije problem, vec su problem samo oni koji jos uvijek drze Zlatkovu sliku.
Bili njih n vrbe da povjesate pa da napokon u Bosni vise nemate problema.
Ne razumiješ, Zlatko drži Dodikovu sliku. Zato i hoćemo da ga skinemo. U paketu s Dodikom.

Ne bih na vrbe, na ove bandere s kojih nam se keze. :D

A što vrbe?
Ne moras se se vaditi. Niti me interesuje. Nego samo pokazujes kakvi ste vi ljudi. Kazes da su problem Bosne i Hercegovine ljudi koji i dalje drze Zlatkovu sliku, a sad kao ne razumijemo jer to sto si ti napisao ''vec su problem samo oni koji jos uvijek drze Zlatkovu sliku'' zelis da mi protumacimo kao ''Zlatko drži Dodikovu sliku. Zato i hoćemo da ga skinemo''.

Ne znam sta vam treba da lazete i sebe i druge. Ne mogu da ne pomislim da to svjesno radite i da prizeljkujete ovom narodu jos vece zlo samo da bi vas ego bio spokojniji.
VjecitiStudent

#35713 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:

Sjaši Kurta uzjaši Murta
Da bi se u ovoj zemlji jednog dana pojavila čestita opozicija, glavni preduslov je krah ovakvog SDP-a.
StupskaBitanga

#35714 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Krah SDP je odlazak 80% ljudi iz te stranke što je u ovom trenutku iluzorno
Takvi bi preživjeli i nuklearni rat
Banksy

#35715 Re: SDP

Post by Banksy »

Liberalism wrote:
Banksy wrote:

A što vrbe?
Ne moras se se vaditi. Niti me interesuje. Nego samo pokazujes kakvi ste vi ljudi. Kazes da su problem Bosne i Hercegovine ljudi koji i dalje drze Zlatkovu sliku, a sad kao ne razumijemo jer to sto si ti napisao ''vec su problem samo oni koji jos uvijek drze Zlatkovu sliku'' zelis da mi protumacimo kao ''Zlatko drži Dodikovu sliku. Zato i hoćemo da ga skinemo''.

Ne znam sta vam treba da lazete i sebe i druge. Ne mogu da ne pomislim da to svjesno radite i da prizeljkujete ovom narodu jos vece zlo samo da bi vas ego bio spokojniji.
Pominješ vrbe, pa se vadiš. Razumijem.

Da prekinemo ovu smiješnu diskusiju. Imam dojam da si nekad davno otišao iz Bosne, što nije problem, ali da uz to, sve to vrijeme nisi otvorio novine, pročitao članak, pogledao TV, da blage veze nemaš šta se u međuvremenu u ovih 20 godina događalo, da još uvijek živiš u nekoj čahuri zaglavljen u '89. gdje ti se pričinjavaju prvi izbori, Duraković, reformisti i ''roditelji koji glasaju''.
Žao mi je, ali razumjećeš, u takvoj situaciji izuzetno mi je teško nastaviti s tobom bilo kakvu suvislu raspravu.
VjecitiStudent

#35716 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:Krah SDP je odlazak 80% ljudi iz te stranke što je u ovom trenutku iluzorno
Takvi bi preživjeli i nuklearni rat
Krah je da spadnu na 50-70 hiljada glasova.
Što onda otvara prostor rađanju istinske ljevice u BIH, po prvi put.
StupskaBitanga

#35717 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

kako su dobro umrežili i to je malo vjerovatno
Liberalism

#35718 Re: SDP

Post by Liberalism »

Banksy wrote:
Liberalism wrote:
Banksy wrote:

A što vrbe?

Pominješ vrbe, pa se vadiš. Razumijem.

Da prekinemo ovu smiješnu diskusiju. Imam dojam da si nekad davno otišao iz Bosne, što nije problem, ali da uz to, sve to vrijeme nisi otvorio novine, pročitao članak, pogledao TV, da blage veze nemaš šta se u međuvremenu u ovih 20 godina događalo, da još uvijek živiš u nekoj čahuri zaglavljen u '89. gdje ti se pričinjavaju prvi izbori, Duraković, reformisti i ''roditelji koji glasaju''.
Žao mi je, ali razumjećeš, u takvoj situaciji izuzetno mi je teško nastaviti s tobom bilo kakvu suvislu raspravu.
Uopste se ne vadim, vec sam ja samo odgovorio na tvoj komentar. Ti si rekao da su problem ove zemlje oni koji drze Zlatkovu sliku, a ja sam rekao da bi mnogi voljeli povjesati sve SDP-ovce. To je sve meni savrseno jasno, jer za svoju bijedu najlakse je reci kriv je neko drugi a ne on sam. A posto su nekad bosnjcima samo srbi bili problem cesto su govorili ''srbe na vrbe'' od malog djeteta do najstarijeg djeda. Danas vidimo da se kajete i da vam danas nacionalizam i fasizam nije problem, te da se ovde promovise smrt Lagumdzije i istrebljenje SDP-ovaca kao nekad srba, logicno je zakljuciti da bi mnogi voljeli povjesati SDP-ovce na vrbe. Samo je problem (ko i uvijek) sto za to nemaju (nemate) 'uda.
Banksy

#35719 Re: SDP

Post by Banksy »

Liberalism wrote:
Danas vidimo da se kajete i da vam danas nacionalizam i fasizam nije problem, te da se ovde promovise smrt Lagumdzije i istrebljenje SDP-ovaca kao nekad srba
:lol: ... :evil: :mrgreen:
bingov buraz

#35720 Re: SDP

Post by bingov buraz »

Extremno glup post :D
VjecitiStudent

#35721 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
Liberalism wrote:
Danas vidimo da se kajete i da vam danas nacionalizam i fasizam nije problem, te da se ovde promovise smrt Lagumdzije i istrebljenje SDP-ovaca kao nekad srba
adio Zlatčadi, još šest dana :evil:
Liberalism

#35722 Re: SDP

Post by Liberalism »

Banksy wrote:
Liberalism wrote:

Smjesno je to sto bi ti licno da je izbor prije glasao za Karadzica nego za Lagumdziju. I jeste smjesno.
Banksy

#35723 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
Liberalism wrote:
:mrgreen:
Better Man

#35724 Re: SDP

Post by Better Man »

SDP je imao idealnu priliku da u ove 4 godine pripremi teren za konačni slom SDA i da ih se pošalje na smetljište istorije, ali oni to nisu uradili, već još gore oni su ih spasili. SDP mora doživiti na ovim izborima teški debakl inače ništa od reforme i demokratizacije istog. Za to svi treba masovno da glasamo za DF i NS. Bilo bi idealno da te dvije stranke osvoje toliko glasova da im niko u Federaciji ne treba za formiranje vlasti. Dakle da mogu sami formirati vlast i ako nekog treba da pozovu kao partnera, onda je to Raguž. Kad sam vidio da je moj rođak nositelj jedne od listi DF-a, pravo sam se pozitivno iznenadio, jer je riječ o osobi koja je kao dječak pokazivala svoju naderenost i genijalnost za mnoge stvari. Odgovorno tvrdim da mu 90% političara i kandidata, pa i cjelokupnog stanovništva u BiH ne može parirati pameti, znanjem, genijalnošću i stručnosti. Drago mi je što je izabrao pravu stranu, jer do sad nije bio politički angažovan. Kad SDP doživi debakl, onda treba uzeti metlu i 70% ljudi iz istog trajno protjerati, zabraniti im da ikad više mogu biti ne članovi SDP-a, već bilo koje partije/stranke i da mogu o bilo čemu odlučivati i nakon toga početi graditi jedan novi SDP, SDP koji će bti sve ono što je ovaj trebao da bude, a nije.
iPod

#35725 Re: SDP

Post by iPod »

VjecitiStudent wrote:
poZlatak :lol: :lol: :lol:
Post Reply