Pošto ti ovi izrazi ne prestaju izlazizi iz usta, hajde budi fin pa nam ih pojasni. Šta je tzv. smirivanje političke situacije i šta je radikalizacija, pogotovo kod Bošnjaka.Basvod wrote: Generalizujes i ne gledas unaprijed. Smirivanje politicke situacije bi dovelo do mnogih pitanja koja ce kad tad biti otvorena.
Ne kazem da je to glavni motiv ali jedan od motiva jeste i radikalizacijom je osiguran.
Sa druge strane, sta donosi smirivanje? Ne mislis valjda da ce Srbi, Bosnjaci i Hrvati zajedno graditi BiH i svoju buducnost. Taj je period daleko iza nas, nema nazad.
Srbi i Hrvati ne moraju voljeti BiH, ali je moraju poštovati kao državu u kojoj žive i barem kao servis građana. Ako nastave pušiti priču svojih milionera-spasitelja naroda, nastaviće rušiti zemlju, svi ćemo živjeti gore iz dana u dan, osim kruga oko navedenih spasitelja, čiji će predstavnici u parlamentu uzimati po 7ipo milja mjesečno (dok god ima para, parlament će raditi
Opet, ja znam da je tebi i sličnima to malo teško da shvatite, ali najmanje 55% stanovnika voli ovu državu i pitaju se hoće li je biti, jednako kao i oni koji je ne vole. Trenutno rješenje je postignuto Daytonskim MIROVNIM sporazumom i daje tim istim patriotima pravo na čitavu BiH. Po tom istom Daytonu, oba entiteta su multietnička, a svi građani ravnopravni na čitavoj teritoriji. Dayton, zadnji put kad sam čitao, nije imao klauzulu švedskog stola, pa da proberemo šta se kome sviđa. Dakle, sjedi i trpi Dayton ili krši mirovni sporazum (jelde, ne moram crtati šta ovo znači