Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Basvod

#35676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

palermo wrote:
Basvod wrote:
ultima_palabra wrote: Pa zato ne vidim šta to mogu dobiti radikaliziranjem Bošnjaka. Osim ako ne mislite da će na račun toga MZ da im pokloni nešto.
Ako nista onda laksu politicku poziciju i razumjevanje kod srpskog naroda.
Visa politika...
:D :D ,ja te taman pohvalim, a ti lupiš ovakvu glupost.....k'o biva srpski narod je dosada iskazao nerazumjevanje.....
samo radikalizacija koja će dovesti do pitanja, jesi li spreman opet da krvariš gaće, može dovesti u ptanje razumjevanje o kojem ti govoriš
Generalizujes i ne gledas unaprijed. Smirivanje politicke situacije bi dovelo do mnogih pitanja koja ce kad tad biti otvorena.
Ne kazem da je to glavni motiv ali jedan od motiva jeste i radikalizacijom je osiguran.

Sa druge strane, sta donosi smirivanje? Ne mislis valjda da ce Srbi, Bosnjaci i Hrvati zajedno graditi BiH i svoju buducnost. Taj je period daleko iza nas, nema nazad.
palermo

#35677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Basvod wrote:
Generalizujes i ne gledas unaprijed. Smirivanje politicke situacije bi dovelo do mnogih pitanja koja ce kad tad biti otvorena.
Ne kazem da je to glavni motiv ali jedan od motiva jeste i radikalizacijom je osiguran.

Sa druge strane, sta donosi smirivanje? Ne mislis valjda da ce Srbi, Bosnjaci i Hrvati zajedno graditi BiH i svoju buducnost. Taj je period daleko iza nas, nema nazad.
Ukratko, i ti si se priklonio mišljenju da samo ratna opcija može dovesti do rješenja.

Ili imaš nešto drugo na umu?
Basvod

#35678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Ma jok, nema od rata nista.
Nema te atmosfere a ne moze je ni ovakav tip radikalizacije stvoriti.
U pitanje u ljutnja zbog suocavanja sa realnosti.
someone_

#35679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by someone_ »

stokton wrote:
miki.ba wrote:
Corto Maltese wrote:
Nema tu -možda. Suljagić je ispunjenje Dodikovih molitvi.
Nažalost ispade da je tako.
A Dodik, hm, fol se okrece pita kako se zove ona inicijativa... profesionalni ložionicar.
Ma kakvi Emir je Dodikova noćna mora koja sa svakim prijavljenim prognanikom postaje veća i veća
:thumbup:
palermo

#35680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Basvod wrote:Ma jok, nema od rata nista.
Pa koja je to realnost ? De, bolan napiši kako će to izgledati, šta se bojiš
Basvod

#35681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

palermo wrote:
Realnost je da je ova www.youtube.com/watch?v=unhcpyURUpI zamisljena politika dozivila poraz.

A kako ce rjesenje izgledati... napisao sam vec nekoliko puta. Ja tipujem na sporazumno razdruzivanje uz teritorijalne izmjene. Ne vidim drugacije moguce rjesenje.
someone_

#35682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by someone_ »

Basvod wrote:
palermo wrote:
Realnost je da je ova http://www.youtube.com/watch?v=unhcpyURUpI zamisljena politika dozivila poraz.

A kako ce rjesenje izgledati... napisao sam vec nekoliko puta. Ja tipujem na sporazumno razdruzivanje uz teritorijalne izmjene. Ne vidim drugacije moguce rjesenje.
Tipuj ti na sta hoces, ali razdruzivanja nema, kad ga nije bilo 95 tek ga sad bit nece. RS ce nestati.
zavrzlama

#35683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

U Dejtonu je srpska strana dobila 47,8% u entitet "mali ausvic" samo iz razloga sto zapad ne zeli podjelu BIH,da je zapad zelio podjelu BIH, 95-e ne bi trazio rucnu ARBIH i HV,nego bi se karadziceva tvorevina svela na 30% BIH teritorije....e sad sto su srpski stratezi mislili prevariti zapad ,pa pristati na Dejton a kasnije raditi na secesiji Dejtonskog poklona je drugi par opanaka.....i da srbi danas zele i postenu teritorijalnu podjelu BIH,zapad to ne zeli,zato su srbi taoci sopstvene politike.jer su odgojili generaciju mladih srba da mrze BIH,a valja u istoj nastaviti da zive dovijeka...too bad....

Treba pocet raditi na suzivotu,zivljenju sa drugim i drugacijim ,INACE ce srbi na kraju izgubiti sve isto kao u Hrvatskoj i Kosovu,ne sto drugi zele ,nego zbog cinjenice da neznaju,nece i nesmiju da zive sa drugim i drugacijim...kraj svih prica..
RATM56

#35684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by RATM56 »

someone_ wrote: Tipuj ti na sta hoces, ali razdruzivanja nema, kad ga nije bilo 95 tek ga sad bit nece. RS ce nestati.
Slažem se da RS nestaje, ali to znači da će se stvoriti nova Jugoslavija pa i RS postaje samim tim bespotrebna
volta dzontra

#35685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by volta dzontra »

Bošnjake radikaliziraju bošnjačke političke stranke koje svaki politički događaj pretvaraju u bespoštetnu navodnu borbu za državu...
Haman šta se god pokuša dogovoriti na bilo kojoj razini odmah bošnjačka stranka koja je u opoziciji počne prizivati isti set alata ta manipulaciju:

-Evo ga treći entitet samo što nije. Da nije nas već bi bio proglašen a carina u Vakufu
-Legalizacija genocida. Gotovo je.
-Podjela države. Da se Zlatko/Suljo jutros nije ustao iz kreveta već bi zastava pred UN-om bila spuštena

A realno puno ljudi vezano za politiku i državu i administraciju i regresi im vise u zraku...pa se na forumima stvri dojam da sve gori... :-) :-) :-)

u stvarnosti. stagnacija. agonija. kita velika
ljevoruki

#35686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ljevoruki »

RATM56 wrote:
someone_ wrote: Tipuj ti na sta hoces, ali razdruzivanja nema, kad ga nije bilo 95 tek ga sad bit nece. RS ce nestati.
Slažem se da RS nestaje, ali to znači da će se stvoriti nova Jugoslavija pa i RS postaje samim tim bespotrebna
i sefa i stanicu :D
"Jugoslaviju" nece ni Srbija kamoli ostali koji su izasli iz nje.
Nesto ce nestati RS ili BiH, ovo dvoje zajedno ne mogu.
Iskreno mislim da kriticna masa za opstanak BiH postoji i da ce, kadli tadli, RS nestati ili se nekako, pod drugim imenom, integrirati u BiH.
Pricati o nekom "postenom" razdruzivanju i teritorijalnim ustupcima bilo koje strane je u domenu naucne fantastike.
Uostalom vidjecemo, tek je 20 godina od rata, ni toliko, jos su ratni lideri na sceni, ista je retorika.
Treba da prodje jos 20-tak godina, propadne je prikladnija rijec, da se svede racun.
:bih:
Havatar

#35687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Taman se salonci razmahase po forumu kad Suljo izvadi dzokera. Od tad pa do sad traje njihov plac :mrgreen:
shiljak

#35688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by shiljak »

ljevoruki wrote:
RATM56 wrote:
i sefa i stanicu :D
Iskreno mislim da kriticna masa za opstanak BiH postoji i da ce, kadli tadli, RS nestati ili se nekako, pod drugim imenom, integrirati u BiH.
Pricati o nekom "postenom" razdruzivanju i teritorijalnim ustupcima bilo koje strane je u domenu naucne fantastike.
Uostalom vidjecemo, tek je 20 godina od rata, ni toliko, jos su ratni lideri na sceni, ista je retorika.
Treba da prodje jos 20-tak godina, propadne je prikladnija rijec, da se svede racun.
Upravo to. Sve da se mi i dogovorimo da se razdruzimo, nebi nam dala EU nit Amerika :D
RATM56

#35689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by RATM56 »

ljevoruki wrote: i sefa i stanicu :D
Jugosloveni kada su zaratili prošli put bili su siti i besni, demografska eksplozija u poslednjih 25 god SFRJ je takođe dala rezultate - bilo je mnogo mladih koji su, odbacivši komunizam, bili orni ratovati. Danas, uz sav taj nacionalistički naboj niko ne želi u rat. Čudno, narod koji za razliku od svojih očeva i nema puno šta izgubiti, ne želi u bojeve. Ali stvar je loše demografske slike i sistema koji ih je naterao da strahuju za svaki dinar, marku i evro :)

Neće biti ratova, ali nema ni prosperiteta. Jednom će prekipeti i, granice će se napokon ukloniti pa će priče o RS, Bosni, Srbiji, Crnoj Gori...postati suvišne :)

Preostali ex Jugosloveni koji nisu već u EU treba da se okrenu jedni drugima, niko ih sa strane više neće u svom dvorištu.
Opetja033

#35690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Opetja033 »

RATM56 wrote:
Jugosloveni kada su zaratili prošli put bili su siti i besni, demografska eksplozija u poslednjih 25 god SFRJ je takođe dala rezultate - bilo je mnogo mladih koji su, odbacivši komunizam, bili orni ratovati. Danas, uz sav taj nacionalistički naboj niko ne želi u rat. Čudno, narod koji za razliku od svojih očeva i nema puno šta izgubiti, ne želi u bojeve. Ali stvar je loše demografske slike i sistema koji ih je naterao da strahuju za svaki dinar, marku i evro :)

Neće biti ratova, ali nema ni prosperiteta. Jednom će prekipeti i, granice će se napokon ukloniti pa će priče o RS, Bosni, Srbiji, Crnoj Gori...postati suvišne :)

Preostali ex Jugosloveni koji nisu već u EU treba da se okrenu jedni drugima, niko ih sa strane više neće u svom dvorištu.
Opet sanjas mokre snove. Ja ne znam u kojem ti paralelnom svemiru zivis ali u ovom nasem ovdje Bosnjaci bi radije opet krv propisali nego u tu Veliku Srbiju koju ti propagiras. O tome nema govora, nema nikakvog utemeljenja u stvarnosti. Ne postaja cinjenica nesto samo zato sto se vrti u tvojoj glavi i sto dozivljavas erekciju pri pomisli na to.

Pricas gluposti i nameces Bosnjacima nesto sto oni apsolutno ne zele. Da smo zeljeli ostati u toj krnjoj Jugoslaviji (citaj Velikoj Srbiji) ne bi ni izlazili iz nje.

Tako da sa tom pricom mozes samo po ravnogorskim saborima po raznoraznim vukojebinama proci. Medju normalnim svijetom - no pasaran.
Mastermind30

#35691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mastermind30 »

RATM56 wrote:

Zaboravi na te snove
RATM56

#35692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by RATM56 »

Opetja033 wrote:
Opet sanjas mokre snove. Ja ne znam u kojem ti paralelnom svemiru zivis ali u ovom nasem ovdje Bosnjaci bi radije opet krv propisali nego u tu Veliku Srbiju koju ti propagiras. O tome nema govora, nema nikakvog utemeljenja u stvarnosti. Ne postaja cinjenica nesto samo zato sto se vrti u tvojoj glavi i sto dozivljavas erekciju pri pomisli na to.

Pricas gluposti i nameces Bosnjacima nesto sto oni apsolutno ne zele. Da smo zeljeli ostati u toj krnjoj Jugoslaviji (citaj Velikoj Srbiji) ne bi ni izlazili iz nje.

Tako da sa tom pricom mozes samo po ravnogorskim saborima po raznoraznim vukojebinama proci. Medju normalnim svijetom - no pasaran.
Ovo kao da čitaš Srbe iz Srpske kad im spominješ bilo Bosnu bilo Jugoslaviju. ''Pričaš gluposti'', ''Idi u Zenicu'' itd :lol:
I oni isto neće ništa da im se nameće i kao i ti uvereni su u pobedu svoje koncepcije

Samo vi nastavite

Ja vas čekam kad se izmorite za jedno 15 godina :kiss:
miki.ba

#35693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

Za 15-20 god. cemo svakako biti svi dio evropske porodice, no ja nemam vremena.
Opetja033

#35694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Opetja033 »

RATM56 wrote:
Opetja033 wrote:

Ovo kao da čitaš Srbe iz Srpske kad im spominješ bilo Bosnu bilo Jugoslaviju. ''Pričaš gluposti'', ''Idi u Zenicu'' itd :lol:
I oni isto neće ništa da im se nameće i kao i ti uvereni su u pobedu svoje koncepcije

Samo vi nastavite

Ja vas čekam kad se izmorite za jedno 15 godina :kiss:
Uz jednu bitnu i kljucnu razliku: BiH je medjunarodno priznata drzava i cinjenica a (stara) Jugoslavija je zavrsila na smetljistu historije, (nova) Jugoslavija je samo plod tvoje maste.
Poredis neuporedivo.

A u principu zaboli me neka stvar sta Srbin iz Srbije misli o tome kakva je buducnost nase zemlje. Zelite nas opet pod svoje skute, bujrum uzmite oruzje i krenite. Drugacije necete moci jer mi sa vama ne zelimo da imamo bilo sta. Ni u snu ne zelimo da zivimo u nekoj Velikoj Srbiji - a to je upravo ono za sta se ti zalazes, ma kojim imenima ih zvao.

Plodove svoje maste i paralelnog svemira slobodno sa nama dijeli svakodnevno. Barem da se imamo nasmijati cemu.

Vasa drskost i bezobrazluk da svojatate BiH nakon genocida i agresije, nakon svega sto ste ovoj zemlji uradili - je zadivljujuca. Sreca samo pa vas niko ne jebe ni 5%. Dakle jedino mozete oruzjem pokusati sprovesti u djelo vase mokre snove. Jeste li spremni? Mi vas cekamo.
Mastermind30

#35695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mastermind30 »

miki.ba wrote:Za 15-20 god. cemo svakako biti svi dio evropske porodice, no ja nemam vremena.
Tacnije dio jednog od dva vec postojeca svjetska bloka, kakva crna Yugoslavija
megaman4

#35696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by megaman4 »

brale EU će se raspasti, i to na tri bloka:

1. zapadno-kršćanska unija (NJEMAČKA lider)
2. istočno-pravoslavna unija (Rusija lider, nalik na bivši SSSR)
3. Balkanska unija (Lider TURSKA)

ovo neka je svima jasno, zato što se stvara nova blokovska podjela svijeta, a najperspektivniju budućnost imat će Balkanska unija, jer će tu u budućnosti biti najveća koncentracija i kapitala i moći, jer zapadna Evropa je na izmaku svoje moći, slično nešto kao i SAD, jer nema više krstaških ratova, pa da otimaju od muslimana na bliskom istoku, jok sada neka se sami snalaze, zato TURSKA neće u EU, jer će uskoro postati lider novog bloka, a isto će biti i s Rusijom...
ljevoruki

#35697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ljevoruki »

RATM56 wrote:

Ako sam dobro razumio tvoja logika ide ovim tokom:
"Nece biti ratova ali nema ni prosperiteta" sto znaci prosperitet moze doci samo ako bude rata.
Ma bravo majstore. :D
Jesi li ovo sam smislio ili ti je dobrica Cosic malo pomogao?
:evil:
miki.ba

#35698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

megaman4 wrote:brale EU će se raspasti, i to na tri bloka:

ovo neka je svima jasno, zato što se stvara nova blokovska podjela svijeta, a najperspektivniju budućnost imat će Balkanska unija, jer će tu u budućnosti biti najveća koncentracija i kapitala i moći, jer zapadna Evropa je na izmaku svoje moći, slično nešto kao i SAD, jer nema više krstaških ratova, pa da otimaju od muslimana na bliskom istoku, jok sada neka se sami snalaze, zato TURSKA neće u EU, jer će uskoro postati lider novog bloka, a isto će biti i s Rusijom...
O kakve gluposti. :oops:
Bodkin

#35699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

megaman4 wrote:brale EU će se raspasti, i to na tri bloka:

Boze dragi sta vi ljudi citate i gdje zivite
RATM56

#35700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by RATM56 »

Opetja033 wrote:

Uz jednu bitnu i kljucnu razliku: BiH je medjunarodno priznata drzava i cinjenica a (stara) Jugoslavija je zavrsila na smetljistu historije, (nova) Jugoslavija je samo plod tvoje maste.
Poredis neuporedivo.

A u principu zaboli me neka stvar sta Srbin iz Srbije misli o tome kakva je buducnost nase zemlje. Zelite nas opet pod svoje skute, bujrum uzmite oruzje i krenite. Drugacije necete moci jer mi sa vama ne zelimo da imamo bilo sta. Ni u snu ne zelimo da zivimo u nekoj Velikoj Srbiji - a to je upravo ono za sta se ti zalazes, ma kojim imenima ih zvao.

Plodove svoje maste i paralelnog svemira slobodno sa nama dijeli svakodnevno. Barem da se imamo nasmijati cemu.

Vasa drskost i bezobrazluk da svojatate BiH nakon genocida i agresije, nakon svega sto ste ovoj zemlji uradili - je zadivljujuca. Sreca samo pa vas niko ne jebe ni 5%. Dakle jedino mozete oruzjem pokusati sprovesti u djelo vase mokre snove. Jeste li spremni? Mi vas cekamo.
Ne treba tebe brinuti šta ja mislim. Ali trebalo bi da te dotiče mišljenje tvojih sugrađana hrvatske i srpske nacionalnosti. Problem je što si i prema njima isto tako nadmen i arogantan :)
ljevoruki wrote:
Ako sam dobro razumio tvoja logika ide ovim tokom:
"Nece biti ratova ali nema ni prosperiteta" sto znaci prosperitet moze doci samo ako bude rata.
Ma bravo majstore. :D
Jesi li ovo sam smislio ili ti je dobrica Cosic malo pomogao?
:evil:
Loše si razumeo. Probaj opet.
Locked