Kikibombona wrote:Predrag Kojović: Ako ste radili po zakonu, onda se ne trebate plašiti nove vlasti
UhhhBakir Izetbegović, predsjednik SDA, jučer u javnosti istupio proglašavajući neosnovanim razloge političkih partija koje su se izjasnile da neće sa SDA u koaliciju.
Danas je uslijedio odgovor lidera tih partija. Prenosimo odgovor Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke:
“Ako gospodin Izetbegović pod bosanskim jedinstvom smatra političko i svako drugo djelovanje koje ima za cilj učvršćivanje teritorijalnog i političkog integriteta BiH i borbe da svaki građanin BiH, bez obzira na svoju etničku pripadnost ili nepripadnost, ima jednaka prava na svakom pedlju ove naše zemlje, onda može biti miran, jer je to bila i ostat će politika Naše stranke. I on i ja smo Bosanci i Hercegovci, različite etničke pripadnosti i političari čije se mišljenje o problemima koji su izazov za nas kao društvo i državu suštinski razlikuju. Imamo, na kraju krajeva, i različitu viziju BiH.
Mi u proteklih 20 i nešto godina, koliko SDA suvereno vlada u BiH na skoro svim nivoima, nismo osjećali paniku kada se vlast formirala bez nas i ne vidim zašto bi SDA bila u panici ako bude opozicija. Ako ste, dok ste bili vlast, radili po zakonu i u demokratskim okvirima, onda se ne treba plašiti revizije koju će nova vlast sasvim sigurno provesti.”![]()
![]()
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#35676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- ultima_palabra
#35677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Savršeno im pristaje.palermo wrote:Pa evo, ako ti ne znaš Mirso, ja ću ti reći...UZP znači udruženi zločinački poduhvat (barem u forumskoj terminologiji....dakle, da li ti stojiš iza upotrebe ovog izraza kako je u jednom od gore navedenih postova naznačeno.......al da ne bude zabune upotrijebljeno je UZP SDAkmirsad wrote:nešto kao...najnovija verzija Vindousa... u odnosu na prvi...palermo wrote:Šta znači ovo UZP SDA ?
- drug_profi
#35678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stranka koja je razvalila obrazovni sistem, sistem zdravstvene zastite, bezbjednosno stanje, u svoje redove uvukla kriminalce kojima se dopusta da se i dalje bave kriminalom, stranka koja je poklonila FDS, Bosnalijek, unistila Hidrogradnju, Vranicu, Energoinvest, da ne nabrajam dalje...palermo wrote: Pa evo, ako ti ne znaš Mirso, ja ću ti reći...UZP znači udruženi zločinački poduhvat (barem u forumskoj terminologiji....dakle, da li ti stojiš iza upotrebe ovog izraza kako je u jednom od gore navedenih postova naznačeno.......al da ne bude zabune upotrijebljeno je UZP SDA
Radi koje se hiljade ljudi svake godine zauvijek seli iz svoje zemlje, vise nego sto ih je neprijatelj vatrom protjerao!
Sta je ta stranka svom narodu? Branitelj ili dusmanin?
A sve radi sitnog šićara nekolicine!
- kmirsad
#35679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da smo se odlično razumjeli... poslijeratni SDA smatram gorim zlom za bošnjake i BiH... od ratnog UZP-a.palermo wrote:Pa evo, ako ti ne znaš Mirso, ja ću ti reći...UZP znači udruženi zločinački poduhvat (barem u forumskoj terminologiji....dakle, da li ti stojiš iza upotrebe ovog izraza kako je u jednom od gore navedenih postova naznačeno.......al da ne bude zabune upotrijebljeno je UZP SDAkmirsad wrote:nešto kao...najnovija verzija Vindousa... u odnosu na prvi...palermo wrote:Šta znači ovo UZP SDA ?
Više su štete u poslijeratnom periodu nanijeli narodu za čijeg se zaštitnika predstavljaju u federalnom dijelu BiH, nego UZP u ratnom.
Avo ti je drugi profil naveo i nakolicinu od stotina primjera rušilačkog djelovanja.
-
palermo
#35680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ok, nemam ja ništa protiv tvog razmišljanja, ali Mirso ti koaliraš sa istima....... ili su oni nekad bili UZP a sad nisu UZP........dakle, ja zaista nemam ništa protiv ove koalicije, to je demokratija......ko više skupi ruku, ima vlast, onaj ko ne može da skupi, treba da se upita zašto ne može..............ali ovo forumsko euforično i sasvim neselektivno slavlje je smiješno, neproduktivno, i kao što sam par puta rekao generira situaciju koja ne može izdobriti...kmirsad wrote:Mislim da smo se odlično razumjeli... poslijeratni SDA smatram gorim zlom za bošnjake i BiH... od ratnog UZP-a.
Više su štete u poslijeratnom periodu nanijeli narodu za čijeg se zaštitnika predstavljaju u federalnom dijelu BiH, nego UZP u ratnom.
Avo ti je drugi profil naveo i nakolicinu od stotina primjera rušilačkog djelovanja.
Srećom Peđa Kojović pokazuje i zavidno političko umijeće, i realzima u svojim izjavama........ja se samo nadam da ima u sebi dovoljno liderske sposbnosti da s eodupre zovu populiozma..........
- drug_profi
#35681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
MA ne slavimo mi ništa @palermo. Ovo je samo probuđena nada, a i dalje ostaje veliki strah.
Ono što se tebi čini kao salvlje je samo zluradost jer su oni koji su nam sve ovo počinili sad upali u govna. Hoće li biti samo do članaka ili do brade, to ćemo vidjeti.
Ono što se tebi čini kao salvlje je samo zluradost jer su oni koji su nam sve ovo počinili sad upali u govna. Hoće li biti samo do članaka ili do brade, to ćemo vidjeti.
-
Hakiz
#35682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Problem je što oni koji su nam ovo uradili kada krenu upadati u fekalije uradiće sve, ali mislim baš sve da se izvade. Ne bih se začudio da raspon njihovog djelovanja bude od političkog do fizičkog, pri čemu mislim na metode južnoameričkih hunti.
I kao što jedan drug reče, a trebalo bi ga ozbiljno shvatiti, SDA ne smije više nikada doći na vlast. Jer, ako dođu, ovo šta HDZ radi Komšiću će biti dječija igra prema onome šta će SDA uraditi da obezbijedi da više nikada ne izgubi vlast. Od promjena zakona, samog Ustava itd do već spomenutih metoda.
A već su počeli označavati mete imenom i prezimenom.
Anti SDA-ovska koalicija ima jedan veliki problem i zadatak. Pravosuđe. To je rak-rana koju treba prioritetno liječiti.
I kao što jedan drug reče, a trebalo bi ga ozbiljno shvatiti, SDA ne smije više nikada doći na vlast. Jer, ako dođu, ovo šta HDZ radi Komšiću će biti dječija igra prema onome šta će SDA uraditi da obezbijedi da više nikada ne izgubi vlast. Od promjena zakona, samog Ustava itd do već spomenutih metoda.
Anti SDA-ovska koalicija ima jedan veliki problem i zadatak. Pravosuđe. To je rak-rana koju treba prioritetno liječiti.
Last edited by Hakiz on 09/11/2018 14:30, edited 1 time in total.
- kmirsad
#35683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
palermo wrote:Ok, nemam ja ništa protiv tvog razmišljanja, ali Mirso ti koaliraš sa istima....... ili su oni nekad bili UZP a sad nisu UZP........dakle, ja zaista nemam ništa protiv ove koalicije, to je demokratija......ko više skupi ruku, ima vlast, onaj ko ne može da skupi, treba da se upita zašto ne može..............ali ovo forumsko euforično i sasvim neselektivno slavlje je smiješno, neproduktivno, i kao što sam par puta rekao generira situaciju koja ne može izdobriti...kmirsad wrote:Mislim da smo se odlično razumjeli... poslijeratni SDA smatram gorim zlom za bošnjake i BiH... od ratnog UZP-a.
Srećom Peđa Kojović pokazuje i zavidno političko umijeće, i realzima u svojim izjavama........ja se samo nadam da ima u sebi dovoljno liderske sposbnosti da s eodupre zovu populiozma..........
Nemam šta ni dodati niti odbiti ovome što ti je profil odgovorio. Htio sam isto to napisati. Samo bih još više podcrtao strah. Samo veoma odgovorni i čestiti ljudi imaju taj strah.
Slažem se i sa tvojom tvrdnjom da je Kojović pokazao izrazito političko umječe i vještinu komuniciranja. Moram priznati da je i mene podobro iznenadio hladnokrvnošču, razboritošču, dosljednošću i smirenosti kojom Kojović vodi aktivnosti. Ni traga euforičnosti. Sad ga cijenim još više
Last edited by kmirsad on 09/11/2018 15:22, edited 1 time in total.
- kmirsad
#35684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Be afraid, be very afraid'Hakiz wrote:Problem je što oni koji su nam ovo uradili kada krenu upadati u fekalije uradiće sve, ali mislim baš sve da se izvade. Ne bih se začudio da raspon njihovog djelovanja bude od političkog do fizičkog, pri čemu mislim na metode južnoameričkih hunti.
-
Hakiz
- drug_profi
#35686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tebi, je jasno, meni je jasno, mnogima je jasno, ali treba da je SVIMA jasno!
-
addy_sa
#35687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zagotivio sam NS nakon FB statusa Dzenana S. "oni dolaze po nasu djecu"
strah od ukidanja vjeronauke cini cuda
p.s. ja sam za vjeronauku, kao dopunsku nastavu i unutar religijskih ustanova ili u organizaciji MRV BiH i onako bezze pare primaju
strah od ukidanja vjeronauke cini cuda
p.s. ja sam za vjeronauku, kao dopunsku nastavu i unutar religijskih ustanova ili u organizaciji MRV BiH i onako bezze pare primaju
-
jefff
#35688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da će u narednih nekoliko mjeseci biti različitih obrta, da ćemo prisustvovati velikim preokretima pa čak se može desiti da se nešto napravi i da se to odmah raspadne – izjavio je Lagumdžija.
Pitanje koje se nameće, dodao je, jeste da li je strankama ljevice i onima koje su nastale iz SDA samo cilj da na dijelu bošnjačkih teritorija uzmu nekoliko kantonalnih vlasti.
– Ako je to rezultat, onda je to najgore što se moglo desiti za budućnost ljevice i za budućnost ove zemlje. Prema mom mišljenju, najbolje je da odu u opoziciju, da se građanska opcija konsolidira kroz jaku opoziciju. Najbolje bi bilo za ovu zemlju kada bi se sada uz pomoć međunarodne zajednice napravila neka agenda za ove četiri godine, koja podrazumijeva kandidatski status, pregovore na poglavlju 23 i 24, da se napravi nešto oko čega će se okupiti sve političke stranke i onda vidjeti ko je spreman da napravi vlast na tome – kazao je Lagumdžija.
Izvor: N1
Jes kad bi guzice zeljne fotelja mogke cekati.
-
criticos
#35689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Taj je imao svoju priliku da iskaže sav raskoš svog političkog i analitičkog talenta. Javio se čovjek koji SDP uspio napraviti malom strankom za manje od 4 godine. On da ima obraza...ma je li on svjestan kakva je SDP stranka bila a šta je sada njegovom zaslugom i još ima obraza da se javi i polemiše.jefff wrote:Mislim da će u narednih nekoliko mjeseci biti različitih obrta, da ćemo prisustvovati velikim preokretima pa čak se može desiti da se nešto napravi i da se to odmah raspadne – izjavio je Lagumdžija.
Pitanje koje se nameće, dodao je, jeste da li je strankama ljevice i onima koje su nastale iz SDA samo cilj da na dijelu bošnjačkih teritorija uzmu nekoliko kantonalnih vlasti.
– Ako je to rezultat, onda je to najgore što se moglo desiti za budućnost ljevice i za budućnost ove zemlje. Prema mom mišljenju, najbolje je da odu u opoziciju, da se građanska opcija konsolidira kroz jaku opoziciju. Najbolje bi bilo za ovu zemlju kada bi se sada uz pomoć međunarodne zajednice napravila neka agenda za ove četiri godine, koja podrazumijeva kandidatski status, pregovore na poglavlju 23 i 24, da se napravi nešto oko čega će se okupiti sve političke stranke i onda vidjeti ko je spreman da napravi vlast na tome – kazao je Lagumdžija.
Jes kad bi guzice zeljne fotelja mogke cekati.
- ultima_palabra
#35690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako je neko sumnjao za koga je ZL radio sve ove godine, eto mu odgovora.
- drug_profi
#35691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije rukunasrce jedini Zlaja kriv. I ovi sto su i dalje tu jos uvijek znacajno doprinose...criticos wrote:
Taj je imao svoju priliku da iskaže sav raskoš svog političkog i analitičkog talenta. Javio se čovjek koji SDP uspio napraviti malom strankom za manje od 4 godine. On da ima obraza...ma je li on svjestan kakva je SDP stranka bila a šta je sada njegovom zaslugom i još ima obraza da se javi i polemiše.
- kmirsad
#35692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
http://ba.n1info.com/a296317/Vijesti/Vi ... _ZtS6EvdC8
Čestitam Pedja od srca...nema osvetoljubivosti, nema zle krvi... i SDA treba da se raduje što će obaj lijevi blok očistiti njihove redove od kukolja, umjesto njih povaditi vruče kestenje iz vatre ...poslije će SDA biti samo jači... ni rođeni brat se ne bi uhvati taskvog, najtežeg i najneprijatnijeg dijela posla umjesto tebe... raščistiti partiju od lopova i ostaviti ti je čistu, ti samo da pometeš i spališ smeče... treba debelo da im plati... nemaju oni čovjeka koji ima muda da to bez svađe u familiji izvedu...
Nikako mi nije jasno ćto se toliko brinu... pa smjenit će samo lopove... poštene ljude neče dirati koliko ja kontam...POŠTENI TREBA DA SE RADUJU DOLASKU NOVE VLASTI...Kojović: Posljednja stvar koju ćemo dogovarati
Autor teksta:
N1 BiH
Mi o podjeli resora i kadrovskim rješenjima nismo razgovarali, to će biti posljednja stvar koju ćemo dogovarati, kazao je danas u programu N1 Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.
Pregovori o formiranju vlasti su u tijeku, i već je sada jasno da će Tuzlanski, Zeničko-dobojski te sarajevski kanton formirati vlast bez SDA?
"Iz vašeg pitanja de facto proizilazi utisak kao da je skupštinska većina već dogovorena i kao da su razgovori samo pro forme. To najbolje govori o disciplini učesnika, ali nije tako. Razgovori se vode, razgovori su ozbiljni i nisu išli baš glatko. Dokument koji smo mi usaglasili na "lijevoj" strani ima više od 250 konkretnih zakona i mjera", kazao je Kojović i dodao:
"Dokument će imati jedan veoma ozbiljan set mjera i rokove za implementaciju".
Istakao je da se o podjeli resora i kadrovskim rješenjima još neće razgovarati.
"Mi o podjeli resora i kadrovskim rješenjima nismo razgovarali, to će biti posljednja stvar koju ćemo dogovarati. Rekli smo da ćemo kada utvrdimo šta ćemo raditi onda naći najbolje ljude koji će to uraditi. Nismo došli ni blizu toga, to će biti posljednja tačka pregovora", smatra Kojović i dodaje:
"Mislimo da bi bilo dobro da Naša stranka dobije poziciju premijera, to je naša početna pozicija sa desnim centrom. Razlog što smo duže razgovarali je što smo htjeli napraviti set onoga što je realno uraditi. Imali smo previše prijedloga i morali smo praviti selekciju i to malo secirati".
Istakao je da je glavni cilj smijeniti ljude za koje smatraju odgovornim za stanje u državi.
"Nama je glavni cilj smijeniti one ljude koje smatramo odgovornim za stanje u kojem se zemlja nalazi. Žao mi je što to neko doživljava na lični način, ne mislim se baviti komentarisanjem njihovih postupaka. Vladu u KS će formirati onaj blok koji ima 18 zastupnika".
Čestitam Pedja od srca...nema osvetoljubivosti, nema zle krvi... i SDA treba da se raduje što će obaj lijevi blok očistiti njihove redove od kukolja, umjesto njih povaditi vruče kestenje iz vatre ...poslije će SDA biti samo jači... ni rođeni brat se ne bi uhvati taskvog, najtežeg i najneprijatnijeg dijela posla umjesto tebe... raščistiti partiju od lopova i ostaviti ti je čistu, ti samo da pometeš i spališ smeče... treba debelo da im plati... nemaju oni čovjeka koji ima muda da to bez svađe u familiji izvedu...
- kmirsad
-
Heller
#35694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koje kerinekmirsad wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- kmirsad
#35695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bakiru bi najpametniji, Životni potez bio mu da dadne koaliciji bezuslovnu i bezrezervnu podršku na svim nivoima, bez ikakavih pregovora i uslova... samo da mu ovi očiste stranku od šljama...da u nove izbore SDA uđe prosvjetljena, čista... on to ne može uraditi, puni đepovi oraha... ovi bi uz put očistili i SNSD, HDZ...Heller wrote:Koje kerinekmirsad wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- madner
#35696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako ociste stranku, onda nemaju ni glasaca zbog interesa.
- Banksy
#35697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pokrupne riječi od Kojovića (koji im, inače, nije sklon). Bravo.
Predrag Kojović: Ako ste radili po zakonu, onda se ne trebate plašiti nove vlasti
Mi u proteklih 20 i nešto godina, koliko SDA suvereno vlada u BiH na skoro svim nivoima, nismo osjećali paniku kada se vlast formirala bez nas i ne vidim zašto bi SDA bila u panici ako bude opozicija. Ako ste, dok ste bili vlast, radili po zakonu i u demokratskim okvirima, onda se ne treba plašiti revizije koju će nova vlast sasvim sigurno provesti.”
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#35698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Dočekao i Peđa da konačno s Kiflom upali svjetlo....
- JThomas
#35699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
komesarko, ovo je neophodno i manje zlo dok ja i vječiti ne uspostavimo revolucionarnu vladu. i naravno revolucionarni sud 
-
putokaz1
#35700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sabina je dugo bila najjača pristalica NS,prije izbora se okrenula i upravu je
NS koja godinama nije bila ni s kim u direktnoj koaliciji odjednom ima prirodne partnere
SBB-SBIH-PDA-NIP-ASDA-NBLOK-NBL.....
NS koja godinama nije bila ni s kim u direktnoj koaliciji odjednom ima prirodne partnere
SBB-SBIH-PDA-NIP-ASDA-NBLOK-NBL.....